Siz bebeğiniz ne kadarlıkken çalıştınız?

37.haftamda işten ayrıldım
38. de doğum yaptım
Doğumdan sonraya kaldı izinlerim böylelikle
Ücretsiz iznimi kullandım, 2 ay ücretli kullanabildim işe dönmem gerektiği için.
5,5 aylıkken başladım ben işe.

1 yaşından sonra ne olacak ? Kayınvalidem o zamana kadar bakacak dedin ya

6 aylıkken yarım gun calıstım gunde babamın yanında
ama tam ıse baslamam 1 yasını buldu

O kadar haklisiniz ki..

ben işten ayrılmıştım 15 ay kendim baktım sonra işe tekrar geri döndüm
şuan oğlum 4 yaşında mayısta işten ayrılacağım malesef anne-kv de baktığı için çok zor bir çocuk haline geldi
ve bana çok düşkün....

henuz o aşamaya gelmedım ama benım planım sağlıksartları elverırse 37. haftama kadar calısmak boylelıkle 13 hafta dogum ıznım olacak , sonrasındada yıllık ıznımı ekletecegım o da 1 ay kadar, alabılırsem de 1 yada 2 ay heyet raporu almayı planlıyorum bu sekılde bebegım ortalama 5-6 aylıkken işe geri dönmüş olacagım.
1 yasına gelene kadar ıyı bırını bulursambakıcı , bulamazsam annemler bakacak, sonrada okul cagı gelene kadar iş yerinin kreşine vermeyı planlıyorum.
Not: Benım annem ben 1-2 aylıkken ıse baslamıs ananem baktı bana, sabah bırakır akşam alırlardı, hiçte problem olmadı annemın yerı ayrı ananemın yerı ayrıdır , sonucta evde aksamları ve tatıl zamanları annemde babam da benımle yeterı kadar ılgılendıler , çalışıpta gıtmelerınden dolayı sıkıntı yasamadım , sadece onlara her sabaha benı kaldır-bırak-akşam al eve gıt vs sıkıntı oldu o zamanlar araba falanda yokmus hep yuruyerek, yanı kendınızı uzmeyın sonucta çalışmak önemli, hem kadının kendı ayakları ustunde durması hemde eve katkı saglayıp cocuguna ıyı bır gelecek sunması ıcın sahsen benım çalışmama gıbı luksumde yok ama olsaydı da en cok 1 yaşına kadar evde kalırdım..

ilk kızım 5.5 aylıkken başlamıştım ama 2.de 3.5 aylıkken bıraktım..çok küçüktü ama yapacak bişey yoktu borçlu olunca..
ama evim yakındı her öğle aramda gidiyordum bide süt iznim vardı 3.5'ta çıkıyordum işten annem baktığı içinde çok sıkıntıda değildim yani..

Birinci bebeğimde 36. hafta izne kağıt üzerinde çıktım. İyikide 37 yi beklemeden çıkmışım. Ben izne çıktım ama o hafta işe gidip geldim. O haftayı tamamlayamadan 36. haftanın ortasında doğurdum :) 3,5 aylıktı işe geri döndüğümde. İkincide 37. hafta izne çıktım 38+3 de doğurdum . 4 aylık olduğunda işe geri döndüm.

3 aylıktı işe başladığımda.süt iznimi de 9 ay günde 1,5 saat yerine 4 ay günde 3 saat olarak kullandım.

Benım arkadaslarım vardı annesı calısan ama kendı ayaklarının uzerınde durmayı kolayca ogrenen.. Siz onun ıcın calısacaksınız sonucta terketmıyorsunuz..

iki çocuğumda da 4 aylıkken başladım.ben öğretmenim yarım gün çalışıyorum o avantaj tabi.hiç zorlanmadım.ilk zamanlar sağdığım sütü bir kere içiyorlardı yetiyordu o zamana kadar da geliyordum zaten eve

oreiro tam sizin yöntemle 9 aylıkken işe başladım.
11 saat kadar ayrı kaldık gün içinde. 1 yaşına girene kadar haftada 4 gün çalıştım, bir yaşından sonra haftada 5 gün.
zor dönemlerdi, size yalan söyleyemeyeceğim. ikinci çocukta mümkünse daha uzun süreli izin kullanmak hayalim.
işiniz evinize yakın olduğu için avantajınız var, hastalık vs durumlarında gidip ilgilenebilirsiniz.

ama en önemlisi işten eve döndüğünüz zamanı ayarlamak zorundasınız. Size çok ihtiyacı olacağı için bir süre evi vs boş vermek ve sadece 2 çocuğunuza odaklanmanız gerekiyor. ben böyle yaptığım için biraz sorun olduğu oldu, oğluma kv bakmıştı ama tabi akşamları o da ilgi alaka bekliyordu,(bize yerleşmişti o dönem), ancak ben oğlumdan başkasına ilgi gösterecek durumda değildim. biraz kırgınlıklar oldu bu sebeple.

