Evet insan biraz duygu-durum degisikliginden farkli dusunebiliyor.. sigara da zorlandinmi? Bende icerdim hemde cok. Ama atak gelmedi. Kendimi köreltiyordum aksam esimden aliyordum cekip cekip icime cekmeden disari veriyordum. Ama emziriyorum simdi streslendigimden 2-3tane iciyorum gunde..Hamişlik hormonları + sigarayı bırakma durumu zaten, manik depresiflik bir şey değil.
Tek seferde bıraktım, onun yoksunluğuydu. Doktor filan bırakma - başla dedi cıks, vicdanen rahat edemem dedim.
Doktor mani riskini almak istemediği için bırakma dedi, buna rağmen atak yaşamadık, basit bir sinir krizi olarak kontrol altına aldım 3-5 dakika sürmedi. Ama işte bilirsin, hamilelikteki o pimpirikli halleri, bi şey olmuş mudur nolmuştur filan.
O olaydan sonra bebiş vesilesiyle buraya üye olmaya karar verdim zaten.
Evet insan biraz duygu-durum degisikliginden farkli dusunebiliyor.. sigara da zorlandinmi? Bende icerdim hemde cok. Ama atak gelmedi. Kendimi köreltiyordum aksam esimden aliyordum cekip cekip icime cekmeden disari veriyordum. Ama emziriyorum simdi streslendigimden 2-3tane iciyorum gunde..
Simdi nasil durumun?
Gitti derken ?
Dilim elim varmıyor ama, umarım yanılarak diyorum..
Başın sağ olsun Shot..
Basın sağolsun shot.
Ayyy shot yapmaa
Başın sağolsun
Sağolun kızlar.
Super cok sevindim. Farkinda olman,araştirman cok guzel..Zorlandım tabi ki her tiryaki gibi. Ama çok pis vicdan yaptım Denas, onun bıraktırmadaki etkisi çok büyük oldu "Annesini seçme hakkı olsaydı, senin gibi iradesizi seçmezdi lan bu çocuk!" diye diye bıraktım, sözüm meclisten dışarı. Böyle bi vicdan şeysi işte.
Doğumdan sonra da başlamam herhalde.
Manik depresif olarak soruyorsan, atak geçirmiyorum canım yakalıyoruz atakları. Şuraya bi nazar boncuğu iliştireyim, döngüdeki depresyonu görmeyeli çook uzun zaman oldu, rahat bi 4 senedir mi ne antidepresan almıyorum
Beni bi tek mani zorlardı Denas, çok yukarı fırlıyor benim kafa. Şöyle bi 23-24 yaşına kadar çok ağırdı. Sonra içgörü üzerine çalışmaya başladım. Bir krizi hipomani-mani aralığında yakaladım mesela ve her atakta noktası virgülüne kadar hatırlıyor olmam büyük avantajdı. Ondan sonra bir daha atağa girmedim. Çünkü o seviyedeki farkındalık apayrı.
Super cok sevindim. Farkinda olman,araştirman cok guzel..
Ney tetikliyor ataklari? Bir nedeni oluyor mu yoksa durduk yere mi geliyor.
Niye uu ne yaptin?Kız başka birşey dileseymişsin keşke ceza aldım attılar beni siteden
Basin sag olsunSağolun kızlar.
Kıyamam ben sana, kızım çok üzüldüm başın sagolsunSağolun kızlar.
O ne ki olaNiye uu ne yaptin?
Anladim gulum. Bende duygu durum bozuklugundan suphelendim kendimde terapiye basladim. Oyle birsey yokmus sadece depresyon baslangicindaymisim ve ofke kontrolsuzlugum varmis. Sinirlenince kendime zarar veriyorum. Bakalim. Hayat zor.Pek çok şey tetikleyebilir Denascığım, bu biraz da hastalığın ne yöne doğru evrildiği ile alakalı bir durum.
Maddi ya da manevi bir tetikleyici olabiliyor, alkol tüketiminden tut da bir trafik kazasına, sevdiğin birinin kayıp haberinden tut, psikolojik olarak hırpalanmalarına kadar. Bazen öyle bir an olur, bir tv haberi tetikler Denas. Mesela şehit haberlerimizi almaya başladığımızda bizim evde tv kapanır. Soma faciasında haber almayı bıraktım mesela, baktım iyiye gitmiyorum, çok ağlıyorum, hemen o olaylardan uzaklaştım.
