siz bakıcınızı izlemediniz mi hiç?

Bence yaptığın hiç etik değil, söylemeliydin, düşünsene senin çalıştığın ofise senin verimli çalışıp çalışmadığını kaydeden bir gizli kamera yerleştirseler kendini nasıl hissedersin

kameralar olmasaydı bakıcım nasıl davranırdı acaba diye düşündüğün oluyor mu?
merak ettiğim için soruyorum sadece.
benim kamera yok evde.ama kurabilirim de.
şu an bakıcımdan memnunum.
karşılıklı bir güven oluşturmak için çaba sarfettik.,
bikaç ay zaten hep beraberdik.
düzeltilebilecek şeyleri konuşuyorum hallediyoruz.
bu kişilerle de alakalı.
ben şunu düşünüyorum.
bir şekilde evlatlarımı bırakıp çıkıyorum ben.
bıraktığım kişiye güvenmeden şüphe duya duya kaç gün bırakabilirim ki.
böyle bir şüphe anne için çok yıpratıcı.
hele ki şiddetten şüpheleniliyorsa değil yakalamaya çalışmak o an bakıcının yakasına yapışırım.
uzaktan kontrol edebilmek açısından kamerayı ben de düşünüyorum.
bakıcıma demiştim de ama pek üzerine düşmedim açıkcası.
onun yerine ben kendim onu kontrol altında tutuyorum:))

Mahremiyetine saldırmadi konu sahibi. Çünkü orası bir iş yeri ! Baştan haber verebilirdi o ayrı. Ve şaşırdım bazı yorumlara. Suç ise gizli kamera o bakıcı dehsetlerini izlediginizdede ayıplayin o zaman. Gizli çekim sonuçta.

anne misiniz?

bu devirde ya ufacik bebelere neler yapiyorlar..Allahtan korkusu yoksa birinin yapar yani...adam babasina guvenemiyor bakici nedir?

Arkadaşım 1 yıllık bakıcısının, çok güvendiği insanın çocuğunu nasıl dövdüğünü çocuğun bir hareketinden şüphelenip kamera koyarak öğrendi. Ancak usulsüz delil toplamaya girdiği için mahkemede kullanamıyor mesela. Bakıcı için eve kamera koymayı engelleyen bir yasa olduğunu sanmıyorum

ayni sey degil..bu kadinin yaptigi dogru..cunku urtada ufacik bi yavrucak var..bu devirdede kimseye guvenemiyorsun. ofis dedigin sadece kalem kagit bilgisayardan olusan bi yer..

bence etik olan evde kamera olması ve olan kameranın bakıcı tarafından bilinmesi. Ben çocuk emanet edecek olsam öyle yapardım zaten kamera olduğunu bildiği için çocuğa kötü davranamaz. Yada ihmal edemez. Saklı gizli çeksen nereye kadar çekebilirsin. Ben de olsam saklı gizli izlenmek istemem. Üzerine bişey dökülür elbiseni çıkartmak zorunda kalırsın vs. vs. En azından bilsen evde kamera olduğunu ona göre davranırsın.

Kamera koymaniz yanlis değil, bakicinin haberinin olmamasi yanlis. E nasilsa evde yalnizim diye rahat askili bisey, belki bi tayt giyecegim nerden bilebilirim goruntulerimin kaydedilip, paylasilmadigini? Sonucta kadin cocugun pesinde egilip kalkiyor. Ayrica bank, damacana, cansiz manken vb seylerden tahrik olabilen insanlarin varlginida dusunursek gizli kayitlarin paylasilma ibtimali konusunda psikolojik olarak kendimi cok kotu hissederdim.

Ben olaya şu şekilde bakiyorum:
Birkaç ay beraberdik demişsiniz ya , ben birkaç ay beraber kalmadım. Öğretmenim, kısa süreli dışardayim, bu bakıcı da 2. Olduğu için zaman geciremedik. Yani siz evde onunlayken "ben olmasam nasıl olurdu acaba" ile benim kamera ile izlemem aynı mantık. Ya da başına annemi dikmekle aynı. Açıkçası kamera olmasa nasıl olurdu kısmı beni ilgilendirmiyor. Sonuçta evde ben ya da annem varmış gibi davranıyor. Ama annem olmasını istemezdim çünkü bir başka karışan oldu mu kadınlar işlerini düzgün yapamıyorlar, düzen bozuluyor. Ama şu da var: bakıcım gerçekten mükemmel bir kadın. Onu evde aylarca izledikten sonra aşağı parka inmesine izin verdim bebekle. Aşağıda da kamera var ama ben her zaman verilere ulaşamam. Komşularım "bu kadını nerden buldun" diye sorardı hep. Şimdi bebeğimi özlediğim için bakıyorum kameradan isteyken. Güven sorunumuz yok, yine de izliyorum ara ara geriye dönük. Şiddet vs için değil, tv yasak ama yine olabilir mi acaba diye kontrol ediyorum mesela. Kesinlikle bebek uyanikken tv açılmıyor, uyuyunca izliyor kadıncağız.
Sonuç olarak kadın güvenilir geldi de ise aldım, yaklaşık 100 kişiyle görüştüm. Kolay seçim yapmadım, her şeyi baştan konuştuk, tam istediğim gibi bakıyor ama kamera olmasaydı ne yapardı kısmına takılmıyorum. Kamera var ve o da gayet iyi bakiyor. Ben basindaymisim gibi. Aşağıya indiklernde de içim rahat çünkü 3 yılı geçti, aileden biri oldu artık :)

anne misiniz?

bu devirde ya ufacik bebelere neler yapiyorlar..Allahtan korkusu yoksa birinin yapar yani...adam babasina guvenemiyor bakici nedir?
Tabii ki her anne kamera sistemi kurdurtmali, kamerasız baktiranlata şaşıyorum ama gizli olması hem suç hem saygısızlık. Bana saygı duyulmayan evde çalışmam.

