..$€L!n..;2738372 .!.:pazartesi günü doktora gittim 1 ay olduğu için 30 mg kullanıyordum gittiğimde 20 ye düşürelim istersen dedi 30 kullanırsak daha çabuk biter kuruluklarla başedebilirsen 30 mg kullan dedi bende çabuk bitsin diye 30 kullanmak istedim tahlillerimde ii kötü giden bşy yok şimdilik çok şüküryüzümde bi yumuşaklık var sivilcelerim fazla çıkmıyor yani şimdilik herşy güzel:teytey: ama yüzüm hemen kızarıyor bi kaç gündür böyle olmaya başladı neyse çekicez bunuda:çok üzgünüm:sizinkiler nasıl kullanan arkadaşlarfisfisfis
teşekkür ederim şadiye ablacım:1hug: senin adına sevindim:dance: inş bizimkide hemen geçer kurtuluruz:icecream:a.s. selincim. tedavinin iyi geçmesine sevindim.umudunu kaybetmediğin sürece çok iyi olacaktır herşey,emin ol.
benim de tedavi bitti bildiğin gibi. yaklaşık iki ay oldu.yüzüm çok iyi durumda.kızarıklıklarım da söndü iyice.güneşten koruduğum sürece kendiliğinden tamamen geçecek gibi
umarım bir an önce sağlıklı bi görünüme sahip olursun canım. mutlu günler:dance:
Ben avene 50+ 'yı kullanıyorum 2 yıldır. Tedavimin de 5. ayına girdim. Tedaviden önce de sivilce yapmıyor diye avene 50+'yı almıştım. Gerçekten yağlandırma yapmıyo, bu yıl da havalar daha kapalı olduğu için 2 kez falan sürdüm güneş kremini. Ama artık hep sürmek gerekecek.
Kremi bulman konusunda da oradaki bi eczaneciye dersen belki civar illerdeki eczanelerden kargoyla göndermelerini rica edebilirler yada getirtebilirler. Avene'nin kendi sitesine gir bakalım. İstersen sana İstanbul'daki bi ecz'nenin numarasını alıp yollayabilirim.:1hug:
arkadaşalr ben de 2, ayıma giriyorum 14,ünde.5 ay sürecek tedavi.ama yüzüm azıcık güneşe çıksama lew alew yanıo.kıpkırmızı oluo.dudaklarım acaip kuruo...vücudum pul pul dökülüo resmen ...çok fazla yan etkisi var.tam yaz mevsimine geldi bi de tedavi..bu çok kötü oldu benm için
ben 5. aydayım ve yuzumde sadece ufak pembe ızler kaldı yalnız sızdede oldumu bılmıyorum ama ben resmen kırmızı elma gıbı dolasıyorum sıvılcem kalmadı ama sırf bu yuzen pudra kullanıorum hele gunes vurunca yuzume of of of..... ya su 1 ayda gecsede bıtse artık ama baslaıgıma hıc pısman olmadım cunku herkes ne kullandın dıye soruyo allah herkese acıl sıfa versın sıvılcesız gunlere merhaba:)))))
a.s. ayşül.geçmiş olsun.umarım şu son ayını da rahatlıkla atlatırsın. ben de tedavim sürecinde kırmızı dolaştım ortalıktatedavim biteli 2 ay oluyo, genel olan kızarıklığım geçti.sivilcelerin yerinde kalan küçük kızarıklıklar da sönüyo zamanla. ama güneşten korumak gerekiyo. sağlıklı bir cilde kavuşman dileğiyle. mutlu günler:dance:
merhaba, tedavisi biten arkadaşlara sormak istediğim bir şey vardı: Yüzünüzde sivilcenin izleri kalmadı mı? Benim yüzümde izler var ve hiç de geçeceğe benzemiyor. benim 4. ayım bitmek üzere. Daha bir iyileşme göremiyorum ve domates gibi ortalıklarda geziyorum..
kızlar bende dün başladım bu tedaviye size bir kaç önerim olacak cilt uzmanıyla iki saat konuşarak aldım çünkü ilacı
birincisi kesinlikle günde iki litre su içmeniz gerekiyor cilt kuruluğunu en aza indirgemek için
ikincisi yeni başlayan arkadaşlar kuruluk oluşmaya başlamadan doktorunuzun yazdığı nemlendirici kremi kullanmaya başlayın
üçüncüsü bol bol elma yemenizde fayda var
tedavi süresince kesinlikle yüzünüze inceltici maddeler kullanmayın (peeling gibi)
ve yüzünüzü sadece su ile yıkayın
bildiğimiz pamuklu havlu ile değil kağıt havlu kullanın ve tampon şeklinde kurulayın cildinizi
havluyu sürerek değil...
doktoruma başlamadan önce cilt bakımı yaptırayımmı diye sordum kesinlikle yaptırma dedi
tedavinin bitiminden bir ay sonra kendine cilt bakımı hediye edebilirsin dedi:roflol:
burun kanamalarınıza karşı cilt bakım uzmanları kesinlikle terramiciyn öneriyor iç kısımlarına az miktarda sürerseniz kılcal damarlarınızda yenileme yapıyormuş
ve asla dışa vuran sivilcelerinizi sıkmayın çünkü tedavinin bitimindeki kızarıklıkların en büyük sebebiymiş kendi kendine patlarsa oksijenli su ile temizliğini yapın
ve asla psikolojik sorunlar yaratacağını düşünmeyin
dün bir bu gün iki belki ama sivilcelerim iltahaplanmaya başladı tam tersine geçecek diye seviniyorum
hiç bir sıkıntım olmayacak eminim a.s.
