Siz bebeğinizi verir miydiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sev_al
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gidip evlatlık almayı akıl edememişler mi? Hem anne babasız bir çocuk ev bark sahibi olurdu.??? Olmadı eşine söyle kendi doğursun, yani kusura bakma söyleyecek başka söz bulamıyorum.

Asla böyle birsey imkansiz....:1no2:
Hersey Rabbimin takdiridir. Rabbim kimine hemen evlat verir, kimine seneler sonra verir, kimineyse hic vermez.
Onlarin olmadigi icin ben neden canimdan bir cani onlara vereyimki....Onlar icin Rabbime dua ederim evlatlari olsun diye ama kalkipta kendi canimi, kanimi asla kimseye vermem...:1no2:

Benim annemler 3 kardeş, annem ortanca..
Annemin teyzesininde çocuğu olmamış..Ve annemi istemiş, bizim çocuğumuz olsun diye..
Ananem az kalsın veriyormuş..
Dedem müsaade etmemiş..
İyikide etmemiş Allah razı olsun ondan..Annemde böyle der..

Bencede gönderin kalsın, sevsinler, baksınlar ama onlara vermek..Allah korusun..
İnşallah onlarında hayırlı sağlıklı evlatları olur..

bizim akrabalrımızda var böyle bir olay...kadının çocuğu olmuyor diye erkek kardeşiinin çocuğunu istemiş..eşide doğum yaparken sakın bana göstermeyin,görürsem veremem demiş...yani çocuk halasına verildi...babasını dayı annesini yenge biliyordu..16 yaşında falan öğrendi galiba gerçekleri..oda aile dışı biri demiş böle böle diye....halası benden alacaklar diye 2 göz 2 çeşme ağlıyordu..onlara gidecek diye...
offf Allah korusun yaa eşiniz şaka yapmış olsun.nasıl düşünür böyle bir şeyi..üstelik sanki kendi karnında taşıyor doğuruyor gibi sormadan etmeden verirdim diyor...canımdan bir parçayı Allah benden almadıkça kimselere veremem...

evet gercektende boyle olaylar oluyo buna ornek benim esim.amcasi ve teyzesi evlenmisler ama cocuklari olmayinca annesi ve babasi onu evlatlik vermisler hemde onlarinda ilk cocuklariymis cok uzuluyo vede cok kiziyo her iki tarafada esim 3 yasindaymis evlatlik verildiginde ve herseyi hatirliyo zorla anne baba dedirtilmeye calisildigini anne babasini kardeslerini aramamasi icin cesit cesit oyuncaklar sekerlerle kandirildigini ama inanin cok aci bunlari bana aglayarak anlatmisti ama amcasi ve teyzesiyle kalmis ve bende onlarin yanina gelin geldim esim onlara amca teyze diyo bense anne baba diyorum esim oyle istemisti yani bence cok aci isin ilginci benim bulundugum yerde boyle olaylar cok oluyo turkiyedeki akrablarinin cocuklarini evlatlik getiren cok burda BU EVLATLIK VERENLERE SASIYORUM INSANIN KANINI CANINI AL SENIN OLSUN DIYE VERIRMI HIC SAKIN OYLE BISEY YAPMAYIN ZATEN O COCUK SONRA OGRENIYO VE ONA DAHA ZOR OLUYO

saçma sapan bir teklif işte..umarım ciddi değildir ...

insanın tüyleri diken diken oluyor.veremezdim ben.annesiz babasız bir sürü çocuk var.eğer tek çare birinden almaksa onlara sahip çıksınlar.

Saka yapmistir yaaaa

Böyle birsey olabilirmi??

Herseyden gecersin ama evlatdan hayata hicbir anne gecmez...:CüvCüv:

Sakasi bile korkunc aman allahim:1ninca:

iyide canim cocuklari olmuyorsa gidip bir evlat edinsinler o cocuklar kimsesiz sonucta...
bence esiniz o lafini söylediginde kendine degilmis...
böyle bir seyi kimse yapamaz ne bu canim pazardan bi tane kendime aldim aklima sen geldin bunu da sana aldim der gibi cocugunu verebilirmi hic insan...

Böyle seyler yapiliyor, ama hic dogru bulmuyorum ben.

Bizim de olmuyor, ama ben cocugu annesinden ayiramam.

Kiyamam, kendi cocugumu da kimselere vermem.

Esin sanki senin agzini aramis gibi geldi bana, kesin tavrini koy canim.

ben annem gile bırakamıyom çocuğumu başkasına vercem :1no2:

dünya bi yana evladım bir yana
:1closedeyes:

senin eşinde bir tuhaf yani hiç evlat verilirmi

Allah korsun evladimi evlatlik vermek mi...
acik konusayim mi benim bir bebegim olacak esimde bana
bir cocugum olsun kardesime verirdim diyecek..tövbe tövbe ben ikinici
bir cocuk yapmaktan korkardim cocugumu elimden alirlar diye cok ciddiyim
paranoyak filan olurdum herhalde....
Bide dini acidan bakin bi olaya düsünsenize cocuk evlatlik veriliyor ama örnegin
evlatlik verilen bir kiz cocugu ise baba olacak insan nasil onu alip koklicak o cocuk
yarin öbür gün nasil sarilip öpecek o baba bildigi insan ona haram

