siz bakıcınızı izlemediniz mi hiç?

örneklerin çok şaşırtıcı.
zaten kimsenin aklına gelmez bu kadar uç örnekler özel hayat deyince.
ben seni tam anlayamadım bu kamera olayından dolayı kendini mi suçluyosun.
yoksa kamerayı bulup ta sana tepki veren bakıcını mı suçluyosun.
çünkü yorumların değişmeye başladı.
bakıcın işi bıraktı mı peki.
bakıcı açısından düşünülünce sana çok güvenmiş sevip bağlanmışssa bu kamera olayı onu kırmıştır.
bakıcı ve anne ilişkisi işveren işci ilişkisi değildir.
yorumlarda böyle ele alınıyor ancak ilişkiyi bu kadar mekanize edemezsiniz duygudan arındıramazssınız.
ev ofis değildir.
bakıcı işciniz değildir.
en kıymetlinizi teslim ettiğiniz insandır.
siz de patron değilsinizdir.
bu tür yaklaşımlar bana doğru gelmiyor.
bebeğimi bıraktığım insana önce güvenmek ve ısınmak isterim.
aileden biri yerine koyarım.böyle göremezssem bırakamam zaten.
bakıcılarla hertürlü tecrübem var.
asla kimseye körü körüne de güvenmem.
ama kendi aileme de güvenmem körü körüne.
her türlüsü yaşanır oldu bu toplumda ne yazık ki.
seni şüphelendiren mevzu neydi.bu da önemli.
eğer ciddi bir durumsa zaten çıkar işine son ver.
ama basit bişey idiyse keşke önce konuşmayı deneseydin

Off ne kadar büyüttünüz. Konu sahibi çok iyi yaptı. Baştan konulması gerekirdi haberli olmadı gizli kondu. Yok mahremiyet yok özel hayat. Çalıştıgi yer işyeri ve işyerleri genelde caméra olur o kadar. Tekrar söylüyorum o işkence yapanlar mesela o üvey anne kayserideki. O özel yuvada çocuğa zorla yemek yediren kadın o 90 yaşındaki kadına işkence yapan bakıcı. Çocuk uyusun diye ilaç veren dadı tüm bunlar gizli kayıt sayesinde ortaya çıktı ve kimse kusura bakmasında bunca dehşet verici görüntüden sonra kimsenin içi rahat etmez. Mahremiyet derken Nedir? Toplumda nasıl davranıyorsa çeki düzen veriyorsa evdede öyle olması gerek zaten. Tuvalete banyoya koymadı ya camerayi. Şiddet uygulaması bile sertçe tutabilir kızabilir bağırabilir yada en azından ilgisiz davranabilir bunları görme fırsatı varsa bir annenin emin olur o fırsatı kullanir

Bebeğime kendim bakiyorum, krese gidene kadar calismayi düşünmüyorum. Ama calisip bakici tutsaydim kesinlikle bende sizin yaptiginizi yapardim. Neler görüyoruz neler duyuyoruz Allah korusun. Bu devirde kimseye güven olmaz. Siz doğru birşey yapmizsiniz da bakici neden o kadar tepki gösterdi anlayamadim.

en güzeli bakıcı tutmadan kameraları yerleştirmek sonra da bakıcıya evde kameralar var sesleri de kaydediyor. senin ve bebeğin iş güvenliği sebebiyle varlar. ona göre gelmenizi ve bebeğimle ilgili koyduğum kurallara uymanız karşılığında işi alabileceğini söylemek lazım. büyük ihtimalle ben kontrat da imzalatırım ben de o potansiyel var

Allah Allah, ne demek bir insanı gizli gizli dikizlemek? Ne kadar ayıp? Öyle bir güvenlik önlemi istiyorsanız, ben kamera koyacağım dersiniz, kabul etmeyen işe girmez. Çok ayıp bu yaptığınız. Anne olmak size dilediğiniz kaprisi yapma hakkını vermez.

ben de bunu diyorum ama illa sen işverensin filan deniliyor.
bakıcının anlayışla karşılamaması garipseniyor.
koy açığa kameranı izle dilediğin kadar.
ki ben de düşünüyorum.
bakıcıma o zaman söylemiştim benim için farketmez dedi işe başladı.
dehşet örnekler veriliyor.ee bakıcılar yapıyo da ana babalar yapmıyo mu.dedeler yeğenler yapmıyo mu.
malesef ki kötülüğün kimden geleceği belli değil.
herkese karşı uyanık ve dikkatli olmak lazım.

Annem olsa, oturup kendi çocuklarına bakmıyorlar böyle türlü türlü şeyler ediyorlar, otur evinde bak çocuğuna kızım derdi

o zaman ters örnekleri de söylemek gerekir.
patronun gizli kamera ile izlediği gencecik kızları, bu utanç yüzünden intihar eden kızları da söylemek gerekir.

bazen sadece kendi açımızdan olaylara bakıyoruz ve gerçekten karşımızdakine haksızlık ettiğimizin farkına varmıyoruz.

anne ya, her şey hakkı diyor buradaki bazı arkadaşlar.
evlat bu, kimse riske atmasın evladını elbette, ama bunu yapmanın yolları vardır, neden uygun olmayan bir yolu mubah gösterelim ki.

