Siz bir insana nasil sinir koyarsiniz ?

Dilruba86

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
649
17
318
Merhaba KK'nin güzel hatunlari,

Sizlere bir sorum olucakti,
Öncelikle bu kesinlikle bir dert degil (simdiden "Allah baska dert vermesin" diyenleri duyar gibiyimde) , ha ama yinede bu bölüme daha uygun buldum (çünkü es, aile, arkadaslar bu bölümde bahsediliyo), eger yanlis yere açtiysam, yetkililer'e özür, dogru yere tasinir ins..

Simdi sizler bir insana mesela : kardesinize olsun, ablaniza/agabeyinize, amcaniza, dayiniza, halaniza yengenize filan...vs vs...veya bir arkadasiniza kirildiysaniz, bir veya bir çok konu yüzünden kirildiysaniz (ve tabi suçlu taraf karsi taraf ise), ve artik bir sinir koymak istiyorsaniz, tavrinizi koymak istiyorsaniz, bunu nasil belli edersiniz ?
nasil yaparsiniz ? ne dersiniz ? ayni ortam'da bulununca nasil davranirsiniz ?

tamam herkes ayni sekilde davranmaz ama sizler nasil davranirsiniz genelde.... :)

Belki isime yariyabilir.......

Su an önerilerinize ihtiyacim var kizlar :26:, simdiden tskler...

Yaptığı harekete,kişiye göre değişir. Mesela normalde konuştuğum biriyse,konuşmalarımı azaltırım. Sevgilimse,duruma göre hiç konuşmam. Ailemden biriyse zaten beni tanıyorlardır,tavrımı tepkimi anlarlar. Konuyu anlatırsan belki daha detaylı yardımcı olabiliriz :)

ben sinirli bir insan değilim sesimi bile yükseltmem kolay kolay... ama sınır koymayı düşünüyorsam net bir şekilde konuşurum bakışlarımdan ve sözlerimden anlar bu uyarıdan sonrada o kişiyi sallamam otomatik olarak sınır koyulmuş olur bu şekilde davranıyorum basit ama etkili bi yol

canım kişisine göre değişir bu.. ailemden biriyse direk söylerim ve artık aramıza mesafe koyacağımı rahatsızlığımı... uzak akraba ise de saygı sınırlarını aşmadan rahatsızlığımı söylerim ve eskisi gibi davranmam..

yakınlarımdansa davranışlarımı tam tersi yönde çeviririm..kırıldığımda hemen anlaşılır ama kırgınlığımda hemen geçer..eğer anlaşılamıyorsanız açık açık konuşun,sorununuzu dile getirin..

karşılaşınca selam verip pek hoşsohbetlere girmem, söylenenleri dinler, evet, hı hı gibi basit ve kısa tepkiler veririm, davetleri bi bahaneyle geri çeviririm, zaten bunları yaptıktan sonra duvar olsa anlar mesafeli olmak istediğimi

şakayla karışık laf vurmak ters cevap vermek tartışmak benim tarzım değil istesemde yapamam hazır cevap bir insan değilim kırıldığım kızdığım insana ya açık açık sıkıntımı söylerim yada arama mesafe koyarım yakın bir akrabam bile olsa az görüşürüm bir araya geldiğimde fazla muhabbet etmem çok sinirlenmişsem surat da asabilirim

ortamlarında kolay kolay bulunmam. mecbur kalıp aynı ortamda bulunduysam konuştukları konulara katılmam başka bir işle uğraşırım. soğuk davranırım.
rengimi belli ederim

ben önce davranışlarımla başlardım.
kesinlikle ortamı germeyecek şekilde ciddiyeti elime alırdım.

daha sonra o ortamda bulunma amacımı göz önünde bulundururdum. araya özel benimle onunla ilgili bir konuşmayı almam.
yani eğer bayram ziyareti için gidilmişse tutup da saatlerce onunla oturmam ya da hadi gel yemek yapalım hadi gel sinemaya gidelim tarzı özel paylaşımlara girmem.
sonra da telefonları vs gerekmedikçe etmem.

benim dostlarıma karşı sabrım çok, çizgilerim biraz keskindir. bu tavrımı bilip ona göre davranırlar

kararlarınızın arkasında sonuna kadar durursanız bu msjı alırlar

o kişiye gülümsemem fazla hemen anlarlar normalde çok sırıtık olduğum için

Son düzenleme:
ben mesela kardeşime kırıldığım yada kavga ettiğim zaman kardeşim erkek bana muhtaç olabileceği herşeyi elinden alıyorum mesela ütülenecek kıyafeti var akşamdan hiçbirşeyine karar vermez sabah son anda karar verir annemde ilgilenmez abla ütü der tabi ben bana yapılanı unutmadığım için derim git kendin ütüle sinirli sinirli tabi ütüleyemez patronda hergün temiz giyinmesini ütülü ister vs
sonra dayanamaz bana muhtaç olur kedi gibi gelir sırnaşır abla diye hediye alır hemen ama hiç özür dileme huyu yoktur bunlar ufak taktiklerimdir
sen asıl kime yapmak istiyorsun oda önemli

