Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

mrb cnm benim de son 20 günüm aynen ben de de küçük bir iki tane çıktı geçti....olabiliir diyenler var...bu arada ilaç bittikten sonra da tedavi sürüyor merak etme:)

Meraba kızlar...Benim gittiğim dr. bu ilacı kullanırken tereyağ ve sakatat yeme demişti.Bunun dışında istediğini yiyip içebilirsin dedi. Ama başka birine havuç ile patlıcan yeme demiş doktoru. Havuçla patlıcanda bulunan bi madde olumsuz mu etkiliyomuş, yoksa iz mi kalmasına neden oluyomuş öyle bişiler dedi. Bi başkasına da bu ilacı kullanırken ağrı kesici dahil hiç ilaç alma demiş. Size doktorunuz yeme içmeyle ilgili buna benzer bişi dedi mi??:bbo:

havuçta karoten var a vitamini var o yüzden yeme demiştir çünkü a vitami alıyorsun zaten aşırıya kaçar diye demiştir

Benim tedavimde 5 ayım bitti, cildimde o kocaman görüntüler de küçük sivilceler de yok oldu ama çok kurudu cildim..kuruluktan soyuluyor,bepanten sürmeme rağmen geçmiyor kuruluklar..

Yarın doktora gideceğim ve ne kadar devamedeceğimi öğreneceğim

birde her gün bebe yağı sürmeme rağmen vücudumun kuruluğu geçmiyor aynı sorunu yaşayan varmı?

mrb cnm
cildime en iyi gelen nemlendirici la roche effeclar h -oldu....yeni bir ürün bizim gibi ilaç kullananlar için...kuruluğu ,yıpranmayı azaltıyor ....cildi bayağı rahatlatıyor,istersen sor dr una ama eczacına da sorsan söyler...
vücuduma en iyi gelen body shop body butter lar oluyor gerçekten çok yağlı ve uzun süre etkisini gösteriyor...bu arada seb abşından beri kaç mg alıyorsun???

selam canım..
ben 2 ay 40 mg 3 ay 50 mg la sürdürdüm. Bugün doktora gittim ve 30mg a düşürdü. Bir dahaki ayda 10 mg a düşürerek tedaviyi bitirecek..
Vücudum için bir karışım yazdı ve eczacıya yaptırdım sabah akşam süreceksin dedi..
Ya nasıl anlatiim..hani denize girince soyulur ya insan aynen öyle oldu..Ama özellikle göğsümün yan tarafları.. belki sütyenden o kadar acıdı ama göğsümde de aynı sorun vardı.kurumaması için sabah akşam değil 2 saatte 1 sürmemlazım :)

bu arada doktor dedi ki : denize gidip güneşlenilirse çok fazla yakıyormuş kullandığımız ilaçlar ve de yanıklar geçmiyormuş..bilginize

Benim 4. ayım bitmek üzere. Sivilceler bitti . ama yanak- şakaklarm arasında kırmızı lekeler var ve yüzümün genelinde hafif bi kızarıklık, renk düzensizliği mevcut. Çok bunaldığım zamanlarda ( haftada1 yada 2 kez) vichy'nin fondotenini kullanıyodum. Ama yine de cildime zarar verir diye içime sinmiyodu.:1no2: sonra birinden İ.D. bare mineral isimli mineral içerikli bi fondoten duydum. Onu aldım. Cilde hiçzararı yokmuş.Ona da dr u önermiş. Ama bu fırçalı ve toz bişi, kapatıcılığı iyi ama normal fondotenden daha belli oluyo, yada ben beceremedim sürmeyi :sm_confused: Ne diyosunuz, sizce fondoten sürmemeli miyim? Ya da bildiğiniz zararsız bi ürün var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
merhabalar,

mecbur kaldığımda ,çok özel günlerde kullanıyorum ben de ....vichy normaderm serisinin bir fondötenini kullanıyorum....memnunum ...allık olarak i.d kullanıyorum,naturel çoook memnunum,eminin i.d nin fondöteni de çok iyidir...ama fırçayla sürüldüğü için azdır kapatıcılığı...

merhabalar i.d allık markası hiç duymadım da açılımı yok mu?

