Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

teşekkür ediyorum canımmm çok sagol inş. herşey yolunda iler

öncelikle moral verdiğin için teşekkür ederim ablacım evt yaşım baya küçük(15)sizlere göre ama işte ark çevrem fln moralim bozuluyo bu sitede birileri moral verince tmm diorum azcık bişi sabredicem ve geçicek diorum ama okula gidince dışarı çıkınca öle olmuyo:1no2:inş hemen hepimizinki geçer

arkadaşlar tedavim başlayalı 2 bucuk ay oldu ama bende çok moral bozuklugu ile başladım ilaca daha başlamadan benim psikolojimin bozuklugu beni mahvetti. stresten kaynaklı yüzümde birsürü sivilce çıktı.içmeye başladım o kadar sivilce çıkmadı yüzümde:) yani anlatmak istediğim herşey kendimizde bitiyor. karşınızdaki insanlar zaten sizin yüzünüzdeki sivilceleri biliyor. onlar ne dese de kulak asmamayı bileceksiniz.sizin psikolojiniz iyi oldugu sürece karşınızdaki insanları zaten takmazsınız. ben mesela okula giderken önceleri kapatıcı pudra allık herşeyi kullanıyordum sivilce o kadar göze çarpmıyordu.ama ilaca başladıktan sonra sadece göz makyajı yapar oldum ve sivilcelerim gerçek yüzünü gösterdi arkadaşlar noldu yüzüne deyince ilaç kullanıyorum artış yaptı dedim artık sormadılar.sizi kabullenen zaten yüzünüzdekilere bakarak kabullenmiyor bunu bilin gerisini de sallayın gitsin. ben aynaya her baktıgımda yakından baktım ama onlar yokmuş gibi baktım aynalara küsmeyin arkadaşlar ve kendinizi incelemeyin herzaman gülümsemeyi bilin.ve saçlarımı özellikle bağlayarak gittim sorunların üstüne giderseniz onları aşarsınız. ve inanın yüzümde bu barısıklıkla düzelmeler oldu sivilce artısı olmadı çok şükür tedavilerin moral bölümünü asla unutmayın insanlar kanseri yeniyor hiç yok varsayarak siz neden böle bir ilacı yok sayarak yasamayasınız?...

arkadaşlar dikkat edin ben de 3 pakat 20 likten bitirdim tahlil yaptırdım bütün enzimleri altüst etmiş ve şimdi baş ağrısı için ilaç bile içmem yasak baş dönmesi ve hani insanın içi bayılır ya öyle şeyler olup duruyorrrr tahlilleri sakın ihmal etmeyin

benim tedavimde yaklaşık 4 ay sürmüştü..yanlıs hatırlamıyosam 2 kez test yaptırmıstım bu ilacı kullanmadan önce çünkü vücuttaki belli değerlere göre dozajı belirleniyo bu ilacın..suanda herhangi bi problemim yok sivilcelerle ilgili hepsi temizlendi fakat izleri kaldı..fazla derin değil ama derecesini bilmiyorum..kimyasal peeling düşünüyorum bunun için,bunun haricinde izleri yok edici herhangi bir krem yada tedavi tavsiyesi olan varsa özelime yazabilirmisiniz lütfen ?..

Seni çok iyi anlıyorum $elin, aynı şeyleri yaşadım. Üstelik ben üniversitedeyken kullanmıştım. Ama o zaman doktor en düşük dozda (günde 10mg - 6 ay) verdiği için sonra tekrarladı sivilceler. şimdi tekrar başladım. İnan bana geçecek. Ama doktor kontrollerini aksatma sakın, çünkü çok güçlü bi ilaç. Baya bi inceledim ilacı ve kullananların yorumlarını... Sanırım çoğumuz aynı yan etkileri ve ruh hallerini yaşıyoruz. Burada yazanları okudukça yalnız olmadığımız çıkyor ortaya. Sıkma canını... İnana bana küçükken bunlardan kurtulman daha iyi olacak. İlerde daha çok sorun yapıyo insan. Düşünsene üniversiteye tertemiz bi ciltle gideceğini. Kendini yanında iyi hissettiğin insanlarla vakit geçir ve paylaş, inan iyi gelecek. Burda da birlikte paylaşıyoruz zaten :)

Son düzenleyen: Moderatör:

teşekkür ederim canım napalım alıyım söylediğini ben de :)sivilce riskini göze alamam bu kadar ay uğraşmışken razıyım paramın gitmesine teşekkür ederim mutlu günlerr

Bende kullandım ama tedavi süresinin bitmesini bekleyemedim ilacı kullanırken yüzüme kesinlikle dokunamıyordum acıdan ve cebimde sürekli dudak nemlendiricimle dolaşıyordum :)).Ama çok faydasını gördüm tabiki birçok ilacın gösteremediği sonucu gösterdi...

