Siz bundan ne anlarsınız??

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nil11
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
5 görümcem ve hepsinin 3 çocuğu 1 kaynım 1 kayınvalidem 1 kayınpederim sürekli doğum günleri hediyeler gitmek zorunda olmalar bende bu durumdan çok sıkılmıştım ve açıkca söyledim görümcemlere bana hediye almayın teşekkür ederim ihtiyacım yok ,kendi çocuğumda olursa ilk yaş gününü kutluycam o kadar dedim maddi manevi eşimle sarsılıyoduk ,saolsunlar beni yanlışta anlamadılar
belki seninkilerde sevmiyodur böyle partileri falan çünkü bende hiç hoşlanmıyorum merasim gibi adet haline geliyo gitmesen dert gitsen dert,sadece eşin sen ve çocuğun üçünüz dışarda kutlayın isteyen hediyesini alır insanları mecbur bırakma derim

Öyle olmuyor ne yazık ki, cünkü benim tarafımda her kim olursa olsun, kac yaşında olursa olsun, doğum günü kutlanır.. Aile ve en yakın aile dostlarla beraber.. Benim şimdiki günümde (yaşım 27) doğum günüm kutlanıyor, peki ben kızımı niye böyle şeyden mahrum bırakayım?? Sadece görümcemler istemiyor diye mi ama benim ailem istiyor.. İstemeyen gelmesin yada hediyenin parasını düşünüyorsa hediye almasınlar!!

Biz cimri ve kıskanç insanlarız, herkesin işine de burnumuzun sokariz demek istiyorlar.
Bize karşı mesafeli dur, bizle samimi olma, hatta en asgari düzeyde görüşelim, yoksa havada karada burnumuz senin hayatında demek istiyorlar.

Mesafeli durduğum zamanda eşime şikkayet ediliyorum :/.. Yok nil niye aramadı, aramıyor, gelmedi gitmedi fln filan :/.. Eşim kulak asmıyor, biliyor cünkü ablalarının huyunu.. :)

bizdede benim ailem önem vermez eşimin ailesi önem verir ki hiç iyi anlaşamazlar benim için tam bir kabus olurdu dogum günleri baktım çocuklar büyüdükçe ailem ne gerek var falan deyip duruyor bir araya geldilermi aman kırgınlık çıkmasın diye ugraş yaklaşık 5 senedir dört kişilik pasta alıp güzel bir sofra hazırlıyorum kendimiz kutluyoruz isteyen telefonla arayıp kutluyor o kadar öyle daha mutlu oluyorum

Kendi ailem olsa bu kadar zorluk cekmen.. Gelmeyin gelmek zorunda değilsiniz derim.. Ama eşimin ailesi olunca başka oluyor.. Gelmeyin istemiyorsanız diyemem onlara.. O zamanda nil bizi istemedi derler..

evet canım bizi çağrmana gerek yok demiş :) ßence sen içinden geldiği yap doum gününü tabi abartma bence de ilkinde olmuş ama diğerleri evde sakin ufak çaplı olmalı... çağırırsın arayıp abla ufak bi parti satenhediye felan alıp zahmet etmeyin dersin olur biter kendileri bilir gelirler gelmezler senden çıksın olay

Zaten bu sefer evde yapacağım.. İlk doğum günü özel ve farklı olsun istemiştim sadece :)

boşver ne demek istiyorlar diye kafanı yorma
sen kimi istiyorsan çağır görümcelerini de çağır sonra bizi istemedi davet etmedi demesinler gelip gelmemek onlara kalmış

Haklısın ama eğer gelirlerse, her sene mi doğum günü yapacaksın, biz batarız gibi yine laflar ederlerse, moralimi bozacaklar ve nasıl bir tepki vereceğimide bilmiyorum..

Haklısın ama eğer gelirlerse, her sene mi doğum günü yapacaksın, biz batarız gibi yine laflar ederlerse, moralimi bozacaklar ve nasıl bir tepki vereceğimide bilmiyorum..

sende o zaman hediye almanıza gerek yok ben sadece kızımın halaları da kutlamada olsun istiyorum dersin olur biter canım:31:

bence çağırın çağırmazsanız da bu sefer kendi tarafını çağırdı bizi çağırmadı diye laf yaparlar. yüz göz olmamak için kendiniz değil de eşiniz çağırabilir mesela.. hediye alıp almamak ya da gelip gelmemek onlara kalsın kendi ayıpları.. hiç anlamıyorum böyle neşeli şeylerden neden hoşlanmazlar aksine insanın canını sıkarlar..

Görümceler çok eleştirilmiş, haklı veya haksız bilmiyorum.

Kendileri için değil de akrabalar için söylediler belki de, neden böyle düşünmüyorsunuz?

Görümceler çok eleştirilmiş, haklı veya haksız bilmiyorum.

Kendileri için değil de akrabalar için söylediler belki de, neden böyle düşünmüyorsunuz?