Ben de vichy'nin dermablend serisinin fondöteni var, sivilce ve siyah nokta yapmıyormuş diye almıştım. Ama yüzüm parıl parıl parlıyoCADIARZU yani üstüne pudra sürmek şart, ama dr fondöten sür ama pudra sürme dedi, pudra sabitlediği için cilde nefes aldırmıyormuş. Vich'nin senin kullandığın fondöteni de cildini parlatıyo mu?
İ.d.'nin fondöten'i kapatıyo da galiba ben tam yediremiyorum, dediğin gibi fırçalı olduğu için krem fondötenlerden daha zor uygulanıyo. Yani pek doğal durmuyo, eğer seninki kapatıcılık, doğallık ve parlatmama konusunda iyiyse ben de alayım. yerimseniben Bi de true cover diye bişi duydum, doğum lekelerini, yanık yaralarını bile kapatıyor görünüşte. Ama sağlıklılığı anlamında bilgim yok. Bu ürünü duydun mu?

merhabalar i.d allık markası hiç duymadım da açılımı yok mu?
Ürünün adı İ.d. Fondötenleri İ.d. bareMinerals diye geçiyo. Allık ve matlaştırıcı (pudra ayarında ) ürünler de yüz detayları altında farklı isimleri var. Yanlız tüm ürünler için özel samur fırçaları var, onlarla uyguluyorsun. Hatta göz kalemi bile toz ve fırçalı. Gözleri mikroplardan koruma özelliği varmış. Ürün eczanelerde satılıyor. Bu ürünlerin cilde faydalı ve %100 doğal minerallerden yapıldığını söylediler. Hatta "O kadar doğal ki,onunla uyuyabilirsiniz bile..." diyor kitapçığında....

ben kullandım canım.kullanmaya başlarsan en az 4 ile 6 ay dan az olmamak şartıyla kullanmalısın .çünkü daha kısa süreli kullanım bir sonuç vermiyor.tedavi ediyor mu evet.ediyor.cildini akne den temizliyor.ilacın insanın ruhsal yapısını etkilediği söyleniyor.benim sinirlermi gerdi.bırakalı 6 ay oluyor.cildim çok düzeldibendeki yan etkisi dudklarımı kurutmuştu.onuda mavi bepathane merhemle önlemeye çalıştım.ilaç bittikten sonra peeling deyaptırırsan duru bir cildin oluyor.

benım bı sorunum varr ılacı kullanmaya 4.5 ayoldu yuzumde artık sıvılce flanda kalmadı ama ılacın cok yan etkılerını gordum mesela dıkkat bozuklugu var sonra soyleyecegım seyı unutuyorum arkadaslarla konusurken bı seyı 10 defa tekrarlatıyorumm yani dıkkatımı toparlıyamıyorum ossye hazırlanıyorum vede bu deneme sınavlarıma yansıyor sınava 1.5 ay kaldı sızce doktorum hemen ılacı keser mı yoksa dozajmı dusurur benım gıbı yan etkı gorenler yazarsa sevınırım sımdıden tesekkurler

tedaviyi bitiren arkadaşlara soruyorum: bu izler nasıl geçecek? güzelliğim kalmadı valla..umudumu kestim ya..

slm elekzade bozma moralini yaa bende aynı durumdayım şuan tedavim bitti beklme süresindeyim senin gb yanii bir süre ( 3 hafta ) cildimin dinleneceğini söledi doktorum daha sonra 3 karışım şeklinde krem tedavisi uygulayacakmışım inş.. hepsi son olur artık sıkıyor beni yaaa nasıl geçti 6 ay bilmiyorum yaşayan anlar demii çok zor bi dönmediii.. ama inş. değecek diye ümit ediyorum hepimize geçmişler olur inş.. kendine idkkat ett görüşmek üzre bozma moralini..yerimseniben

