Fırınlar, Ocaklar, Aspiratörler Siyah cam ocak mı , İnox ocak mı almalıyım??????????????

Merhaba konunun üzerinden 3.5 yıl geçmiş ama inş. okursunuz. Bu zaman aralığında çok şey değiştimi bilmiyorum ama yine de sormak istiyorum;
Eşim illa tutturdu siyah cam ocak ve davlumbaz alalım diye ben de cam ve de siyaha karşı biraz ön yargılıyum temizliği kullanışlılığı vs. , Siemens ya da Bosch düşünüyoruz. Bu konuda fikri değişen ya da yeni bir sözü olan var mı çok merak ediyorum. Bi de yılbaşı indirimi diye ayın 31 ine kadar aldınız aldınız yoksa kaçırdınız diyip yapışan satıcılar var daha da aklım karıştı
Ben siemensin siyah elektrikli cam ocağını kullanıyorum görsel olarak çok iyi temizliği de çok kolay evet tozlar kirler üzerinde hemen görünüyor ama kullanıp soğuduktan hemen silince birşey olmuyor.çok zor bir leke mesela süt taşırdım kurudu cillit bang in yağ kir sökücü spreyini kullanıyorum missss

Merhaba siyah cam ocak düşünüyorum bende ama hadi toz kır bunu anladım ama bi tanıdığım silsen bile üzerinde izi kalıyor dedi böyle bir şey var mı

Benim henüz kendi evim yok ama cam ocak da inoks ocak da kullandım. Kendi evime tercihim de inoks ocaktan yana olacak çok büyük ihtimalle.

Cam ocaklarda en sevmediğim özellik belirli bir ısı seviyesine ayarlıyorsunuz ve o ısıya geldiğinde sönüyor biraz soğuyunca tekrar yanıyor (Elektrikli sobalar gibi). Bu yüzden kızartma ya da uzun süre kaynaması gereken yemekler, altından sürekli ısı alamadığı için daha uzun sürede pişiyor. Ayrıca en ufak bir çatlamada camını değiştirmeniz gerekir, çünkü çatlak bile kullanmak çok tehlikeli olabilirmiş. Benim kullandığım ocak üst raftan bir kupa bardak düşünce kırılmıştı.

Annem ise inoks ocak kullanıyor. Onun da temizliği çok kolay bulaşık deterjanı ile siliyoruz hiç bir şey kalmıyor. görüntüsü de gayet şık. Markası Beko ama modelini hatırlamıyorum. Parmak izi de bırakmıyor.
Bende kararsızdım beyaz mı eski usul, inox mu diye, siz almışsınızdır inox nasıl leke tutması falan?

Back
X