Siz bebeğiniz ne kadarlıkken çalıştınız?

oreiro

HAYAT KIZIM VE OĞLUMLA GUZEL
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2011
1.150
344
133
Arkadaşlar şuan izne çıktım fakat sezeryan doğum yapacağım için tarihim belli ocak ayının ilk haftasında. Yalnız işe geri döneceğim. Doğumdan sonraya 3 aylık yasal iznim kalıyor sonra 6 ay ücretsiz izinle uzatacağım. Bebeğim 8,5 aylıkken işe döneceğim. KV 1 yaşına kadar evde bakacak inşallah daha fazla kalır. İşimi bırakmam zaten terfi yeni aldım birde ev aldık ödemeleri çok yüksek. birde 3,5 yaşında oğlum var onun iyi bir okulda okuması için benim çalışmam gerek eşim ancak evin borcunu öder.
Çalışan anneler siz bebeğiniz nekadarlıktı işe döndüğünüzde? Deneyimlerinizi paylaşırmısınız.. Teşekkürler

3,5 aylıktı

haftada altı gün günde 11 saat ayrı kaldık

sizin şartlarınız bize göre çok iyi

ilk çocuğunuzda ne kadar kaldınız ki

aslında tecrübelisiniz de

3,5 aylıktı

haftada altı gün günde 11 saat ayrı kaldık

sizin şartlarınız bize göre çok iyi

ilk çocuğunuzda ne kadar kaldınız ki

aslında tecrübelisiniz de
İlk çocuğumda babası askere gitti 2 yaşına kadar çalışmadım. Evet şartlar şuan daha iyiymiş. Bebeğiniz sizden uzaklaştımı peki? Daha mı bağlı oldu yoksa..

10 aylikken ise basladim ilk bir ay oglenleri emzirmeye geldim sonra onu da biraktim 8-4 arasi ayri kaliyorduk

10 aylikken ise basladim ilk bir ay oglenleri emzirmeye geldim sonra onu da biraktim 8-4 arasi ayri kaliyorduk
Normalde bende akşam 18:30 da çıkıyorum ama süt izni kullanıcam 1 yaşına kadar saat 17:00 da çıkıcam zaten kendi aracımla gidip geliyorum mesafe en fazla 15 dk. Sizce vicdansız olurmu bu? Siz neler hissetmiştiniz?

Ben kendi adima her bebegin yeme,icme,giyinme,barinma ihtiyaci ve hakki oldugu kadar doya doya anne kokusu alabilme hakki oldugunu dusunuyorum.Henuz cok kucuk ve savunmasiz,anneyle muthis bir bag ile bagli bir canlinin kim olursa olsun bir baskasi tarafindan bakilmasi bana cok acimasizca geliyor.Üzerinize alinmayin lütfen bu benim fikrim.Tabi Allah kimseyi muhtac etmesin mecbur kalinir ona bir sey diyemem...

8 aylıkken kısmi başladım sayılır.yalnızca haftanın iki günü ve maksimum 5 saat ayrı kalıyorum.şu an 1 ay oldu.ilk ayrıldığım gün ağlamamak için zor tuttum kendimi.avantajım kendi işim olması ve mecbur olmadıkça ayrılmıyorum yanından.ne yazıkki şartlar geteği çalışmak zorunda olduğumuz için gelecekleri için böyle olmak zorunda.önce hayırlısıyla doğsun bebeğiniz şimdiden kendinizi de bebeğinizi de germeyin boş yere.

Çok şükür muhtaç değilim, aç değilim açıkta değilim ama neden oğlumu 20 kişilik bir sınıfta okutma imkanı yaratabilmek mümkünse 70 kişilik bir sınıfta okuyayım ki.

Ben calismiyorum suan 13 aylık. İçim el vermedi birakmaya bir yabanciya ki bulundugumuz sehirde akrabamiz yok. Ama bazi arkadaslarim 6-7 aydan sonra başladılar.