Bişy sorcam benim suratım mat görünüyo. Sanki dolgunluk gitti derim böyle kemiğime yakın duruyo.Acaba roaccutane kullandığım için mi? Bilen var mı? yardım edinnn

ben 17 yasındayken roaccutane kullandım. tedaviyi çok düzenli takip etmeme ragmen bi faydası olmadı.cildim ve dudaklarım kupkuru oldu, yüzümde cıkabilecek bütün sivilceler aynı anda cıktı.ki bunlar tedavide görülen seyler. ama sonrası hüsran. suan 24 yasındayım ve hala sivilcelerim cıkmaya devam ediyor. bütün ilaçları denedim ama yok bi faydası ya. eğer çözüm bulan varsa bizede söylesin lütfen:)

slm herkese bnm bugün 27. günüm yüzüm sanki bi iyi oluyor bi kötü oluyor tabi benim piskolojim ona göre değişiyor ya sinirli yada mutlu geçmicek gibi geliyor ama inş geçer bide benim elimde kırmızı kırmızı bişiler çıktı bende bepanthen sürdüm geçti sizdede böyle bşy oldumu olduysa siz ne yaptınız yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürederim

benim yüzüm çok kurudu 6.ayım bu ay..30 mg düşürdü drum. fondoten sürdüm ve kupkuru yüzüm...hala kırmızı yanaklarım ve burnumla yaşıyorum:)
hep pembe yanaklarım olsun isterdim ama bu kadarıda fazla :)

yeni başlayan arkadaşlar ilk 3 ay sivilceler yoğunlaşabilir,artabilir ama sonraki aylarda belirgin bir şekilde azalmaya başlıyor..fazla bişey sürmemeye dikkat edin nasılsa geçecekler
maşallah 2 aydır sivilcem çıkmıyor hiç adetim yaklaşırken falan..
tek sorunum göğsümdekilerin geçmemesi aknefug verdi dr onu sürüyorum

benim psikolojimi nasıl etkiledi onu belirleyemedim.çünkü bu ilacı kullandıgımda zaten stres içindeydim össye hazırlık sebebiyle:1rolleyes: benim tavsiyem bu ilacı kullandıgınız süre boyunca sivilcelerinizi sakın ellemeyin.sonradan izler kalabiliyo.elinde çıkan kırmızılıklar ilacın etkisimi tam olarak bilemiyorum.bende bu tür şeyler cıkmadı ama bepanthen bu tür şeyler için iyi gelebiliyo. doktorumda bana dudak kurulugumdan dolayı bepanthen vermişti.umarım tedaviden iyi sonuç alırsın.

merhabalar bu klübe bu başlık sayesinde üye oldum. Bu ilacın varlığından üniversite yıllarından beri haberim vardı ama kullanmamak için köşe bucak kaçtım taki 27 yaşına gelip kendi iş yerime sahip oluncaya kadar... Sivilce ve kilolar insanın kendine güvenini sıfırlayan etkenler: Ben eczacıyım. Sivilclerim yüzünden bilgisayarın arkasına saklanıp hastalarımla ilgilenemiyordum ve hayatımın kontrolünü kaybetmiştim. 12 yaşımdan beri koca yanar dağlar halinde sivilcelere sahip olunca durum bu boyuta kadar geliyor. hacettepe tıp fakülteside gittim son umut... Profesör ilk muayenede roaccutane kullanacaksın dedi. ddaklarım içinde bepanten yazdı bana hiç bir kozmetik kullanmamamı söyledi. Altı ay boyunca yüzüme sadece su sürdüm 6 ay boyunca ne çektim hatırlamıyorum. Çünkü sonucu görünce unuttum herşeyi... Pürüzsüz bir cilt. Ancak ilacı bıraktığında cildi besleyen en büyük etken olan yağ gittiği için cilt güçsüz kalıdı pürüssüz ama cansız bir ten. roacutan kullanan kişilerin ciltleri erken kırışıyor. Bu yüzden bir eczacı ablamın rehberliğinde antiaginge başladım : Visifirm kullandım çok ama çok iyi geldi. çok ilginç bişi dikkatimi çekti roaccutane kullandığımdan beri adet siklsum düzene girdi. sadece kötü yan etkileri yokmus demekki arkadaslar roaccutandan sonra düzeninizi değiştirmezseniz sivilce ler tekrar eder ben mesela bu ilaçla birlikte bana sivilce yapabilecek şeyleri hayatımdan çıkardım cips çikolata vs ...ilaçtan sonra yeme içme düzeninizi de değiştirin bence böylece kalıcı sonuç alırsınız... herkese iyi geceler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…