Siz bebeğinizi verir miydiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sev_al
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
böyle bir saçmalık olmaz... boşluğuna gelmiştir eşinin... al ver oğlunu de bakalım verecek mi?

cocugu olmayan kisi icin cok uzuldum alah sabir versin ama akli basinda bi insan ASLAA evladini vermez oyle kolaymi ya.Okadar yetim cocuk var bir evlatlik edinsin hem ozlemini giderir hem en buyuk hayr eder

Benim etrafımda bu tür olaylar çok var mesela bir tanıdığım kız kardeşinin çocuğunu sahiplenmiş.Hatta bir tanıdığım var 45 yaşında annesinin aslında ablası olduğunu öğrendi daha yeni.haklısın insann ne zor şartlarda çocuk sahibi oluo onu taşıo zor bir durumdur muhakkak.birde düşünsene sana anne değilde yenge diyecek.insan istemez tabi.bence insanlar yakınlarının çocuklarındansa evlatlık edinmeliler o kadar çok annesiz babasız çocuk var ki ihtiyacı olan.Ama eşinede kızma bir anlık sölemiş olabilir abisinin durumuna üzülüp.kardeşlik çok güçlü bir bağdır insanın kardeşi canıdır ona kıyamaz.

O ne yaaa!Sanki iki dolabımız var.Onların yok, hadi üzülmesinler, birini verelim der gibi..............Evlat bu.Eşya değil ki.Asla vermezdim.Ama bu durumda 1 öğrencim oldu.Onun için çok üzülürdüm.Sürekli bayılıyordu.Annesiyle benim evimde buluşturmuştum.Sözleri hep aklımda.'Niye beni verdiniz anne, bir ben mi fazla geldim' demişti.Ne kadar acı ....

Tabi ki olacak şey değil.
Ama ben sizin de eşinizin de çok iyi niyetli duygusal insanlar olduğunuz izlenimini edindim.
Eminim eşiniz abisine ne kadar üzüldüğünü anlatabilmek için mecazi anlamda söylemiştir.
Böyle birşey için sıkmayın bence canınızı. Ne kadar merhametli bir eşiniz var, siz de çocuğuna ne kadar düşkün hoş bir annesiniz.
Büyütülecek birşey yok.

öyle yapıp ta kendi canınızı acıtmaktansa madem başkasının çocuğunu kabul edecekler yurttan anne babası olmayan bi çocuğu evlad edinsinler de hem sevabını alırlar hem anne baba olurlar
ne saçma yaaa

hadi oldu böyle bişi diyelim çocuk büyüyüp onlara anne baba deyince eşinin içi sızlamayacak mı erak ediyorum

insanlar enine boyuna düşünmeden kalkıp laf ediyorlar

böyle bir saçmalık olmaz eşinin ruh hali iyi degil galiba canım bunu hangi baba diyebilir,geçen günlerde itirazım varda bir kız çocugunu amcasına vermişler kız bunu yengesi bildiği öz annesinden duyunca kızcağız şok yaşamıştı anlatmayla kimse anlayamaz tabi ama rabbimde kimseye böyle bişey yaşatmasın,canım olabildiğince direnmeye çalış derim böyle düşüncesizlik olamaz kendi çocuguna kimse senin gibi bakamaz nasıl olsa 9 ay karnında taşımadı,stres yaşamadı kim bilebilirki o duyguyu yaşamadan inş eşin şaka yapıyordur canım ciddi olsa bile agırlıgını koymalısın.

daha önce buna benzer bir konuyu görümcemle görüşmüştüm. dedimki madem olmuyor yuvadan çocuk alsınlar dedi. almazlar belki kardeş çocuğu olsa ona bakarlar ama almazlar dedi. o bile beni rahatsız etmişti dedim acaba kendi aralarında böyle bir muhabetmi geçti. görümcemle bu konuşmamızın üzerinden üç dört ay geçti.
yanlız eltim tedavi görüyor bir çok deneme yaptı ama bakalım Allah^'tan herşeyin hayırlısı

olurmu böle bişey yaaa,eğer çok çocuk istiyolarsa evlat edinebilirler bölece kimsesiz bir çocuğa yuva açmış olurlar belki ondan sonra ALLAH onlara da bir evlat verir böle örneklerde var etrafımızda....

Asla !!!! İnsan kendi canını bir başkasına verebilir mi ? Oyuncak mı bu ?Bir baba nasıl böyle birşey söyleyebilir anlamak zor .Ama sanırım o da düşünmeden söylemiştir .Yoksa kendi yavrusunu verebilecek bir baba olamaz .Eşinin de ciddi olduğunu sanmıyorum canım .Ama rahatsız olmakta çok haklısın .