Cünkü onları yeterince iyi tanıyorum!!! Hem başka akraba yok ki eşimin tarafından, kimi kastediyorlar peki?? Diğer cağıracağım kişiler benim taraf ve 3 yakın arkadaşlarım, ki onlarında kızımla yaşıt cocukları var.. Onları da düşündüklerini hic zannedmiyorum :)

Bence siz eşinize bu durumdan bahsetmelisiniz. Onun da fikrini alın :)

Ben hiç bir anlam çıkaramadım.

Görümceler işin masraf kısmındalar sanırım.

Bence sen dilediğin gibi yap yine ve davet edeceklerine haber ver.
Gelen gelsin, gelmeyen de kendi bilir...

Takacak bir durum yok...

Çünkü eminim sen söylediğinde, dogum gününün oldugu gün ilk onlar gelecektir :D

Son düzenleme:
Bence siz eşinize bu durumdan bahsetmelisiniz. Onun da fikrini alın :)

Onu bende düşündümde.. Eşim hemen ablalarına yumurtlayacak, böyle demişsiniz siz nile diye.. Görümcemlerde o zaman, nasıl işlerine gelirlerse öyle cevirecekler ondan sonra yine kötü ben olacağım.. :/

Son düzenleme:
Onu bende düşündümde.. Eşim hemen ablalarına yumurtlayacak, böyle demişsiniz siz nile diye.. Görümcemlerde o zaman, nasıl işlerine gelirlerse öyle cevirecekler ondan sonra yine kötü ben olacağım.. :/

Amaaaaan bu GÖRÜMCEKler başa bela ... Ben olsam hiç burnumu sokmazdım hayatlarına kardeşimin ya da abimin... Çok bilmiş konuşmalar laf sokmalar... Bi de senin doğumgünün olsa hadi neyse...
Şimdi senin ailen arkadaşların geliyor ya ondan hasetleri

Günaydın arkadaşlar..

Benim biraz kafam karışık size sormak istediğim birşey var..

Eşimin ailesi doğumgünlerine pek önem vermezler, benim ailede tam tersi.. Görümcemler sadece 10-11 yaşına kadar cocuklarına kücük doğumgünü partisi yapmışlar aile ici.. Ama biz en büyüğümüzden (dedem), en kücüğümüze kadar hediyeler alırız. Doğum günlerimizde hem yemek hem pasta olur..
Asıl konu kızımın doğum günü.. 1. Doğum gününde bir yer kiraladık, özel olsun istedik.. Ailelerimiz ve bir kac arkadaşlarımız vardı.. Yemek, tatlılar, icecekler, pastalar boldu.. Ortancı Görümcem, nil her sene doğum günü mü yapacaksın, batarız biz dedi.. Bende evet dedim.. Üstündede durmadım..

Mayısta kızımın 2. Doğum günü ve ben yavaş yavaş ufak tefek plan yapmaya başladım.. Mayıstada büyük görümcemin oğlu evleniyor, bana sordu kızım o zaman kac aylık olacak diye. Bende düğünden 1 hafta önce doğum günü dedim.. Doğum gününü kutlayacakmısın yine dedi (ya ne bicim soru anlamadım).. Evet dedim.. Fazla büyük yapma, cok kişi cağırma (bunu derken sadece kendi ailemi saydı,kendilerini saymadı :/), hediye bekliyormuşsun gibi olur, sadece pasta verirsin dedi..

Büyük görümcem böyle deyince ortancı görümcemin dediğide aklıma geldi ve ne demek istiyorlar anlamadım!? Siz anladınız mı??
Bizi cağırma gibi msj mı bırakmak istiyorlar bana?? Aranızda anlayanınız varsa biri bana anlatsın lütfen.. Kendi ailemi cağırsam, eşimin ailesini cağırmasam da olmaz.. Cağırsam sanki onlardan hediye istiyorumda o yüzden cağırıyorum gibi hissettiriyorlar kendimi :/.. Kafam cok karıştı..

Cvplarınızı bekliyorum arkadaşlar... Benim bir kac işim var, vakit buldukca cvplarınızı okuyacağım.. Şimdiden herkese tşk ederim..

Sevgilerle
Nil

yerinizde olsam ilk söylediklerinde, kimseden hediye beklediğimiz yok, benim için çocuğumun doğum gününü hazırlamak, kutlamak önemli. ben çağırırım, istemeyen gelmez, derdim. gelenlerin hediye getirme zorunluluğu yok, diye de eklerdim...
ne büyük hediyeler gelse de, sizin yaptığınız masraf da az değildir sanırım. hediye almak için parti düzenlediğinizi düşünmek saçma geldi...

