Siyasette geyikten cımbızlanmak istemeyenler geliverin

Üzülmekte haklısın sevdiğimiz insanların kaybı etkiliyor. Ama onun için hangisi hayırlısı ise onu istemek gerek. Teyzenin hakkında hayırlısı olsun..

Üzülmekte haklısın sevdiğimiz insanların kaybı etkiliyor. Ama onun için hangisi hayırlısı ise onu istemek gerek. Teyzenin hakkında hayırlısı olsun..

Öyle hayırlısı olsun... Ramazan başladığından beri allah şu mübarek günde beni yanına alsın diye dua edip duruyor zaten.

@bilinmeyenfx günaydın ev hanımlarının sonuncusu, ablaların en birincisi; naif, yapıcı, iyi niyetli, herkesin her işine koşan minnoş Niye sayıyorum bunları aile krizleri ortasında kendini sorgularken ne güzel ne tatlı bi kadın oldugunu unutma diye.

in vino veritas yla tantanis de söylemisler. Her annenin sözünü daha çok gecirebildigi, daha fedakar, daha yapıcı, daha alttan alan, daha naz çeken bi çocuğu hep vardır be bilinmeyenim.

Ne yazık ki annelerin çoğu da diger cocuklarının sorumluluğunun bi kısmını dogrudan en naif çocuklarının üstüne atarlar, bi nevi anneligi paylaşıp yük hafifletirler. Hayat boyu da pek degisen bi durum degil ne yazık ki; kardesinle ablan bir olur mesela canını burnuna getirene kadar ama annen sen oturup sineye ceksen böyle olmayacaktı niye gittin ki evden simdi diye düsünür. Çocuklarının gönlünü onla beraber eylemeye, sürekli alttan almaya mahkummussun gibi. "Onları savunmuyorum ama" da milli cümledir.

Ama tabi anlamadıkları şey o anne, ablanla kardesinin arasına, ablanla kocası arasına girdiginde o oradan sag cıkar. Çünkü kardeslerin ya da karı koca birbirlerine karsı ne kadar sertlessirlerse sertlessinler karsılarına bi anne dikildiginde frene basarlar. İster istemez bi hürmet görür, onlardan üstündür, duygu sömürüsünden vicdan azabına bi annenin bin tane psikolojik savaş taktigi vardır hele ki Türk annesinin yani ve her zaman işe yarar.

Ama işte sen araya girdiginde oradan sağ cıkamazsın, ister abla ol ister kardeş (ki ortanca olmak en kötüsüdür, bunun üzerine kitaplar var biliyo musun, ortanca cocugun psikolojisiyle ilgili) eninde sonunda dengisindir onların. Mesela kücük kardesin ablasına duydugu öfkeyi dogrudan annenize yöneltemez ama sana yöneltir, ablan kocasına duydugu tüm hırsı annenden cıkaramaz ama senden cıkarır.

Ama küs kalıp köprü atmak da sana iyi gelmeyecek diye düsünüyorum. Sürekli bi küslük, sürekli tetikte olmak çok yıpratıcı bi sürec. Cünkü bası sonu olan iliskiler degil bunlar, dogumla baslayıp ölümle bitiyolar. Aklının bi kösesinde duracaklar öyle ya da böyle, sen unutmak istesen annen sokacak bi sekilde.

Ki bunların çok daha cirkinlesmis, isin icine para pul girmis versiyonlarının bile toparlandıgını gördüm bebegim, sizin durum o kadar da karamsar degil.

Aynı seyi yapıp farklı sonuc elde etmeyi beklememek lazım. Senin yerinde olsam annemle "benim kırgınlıgım baki ama kardeş bu atsam atılmaz satsam satılmaz, yüz cevirecek degilim, özür dilemek isteyen olursa buyursun arasın, gelsin. Telefonum da kapım da acık" tarzı mesafeli ama barısmaya kapısı acık bi konusma yapardım. Yani kendim adım atmaz ama adım atanın da önünü kesmezdim.

Sonrasında da iyi gün ablası olarak hayatıma devam ederdim. Dediklerin karsı tarafa ulasmadıktan sonra yapacak baska bi sey yok cünkü.

Yani yigen mi dogmus, hediyeni alırsın hanimiş de hanimiş yapıp evine dönersin ama o kadar. Dogum yapan kardesin büyük ablasıyla küsmüs barısmak icin senden mi yardım istiyo, "kocaman kadınlar oldunuz ablacım konusun halledin aranızda, araya girmem dogru olmaz, ben ister miyim kardeslerimin küslügünü" deyip uzayacaksın ortamdan. Kim haklı, kim haksız, nasıl barısırlar hiiic girmeyeceksin o toplara. Birbirlerini mi yerler durulup ballı mı olurlar o ikisinin sorunu.

"Kocamla kavga ettim" mi diyo ya da ablan, "hay allah hayırlısı ablacım cok üzüldüm insallah düzelirsiniz" deyip geç bu kadar. Çünkü çırpındıgında eline geçen coktan dagılmıs bi psikolojiden gelen "bizi boşatmaya calısıyo kabullenemedi" lafı olacak. İnsanların cogu degisiklikten ölesiye korkar, "kocam hayvanın teki bilinmeyen haklı" dese "e ne duruyorsun ac davayı boşa" diyecek insanlar. Bosanmaya, hayatını degistirmeye korkan, bu kadar uzun yıllar böyle saglıksız bi evliligi sürdürmüs bi kadın ruh saglıgından geriye kalanlarla bu cümleyi duyacagına kardesini suclamayı tercih eder.

Malesef iste böyle bilinmeyenim samimiyetsizlik olarak görme bunu, kötünün iyisi yani. Ne kadar politik o kadar mutlu. Böylece hem iyi günlerini paylasır yanlarında olursun, hem kötü günlerinin acısını üstüne yıkmalarına izin vermezsin.

Çok gecmis olsun kuzum, kıyamam. Kadıncagız için en iyisi neyse o olsun, varsa dayanacak gücü acil şifalar diliyorum tabi ama 10 sene bu durumda çok zor, yorulduysa bitsin istiyorsa artık daha fazla acı agrı cekmeden huzur icinde gider umarım.

Öyle diyoruz biz de. Ama insan üzülüyor işte yine de.
Cuma günü anneme dedim kalk gidelim diye, çok sıcak diye istemedi. O biraz oturdu içime açıkçası.

Ne maili? Benim haberim yok.
Uu çok şey kaçırmışsın Sep. Biz ziyaretçilerimize ulaşmanın yolunu bulduk. Mail adresi paylaştım yazın diye yazan olmadı. Sonra S shot kişisi Connected2.me den link paylaştı ona yazmışlar. Ben de link paylaştım bana düşe düşe @bilinmeyenfx düştü.

Oha benim niye haberim yok bunnardan.
Shota ne yazmışlar?

Öyle diyoruz biz de. Ama insan üzülüyor işte yine de.
Cuma günü anneme dedim kalk gidelim diye, çok sıcak diye istemedi. O biraz oturdu içime açıkçası.
İnsanlar coktan ondan vazgecmis gibi geliyo di mi cok sevdigim benzer bi durumdaki yatalak hastanın ölüm ihtimalinden bi an evvel kurtulur insallah diye bahsettiklerinde cok üzülmüstüm, sanki yükten bahsedermis gibi, çok zalimce gelmisti. Hala da öyle geliyo gerci, ama kendimi düsünüyorum 10 yıl kendi bakımımı ile yapamadan bi yatakta... offf ne bileyim sep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…