Benim kızım 10 aylık devlet memuru olduğum için 2 yıl ücretsiz izin aldım. 27 aylıkken başlayacağım şimdiden afakan basıyor o günü düşününce...

Ben de calisan anne cocugum, 25 yasindayim hic eksi yonunu gormedim sukur. Sizin konunuz icin demiyorum ama bazen boyle konu aciliyor sanki calisan annesi olan cocuklar sevgisiz buyumus gibi yorumlar oluyor. 25 yasindayim ailesel olarak hic sevgisizlik gormedim. Herkes cocugunun gelecegi icin calisiyor. Ben calismayin diyebilen insanlari cok tuzu kuru buluyorum. Ekonomileri Turkiye genelinin ya cok ustundedir ya da cocuklari icin iyi bir egitim onemli degildir, cunku baska aciklamasi yok. En kotu universite hazirlik lisesi yani iste temel lise olmus 10.000, saglik olmus para. Durumu iyidir eyvallah, standartlari farklidir eyvallah, herkesin kendi secimi ama calisma demek bana cok garip geliyor. Yazdiklariniza gore iyi bir yasam istiyorsunuz cocugunuz icin, bence uzulmeden calisin, elbette zordur ama ileride 25 yasina geldiginde benim gibi anne iyi ki calismissin tesekkur ederim diyecektir size :)

sevgili damdan eşini bakıcıya nasıl ikna ettin, ya da senin eşin de bakıcıya karşı mıydı.

benim eşim çok karşı, o sebeple ikinci çocuğu düşünürken afakanlar basıyor. ilkine kv baktı, hakkını ödeyemeyiz, çok da iyi baktı. ama iyi kötü kırgınlıklar oldu, yaraları kolay kapanmıyor bilioyorsunuz küçük kırgınlıkların bile. ben yine aynı gerginliği yaşamak istemiyorum ama eşim yine ikna olmaz diyorum.
kendi de bu süreçte çok üzüldü aslında. şimdi ikincide 2 yıl izin kullan diyor ki işyeri vermez, işi bırakmam gerekir. bu durumda da ilk çocuğum etkilenecek çünkü iş yerinin kreşine gidiyor.

Canım biz dün akşam eşimle tekrar konuştuk eşi vefat etmiş bir bayan var oturduğum sitede. Kadının çok ihtiyacı var çok kişide kefil. Ev temizliğinide yaparım diyor açıkcası nasiplensin istiyorum akşam eve giderken cocuğu küçük onada yemek götürsün başka ihtiyaçlarına da yardımcı olayım 2 yaşına kadar baksın istiyorum. KV en fazla 3 ay bakar gider çünkü.

Aslında hem ihtiyaç sahibi hemde düzgün insan diyorsun fena olmaz
Kendi çocuğu ne olacak peki ?

Çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız. Şuan İzindeyim oğlumu haftanın 3 günü yolluyorum kreşe faydasını gördüğüm için. İngilizce müzik ve dilbilgisi dersi alıyor. Düşünüyorum da ben 3 yaşındayken annem bana sus otur diye parmak sallardı korkumdan kanepe örtüsü bozulcak diye yerimden kalkamazdım. Şimdiden çok şanslı.

Ben de tesekkur ederim :) Kres cok onemli bence. Ben kres yillarim cat pat hatirliyorum ama sosyallik acisindan da okulda basari acisindan da cok onemliydi. Insallah butun cocuklarin cok guzel hayatlari olur diyelim.

Ah şu çocuklar, kanatsız melekler... Bizim için ne de çok fedakarlık ediyorlar. Hakları nasıl ödenir bilmem. O yavru doğduğunda anne ilgisi ve bakımı karşılığında abisine güzel bi okul hayatı ve annesine yeni aldığı terfiyle mutlu bi çalışma hayatı yaşatacak.

Belki çok tepki alacağım belki haksızım belki hakliyim bilmiyorum ama bence sırf daha iyi koşullar için çocuk ona buna emanet edilmez. Bi bebeğin yeri annesinin yanıdır. Ha, maddi durum ciddi problemler getirir o zaman mecburen çocuğu ac birakamayacagiz tabi dişiyle tirnagiyla çalışır anne. Ama bu sefer de neden ikinci çocuk? Hadsizlik etmek istemem ama yazık değil mi? Çok argo bi atasözü var, teşbihen söylüyorum; el elin eşeğini türkü söyleyerek ararmis. Ne kadar iyi bakıcı bile gelse, bebek düştüğünde ağladığında en fazla ne kadar sızlar içi? Annesinin yerini tutar mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…