güzel başlık tüm "çirkef olamayan" insanların işine yarayacak türden
ben bir zamanlar en yakın arkadaşım olan bir kıza koydum mesafe.
buz gibi soğuyup kafanda bitirince gerisi geliyor zaten. mesela ben;

o konuşmadıkça, yanaşmadıkça "öldün mü, kaldın mı" diye bile arayıp sormuyorum, asla kendiliğimden konuşmuyorum mesaj atmıyorum.
çok takılırdım ben ona çok geyiğe sarardım, artık sadece resmi insanların yanında bile yapılacak espriler yapıyorum o da nadiren.
konuşmayı devam ettirmek için asla çabaya girmiyorum.
hiçbir şeyimi anlatmıyorum, onu kafamda bitireli 3 sevgilim oldu hiçbirinin adından bile bahsetmedim.
anlattığı sorunlarına "hı hı öyle mi" diye dinleyip geçtim, "şöyle yap" diye ağız ucuyla 1-2 cümle bile etmedim.
doğumgününü resmen 1 sayfa mesajla kutlardım "doğumgünün kutlu olsun" şeklinde kutladım gülücük bile olmadan.

ve bir şey diyeyim mi? farkında değil gibi geliyor bana. bir arkadaşım "farkında olmaması imkansız, anlamak istemiyordur" diyor, bilmiyorum artık insanlardan herşey beklenir. anlayana sivrisinek saz anlamayana o sazı s.. san az anlamak istemeyen anlamıyor.

artık ölse umrumda değil. böyle dedirtmeseydi keşke.

Soğuk davranırım, sıradan samimi olmadığım bir insan muamelesi yaparım. Kısa cevaplar veririm. Gerekmedikçe de konuşmam.

Kizlar hepinizin yazdiklarini okudum teker teker bi kaç gun önce..... ama yogun oldugum için cevap yazamadim.....kusuruma bakmayin

Su an hepsini geri okumuyorum tam olarak hepsini hatirliyamiyorumda...

Sadece bi kaçiniz biraz daha ayrintili yaz, kime sinir koymak istiyorsun diye sormuslar.

Ona cevap vereyim : ben ailemde mesela amcam ve esi, ve kuzenlerim, onlar beni üzecek seyler yaptilar ve soylediler, çok kirdilar beni, bu yuzden araya mesafe koymak istiyorum kesinlikle ama yapamiyorum çunku çok iyi niyetliyim yapilan kotulugu aklimda tutup kin beslemiyorum :$

Ama geçen gun onlardan birisine cok kizdim ve kirildim, cunku resmen bana mesaj atarak benimle dalga gecti ! cok sinirlendim ve verdim agzinin payini !! sonra bi kaç gun gecmedi, ramazan bayrami geldi...
O gun, ben konusmak istemedim, ama kotu de davranmadim, bayramlastik, ve yerime oturdum yemegimi yedim... ilk adim ondan geldi, konustu filan vs vs vs.... ben de kin beslemedigim için, ve de ne olsa o kisiyi sevdigim için konustum normal sekilde (ama aramizda yinede bi mesafe var, ki eskiden hiç boyle degildik, cok cook severdik birbirimizi, simdi konussak bile arada bi sogukluk ayni cana yakinlik ikimizdede, iki yabanci arkadas gibiyiz)... ve bende o konustu diye normal konustum zaten... ve o mesajlasma konusu hiç acilmadi bile !! (ama aklima gelince sinir oluyorum yinede )

Sonradan kizdim kendime, niye sen sinir koyamiyosun insanlara diye.....kirildigimi anlasinlar sonuçta! boyle normal davranirsam anlamaz kimse...!!oyle degil mi?

Ne yapmaliyim sizce ????!!! :26:

araya mesafe koyabilmen için nefret olması gerekir sadece kırılmalarla mesafenin koyulabilceğini düşünmüyorum koyulsa bile gelip geçicidir kendimden biliyorum çünkü ama nefret ettiğim insana öyle bir sınır koyarımki bu dünyada sadece ikimiz kalsak karşılaşmayız yani sende kısaca nefret yok o yüzden sınır olmaz senin yapman gereken karşı tarafa kırılacaklarmış üzüleceklermiş yanlışlarını farkedeceklermiş etmeyeceklermiş bunları düşünmeden onların sana nasıl yanlış yaptıklarını seni ne kadar üzdüklerini yüzlerine karşı söylemen olur ozaman anlarlar iseler hatalarını özür dilerler seninde kırgınlığın gider bu olmazsa belki senin araya koyamadığın mesafeyi onlar koyar

bende genellikle kirildigim kisiye,mecbur olmadigim sürece gitmem,aramam gördügüm yerde selam verir.cok detaya girmem.
tabiki anlayana bazi insanlar cok yüzsüz oluyor.ictenlikle davranmasan bile onlar hic birsey olmamis gibi davraniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…