• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz ablanizdan kıyafet istermiydiniz?

Allah iyiliğini versin.
Bunun neresi utanılacak şey ki ?
Tabiki istenir.
Ailemde en büyük çocuk bende haliyle tüm küçülenleri hep kardeşlerime verdim.
Kızım giymek istemediyse beğendim ben bunu giyerim diyen yigenime verdim.
Verdiğim kardesim de ultra zengin.
Kald ki kendi de istiyor benden zaten

Tabi ki ayıp olmaz. Hatta ne güzel bir dönüşüm olur. Böyle paylaşımlar, hem çevreye hem ekonomiye büyük destek..

Bebek kıyafetleri hem kaliteli hem sağlam oluyor. Çocuk hızlı büyüdüğü için sapasağlam kalıyor 1 çocuğun kıyafetiyle 2 çocuk daha büyütülür🤗

Ben bebeğimin kıyafetlerini, ayakkabılarını yıkayıp küçük hurçlara koydum. Kardeşimin bir kaç ay sonra doğacak bebeği için..😌

Bebeğime de sevdiğjm bir arkadaşım, kendi çocuğunun severek sakladığı kıyafetlerinden ve sağlam oyuncaklarından birkaç parça getirmişti. Severek kullanacağım inşallah..

Ayıp olmaz hatta olması gereken de bu bence diye düşünüyorum. Ben de kısmetse yeni doğum yapıcam heves ettigim şeyleri aldım ama zıbın şu kadar lazim oluyor bu bu kadar lazım oluyor diyince millet, iki ablam var ikisine de ayni whatsupp grubundan "bebek icin ayirdiginiz kiyafetleri en kisa zamanda seçip gönderin ona göre ben de ne eksigi var simdiden gorup hazir edeyim" yazdim. Ki onlar zaten cocuklarinin kiyafetlerini sadefrappe dogurursa ona veririz diye saklamislar. Alabilecek veya alamayacak bir durumda oldugumuzdan degil kesinlikle. Ben de giymedigim bir kiyafet varsa önce fotografini ceker yollarim onlara mesela bunlari bunlari giyecek olan olur mu aranizda ona gore gorumcelerime vericem yada internet uzerinden satisa koyacam diye. Onlar da giyecekse olur getir derler. Biz bu zamana kadar hic bu tarz seylerden cekinmedik.

Benim kız 15 yasinda 1 yıl giyince eskitemediğini eltime veriyorum 11 yasinda kızı.o küçülen ve temiz olanları bana veriyor 7 yaşındaki kızıma.Ayakkabı ve iç çamaşırı dışındakileri döndürüyoruz aramizda.cocuklar çok çabuk büyüyor eskimiyor.Arada disarda gezmeye eksikler yeni alıyorum.

İlk bebeğimde bu fikir bana çok soğuk geliyordu🙈 ama şu an umrumda değil😂 durumun olsun olmasın, bence çocuk kıyafetleri paylaşmak için☺️ Kimse de yargılamaz merak etmeyin. Ben görümceme oğlumun bir çok kıyafetini verdim. Oyun halısı vs paylaştık. Onun da büyük kızı var küçükten kalma çantadır tişörttür verir. Kimsenin kıyafetini istemem ama çocuklar ayrı bence.

Zaten herkes samimi olduğu kişilerden çocuğunun küçülen kıyafetlerini istiyor.gayet normal.yadirganacak bir durum yok

Soru çok saçma gibi göründü sanırım özür dilerim düşündüm ama kısa ne yazacağımı bilemedim. Sorum şu ki maddi olarak kötü bir durumda olsanız ablaniz veya kuzeninizden veya teyzenizden çocuğun küçülen kıyafetlerini istermiydiniz?.
Maddi olarak herkes gibi veya herkesten bir tık altta sıkıntı yaşıyoruz. Ve bu yaz çocuk için büyük bir alışveriş yapamayacağiz yani giyim kuşam olarak. Saydığım gibi mesela ablama veya kuzenime hepsinin bir yaş büyük çocugu var o yüzden bunları örnek veriyorum. Onlara senin çocuğun küçülen kıyafetlerini ne yaptın bana verir misin demem sizce ayıp kaçar mi?.
Kırıcı yorum yapmazsanız çok sevinirim utanarak soruyorum çünkü. Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.
aslında sz demeden onların vermesi şazım özellikle ablanızın sonuçta küçülen kıyafeti neyapacak. mesafe var sanıtım inş sizi üzmez

Kızımın bebek arabası ve yürütecini ben kullandım eltime verdim sonra benim kıza geldi 3 cocuk büyüttü oda oto koltuğunu benim kıza verdi bisikletlerde öyle el değiştirdi.scoter almadık mesela eltimden geldi.Kucuk kızımdan küçülenleri artık etraftaki küçükleri olanlara veriyorum.cope atmıyorum.besiklerimi verecek kimse yoktu çok uygun fiyata internette sattım amaç iş görsün. Eskimemis 2-3defa giyilmemis örmeleri annem aliyor çevresine dağıtıyor.Hepimizde çift maaşliyiz durumumuz orta halli kötü durumda değiliz.Eltim birikince bacım hurcunu ne zaman alacaksın der.Ayip birsey değil tam tersi güzel birsey.israf etmiyorsunuz.ona vereceğim parayla fazladan daha iyi meyve alıyorum mesela.Daha farklı kullanıyorum o bütçeyi.2 kanepe 1 baza dolusu kiyafet var küçük kızıma kullanabileceğim.Hepside tertemiz kimi hiç giyilmemis.

