Ooo pardon bacım saygılarAbla kahvehane bi yan site, sen yanlıs geldin galiba
Burçtaşız ondandırHer zamaaan her halinle minnosuum
ladyamore yazık o kızın haline, 4 yaşında böyle mi öğretilir din, böyle mi sindirilir, böyle mi nefret ettirilir insan kendi cinsiyetinden... Cehennem anlatılır mı bit kadar çocuğa, yanacaksın denir mi ya, kalbim sıkıştı.
Biz onların evinde olsak ben de topuklarımı totoma vura vura kaçmıştım yalan yok ama ev bizim ev olunca nerelere gideyim oldu yani.ladyamore iyi dayanmissin bir hafta. Muhtemelen ben 2. Gün sağlam bir kavga etmiştim.
Birkaç gece kalacaktım teyzemde, bu manyak teyzeler basınca arkadaşı aradım gel kurtar beni burdan dedim onlara geçtim. Yoksa birini doverdim valla.
Zavallı bebeler, zavallı kadın. Onun da beyni yıkanmış aslında.Biz onların evinde olsak ben de topuklarımı totoma vura vura kaçmıştım yalan yok ama ev bizim ev olunca nerelere gideyim oldu yani.
Hayır bi de baya uzak da olsa babamın akrabası, hani babisim o koltuga cuval oturtsa ben ona yine hürmet gösteririm babam almıs gelmis diye öyle söyleyeyim.
Ki babam da illallah etti bi haftada kadından, resmen mahcup oldu her halinden belli hem anneme hem bana. Bi an evvel islerini bitirelim de gitsinler diye dört döndük resmen. İnsan dıdısının dıdısını secemiyo tabi, gittigi gün baya geyik yaptık arkasından annem, babam, ben ne bicim akrabalarımız varmıs bizim vay be diye.
Ama o bi haftayı süper gecirdim Sep, yani bana afakanlar basmıs olabilir ama ne anlatırsam kârdır diye çırpındım da çırpındım çocuklar için. Nasıl olsa bi hafta anneleri baslarında yok bana emanetler ne verirsem ne ögretirsem diye giristim bi ise. Ne kadar kalıcı olmustur bilemiyorum tabi, neticede o kadınla döndüler eve ama gecici olarak meyvelerini vermisti en son. Kadın uyuz oldu o yüzden bana zaten.
Bi kere erkek olan agzından kacırmıstı hatta.
Kız "abla ben senii cok seviyorum, sen bana hic kızmıyosun" dedi bi gün. "Ben ikinize de kızmam zaten ama yanlıs bi sey yaptıgınızda abla oldugun icin uyarmam gerekir" gibi bi sey dedim. Erkek olan "ben sevmiyorum" dedi. "Ama ben seni de cok seviyorum niyee kii çok şasırdım" yaptım abartılı mimiklerle. İslere yardım ettirmeme küsmüş beyefendi. "Ama sen cok güclüsün cok beceriklisin. Sen bize yardım edince isler cabuk bitiyo hemen gidip oynayabiliyoruz hepberaber. Hem biz yoruluyoruz bize yazık degil mi" yaptım ona da. Sevindi tabii güclü müyüm gercekten falan yapıyo. En son "ama annem seni sevmiyo. Yaramazlık yapmayın, kendi kendinize oynayın, onun söylediklerini de dinlemeyin dedi bize" dedi cocuk.ama o beni dinlemeyi seviyomus cünkü komikmisim ben eglenceli seyler anlatıyomusum.
Böyle böyle bi hafta boyunca yaptık beraber bi seyler, eve gidince cehennemlere zebanilere donmuslerdir korkarım ama benim elimden bu geldi o an icin. Kadın baya manyaktı cünkü bana da sarınca baktım uzlasma yolu hepten kapalı.
Angela o şekilde büyütülen milyonlarca çocuk var. Doğru olanın o olduğuna inanıyorlar aileleler. Sonra o çocuklar büyüyünce kendileri gibi çocuklar yetiştiren kadınlar oluyorlar. Kısır döngü.
Bir komşum var, bu sıralar olabildiğince az görüşüyorum. Kızı elimde büyüdü. Çok severim. Beş yaşında. Bu sene başında şu cemaat kresleeinden birine verdiler kızı. Kız oraya başlayınca ailenin tavrı da değişti. Kapalı bir kadındı zaten ama giyim tarzı değişti, evdeki resimleri biblolari günah diye kaldırdı, tv yi yasakladılar kendilerine falan. Bi acayip oldular resmen.
Birkaç ay önce ufakligi getirdi görelim diye, kız kucağıma oturdu "teyze senin için çok üzülüyorum, cehennemde yanacak açık olan görünen yerlerin"dedi. Ne cevap vereceğimi bilemedim çocuğa.
En son alevi bir arkadaşımızı sırf alevi olduğu için evine almayınca ben de ayağımı kestim, pek gorusmuyorum artik. Karşılaşırsak merhaba o kadar.
Aynen işte, o bdv deki kocalar gökten zembille inmiyolar ki. Bu kadının egittigi cocuk büyüyecek adam olacak da evlenecek simdi. Annesinden babasından ögrendiginin ötesine ne kadar gecebilecek kim bilirİlkten konunu okuyunca zaten sinirlenmiştim, şimdi daha kötü oldum.
Ne demek ya Kızlar iş yapsın diye yaratılmış, bu ne ya 5 yaşındaki çocuğun beynini neyle yıkıyor bu kadın? Sonra tabi kadınları mal gibi, köle gibi görür bu zihniyet, böyle din mi var ya!
Bu çocukları, bu erkekleri yetiştirenler de kadın. Ne diyeyim ya ne diyeyim!
in vino veritas geçen İzmirde ki heykele saldıran tuhaf vatandaş yine saldırmış ve heykelin onarılan yerleri yine kırılmış..
Kontrollü serbest bırakılmış yine..
Sanırım heykelin bi tarafı ile sorunu var bu davranışı gösteren kişinin..
Bu ısrarın kompleksli bir nedenimi var acep
Heykelinlinden küçükse kendi uzvu sinir olmuştur.
Direk aklıma bu geldi benimde..Heykelinlinden küçükse kendi uzvu sinir olmuştur.
Şimdi ziyaretçi 3 oldu :))
Edit: 4 oldu :))
İftardan sonra "sanat halk için midir, sanat sanat için midir" temalı oturumumuzda bunu irdeleriz.Shot davut heykelinin resmini koyarsan sanırım 100 ü buluruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?