- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.616
- 133
kameralar olmasaydı bakıcım nasıl davranırdı acaba diye düşündüğün oluyor mu?Ben de başta yazdım zaten. Ben 3 yıldır her odadan sesli kamera sistemi ile izliyorum evi. Bakıcım akıllı bir kadın, hiçbir konuda zan altında kalmamak için güle oynaya kabul etti. Ama ona göre üstüne başına ya da konuşmalarına dikkat ediyor. Özelini ulu orta konuşmuyor.
Çocuğum birinde başını çarptı, o zamanlar kadıncağız yeniydi. "Açın, lütfen izleyin" dedi. Biz de açıp izledik.
Her bakıcı kamera ile izlenmeli , yapmayan anneyi anlamam imkansız. Ama bunu gizli yapanı da anlamam imkansız.
Yaptığınız bence çok ayıp. Gizli kamera hiç hoş değil. Şüpheleriniz olsa neyse de.
Bu durumda devam etmek istememesi çok normal. Ki yanlış bilmiyorsam gizli kamera, ses kaydı suç.
En başta anlaşırken kamerayla izlenme şartını konuşmalıydınız. En azından bundan sonra gizlice izlemek yerine açık açık Söyler öyle işe alırsınız.
ayni sey degil..bu kadinin yaptigi dogru..cunku urtada ufacik bi yavrucak var..bu devirdede kimseye guvenemiyorsun. ofis dedigin sadece kalem kagit bilgisayardan olusan bi yer..Bence yaptığın hiç etik değil, söylemeliydin, düşünsene senin çalıştığın ofise senin verimli çalışıp çalışmadığını kaydeden bir gizli kamera yerleştirseler kendini nasıl hissedersin
Ben olaya şu şekilde bakiyorum:kameralar olmasaydı bakıcım nasıl davranırdı acaba diye düşündüğün oluyor mu?
merak ettiğim için soruyorum sadece.
benim kamera yok evde.ama kurabilirim de.
şu an bakıcımdan memnunum.
karşılıklı bir güven oluşturmak için çaba sarfettik.,
bikaç ay zaten hep beraberdik.
düzeltilebilecek şeyleri konuşuyorum hallediyoruz.
bu kişilerle de alakalı.
ben şunu düşünüyorum.
bir şekilde evlatlarımı bırakıp çıkıyorum ben.
bıraktığım kişiye güvenmeden şüphe duya duya kaç gün bırakabilirim ki.
böyle bir şüphe anne için çok yıpratıcı.
hele ki şiddetten şüpheleniliyorsa değil yakalamaya çalışmak o an bakıcının yakasına yapışırım.
uzaktan kontrol edebilmek açısından kamerayı ben de düşünüyorum.
bakıcıma demiştim de ama pek üzerine düşmedim açıkcası.
onun yerine ben kendim onu kontrol altında tutuyorum:))
Tabii ki her anne kamera sistemi kurdurtmali, kamerasız baktiranlata şaşıyorum ama gizli olması hem suç hem saygısızlık. Bana saygı duyulmayan evde çalışmam.anne misiniz?
bu devirde ya ufacik bebelere neler yapiyorlar..Allahtan korkusu yoksa birinin yapar yani...adam babasina guvenemiyor bakici nedir?
bu konuda hakli olabilirsin..Tabii ki her anne kamera sistemi kurdurtmali, kamerasız baktiranlata şaşıyorum ama gizli olması hem suç hem saygısızlık. Bana saygı duyulmayan evde çalışmam.
yorumunuz için teşekkür ederim önemseyip kendinizi yormuşsunuz.fakat bakıcı 3 saat bebekle birlikte oluyo ve bu süre içind .
Anneyim.anne misiniz?
bu devirde ya ufacik bebelere neler yapiyorlar..Allahtan korkusu yoksa birinin yapar yani...adam babasina guvenemiyor bakici nedir?
Anneyim.
Ben bakıcıya güvensin demiyorum ki. Gizli kayıt yapılması doğru değil diyorum. Kamera olsun ama bakıcı kamera olduğunu bilsin.
kusura bakmayın ama artık yorumlarınız ahatsız edici sadece saldırmak için yazıyosunuz. ne mahremiyeti olabilir ki çocuğu emanet ettiğim saatlerde özel görüşme yapmaması gerek daha başka ne olabilir salonda kendi kendine mi konuşuyo olabilir mastürbasyon mu yapıyo olabilirne eve adam mı alıyodur ne mahremiyetinden bahsediyosunuz siz anlamıyorum gerçektenve böyle şeyler yapmaması gerekiyo sonuçta yapıyosada bilmem gerekir böyle bi insana çocuk emanet edilmez sonuçta.ben ondan o saatlerde sadece çocuğumla ilgilenmesini istedim kabul etti ve çalışıyo eğer bunlara uymuyosa iş ahlakı diye bişey var sonuçta.ben kendimi haklı görüyorum kusura bakmayın bakıcıda güven konusunda rahatsız oldu ben çocuğuna kötü bişey yapabilir miyim nasıl şüphe edersin diye.anlamanızı yada beni onaylamanızı beklemiyorum.inş. anne olduğunuzda böyle şeyler başınıza gelmezBence sizin etik, ahlaki, mahremiyet, suç gibi şeylerle ayrıntılı yoruma ihtiyacınız yok. 12 sayfa olmuş hala kendinizi haklı görüyorsunuz. Mahremiyetin önemi sizin için basit olabilir ama insanlar için önemli.
Bakın ben de bir anne adayıyım ama bakıcının hakları olduğunu çok iyi bilip ona göre görüşümü yazdım. Sırf anneyim diye her istediğimi yapmaya hakkım olduğunu düşünmüyorum.
Siz hala 'duvara bakıyordu sadece ses alıyordu' diyorsunuz. Daha ne denir ki size?
kusura bakmayın ama artık yorumlarınız ahatsız edici sadece saldırmak için yazıyosunuz. ne mahremiyeti olabilir ki çocuğu emanet ettiğim saatlerde özel görüşme yapmaması gerek daha başka ne olabilir salonda kendi kendine mi konuşuyo olabilir mastürbasyon mu yapıyo olabilirne eve adam mı alıyodur ne mahremiyetinden bahsediyosunuz siz anlamıyorum gerçektenve böyle şeyler yapmaması gerekiyo sonuçta yapıyosada bilmem gerekir böyle bi insana çocuk emanet edilmez sonuçta.ben ondan o saatlerde sadece çocuğumla ilgilenmesini istedim kabul etti ve çalışıyo eğer bunlara uymuyosa iş ahlakı diye bişey var sonuçta.ben kendimi haklı görüyorum kusura bakmayın bakıcıda güven konusunda rahatsız oldu ben çocuğuna kötü bişey yapabilir miyim nasıl şüphe edersin diye.anlamanızı yada beni onaylamanızı beklemiyorum.inş. anne olduğunuzda böyle şeyler başınıza gelmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?