Gizli ya da açık ben çocugumu bakıcıya vermek durumunda kalsam mutlaka ben de izlerdim. zaman eski zaman değil. hergün bir sürü olay duyuyoruz.canımı emanet ediyorum sonuçta. yadırgamadım ben şahsen.. iyi yapmışsınız.

Aynen. Bence de bilgilendirilmesi lazım. Şahsen ben de çocuğuna baktığım birinin bana dayakçı muamelesini yapmasını istemezdim.
o çocuğu okula gönderdiğinizde müdürünün sarkıntılık etmeyeceğinin de bir garantisi yok. Kamera tabii ki koyulmalı ama gizli gizli dikizlemek. Bence hoş değil. Ki bence işverenlerin gizli gizli dikizlemesi de hoş değil. Kamera sistemi kurulur ve çalışanlar bilir zaten kamera olduğunu.

herşey hakkımız olmuyor işte.
daha önce de yazdım şiddet vs. den şüpheleniliyorsa zaten gizli kameraya gerek yok tut yapış yakasına sor açıkca
ee diğer meseleler de konuşularak çözülebilir.yemek tv uyku konusundakiler.
illa gizli kayıda ne gerek var.
kim olsa gizlice izlendiğini öğrense tepki verir.
tabiki takip edeceğiz asla boş bırakmamalıyız.
ama bir bakıcı kadar aile yakınları da yeri geliyor düşman oluyor.
ben bu aile içi taciz olayları sebebi ile asla çocuklarımı ikinci derece hiçkimseyle aynı evde bırakmam mesela.

ben de bakıcı bulacağım umarım ikinci çocukta, kamera bana gerekli geliyor.
hem çocuk hem bakıcı için gereklilik bence,
çocuğun başına bir şey geldiğinde bakıcıdan şüphelenmemek mümkün mü, kadının da içi rahat olur böylece, çocuk kendine zarar verdiğinde falan.

kişisel haklara saygılı olmak bu kadar zor değil. bakıcını delikten izlemek ya da telefonunu karıştırmakla aynı sey. nasıl olsa benim evim diyemezsin, o evde bir yetişkin yok gibi davranıyor, üstüne bir sey dökülebilir, çocuk küçükse yanında çıkarıverir, bunları da bırakın kadın evde sarkı söylemek isteyebilir kendini yalnız sanıp, ama bunu kimsenin duymamasını ısteyebilir, mahremiyet deyince akla sapıklık geliyor ya ,çok ilginç valla

ben evime gelen misafire de kamera var diyorum (yani kocaman zaten ama belki dikkat etmez diye) ben içeri servis yapmaya gittiğimde kadın bir yerini kurcalayabilir (insanlık hali, mastürbasyon demiyorum) evinde kamera varsa bu kadar ince olmak zorundasın, hakimler bunu suc olarak goruyorsa bir bildikleri vardır.

işyerleri farklı, orda toplum içindesin, zaten dikkatli olursun ama onda da gizli kamera etik değil. işveren olsam koymam

Bu mantıkla baştan dayakçı muamelesi görmüş olur.

Sonuçta bir çok iş yerinde kamera sistemi var. bu mantıkla her müşteri ya da çalışan potansiyel hırsız muamelesi mi görmüş oluyor.bu ayrı bir tartışma konusu ama bence bakıcı varsa mutlaka kamera sistemi olmalı. haberli ya da habersiz.. bir de ben evime kamera sistemi koymuşum.belki hırsızdan korunmak için, belki kendimi daha güvende hissetmek için. bundan kime ne? ben önlemimi alırım sonra keşke dememek için.. illa ki dayak..vs olması gerekmez benim için, tek söz yada davranış da bana ters gelebilir ve önlemimi alırım.iş işten geçtikten sonra bir anlamı yok yani.

Bu mantıkla baştan dayakçı muamelesi görmüş olur.
Hayır, görmez. O şekilde görüldüğünü düşünen işi kabul etmez. Ancak gizli gizli kamera yerleştirdiğinizde ben sana hiç güvenmiyorum, kesin çocuğumu dövüyorsundur, demiş oluyorsunuz.
Açık kamera sistemi kurduğunuzda, kamera olduğunu söylediğiniz için durumu açıklama şansınız da oluyor, onun kabul etmeme hakkı da.

Gizli kamerayı da normal buluyorsak vay halimize.
Yaptığınız çok çok yanlış.Yok annelikmiş,yok şuymuş falan beni ilgilendirmez.Özel hayata müdahale etmişsiniz.Kızmakta tepki vermekte haklı.Aynısı bana yapılsa dava açardım.

hem açıklayamaz hem de bakıcıyla devam edemez artık.
ne diye uyaracaksın ki kadını.hadi mesele ufak bişey.
küçük bi uyarıyla düzeltebilirdin ama ben seni gizli kamerayla izledim böyle böyle
yapyosun bi daha yapma da denilemez ki.
denilir de artık arada güven denilen şey kalmaz.
kadın anneye anne kadına şüphe ile yaklaşır hep.
bakıcısıyla arasındaki güvenin zedelenmesini istemez bir anne.
çünkü evladı ona teslim.
en güzeli açık kamera.gerekçe belli izahı kolay.
istemeyen kabul etmez olur biter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…