siz bakıcınızı izlemediniz mi hiç?

evladımın sağlığı mutluluğu söz konusuyken bakıcının özel hayatıyla mahremiyle falan ilgilenemem kusura da bakmasın

ya taktınız mahremiyete bakın kamerayı yatak odasına banyosuna onun evine koysam tamam suçtur çok yanlış ama ben çocuğumla vakit geçirmesini istediğim bi odaya koydum ki kadının benim evimde çocukla ilgilenmekten başka işi olamaz.gizli gizli dikizlemek demişler çok ayıp çok yanlış yerden bakıyorsunuz olaya.bakıcı benim yanımda nasılsa ben yokkende öyle olmalı ona özel bir durum olmamalı.gizli kamerayı bu durum için asla yanlış ve suç olarak görmüyorum istediğinizi düşünebilirsiniz ama ben kimseni mahremine girdiğimi düşünmüyorum.orası onun mahremiyeti olamaz çocukla geçirdiği vakit yada olaylar onkarın arasında kalması gereken mahrem şeyler olamaz.benim üzüldüğüm kadının kırılması çünkü çok dikkat ediyorum nasıl şüphelenirsin diye düşünüyor.

http://www.goldenlifegazetesi.com/yyazar.asp?haberid=44
yanlış düşünüyorsunuz, yaptığınız sey kabak gibi suc. Anne olmanız sucunuzu hafifletmez, bir anne olarak yapmanız gereken seyi yapmamışsınız basta (cocugunuzu ele nasıl kamerasız emanet ettiniz anlamadım), bu da hatanız. baktınız olmadı , o halde biz şu veya bu sebepten kamera taktıracağız deyip , devam edecektiniz. kadını tabii ki izleyeceksiniz, ama bu sekilde değil, mahremiyet sözcugunun anlamını bilmediğiniz için bu sekilde konstugunuzu düşünüyorum. gönderdiğim linkte avukat bunun suc olduğunu açık açık yazmış, inşallah sizi dava etmez, edeceğini sanmıyorum muhtemelen dava açacak parası yoktur ama kırılmakta ve kızmakta cok haklı.

Suç kısmına bir şey demiyorum. Bilmiyorum.
Ancak, sizin kamera yerleştirmekteki amacınız ne? Çocuğunuza düzgün davranılması değil mi? Bunu gizli gizli yapmadan da sayğlayabilirsiniz.
Düşününki işvereniniz siz işe girdikten sonra sizin sorumlu olduğunuz kasanın yakınına gizli kamera yerleştiriyor. Bu doğrudan size hırsız muamelesi yapmaktır.
Ama işverenin iş yerini açık bir şekilde kamerayla denetlemesi etik bir problem değil. Eğer şüphelendim yaptım, deseniz gene bir derece diyeceğim.
Hani şüphelenmişsiniz, çocuğunuz içine kapandı falan gibi bir mevzu olsa, dövüyor mu, sövüyor mu, taciz mi ediyor. Tamam.
Ama ortada fol yok yumurta yok, siz bakıcıya ben merak ediyorum, kamera yerleştireceğim haberin olsun demeden, izliyorsunuz.
Bu hiç hoş bir şey değil.
Ayrıca mahrem dediğiniz şey ille de biriyle sevişmek değildir. Örneğin ben burnumu karıştırırken birinin izlemesini de istemem. Ama o kadın belki burnunu karıştırıyor? O esnada izlediğinizi bilip bunu yapmak için banyoya gitmesi gerektiğini bilmek hakkı değil mi?
Niye ille yatak yorgan mevzularına gidiyor ki aklınız?

şahsen bende izlerdim ama gizli kamerayla değil, alenen kamerayı koyardım. kabul ediyorsan gel kardeşim derdim. ben neler neler duydum, çocuk uyusun diye kafasına iğne sokan duydum. kadını yakaladılar.

Gizli kamera koymaya hakkınız yok.
Özel hayat diye bir şey var.

Bu kadar takıntılı biri çocuğunu kendi büyütsün annesine bile emanet etmesin çok ciddiyim.

Haa haber verir bilgi dahilinde kamera koyarsın, kabul eden çalışır.

Çok çirkin bir şey yaptığınız.

Anne olmanız sizi haklı yapmaz kusura bakmayın.

Bir avukat olarak söyleyeceğim tek şey, yaptığınızın suç olması. Şuan bayan sizden haklı nedenle fesihten dolayı tazminat dahi talep edebilir çalıştığı süreye göre. Ama, ısrarla çocuğum da çocuğum demenize anlam veremiyorum, burada önemli olan şey çocuğunuzun herhangi bir zarar görmemesi, kötü muamele görmemesi mi yoksa kadını tabiri caizse basmak mı? Haberi olacak şekilde koyarsınız, bunu da ona söylersiniz, bitti gitti. Tabi ki de çocuğunuz her şeyden önemli, ama evinizde çalışması onun haklarını ihlal edebileceğiniz anlamına gelmiyor ne yazık ki.

Neyse artık olan olmuş, bundan sonrası için haberli olacak şekilde yine gönül rahatlığıyla çocuğunuzu bırakabilirsiniz.

Haklılığınızdan bu kadar eminsiniz madem niye konu açtınız ki?

Kadın haklı, yerinde olsam bu bir suç ve sizden şikayetçi olurdum.

Sadece kırılıp artık bakmam demesine bakarak çok iyi niyetli bir bayanmış diyebilirim.

