Siyahtan Beyaza.

tahtadanoyuncak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2015
27
4
1
Ben de bir günlük açmaya karar verdim sonunda.
En sevdiğim renkler siyah, beyaz olsa da çok kilolu olduğum için siyahlara bürünüyorum 2 yıldır. Beyaz giymeyi özledim ne yalan söyleyeyim :)

20 yaşındayım, boyum 160 ve tam 87 kiloyum. Yazın başında 96 kiloydum yürüyüşle ve akşam yemeklerini öne çekmemle 84 kiloya inmiştim. Bu ikisini bırakınca hoop 3 kiloyu geri almışım. Tabii bir korku kapladı içimi. 3 gündür ne bulursam yedim, işte benim asıl yanlışım.

İlk defa bir foruma üye olduğum için karışık yazıyorum sanırım, kusuruma bakmayın :) Aslında 2yıl önce 60 kilodaydım. Vücudum sıkı olduğu için o zamanlar kilomu göstermiyodum. Kullandığım ilaçlar ve olduğum ameliyat yüzünden -ve tabii hayatım boyunca hiçbir zaman sağlıklı beslenemedim bu da var- kilolarıma kilo ekledim.
Şimdiki hedefim ilk olarak 79'u görmek... 79dan sonra spor salonuna da üye olacağım. Şimdilik yürüyüşe başlıcam yeniden, evde de leslie yaparım. Okulum var bu yüzden başlarda olmasa da sonradan yeme düzenimi oturtucam inşallah. Yarın menümü yazmaya başlayacağım.
Beyazlara merhaba deme zamanım artık.

Bugün başladım dikkatli olmaya. Rejim ya da diyet diyemem çünkü o kelimelerden korkuyorum. Olabildiğince dikkat etmek diyeyim ben yaptığım şeye.
O kadar kötü damak tadım var ki, yani sevebildiğim tek sebze patates. Çikolata, hamur işi, makarna, yağlı yemekler, tatlılar, fast food bayılıyorum resmen hepsine. Daha düne kadar hepsinden yerken şimdi bir anda kesebilir miyim bilmiyorum ama oldukça azaltıcam.
Yapmak istediklerim günde en az 1 saat yürümek, yürüyemezsem evde leslie yapmak, su ve yeşil çay tüketimini arttırmak ve son olarak 6 dan sonra meyve dahi yememek.
Şimdi benim için en zor olan kahvaltı olayına geçicem birazdan, sabahları bir türlü acıkmıyorum ve küçüklüğümden beri kahvaltı alışkanlığım yok.
Güzel bir güne merhaba.

11.15
-1 domates
-1 salatalık
-3 kaşık kadar çökelek
-5 zeytin
-1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı (hepsini karıştırıp salata şeklinde tükettim)
-çeyrek simit

15.10
-6 sıkım çiğ köfte
-2 marul yaprağı

18.50
-1 armut
-1 salatalık

1 demlik yeşil çay.

İnsanlık için kötü, benim için iyi bir menü olmuş eski yediklerime bakılırsa.
*
Uyuyakaldığım için akşam yemeği yemedim, bugün yürüyüş vs yapamadım. Bayram için hazırlık yapılıyor evde. Çarşamba köye gideceğiz bayram için. Pazartesiye kadar menü paylaşımı yapamıcam ama dikkat etmeye çalışıcam.

Bugün kuzenim geldi İzmir'den bahanesine sığınarak onunla birlikte dünyaları yedim. Ve tabii ki şu an deli gibi pişmanım. Bu histen nefret ediyorum, kendimi aciz hissediyorum resmen.
Pazartesi sınıf arkadaşlarımla diyete giriyoruz, okula yiyecek götüreceğiz. Hepimizde kilo sorunu var.
Pazartesiye kadar netim olmucak bayramda dikkat edicem.
Şu 79'u artık görmek istiyorum. Gördüğüm an doğru spor salonuna.

Merhaba canım kardeşim yaşındasın ama sana acı bir gerçek söyliyim..
Yaşını okulunu yazmasaydın 25 30 yaşlarında biri derdim... Evet maalesef öyle. Bu benim fikrim tabi ki.
Senin en çılgın yaşların olmalı maalesef kilolu olmak bir genç kıza çekingenlik mi desem ağırlık mı desem bilmiyorum.. Olgunsun yani..