çok büyütülecek birşey değil aslında ama, yeğen ile böyle şeylerin hesabı mı yapılır? ne hediye getiriyorlar da batacaklar? ben arkadaşlarımın çocuklarına hediye alırken bu kadar hesap yapmıyorum, yeğenim olsa keşke, dünyaları esirgemem. kardeşlerim de aynı şekilde... görümcem bile böyle hesap yapmaz bence. yeğenden bahsediyoruz, o yüzden sözleri bana da tuhaf geldi ama ben o an söylerdim, hediye getirmesen de olur, diye...

onun dışında, eğer ailece doğum gününe önem vermiyorsalar, ona da sayabilirsiniz dediklerini. parti yapacaksanız, onları çağırın tabii ama hediye istemiyoruz, siz düğün için yeterince masraf etmişsinizdir, eğlenmek için gelin, derdim ben olsam... hediyesiz gelsinler.

bahsettiğiniz gibi, siz fazla önem veriyorsunuz, onlar için de gerekli değil. esas sorun bundan kaynaklı ama, insan hiç gücü olmasa bile, minik bir hediyeyi yeğen ile hesap konusu yapmamalı bana göre...

eşine bu konuşmayı anlat ve hediye beklentisi içinde olduğunu düşünmelerini istemediğin için onları eşinin partiye çağırmasını rica et. sıkıyosa ona laf soksunlar çağırınca.

hediye getirme zorunluluğu yok. bu yüzden gelmek istemiyorsanız siz bilirsiniz, bu yüzden doğum gününü kutlamaktan neden vazgeçeyim, diye sen sor canım.
tepki vermene gerek yok.

her gelen hediye getirmeli, diye bir beklentin yoktur nasılsa. bırak, istemeyenler getirmesin. o sözleri söylemeleri çok daha yanlış anlaşılıyor, varsın getirmesinler.

Biz ailecek doğumgünlerini annem ve babamın evlilik yıldönümlerni yılbaşlarını kutlardık.
Hediyeler pastalar alırdık.Odayı süslerdik...börekler kurabiyeler hazırlıklar yapardık.
Minik notlar mektuplar yazardık...
Öyle alıştım ben de.
Oğlumun ilk yaş gününde tüm akrabaları çağırdım.
20çeşite yakın hazırlığım vardı.
Eşimin akrabaları tuhaf karşıladı.Kimisi abartı buldu.
Ama sonuçta ben alışığım ve bana göre normal idi...
Kayınvalideme anneler gününde kayınpederime de babalar gününde hediye alıp kutlarım.
Kutlamasan da olur ne gerek vardı derler utanarak.
Ama benim içime sinmez gene de kutlarım.Dedim ya öyle alıştık biz.
Konu sahibi görümcenlere kızma.
Alışmadılarsa yapacak birşey yok.Kızsan da birşey değişmez.
Sen gene davetini yaparsın.İstemeyen gelmez.
Boşver kibarlık sende kalsın arkadaşım.
Buarada şimdiden nice yaşlara...:nazar:
Sağlıklı huzurlu mutlu nice yılları olur inşallah :nazar:

Görümceler olayı biraz fazla abartmış yiğenlerine alacakları bir oyuncak yada bir parça giyim onunlamı batacaklar:19:
içlerinden ne geliyorsa durumları neyi elveriyorsa onu alırlar kimse pahalı hediyeler beklemiyorki
daha doğrusu kimse hediye beklemiyor
içlerinden gelmiyorsa zaten mecbur kaldıkları için almasınlarda gelmesinlerde daha iyi bence çağırılmak istemiyorlar.
Ama siz yinede aşk olsun ben sizden hediye beklemiyorum şugün doğum günü var gelemk isterseniz bekeleriz diyim.

Biz ailecek doğumgünlerini annem ve babamın evlilik yıldönümlerni yılbaşlarını kutlardık.
Hediyeler pastalar alırdık.Odayı süslerdik...börekler kurabiyeler hazırlıklar yapardık.
Minik notlar mektuplar yazardık...
Öyle alıştım ben de.
Oğlumun ilk yaş gününde tüm akrabaları çağırdım.
20çeşite yakın hazırlığım vardı.
Eşimin akrabaları tuhaf karşıladı.Kimisi abartı buldu.
Ama sonuçta ben alışığım ve bana göre normal idi...
Kayınvalideme anneler gününde kayınpederime de babalar gününde hediye alıp kutlarım.
Kutlamasan da olur ne gerek vardı derler utanarak.
Ama benim içime sinmez gene de kutlarım.Dedim ya öyle alıştık biz.
Konu sahibi görümcenlere kızma.
Alışmadılarsa yapacak birşey yok.Kızsan da birşey değişmez.
Sen gene davetini yaparsın.İstemeyen gelmez.
Boşver kibarlık sende kalsın arkadaşım.
Buarada şimdiden nice yaşlara...:nazar:
Sağlıklı huzurlu mutlu nice yılları olur inşallah :nazar:

Cok teşekkür ederim canım..
Bizimde aynı sizin gibi.. Bütün özel günler kutlanır ve kücük hediyeler yapılır.. Görümcemler bırakın hediye almayı, annelerinin ve babalarının doğum günlerinin ne zaman olduğunu bilmezler, arayıp kutlamazlar bile.. Kardeş arasındada öyleler...
Ben kp ve kv anneler-babalar gününde ve doğum günlerinde hediyelerini alırım..
Benim kızdığım olay, hediye konusunu dile getirmeleri...cok şükür kızımın herşeyi var sanki görümcemlerin hediyesine kaldım :)

Son düzenleme:
Back
X