Siyasette geyikten cımbızlanmak istemeyenler geliverin

Evet insan biraz duygu-durum degisikliginden farkli dusunebiliyor.. sigara da zorlandinmi? Bende icerdim hemde cok. Ama atak gelmedi. Kendimi köreltiyordum aksam esimden aliyordum cekip cekip icime cekmeden disari veriyordum. Ama emziriyorum simdi streslendigimden 2-3tane iciyorum gunde..

Simdi nasil durumun?

Zorlandım tabi ki her tiryaki gibi. Ama çok pis vicdan yaptım Denas, onun bıraktırmadaki etkisi çok büyük oldu "Annesini seçme hakkı olsaydı, senin gibi iradesizi seçmezdi lan bu çocuk!" diye diye bıraktım, sözüm meclisten dışarı. Böyle bi vicdan şeysi işte.

Doğumdan sonra da başlamam herhalde.

Manik depresif olarak soruyorsan, atak geçirmiyorum canım yakalıyoruz atakları. Şuraya bi nazar boncuğu iliştireyim, döngüdeki depresyonu görmeyeli çook uzun zaman oldu, rahat bi 4 senedir mi ne antidepresan almıyorum
Beni bi tek mani zorlardı Denas, çok yukarı fırlıyor benim kafa. Şöyle bi 23-24 yaşına kadar çok ağırdı. Sonra içgörü üzerine çalışmaya başladım. Bir krizi hipomani-mani aralığında yakaladım mesela ve her atakta noktası virgülüne kadar hatırlıyor olmam büyük avantajdı. Ondan sonra bir daha atağa girmedim. Çünkü o seviyedeki farkındalık apayrı.

Super cok sevindim. Farkinda olman,araştirman cok guzel..

Ney tetikliyor ataklari? Bir nedeni oluyor mu yoksa durduk yere mi geliyor.

Super cok sevindim. Farkinda olman,araştirman cok guzel..

Ney tetikliyor ataklari? Bir nedeni oluyor mu yoksa durduk yere mi geliyor.

Pek çok şey tetikleyebilir Denascığım, bu biraz da hastalığın ne yöne doğru evrildiği ile alakalı bir durum.
Maddi ya da manevi bir tetikleyici olabiliyor, alkol tüketiminden tut da bir trafik kazasına, sevdiğin birinin kayıp haberinden tut, psikolojik olarak hırpalanmalarına kadar. Bazen öyle bir an olur, bir tv haberi tetikler Denas. Mesela şehit haberlerimizi almaya başladığımızda bizim evde tv kapanır. Soma faciasında haber almayı bıraktım mesela, baktım iyiye gitmiyorum, çok ağlıyorum, hemen o olaylardan uzaklaştım.

Hastalık ayyuka çıktıktan sonra da mevsim değişiklikleri ile uğraşırsın bol bol, kıştan yaza-yazdan kışa geçerkenki havaların dengesizliği ve çoşkunluğu (Rutinin kırılması) bipolarları etkiler.

Tabanda genetik bir rahatsızlık, beyin kimyası ve hormon salgılanımı üzerine bi mekanizması var. Farklı çalışıyor kafa biraz.

Anladim gulum. Bende duygu durum bozuklugundan suphelendim kendimde terapiye basladim. Oyle birsey yokmus sadece depresyon baslangicindaymisim ve ofke kontrolsuzlugum varmis. Sinirlenince kendime zarar veriyorum. Bakalim. Hayat zor.

Anladim gulum. Bende duygu durum bozuklugundan suphelendim kendimde terapiye basladim. Oyle birsey yokmus sadece depresyon baslangicindaymisim ve ofke kontrolsuzlugum varmis. Sinirlenince kendime zarar veriyorum. Bakalim. Hayat zor.

Dikkat et aman ^_^
Doktor desteği almaktan sakın çekinme canım, ama öncelikli olarak kişi kendinin doktoru olmayı başarabilmeli.
Depresyonun baş düşmanı harekettir, bol bol hareket et. :)
Bipoları kendin teşhis edemezsin zaten, doktorlar bile zor tanılıyor yeri geliyor.

Hayat size limon veriyorsa limonata yapın, hıyar veriyorsa tuzlayın Bu kadar.

Evet hersey kisinin kendi elinde ama bazen aşamadigimiz durumlar oluyor ne yazikki. Terapi bana iyi geliyor bakalim . Her normal insan gibi tahammulu genis,sabirli,sinirlenince canavar olmayan bir insan gibi olmak istiyorum
Ilacla terapiyi bir arada goturelim'i onerdi ama ben yanasmadim emziriyorum. Bakalim ailemin yanina gideyim geleyim tekrar gundeme gelecek bu mevzu
Istemiyorum bi donem lustr.. kullandim leyla gibiydim aynisi olursa daha kotu olurum bide sute gecmeyen var dedi ama arastirdim hic rastlayamadim.

Yine BBG nin suyu çıkmış, bu reklamlardan iyice korkmaya başladım, sigarayı bırakmaktan konuşmuşsunuz her yer sigarayı bırakın reklamlarıyla dolmuş.

Özet falan istemeden son saatlerdeki konusmaları reklamlardan takip edebiliyorum resmen

Ani patlamalarım eften püften şeylere sinirlenip sonra az önceki cinnet geçiren ben değilmişim gibi kahvemi alıp oturmam sebebiyle bende yardım almam gerektiğinin farkındayım ama buna bile üşeniyorum. Issız bir adaya düşüp kafa dinlemek istiyorum

Oo daha fena :) kayserideysen onerebilecegim doktor var. İnan bende cok useniyordum ama gercekten iyi geliyor.

Süte geçmeyen ilaç yok canım, bu senin oto-kontrolün ile sağlanacak bir şey.
Lustral benim vakti zamanında kullandığım en hafif ilaçlar arasındadır, akineton-risperdal consta kokteylinin de atağı engelleyemediği bir kafadan, sıfır antidepresan ve tek doz depakine kadar kendini kontrol altına alabilmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki Allah'ın da izniyle aşılamayacak hiçbir şey yok. Şu an kullandığım 2 vitamin var hamilelik için, daha da ilaç vb. hiçbir şey yok, üzerine sigarayı da bıraktım, sigara bırakırken sadece 1 kere sinir atağı yaşadım ve 5 dakikamı almadı kontrolü :)

Yaparsın sen de. Hakimiyetini tam sağlayamayacağını düşündüğün an o ortamdan uzaklaş, git suratına su filan çarp ve kendine sakinleştirici cümlelerini tekrar et, espri gibi dursun aklının bir köşesinde bak bu benim taktiğim

Çok sinirlenirsem giderim öbür taraflara bi yerlere, yere iki tabak çalarım filan, sonra "Sirtakiye bağlamadan bi su içeyim" diye kendi kendimle alay etmeye başlarım. Sakinleşiyor sonra insan :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…