Son düzenleme:
teşekkür ederim desteğiniz için stres yapmamaya çalışıcam senin tedavin ne zmn bitti şimdi cildin nasıL ablacım???

tedaviyi bitiren arkadaşlara soruyorum: bu izler nasıl geçecek? güzelliğim kalmadı valla..umudumu kestim ya..

..$€L!n..;2621068 .!.:
teşekkür ederim desteğiniz için stres yapmamaya çalışıcam senin tedavin ne zmn bitti şimdi cildin nasıL ablacım???
İlk kullandığımda üniversite 1. sınıftaydım. Dediğim gibi 6 ay kullandım. Tedavi bittikten sonra 4-5 sene yüzümde hiç bişi çıkmadı. Sonra tek tük çıkmaya başladı. Ama geçen eylülden beri çok arttmaya başladı.Bu ilacın yan etkilerini bildiğim için 2. kutuya başlamak istemedim. Piyasada sivilce üzerine ne kadar ilaç varsa kullandım ama hiç biri fayda etmeyince gene kullanmaya karar verdim. Zaten doktorlar da 2. kutuyu kullanabileceğimi söylemişlerdi ama ben istememiştim. Sonunda ok dedim. Bu yıl ocak ayında tekrar başladık tedaviye.Doktorun dediğine göre kiloma göre tamamlamam gereken belli bir doz varmış. İlk kullanımda bu dozu tamamlamadığımız için tekrarlamış olabilir diyor. o zaman günde 10 mg kullanırken, şimdi günde 40mg kullanıyorum. ikinci ayı doldurduğumda sivilceler kesildi. Şimdi yanak ile şakaklarım arasında kırmızı lekeler kaldı. İlk kullandığımda da bazı lekeler olmuş ve geçmişti. 4. ayımın bitmesine bir hafta var.Yine geçeceğini umut ediyorum. Ama ilaç bittikten sonraki 6 ay içinde ilacın etkisi sürdüğü için iyileşme de sürüyor. bazen ben de umutsuzluğa kapılıyorum. Ama sizlerle paylaşınca daha iyi oluyor, beni anlayan insanlar var diyorum. O yüzden geçecek diyoruz hep beraber...:1hug:

tedaviyi bitiren arkadaşlara soruyorum: bu izler nasıl geçecek? güzelliğim kalmadı valla..umudumu kestim ya..
meraba, Selin'e de yazmıştım. Bu benim ikici kullanışım. İlkinde ilaç bitmeden sivilceler de izler de geçmişti. Şimdi 2 ayım daha var ama doktor beklicez diyo.Tedavinin bitiminden sonra 6 ay, 1 sene hiç bişey yapmıcaz diyo. Lekeleri gidermek için acele etmeyin bence. Gerçi senin tedavin bitti mi, bittiyse ne kadar oldu bilmiyorum ama biliyosun bu süreç cildi çok hassaslaştırıyo. Lekelerden biran önce kurtulayım derken daha çok zarar verme. Zaten ilaçla tedavi bittikten sonra bile iyileşme süreci devam edecek. Şimdi bizim dikkat etmemiz gereken en önemli şey: YAZ GELİYOR. Yani güneşten ve sıcaktan cildimizi çok iyi korumalıyız. Çünkü güneş izleri kalıcı hale getirebilir. Aman dikkat edin! yasakkelime

merhaba arkadaşlar bugün roaccutane tedavisinde 3. ayımı geride bıraktım. bugün kontrole gittiğimde doktoruma ilk sorduğum soru "yüzümdeki bu izler ne zaman geçecek" oldu roaccutane tedavisinin bittiğine emin olduktan sonra 1-1.5 ay cilt dinlendirilip gerekli peeling işlemiyle izler tedavi ediliyormuş.bana doktorum bu ay coppertone losyon spf45 (oil free) güneş kremini kullanmam gerektiğini söyledi intenetten bu güneş kremini araştırdığımda kanserojen etkisinin yüksek çıkması sebebiyle avrupada piyasadan toplatılmış olduğunu ve firmanın mahkemelik olduğunu okudum eğer bu güneş kremini kullanananız varsa düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim çünkü aklım çok karışmış durumda. herkese sağlıklı günler dilerim.