çok haklısın canım anne duygusu olan hiç kimse evladını en yakını bile olsa kimseye veremez.karnındayken ona bağlılığın başlıyo kucağına alınca hele hiç bırakamıyo insan....

verir miyim aaa yok artık yanii mal verir gibi
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin

hmm anlaşılan ufak ufak size laf çınlatmalar başlamış gibi...
evladın olmaması zor gerçekden ama bu kardeç çocuğuna talip çıkmak anlamaına gelmiyor..Nice bakıma muhtac çocuklarımız var...
hangi anne evladını verebilir ya..Kolaymı canından can ver taşı doğur sonra ver gitsin yok artık ya daha neler...
Bu arada eşinizinde durup dururken bunu söylemesi çok saçma...sanki normal eşyadan bahseder gibi bahsetmiş doğmamış çocuğundan....
ana gibi yar olmaz dememişler boşu boşuna....
bu tarz konuşmaları ileride sıkca duymamak için bence siz şimdiden önleminizi alın...öyle konu açıldığı yda konuşulduğu zaman örnek bi konuşma olmuş olsa bile dahi bunun gerçi şakası bile olmaz ama bir daha konuşulmamak üzere konuyu kapattırın derim..

bizim akrabalarımızda da bunu yaşayanlar oldu.
iki erkek kardeşten birinin eşi yanlış müdahale sonucu gençken rahmini kaybetmiş. haliyle çocukları da olamamış. sonra türkiye'ye göç mevzusu çıkmış. herkes evini, yerini bırakıp bikaç bavul ve çoluk çocuğuyla türkiye'ye gelmiş. küçük kardeşin bir çocuğu varmış zaten ve ikincisi de olmuş o sırada ama hem kalacak ev hem eşya hem de iş sorunları varmış. yani maddi açıdan sıfıra yakınmışlar.. bir şekilde aralarına anlaşıp o bebeği abisi almış.
çok da iyi baktılar kızlarına, üstlerine titrediler. ne istediyse yaptılar, her türlü imkanı sundular. üni. kazanınca onlar bile taşındılar onunla o şehre. hepsi birbirlerine çok bağlı.
ama tabi çocuğunu veren aile hep burukluğu, pişmanlığı taşıdı içinde..
sonra kız ünivesitede okurken anlattılar ailesi durumu, sen bizim biyolojik kızımız değilsin diye. önce şok olmuş kız tabi ama sonra hiç sorun etmedi. iyi ki siz benim annem babam olmuşsunuz demiş hatta. sizinle gurur duyuyorum demiş. şimdi çok güzel bir kız oldu, hala okuyor ve çok mutlu ailesiyle. öz annesi ile de görüşüyor da kırgındır, soğuktur ona karşı muhtemelen. zor bir şey yaşadı ama yine de şanslı belki de onu çook seven bir ailesi var. diğer biyolojik ailesi de seviyor onu ama uzaktan uzağa..

bence bu tarz trajedilere hiç gerek yok ama. çünkü aile içinde sürekli bir gerginlik oluyor.
bence başkasının bebeğine bakmak düşünülüyorsa annesiz babasız bir bebeği/çocuğu tercih etmek daha doğru olur.. o çocuk için her açıdan daha rahat olur bence.

Son düzenleme:
Abisi için üzülüyor olabilir eşiniz ama kendi evladını vermek istemesini doğru bulmadım..
Evladını vermek istemeyen biri için değil evladını sokağa atan aileler için geçerli olur bu durum..Zira yetiştirme yurtlarında aile sevgisine muhtaç onlarca çocuk var..Hem böylesi daha sevap olur değil mi?

Aynı olay bizim akrabımızda yaşandı kız ilk okula başlıcak çağdaydı teyzesinin de çocuğu olmuyodu kız kardeşi, ablasına kızını verdi.her iki tarafta çok çekti kız asla evlatlık gittiği aileye anne yada baba demedi o insanlarda onun önünde kul köle oldular.eli sıcak sudan soğuk suya girmedi pamuklar arasında büyüttüler her istediğini yaptılar ve babasının tayini çıktı kars'a gittiler ve kız orda birisine kaçtı.sonuç olarak 2 ailede kan ağladı.verenler niye verdik diye üzülürken alanlar da niye aldık diye üzüldüler.kimse kimsenin akrabasının çocuğunu almasın iki tarafada çok yazık oluyo.

Saçmalık, mantıksız bi düşünce!
Bi anne nasıl 9 ay boyunca karnında taşıdığı bebeğini bi başkasına verebilir ki?
Onun hareketlerini herşeyini karnında hissedicek sancılarını yaşıcak vs 9 ay sonra bi başkasının kucağına vericek.
Bunu düşünen eşinizin nasıl bir düşüncesizliğidir bu.
Kardeşinin olmuyorsa kendi evladını vermek ne oluyor bu eşya mı bu para mı bu kadar kolay vazgeçmeyi düşünüyor.
İkinci bi bebeği düşünme bence baksanıza eşiniz niyeti bozmuş.

pes diyorum başka bişey demiyorum....
emanet mal mı bu çocuk...canından can ya...
düşüncesi bile kötü....
bir insan evladını abisi üzülmesin diye nasıl vermek hangi mantığa sığar....
allah akıl fikir versin
....:1shok:benneyaptımki:mymeka:

Allah korusun öyle şey olurmu ...

kimseye vermem bebeğimi ...

kaçıncı çocuk olursa olsun canım kanım herşeyim olur o benim...

canım senin eşininde ciddi olduğunu sanmıyorum şaka yapmıştır tahminimce..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…