Bırak haddinden fazla ağır olmayı geçsin sen genç..
Şöyle düşün. Kilonu hiç takmadığını düşün bi.. Sosyal ortamdaki rahatlığını düşünmek bile stresini azaltıyor değil mi

İlerki yıllarda ister istemez yaşın ilerledikçe ağırlaşacak olgunlaşacaksın ama çok var daha canım yaa..
Gez dolaş eğlen sadece yediğinin yarısını ye..bol bol yürü.. Heryere yürü.. Otobüsten erken in yürü..
Bırak şu sıkı diyetleri ağır sporları.. Stres mitres de kalmaz kiloda

Abla tavsiyesi :)

Cevabın için teşekkür ederim öncelikle.
Bilmem ki hiç öyle çekingen olduğumu düşünmemiştim, ama bi kilo kompleksim var tabii ki. 18 yaşına kadar hiç kilo problemi, kilo sorunu yaşamamıştım. Çok zayıf değildim hiç ama bu halde de değildim. 2 yıldır sürekli kiloyla uğraşıyorum.

Son düzenleme:
1 kilo gitmiş, 86 olmuşum.
Ama çok düzensiz besleniyorum menü paylaşasım hiç gelmiyor, oturtamadım daha.
Sabahtan akşama kadar okuldayım, meyve ve tost götürcem bugün ilk defa. Bakalım.

Böyle olmucak, kötü de olsa yazıcam yarın menümü. Okula ilk defa tost ve meyve götürdüm bugün. Yediklerim fena değildi aslında. Yarından itibaren ne olursa olsun her gün yazıcam.

09.00
-2 küçük kepçe tarhana çorbası

12.45
-Burger king menüsü (ekmeğin bi kısmını yemedim ama patatesi çok çok abarttım. Bi de 6 soğan halkası yanında.)

18.45
-1 muz

3 fincan yeşil çay içip, 1 saat yürüyüş yaptım.

Öğleyin sınıfça yemeğe gittik ve yemek zorunda kaldım bi nevi. Umarım uzun bir süre olmaz. Kötü de olsa artık yazıcam.

09.00
-1 activia kahvaltı

12.15
-1 sandviç (2 dilim kepek ekmeği, 2 dilim salam, krem peynir, biber sosu)
-1 elma

18.00
-1 tabak kısır

Merhaba cnm
Öncelikle kaç yaşındasın merak ettim. (Yazdıysan ve görmediysem kusura bakma)
Ben 26 yaşında evli ve bi çocuk annesiyim oğlum 2.5 yaşında. 76 kiloyum malesef ve 5 gündür diyet (bende sen gibi diyet yada rejim demwye korkuyorum) ve yürüyüş yapıyorum. Verdimmi bilmiyorum çünkü tartılmıyorum.
Neyse yanlış anlama ama çok düzensiz ve sağlıksız besleniyorsun. Bende senin gibi hamburgere abur cubura bayılırım ama diyette olmasak bile bukadarı fazla değilmi.? İzin verirsen sana katılmak isterim bende günlük menülerimi paylaşırım senle belki biraz desteklemiş oluruz birbirimizi olurmu?

Tabii ki paylaşabilirsin, 21 yaşındayım.
Evet çok düzensiz ama öğrenciyim. Sabah 8de çıkıp gece geliyorum yatmaya. Yanımda bütün gün yemek taşıyamam arada sandviç götürüyorum ve mecburen çoğu öğünüm dışarda yeniyo. Ee sınıfça çok gidiyoruz yemek yemeye, uyum sağlıyorum. Bahane değil tabii bunlar ama dediğim gibi bi yerde böyle yaşamak zorundayım.
Ama kilo almıyorum, okula yürüyerek gidip geliyorum. Spor yapıyorum. En azından öyle dengeliyorum.
Yarın mesela yine sabahtan akşama kadar dışardayım kursum var.

09.15
-4 dilim aç bitir salam, 1 yumurtadan omlet
-1 dilim kepek ekmeği

13.15
-1 parça ızgara et
-Tereyağında pişmiş sakatat (2 yemek kaşığı kadar çok değil)
-1 dilim kepek ekmeği

18.00
-1 bardak portakal suyu

Yarın arkadaşımın doğum günü var, o yüzden bugün akşam yemeği yemedim. Yarın menü de yazmam muhtemelen.
Bu yediklerim çok kötü görünüyo evet ama şöyle söyleyeyim. Eskiden haftada 7 gün burger king yerdim. Okula ulaşımı kolay ve ucuz geldiği için abartısız her gün ordaydık. Gece sürekli cips, çikolata atıştırırdık. O halime göre bu aralar kendimden memnunum. 2 kilo da cabası.

Bu sabah 84.1 çıktım tartıda bir gün önce akşam yemeği yemediğim için muhtemelen ama olsun o bile yeter.

Bugün menü yazmadım çünkü dünyaları yedim. Yarın devam. İlk hedefe kaldı 4 kilo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…