Meraba, CRNN...Yazını okudum da doktorunun izler için peeling işlemine çok çabuk baişlamak istemesine şaşırdım walla. Ben bu ilaç için 4 farklı doktorla konuşup öyle başladım ve ikinci kullanışım. Ağbim de doktor. Bana tedavi bittikten sonra 6 ay cildime kesinlikle dokunulmaması gerekildiğini, hatta cildi tahriş edebilecek ürünler bile (peeiling gibi) kullanmamamı söylediler. bence biraz düşün. Zaten doktorunun verdiği güneş kremi de seni güvensizliğe düşürmüş olmalı. Bence cildine hemen öyle müdahale ettirme. Üstelik o dedikleri kimyasl peeling normal ciltlerde bile olumsuz etki yapıp izler bırakabiliyor. Ben güneş için de Avene 50+ 'yı kullandım. Bi sorun yaşamadım. Ama şimdi bi daha araştıracağım güneş kremi meselesini...

Meraba, CRNN...Yazını okudum da doktorunun izler için peeling işlemine çok çabuk başlamak istemesine şaşırdım walla. Ben bu ilaç için 4 farklı doktorla konuşup öyle başladım ve ikinci kullanışım. Ağbim de doktor. Bana tedavi bittikten sonra 6 ay cildime kesinlikle dokunulmaması gerekildiğini, hatta cildi tahriş edebilecek ürünler bile (peeling gibi) kullanmamamı söylediler. Bence biraz düşün. Zaten doktorunun verdiği güneş kremi de seni güvensizliğe düşürmüş olmalı. Bence cildine hemen öyle müdahale ettirme. Üstelik o dedikleri kimyasl peeling normal ciltlerde bile olumsuz etki yapıp izler bırakabiliyor. Ben güneş için de Avene 50+ 'yı kullandım. Bi sorun yaşamadım. Ama şimdi bi daha araştıracağım güneş kremi meselesini...

Meraba, CRNN...Yazını okudum da doktorunun izler için peeling işlemine çok çabuk başlamak istemesine şaşırdım walla. Ben bu ilaç için 4 farklı doktorla konuşup öyle başladım ve ikinci kullanışım. Ağbim de doktor. Bana tedavi bittikten sonra 6 ay cildime kesinlikle dokunulmaması gerekildiğini, hatta cildi tahriş edebilecek ürünler bile (peeling gibi) kullanmamamı söylediler. Bence biraz düşün. Zaten doktorunun verdiği güneş kremi de seni güvensizliğe düşürmüş olmalı. Bence cildine hemen öyle müdahale ettirme. Üstelik o dedikleri kimyasl peeling normal ciltlerde bile olumsuz etki yapıp izler bırakabiliyor. Ben güneş için de Avene 50+ 'yı kullandım. Bi sorun yaşamadım. Ama şimdi bi daha araştıracağım güneş kremi meselesini...

merhaba non foto sanırım yanlış anlaşılma oldu ben doktorumun bir an önce peeling tedavisine başlayacağından değil sivilcelerimin iyice geçtiğine emin olduktan en az 1-1.5 ay ara verildikten sonra duruma göre izlere ve lekelere uygun tedavi yolunu seçeceğiz dediğini yazmıştım. güneş kremi önerin için çok teşekkür ederim hala araştırmadayım
a.s.

sakın kimyasal peeling yaptırma !izler kahverengi yüzeyel mi yoksa çukurluk mu ?

merhaba arkadaşlar benm ilacım bir hafta oluyor biteli, dün yüzümde küçük bir tane gene çıktı. ilacı bitiren arkadaşlara soruyorum sizce bu normal mi :1no2: doktora da bu aralar gidemiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim :1hug::1hug::1hug:

nasilsiniz arkadaslarrrrr

benim 27.günüm:) utanmasam hergün yazicam :)

ya bi sorum olucak simdi cild cok yoruluyor yipraniyorya bunun icin tavsiye ediceginiz özel bi nemlendirici yada dinlendirici,sakinlestirici bi yag bi su vs var mi? bitkiselde olur..

merhaba,
LA ROCHE EFFACLAR H isimli nemlenidrici bu ilaç için iyi bir krem ....nem oranı yüksek (yağlı değil ama nemli)izler için de faydalı bir nemlendirici....sakinleştiriyor cildi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…