Konu sahibi başlığı "gizlice" diye değiştirmeli.
Senelerdir izliyorum ama hiç gizli izlemedim ya da dinlemedim.

yorumunuz için teşekkür ederim önemseyip kendinizi yormuşsunuz.fakat bakıcı 3 saat bebekle birlikte oluyo ve bu süre içind .

Rica ederim
3 saatliğine mi baktırıyorsunuz, kadın iyilik yapmak ıstemiş evı de temızleyeyım yemek de yapayım derdınde, siz de gızlı kamera falan korkutmussunuz ne bileyım tamam ınsan merak eder ama acık acık konuşsanız daha iyiolurdu, yapmışsınız artık.

anne misiniz?

Anneyim.
Ben bakıcıya güvensin demiyorum ki. Gizli kayıt yapılması doğru değil diyorum. Kamera olsun ama bakıcı kamera olduğunu bilsin.

Anneyim.

Ben bakıcıya güvensin demiyorum ki. Gizli kayıt yapılması doğru değil diyorum. Kamera olsun ama bakıcı kamera olduğunu bilsin.

Bastan soyleseydi haklisiniz bencede, ama bir muddettir cocuguna baktigini dusun ve birseylerden suphelendigini dusun..o zaman gizli koyarsin tabii..cunku artik haber vermek icin cok gectir.

Ama bu arkadasta suphelenme varmiydi bilmiyorum.

kusura bakmayın ama artık yorumlarınız ahatsız edici sadece saldırmak için yazıyosunuz. ne mahremiyeti olabilir ki çocuğu emanet ettiğim saatlerde özel görüşme yapmaması gerek daha başka ne olabilir salonda kendi kendine mi konuşuyo olabilir mastürbasyon mu yapıyo olabilirne eve adam mı alıyodur ne mahremiyetinden bahsediyosunuz siz anlamıyorum gerçektenve böyle şeyler yapmaması gerekiyo sonuçta yapıyosada bilmem gerekir böyle bi insana çocuk emanet edilmez sonuçta.ben ondan o saatlerde sadece çocuğumla ilgilenmesini istedim kabul etti ve çalışıyo eğer bunlara uymuyosa iş ahlakı diye bişey var sonuçta.ben kendimi haklı görüyorum kusura bakmayın bakıcıda güven konusunda rahatsız oldu ben çocuğuna kötü bişey yapabilir miyim nasıl şüphe edersin diye.anlamanızı yada beni onaylamanızı beklemiyorum.inş. anne olduğunuzda böyle şeyler başınıza gelmez

Yorumumun hiç bir yerinde saldırı yok işinize gelmediği için direk saldırı diyorsunuz. Mastürbasyon ne alaka? adam almak ne demek? bu kadar uç örnek vermek çok hastalıklı bir düşünce. Mahremiyet sizin için sadece yatak odası muhabbeti belli ki.

Eğer bakıcı olarak anlaşacağım kişiyle iki medeni insan gibi şeffaf olursak, arkadan gizli saklı iş yapmazsak ve de bir konuda aklımı kurcalayan şeyde direk konuşursam evet başıma gelmez diye düşünüyorum.
Ki bu da dereyi geçerken ali cengiz oyunuyla at değiştirmekle değil, şartları baştan açık ve net konuşmakla olur.

Bence gayet normal hatta herkesin yapması gereken birşey yapmışsınız. Her gün şu haberler de neler görüyoruz. Tabiki de gizli olacak! O zaman kamaranın olmadığı yere, tuvalete banyoya çeksin çocuğu istediğini yapsın! İstiyosa yüzünden nur aksın babana bile güvenmeyeceksin bu devirde. Siz kayserili üvey anneyi ne çabuk unuttunuz yaa. İnsanoğlundan herşey beklenir. Ayrıca bu kadar tepki vermesi ne saçma. Türbanlı falan ise belki 'eşiniz izlemesin' diye sitem edebilir ama 'ben artık çalışamam' ne demek. Zaten bi başkasının evinde iseniz ev sahibi olsada olmasada usturuplu davranmak zorundasınız. Babanızın evi gibi kullanamazsınız.

Siz işverensiniz. İşinizi değil, çocuğunuzu, canınızı emanet ediyorsunuz. Kamera koymanız tabi ki de kabul edilebilir, ANCAK; bunu ona söylemeniz gerekirdi. Bunun kendisiyle alakalı olmadığını, sizin gün içinde çocuğunuzu görmek istediğinizi, bu şekilde içinizin daha rahat olacağını söyleseydiniz, herhangi bir sorun yaşamazdınız. Öbür türlüsü özel hayatı ihlal olur, kadın o sırada üstünü de değişebilir, uygunsuz bir halde de olabilir, bu husus hoş olmamış.

Ama, hepsi birer tecrübe, bir sonra gelen kadına baştan söylersiniz, sorun kalmaz.

Kendinizi üzmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…