Çok şükür muhtaç değilim, aç değilim açıkta değilim ama neden oğlumu 20 kişilik bir sınıfta okutma imkanı yaratabilmek mümkünse 70 kişilik bir sınıfta okuyayım ki.

9. ayını doldurmuştu anneme bıraktım arada ağlıyor şimdi gitme diye ama alıştı oda bu rutine avantajım öğlen aram 1,5 saat yanına gidiyorum 5 dklık mesafede iş yerime 1,5 saat oynuyoruz yemek yiyoruz vakit geçiriyoruz akşam da alıp evime geliyorum zor ama herşey onun için tek kişi çalışmakla olmuyor artık

Ben 8 aylıkken döndüm ise bakicisi ilgileniyor. Benim avantajı çalışma surelerin uzun değil öğretmen olduğum için hergun öğlenekadar cçalışıyorum. İlk zamanlar zordu ama şimdi kızım da ben de alistik. Kızım çok sukur bakıcısını da seviyor.

cok guzel bir konu acmissiniz.Ben de ayni dusuncelerdeyim. bebegim 9 aylik ve yakinda hem okula hem staja baslayacagim.Bebegime Gorumcem bakacak.Henuz hic ayri kalmadik ve Okulun ilk gununu nasil gecirecegiz hep bunu dusunuyorum.Ben de sizin gibi cocugumun en iyi sartlarda yasamasi icin calismayi tercih edenlerdenim.Bakmaya musait bir yakinim olmasi da buyuk etken tabii.Eger oyle bakacak kimsem olmasaydi Bakiciya asla vermezdim.Zerrenin binde biri kadar bile guvenmiyorum bakicilara.Sizin kv niz bakacakmis Bu cok guzel.Allah yardimcimiz olsun.

İlk çocuğumda babası askere gitti 2 yaşına kadar çalışmadım. Evet şartlar şuan daha iyiymiş. Bebeğiniz sizden uzaklaştımı peki? Daha mı bağlı oldu yoksa..

Ben uzaklaşma gibi bir hisse kapılmadım

Iş dışında evde hiçbir şey yapmadım yemek yediğim tabağı bile kaldırmadım

Bakıcı baktığı için ben girdim o gitti o geldi ben gittim öyle karşılaştıracak kıskanacak vs ortamın da olmadı

Ama büyükanneler vs bakıp evde kalsa idi sıkıntı olurdu belki

25 aylık kreşe başladı şimdi 5 yaşında kendine güvenli işini gören huzurlu bir çocuk agresif vs olmadığını söylüyorlar

Insan buruk oluyor tabii ki hele agliyorsa sabahları cok zor oluyor. Ama ben gittigimde evde mutlu oldugunu biliyorum, oyun oynuyorlar parka gidiyorlar vs. yani sadece ayrilik ani zor yoksa camlara yapisip da aksama kadar beni biraktigim halde beklemiyor. Kar zarar prensibi gereği benim calismam bizim icin daha iyi. Kendimi daha iyi hissediyorum ona daha faydali olmaya calisiyorum vs.Calisma sartlarim ve karsiliginda aldigim para da onemli. Atiyorum 5te evde olmak yerine aksam 7ye 8e kadar calissam ve bunun karsiliginda aldigim para az olsa herhalde degmezdi diye düşünüyorum. Simdi hic degilse hem kendi gelecegimiz icin hem onun gelecegi icin planlar yapabiliyoruz.

Teşekkür ederim
İnanılmaz içim rahatladı. Daha doğum yapmadım ama yinede acaba ilerde beni suçlu durumuna düşürürmü diyordum. Oğlum kreşe gidiyor orda 4 aylık bebekler bile var. Anneleri bırakmak zorunda kalmış. Onlarla kıyaslayınca biraz daha şanslı galiba.

özel sektörde ve 3.5 aylıkken bırakıp başlamak zorunda kaldım, her iki çocugumdada boyle oldu, keşke 6 ay olsaydı doğum izni...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…