Hastalık ayyuka çıktıktan sonra da mevsim değişiklikleri ile uğraşırsın bol bol, kıştan yaza-yazdan kışa geçerkenki havaların dengesizliği ve çoşkunluğu (Rutinin kırılması) bipolarları etkiler.
Tabanda genetik bir rahatsızlık, beyin kimyası ve hormon salgılanımı üzerine bi mekanizması var. Farklı çalışıyor kafa biraz.
Anladim gulum. Bende duygu durum bozuklugundan suphelendim kendimde terapiye basladim. Oyle birsey yokmus sadece depresyon baslangicindaymisim ve ofke kontrolsuzlugum varmis. Sinirlenince kendime zarar veriyorum. Bakalim. Hayat zor.
Evet hersey kisinin kendi elinde ama bazen aşamadigimiz durumlar oluyor ne yazikki. Terapi bana iyi geliyor bakalim . Her normal insan gibi tahammulu genis,sabirli,sinirlenince canavar olmayan bir insan gibi olmak istiyorumDikkat et aman ^_^
Doktor desteği almaktan sakın çekinme canım, ama öncelikli olarak kişi kendinin doktoru olmayı başarabilmeli.
Depresyonun baş düşmanı harekettir, bol bol hareket et. :)
Bipoları kendin teşhis edemezsin zaten, doktorlar bile zor tanılıyor yeri geliyor.
Hayat size limon veriyorsa limonata yapın, hıyar veriyorsa tuzlayınBu kadar.
Ani patlamalarım eften püften şeylere sinirlenip sonra az önceki cinnet geçiren ben değilmişim gibi kahvemi alıp oturmam sebebiyle bende yardım almam gerektiğinin farkındayım ama buna bile üşeniyorum. Issız bir adaya düşüp kafa dinlemek istiyorumEvet hersey kisinin kendi elinde ama bazen aşamadigimiz durumlar oluyor ne yazikki. Terapi bana iyi geliyor bakalim . Her normal insan gibi tahammulu genis,sabirli,sinirlenince canavar olmayan bir insan gibi olmak istiyorum
Ilacla terapiyi bir arada goturelim'i onerdi ama ben yanasmadim emziriyorum. Bakalim ailemin yanina gideyim geleyim tekrar gundeme gelecek bu mevzu
Istemiyorum bi donem lustr.. kullandim leyla gibiydimaynisi olursa daha kotu olurum bide sute gecmeyen var dedi ama arastirdim hic rastlayamadim.
Oo daha fena :) kayserideysen onerebilecegim doktor var. İnan bende cok useniyordum ama gercekten iyi geliyor.Ani patlamalarım eften püften şeylere sinirlenip sonra az önceki cinnet geçiren ben değilmişim gibi kahvemi alıp oturmam sebebiyle bende yardım almam gerektiğinin farkındayım ama buna bile üşeniyorum. Issız bir adaya düşüp kafa dinlemek istiyorum
Bende volkwogen reklami varYine BBG nin suyu çıkmış, bu reklamlardan iyice korkmaya başladım, sigarayı bırakmaktan konuşmuşsunuz her yer sigarayı bırakın reklamlarıyla dolmuş.
Özet falan istemeden son saatlerdeki konusmaları reklamlardan takip edebiliyorum resmen
Evet hersey kisinin kendi elinde ama bazen aşamadigimiz durumlar oluyor ne yazikki. Terapi bana iyi geliyor bakalim . Her normal insan gibi tahammulu genis,sabirli,sinirlenince canavar olmayan bir insan gibi olmak istiyorum
Ilacla terapiyi bir arada goturelim'i onerdi ama ben yanasmadim emziriyorum. Bakalim ailemin yanina gideyim geleyim tekrar gundeme gelecek bu mevzu
Istemiyorum bi donem lustr.. kullandim leyla gibiydimaynisi olursa daha kotu olurum bide sute gecmeyen var dedi ama arastirdim hic rastlayamadim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?