TEBRİK EDİYORUM ,BU POZİTİF YAKLAŞIMINDAN ...YAZDIKLARININ HEPSİ DOĞRU ,YALNIZ GÜNDE BİR KEZ GÖZ DAMLASI KULLANMAYI DA UNUTMAYIN LÜTFEN...ONUN DIŞINDA BİRBİRİMİZE DE MORAL VERİRSEK İNAN DAHA ÇABUK GEÇİYOR ZAMAN....
cok sekersin sinek:1hug:
ben normalde cok su iciyorum belki buyuzden kolay atlatiyorum su gunleri dudak kurulugundan baska cok sükür bi sorunum yok.. bir bucuk ayim doldu, iyi gidiyor ilk gunlerden itibaren ben farki farkettim..suanda bu halimle bile cok huzurluyum
ama diger onerilerine dikkat etmiyordum eucerin waschgel kullaniyordum
birde benim ellerim tirnaklarim zaten duzgundu ama gecen bir baktim yeni manikür yaptirmisim gibi tertemiz kuruluktanmi bilmiyorum cok guzel oldu ellerim üstleri sik kuruyor ama idare ediyorum
yalniz ben burda (almanya ) ilaci yazdirmaya cok zorlaniyorum.. her neyse basaricaz bi sekilde Çok üzgünüm çoook
:enbuyukkk:
a.skızlar sizler çok tatlısınız
bilmiyorum hayat görüşümdenmidir nedir
ufacık ilaçtan kurkucak diilim
burda herkes birbirinin gözünü korkutmuş
15-16 yaşlarında ergenlik çağındaki kızlarımız kullanıyor bu ikacı yapılanlar söylenenler gerçek olsa bile yanlış
yok kırışıklık yok yaşlılık yok kuruluk yok depresyon
ufacık ilaçtan etkilerinden insanlar neden birbirlerini korkutuyorlar onu anlamıyorum:uhm:
çok büyük bir ameliyat geçirdim ondan korkmadımda minicik bi hap cildimi kurutucak burnumu kanatıcak diyemi korkucam
hayatımızda yüzlerce kez burnumuz kanamıştır
sivilceler zaten çıkıyordu varsın bi zaman dahada çoğalsın
ne farkeder onca zaman sivilcelerin kahrını çekip siyah noktalarla uğraşmışken bukadarıda olsun dimi ama:icecream:
ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN....BENİM DR UMUN SÖYLEDİĞİ,BU İLAÇLA BİRLİKTE CİLT HASSASLAŞTIĞI İÇİN BAŞKA BİRŞEY SÜRMEMEK DAHA İYİ...TEDAVİ BİTTİKTEN 5-6 AY SONRA BAŞLAMAMI ÖNERDİ ,YAZ BİTİMİNDE SÜRECEĞİM BEN DE ...İSTERSEN DR UNLA TEKRAR KONUŞ...Walla pozitifliğine bayıldım SİNEK, daha baştasın ama olsun... Zaten bu moralle gidersen çok çabuk biter tedavin. Hep böyle olumlu musun bilmiyorum ama, ben manik-depresif bir haldeyim.:bbo: tabi moral çok önemli, o yüzden burada paylaşıyoruz ya. Kaç ilacın böyle paylaşım sitesi var ki...
Bu arada bişey sormak istiyorum kızlar... Ben 5. ayımdayım. Bana dr 3. ayda Azelderm diye bi krem de yazdı roac.'ın yanında. 3-4 günde bir sür, cildini rahatsız etmezse sıklaştır, her gün sür dedi. Bu lekeler için, en aza indirir dedi. Ama ben biraz çekindim, çünkü roac.'la birlikte sürme ilaç kullanılmaması gerektiğini duymuştum daha önce. Bir kaç kez sürdüm sadece. Biraz tereddütlüyüm.:uhm:Acaba sizin dr.'lar ilacın yanında sürme ilaç verdiler mi? Ve Azelderm ile ilgili bilgisi olan var mı?şutarafagitti
evet arkadaşlar benimde yüzümde ve sırtımda sivilceler vardı hemde inanılmaz şekilde bu ilacı 3 ay kullandım. ancak o kadar sabredebildim. yüzüm gözlerim dudaklarım ve vücudumun her noktası kurudu. inanılmaz acı çektim. berbat bişeydi. ve tedavim tamamlanmadığı için ilacı bırakınca aynı sivilceler geri çıktı. 3 ay boşa acı çektim yani. gerçekten başvurulması gereken son şey olmalı bu ilaç. ben bekarken kullanmıştım. ama ilaç kullanırken hamile kalmakta kesinlikle yasakmış. zaten evlendikten sonra sivilce sorunum kalmadı. izleri kaldı vücudumda. eşim umursamıyor bile bu izleri. ya aslında sivilce önemsiz bi sorun. sadece insanlar abartıyor. sen kendini sevdikten sonra heryerin sivilcelerle dolsa kaç yazar.
ama herkese aynı yan etkileri yapmıyor. ya deneyerek öğreneceksin yada hiç bulaşmıycaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?