Siz bebeğinizi verir miydiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sev_al
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aslaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..bilmem yeterli bir cevapmı??????bazen oturup düşünüyorum bana erken yaşta bişey olsa evladımı kim bakar büyütür yada eşim evlenirde ona mı anne der......yada ben evladımı ölüpte bir daha göremem düşüncesi....amannn allah aşkına kimin mantığına yatıyor bu......allah korusun evladım o benim ya........bu düşüncelerle bile paylaşamıyorum beynimde kızımı gerçekte mi aslaaaaaaaaaaaa!..............

Son düzenleme:
:1no2: Büyük konusmak istemiyorum..ALLAH kimseleri o duruma sokmasin...kimselerde o teklifte bulunmasin..!

MEVLAM "ol" demedikten sonra birsey olmuyor...birseyi zorla elde etmek hele ne haddime..!! kafamçokkarıştı

Insana ilk duyumda cok abes geliyor ama ben böyle yapan bir kac aile biliyorum...en cok anneler cekiyor vicdan azabi..ana yüregi iste, ne kadar dayanirki?? :1no2:

Beni daha cok bu olayin etik tarafi etkiliyor...Hani, bi nevi evlatlik ediniliyor...birde kendi nüfuslarina geciriyorlar...sonra cocugada söylemiyorlar akli erince...soy agcinda ister istemez sapmalar oluyor...kendi öz kardeslerinden haberi olmuyor...! senağlama

Esin böyle birsey ima ettiyse, mutlaka hafizanin bir kösesine yerlestirmelisin...saka olarak algilasan bile...bence ufacikta olsa gerceklik payi vardir..!! Dikkatli olmakta yarar var diye düsünüyorum...herkes icin herseyin HAYIRLISI!! :Saruboceq:

:1hug:

böyle olaylar oluyor hatta bizim karşı apartmanda komşumun çocucu olmadıgı için kardeşinin oglunu evlatlık almış bunu çocuk bilmiyormuş.çocuk şuan 20 yaşında ya gerçegi ögrenirse durumu ne olur nasıl yıkılır bu hiç düşünülmemiş.hani kimsesiz bir çocuk alınsa neyse.eger eşinizin abisinin çocugu olmuyorsa yuvalarda sahipsiz bir sürü yavrucak var 1 tane evlat edinsinler ozaman.ama belkide istemiyorlardır evlat edinmek,bir çocuk sahibi olmak.sizin onlara vermeniz çok saçma bir anne evladından nasıl ayrılabilir ki...

Bebegimin olacagını daha hamile olmadıgım ay hissettim hep rüyamda gördüm çünkü ..
ve o ay hamile oldugumu öğrendim öyle benimsedimki onu karnımda 9 ay doğduktan sonra bir omur boyu onun yaınnda olacagım allah bütün bebekleri çocukları korusun..
valla ben veremem canımdan can katıp tasımışım onu karnımda kötü birsey olmasın diye gözlerinin
içine bakmışım onun olsun diye veremem ne hatır için ne de isteyeni çok sewdiğim için ..
kimse cocugunu annesinden çok sevemez arkadaslar..

çok saçma birşey ya...
olurmu öyle şey o çocuk size sonra hesap sormazmı niye verdiniz diye?
anneler yapamaz canım

hakkatten yaa..ne kadar enteresan düşünen insanlar var bu hayatta..
allahım çıkarma karşımıza öylelerini...
ben bile evli ve çocuklu olmadığım halde böyle birrşeyi asla düşünemem ve verememde..
o benim bi parçam yaa..
ne demek bi başkasına bir eşya gibi vermek

"Anne ve bebeği ayırıcak kadar çocuk sevgileri varsa kimsesiz çocukları evlat edinsinler de bir hayra yarasınlar" derdim
Tabikide vermem çocuğumu 10 tane olsun isterse her biri ayrı canım,kanım olur.

boyle birseyi yapamam, dayanamam. kendimden cok cocugumu dusunurum. oz annesi babasi kardesi varken neden onlardan ayri buyusun. elbet birgun ogrenecek ve kimbilir psikolojsi nasil olacak. mutlaka zaman zaman oz anne babasi tarafindan istenmedigini , fazlalik olarak gorulup evlatlik verildigini dusunecek. anne babasi olmayan cocuklarin evlatlik alinmasi taraftariyim. benim fikrim.