Utanılacak bir şey yok.kuzenimin kızının küçülen kiyafetlerini benim kızıma verir,biz de küçülenleri onun küçük kızına veririz.kendi kiyafetlerinden de bana verir.oğlum yeğenimin kiyafetlerini giydi hep.ben de onun küçülen kiyafetlerini kuzenimin oğluna verdim.hiç eskimeyen,yıpranmayan kiyafetler var.insan kıyamıyor ki.ben her kes bu şekilde idare ediyor sanıyorum.

maddi durumumum kardeşimden çok çok iyi ama çocuğunun küçülen ve yeni kıyafetlerini ve eşinin hamile kıyafetlerini aldım. neden çekineyim. çöpe mi gitsin. belki sizin çekinme nedeniniz maddi açıdan zor durumda olmanız ve kendinizi kötü hissetmeniz. hiç gerek yok. rahat olun. bu olmadı gereken bir tasarruf sistemi. ben de evde kullanmadığım küçük gelen ya da giymediğim kıyafetleri ailemde kimseye olmazsa yakında bildiklerime onlara da olmazsa geri
dönüşüm kıyafet kutusuna atıyorum. bu olmadı gereken

Hiç utanılacak bir durum değil, ben çok zengin bir arkadaşıma veriyorum kızımın kıyafetlerini, bunun maddiyata hiç alakası yok ki , zaten giyecekleri 3 ay , başkası da yararlansın, arkadaşım da giydirdiler sonra kıyafet kumbarasina atıyor, maksat herkes faydalansın, maddi durumunuz iyi olsa bile isteyin , cekinecek hiçbir şey yok

Bence bunda çekinilecek, utanılacak bir şey yok, isteyin.
Belki de onlar size teklif etse sizi inciteceklerini düşünüp teklif etmiyordur.
Çünkü bazı insanlar bu teklifi yanlış anlıyor, hakaret sayıyor. 😑
Normal şartlarda normal insanlar için olağan bir durum bu kıyafet mevzuları.

Soru çok saçma gibi göründü sanırım özür dilerim düşündüm ama kısa ne yazacağımı bilemedim. Sorum şu ki maddi olarak kötü bir durumda olsanız ablaniz veya kuzeninizden veya teyzenizden çocuğun küçülen kıyafetlerini istermiydiniz?.
Maddi olarak herkes gibi veya herkesten bir tık altta sıkıntı yaşıyoruz. Ve bu yaz çocuk için büyük bir alışveriş yapamayacağiz yani giyim kuşam olarak. Saydığım gibi mesela ablama veya kuzenime hepsinin bir yaş büyük çocugu var o yüzden bunları örnek veriyorum. Onlara senin çocuğun küçülen kıyafetlerini ne yaptın bana verir misin demem sizce ayıp kaçar mi?.
Kırıcı yorum yapmazsanız çok sevinirim utanarak soruyorum çünkü. Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.
Benim ablamin oglu benimkinden 1 bucuk yas kadar buyuk. Simdiye kadar hep kuculenleri bana verdi sagolsun, ben soylemeden bile. Durumumuz da kotu degil. Ben de benimkinin kuculenleri baskasina veriyorum. Soylemenize gerek olmadan ablanizin dusunmesi lazimdi aslinda yaslari bu kadar yakinsa.

Yani, tabi ki isterdim, bazen ozellikle soyle bir kiyafeti varsa gonderir misin diyorum bazen (kendisi yurt disinda).

Utanmanıza gerek yok bir body lcw de olmuş 60 70 TL

Sorun birşey olmaz çöpe gidicene degerlenir hiç olmazsa

Maddi dorumlarımız normal buna rağmen kardeşler ve kuzenler arasında bebek kıyafetleri dolaşır. Şu an ablamın bebeği bir aylık ve kıyafetlerini daha önce iki kuzen bebeklerine giydirdi. Bizde bu gelenek gibi oldu biraz. Kim hamileyse kıyafetler toplanır ona verilir giydireceklerini beğendiklerini al denir.

Bizde gerek bile kalmıyor. Herkes kendinden küçük çocuğu olana yolluyor kuculenleri. Yani ayıp olmaz bence. Tabi aranızda nasıl bir ilişki var bilmiyorum.

Utanarak sormak neden?.
Bu kadar tuketicilik sadece bizde var. Kendim kardeslerimle değiştirerek kıyafet giyeriz. Hepimiz evliyiz. Farklı şehirlerdeyiz. Bizde hiç bir kıyafet başkasına verilmez ve atılmaz. Aramızda deegisilir.
Kızlarımdan büyük yegenlerim olsa kesinlikle isterim. Çünku bir senede eskimez.
Şöyle düşünün cidden durumum iyi olsa da alırım paramı başka yerlere harcadım😀

Back
X