Eşinizi belliki abisinin durumuna üzülüyor ve kendince vicdanını sınamış eşinizin ağzından böyle bir alf çıktı diye çocuğunuz olsa vereceğini sanmam evlat bu yaa verilrmi...
Madem çocukları olmuyor çokda istiyorlarsa taşıyıcı anne bulabilirler kendilerine kim kendi evladını bile bile verir çok mantıksız....

malesef boyle seyler duyuyoruz canım.
nasıl bır zıhnıyet nasıl bır fıkırdır bılemıyorum ama malesef var
cocukken hatırlıyorum 9 10 yaslarındaydım sanırım
ve komsumuzun bırının maddı durumu ıyı degıldı ve 2.cogucuna hamıleydı dıger bebekte kucuktu.kocasının abısınınde cocugu olmuyor ve maddı ımkanları vardı.
yasındaydı sanırım buyuk olan cocuk
onu verdıler.ve gelıp gıttıgınde kadının aglamalarını gorur ama cok anlam veremezdım cocuktum netıcede
o amca yenge dıye severken anne evladına yansada yegenım demek zorundaydı
kocası verdı ve kadına fıkır sorulmadı
hayatta boyle ıgrenclıklerde var malesef kı bu benım acımdan ıgrenclıktır baska bısey degıl
bır evlat baskasına nasıl verılırkı???
allah yardımcınız olsun ne dıyım
boyle durumda olsam o kocaya guvenır bırdaha cocuk falan dogurmam
boyle bırseyı dusunmek ınsanın aklından gecmesı sacmakı bıde agzıyla soylemek esıne cok cok ayıp ya

Canım benim, ne söylesen haklısın. Ama anne işte bir şey diyemedim sadece olmaz dedik.
Hala söylenir durur bana, emekli olacaksın yap bir tane ver diye. Sanki kazak örüp vericem onlara.
Allah isteyen herkese evlat versin, Allah kimseyi evladından ayırmasın. Tek duam budur.

Annemin arkadaşının hep kızı oluyordu, kocası lanet adamın tekiydi, çocuktum o zamanlar ama çok net hatırlıyorum. Kadıncağız hamileydi, eğer kız olursa seni evden atarım demişti kadına. Sonuçta kızı oldu. Kadının kardeşinin ise durumu iyiydi ve çocuğu olmuyordu, kardeşi yuvaları dağılmasın diye kızı kendi aldı. Adam elleriyle güle oynaya verdi kızı. Yıllar geçti kız ilkokul çağına geldi. Annesine teyze diyordu. Kadıncağız içine attı her şeyi.
Amaaaa Rabbimin adaleti o kadar güzel ki, adam kanser oldu, doktorlar geç kalmışsın dediler. Ölüm döşeğinde bir vicdan azabı geldi vurdu bunu, illaki söylicem benim kızım olduğunu diye tutturdu. Nitekim son arzusu diye söylediler.Meğerse kız biliyormuş, kuzeni sandığı kardeşleri gizlice söylemişler. Yanına uğramadı babasının. Benim annemde babamda siz değilsiniz, beni yetiştirenler dedi, daha 7-8 yaşındaydı.
İnanın adam sürünerek vicdan azabı içinde öldü. Ama kızı asla affetmedi olanları.
Birde benim eşimin halasıda bu şekilde birisine verilmiş, yıllar sonra kardeşleri arayıp bulmuşlar ama annesi babası onu başkalarına verdi diye kardeşlerinede düşman olmuştu. Hala arayı düzeltemediler.
Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın.

yok artık kim verir çocuğunu ya.
o senin canın kanın nasıl kıyıpda başkasına verebilirsin.
böyle konuşur ama o da kıyıp veremez bence.

eşiniz bence abisine kıyamadığı için böyle düşünmüştür. iş başa düşse oturup ciddi ciddi düşünse vereceğine inanmıyorum.hamile kalıp vermeye kalksanız oda vermez inanın. evladınızı verme meselesine bende karşıyım. çocukları olma ihtimali yoksa başka yerden alsınlar. bir sürü annesiz babasız yuvalarda çocuklar var.
benimde teyzemin kızı görümcesine özellikle hamile kalarak verdi üçüncü çocuğunu. şimdi büyüdü askerden geldi. nasıl olmuşsa öğrenmiş. oturup anlatmışlar sonra. ama kabullenemedi. gerçek annesine babasına merhametsizsiniz dedi. şimdi onlarla konuşmuyor.

ben bekarken bizim orda bir kadın ablasının çocugu olmuyordu ona verdi kızını ondan başka 2 ablası daha vardı küçük kızın annesi pek umursamıyordu ama ablaları kızkardeşlerinin teyzesine hiç anne demesini hazmedemiyodu. hergün alıp evlerine getiriyorlardı kızkardeşlerini kan çeker derler ya çocuk gitmek istemiyodu teyzesiyle tekrar. sonra teyzesi baktıki böyle olmuyor kavga çıkardı çocugu hem verdiniz hemde sürekli alıp buraya getiriyosunuz diye evini taşıdı aldı götürdü küçük kızı öz annesi çok soguk bir kadındı ne oldu o çocuga bilmiyorum ama böyle anneler var kadının durumu iyiydi öz annesi hayatı kurtuldu peşine düşmeyin yabancısımı teyzesi dermiş ablaları çok kızardı annesine.

Hangi anne karnında taşıdığı yavrusunu verir
Şaka gibi geliyor insana
Ama eşiniz bebeğini kucağına alınca zaten kıyamaz çocuğuna
İstesede veremez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…