bende vermem iki gözümün nuru olsa asla
işte ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar
kaçtane evladım olrsa olsun aklıma bile getirmem
benim annemi teyzesine vermişler öyle anacığımın çekmediği kalmamış
kim olursa olsun anası gibi bakamaz
haklısın rahatsız olmakla

dün akşam elitimle kaynımın yanına gittik (çocukları olmayan) demiştim ya memleketten geldiler. bir hafta on gün burda tatil yapacaklar. bizim ufaklığı daha yeni görüyorlar çok sevdiler. bizimkide tam bir afacan hiç yerinde durmuyor. şımarıklık yaptı durdu. içimden Allah'ım bu insanlara da bir evlat nasip et dedim.
yazan birçok arkadaşa katılıyorum mevlam kimine hemen verir kimine yıllar sonra. Allah'ın işine karışılmaz. benim kardeşim evlendi 5 yıl çocuk istemiyorlardı. korunurken hamile kaldı (prezervatif) şimdi çok seviyor ayrı ama ben herşeyin nasip kısmet olduğuna inanıyorum.
ama dualarımda herzaman Allah isteyen her kuluna nasip etsin derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim teyzemin de üç çocuğu vardı.ve görümcesinin çocuğu olmuyordu.teyem bir daha hamile kaldı ve ikizi oldu biri kız biri erkek.eşi de tuttu kızı kız kardeşine verdi.teyzem feryat figan etti.olmaz diye ama eşi onu dinlemedi seneler önce.şimdi kız 30 yaşında.öğrendi gerçeği ve annesinden nefret ediyor ysani teyzemden.vermeseydi diyor

Allahim koru yarabbim...Teklif edenden, senden bunu bekleyenden, vermeyince de seni suçlayanlardan koru Rabbim.

Cok kotu birsey...Eger Allah o aileye çocuk nasip etmek isteseydi, verirdi, kimseye sormazdi
Vardir bir bildigi...Taktir i ilahi...Dua etmek lazim, muhakkak herkese nasip ediyor ama zamanini Rabbim seçiyor.

Yavrum benim...nasil kiyilir ki...:-(

Umarim tatsiz bir saka yapmistir esin

buyuk sozume tovbe dıyerek baslayayım da ne olur ne olmaz cıvısı cıkmıs dunyada yasıyoruz
hıc bır kuvvet benım cıgerımden bır parcayı benden alamaz
en yırtıcı hayvana bıle donusebılırım
bence kocan bos sozle soyluyor ıs cıddıye bınse o bıle veremez

hamile kalmadan önce bebek hiç istemiyordu ama doğduktan sonra. sevgisi fazlasıyla arttı. bende verebileceğine ihtimal vermiyorum ama o lafı etmesi bile içimi acıttı. bir daha da bu konuyu açmadık. şimdi eltimler burda bence bununda etkisi olmuştur diye düşünüyorum.

sıkma canını eşinde boşbulunup söylemiştir
eminim oda kıyamaz yavrusunu vermeye

eşin abisinin üzüntüsüne dayanamayıp böyle bişey teklif etmiştir sana.deilse,hele ki bi daha çocuğunuz olsun,onun yüzüne bakınca asla böyle bişeyi düşünemez.

çok can sıkıcı ve ciddiye alınmaması gereken bir söz etmiş eşiniz.insanların kafalarından neler geçebiliyor.böyle birşey mümkünmü.hem o çocuk sadece onunmu iki tane olsaydı birini verirdim diyor.tavrınızı şimdiden belli edinki birdaha konusu bile açılmasın.elbette var böyle örneklerde kaç tanesi iyiki vermişiz diyor acaba.çocuklar büyüyüp gerçeği öğrendilermi bir benmi ağır geldim deyip her ne olursa olsun kendi ana babalarının yanında büyümeyi tercih ettiklerini söylüyorlar.teklif bile edilmemeli karşı tarafta aklından bile geçirmemeli.ne bu kullanıp alıp verebileceğimiz eşyalarmı çocuklarımız.çocuk esirgeme muhtaç çocuklarla dolu.evlat edinsinler.üstelik sevaba girerler.a.s.

evet malesef bu gibi olaylar oluyo mesela tanıdığım biriside çocuğunu ablasına vermişti ben ona nasıl böyle bişey yapa bildin dedimpeki çocuğunu görünce napıyosun dediğimde bana cevabı onakarşı annelik hissetmiyorum onun için hiç bişey yapmıyorum dedi tabi ben şok oldum

düşüncesi bile saçma.evladını vermek ne demek.hiçbir gerekçe olamaz bunu yapmak için.Büyük konuşmamak gerekir tabi ama bu çok hassas bir konu.eşinin abisi evlat özlemini gidersin diye eşin evladından bir kalemde vazgeçebilecekmi.demesi kolay ama o da yapamaz.sen de üzme kendini.etkilenmiş olman çok normal ama sonuçta sen böyle birşeye asla rıza göstermeyeceğine göre ve zorla alamayacaklarına göre konusunu etme bile bence.bu tür ailelerin bir evlatlık alması daha uygun değilmidir.sevabı çok büyük.bir kimsesize ana baba olabilmek bu fedakarlığı göstermek çok erdemli bir davranış bence.

aynı küçük kadınlar dizisindeki olay:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…