Böyle birini kaybetmenize üzülmeniz çok doğal tabi.

konu sahibi bunu araştırmaya dahi gerek duymadan suc değil diyor, sanki bir seyin suc olup olmadığına biz karar veriyoruz. bir de baslık yanlış, ''gizli'' diye ekleyecek.

iyi de menser o kayıtları sadece senin izleyeceğin ne belli,
sen diyorsun ki bakıcıya nasıl güvenicem, e o kadın sana niye güvensin.

şu soruma cevap verir misin, merak ediyorum düşünceni,
eğer bakıcın tesettürlü ise ve çocuğun yanında başı açık dolaşıyorsa, sence senin kayıt etmenden rahatsızlık duymaz mı? eşin de izleyebilir sonuçta o kayıtları değil mi?
ya neden anlamıyorsun, çocuk yanında yapılacak hareket vardır, yetişkinin yanında muhakkak daha dikkatli olursun yani.

bunu illa kötü örneklerle vermeye gerek yok yani.
mahremiyet dediğimiz şey kişiden kişiye değişir en nihayetinde,
bir öğretmen olarak bu konuya bu kadar tek bakış açısıyla yaklaşıyor olman gerçekten kabul edilemez.

Demek ki neymiş, güzel yurdumun birçok kadını sadece anne olduğu için yasaları, birinin hakkını çiğnemeyi, saygısızlığı kendine hak görebiliyor, üzerüne "ama evladım, ama çocuğum, banane başkasının hakkından hede hödö" diye söyleye söylene pişkince üste çıkabiliyormuş. Ülkemiz böyleleriyle dolu yani.

Geçen gün burada toplum içi saygıdan, hak, hukuktan şikayet eden bir konu açıldı. Sayfa sayısı 20ye dayandı. Herkes şikayetçi, herkes mağdur... e buyrun buradan yakın.

Cidden çok bencil, çok geri kalmış bir toplumuz, ve ben bunun düzeleceğine inanmıyorum. İyi ki Türkiye'de yaşamıyorum ya, ne diyim. Allah doğru düzgün yaşamaya çalışanlara sabır versin bu insanların içinde. Mesela bahsi geçen bakıcı.

beni de al lütfen yanına, evlatlık mı alırsın, bakıcı mı alırsın, götür beni buralardan

Valla kendi hakliliginizdan o kadar eminseniz ne diye konu aciyorsunuz ki

Birde bana soracak olursaniz cicugumda cocugum diyorsaniz en guvenilir yer cocugunuz icin kreş herkes kadar sizde bunu biliyorsunuz sagligi egitimi arkadas ortami acisindan en uygunu

Ama siz ve sizin gibi uyaniklar hem az paraya cocuguna baktirmak hemde aradan ev islerini cikarmak icin bakicıya birakmayi daha uygun buluyorsunuz

Tam ben yazacaktım, ben böyle birşey yapsam tutup konu açmam buraya, kendimi haksız görmem kamuoyu yoklaması yapacağım birşey değil bu, gider davamı açıyo açar ispatladığı kadar da hakkını alır bitti gitti

Ben olsam gizli kamera yerlestirirdim yerlestirdigimide soylemezdim soyledikten sonra gercek yuzunu goremeyiz sonucta

,ama belli sure izledikten sonra 1 hafta kadar anormal.bir durum gormezsem kamera taktiracagim diye soylerdim bakiciya

Konu sahibine hak veriyorum
Bakici acisindan bakarsak pek etik degil ama
en onemlisi bebegin guvenligi bence

Son düzenleme:
Yalnız konu sahibi 3 saat demiş ve yemek temizlik istediğini okumadım belki de ben kaçırdım

Yakın zamanda telefonlarımız dinlemeye alındı.
Zaten mevcutta olan kameralar her noktada çoğaltıldı.

Tüm çalışanlara da tek tek bilgilendirmek amacıyla mail atılıp,
ayrıca buna onayımız olduguna dair evrak imzalatıldı.

Neden?

Çünkü işverenin amacı yaşanabilecek bir durumu ispatlamak değil,
olmaması için korumak amacıyla yapıyor bunu.

Mevzu durumu engellemek.

Sizin ki ise gözetlemek oluyor. Anlamadığınız nokta bu.

Mahremiyet deyince aklınıza ne geliyor o kısmı hiç anlamadım.

İnsanların mahremiyeti ve gizli kamerayla izlenmeme hakkı en az sizin çocuğunuz kadar önemli, kimse kusura bakmasın. Çocuğunuzdan daha az insan değil kimse.
Annelik filan da etiğe ve yasaya aykırı bir şeyin asla bahanesi değil. İnsanlar sanıyor ki, konu çocukları olunca akar sular durur, diğer insanların hakkını at çöpee, önemli olan bebem. Yok öyle bir şey. Bu kadar net.

Yasal olan belli, etik olan belli. İşine gelmiyorsa kendin bakarsın çocuğuna. Analığını sahalarda gösterirsin.

Çok mu olağanüstü bir şey insanlara saygı göstermek, insan haklarına saygı duymak, kendi hakkını düşünürken başkasınınkini çiğnememek size anlamıyorum ki. Biraz medeniyet yahu.

Son düzenleme:
bu konuda ben de durumumu belirteyim: herkes öyle değil
benim 4 yasındaki kreşte, 1.5 yasındaki bakıcıda (o yastaki bebegı kreşe vermeyi uygun bulmadım.) bakıcım ev işi yapmıyor ve kreşten daha fazla ödüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…