5 görümcem ve hepsinin 3 çocuğu 1 kaynım 1 kayınvalidem 1 kayınpederim sürekli doğum günleri hediyeler gitmek zorunda olmalar bende bu durumdan çok sıkılmıştım ve açıkca söyledim görümcemlere bana hediye almayın teşekkür ederim ihtiyacım yok ,kendi çocuğumda olursa ilk yaş gününü kutluycam o kadar dedim maddi manevi eşimle sarsılıyoduk ,saolsunlar beni yanlışta anlamadılar
belki seninkilerde sevmiyodur böyle partileri falan çünkü bende hiç hoşlanmıyorum merasim gibi adet haline geliyo gitmesen dert gitsen dert,sadece eşin sen ve çocuğun üçünüz dışarda kutlayın isteyen hediyesini alır insanları mecbur bırakma derim
Öyle olmuyor ne yazık ki, cünkü benim tarafımda her kim olursa olsun, kac yaşında olursa olsun, doğum günü kutlanır.. Aile ve en yakın aile dostlarla beraber.. Benim şimdiki günümde (yaşım 27) doğum günüm kutlanıyor, peki ben kızımı niye böyle şeyden mahrum bırakayım?? Sadece görümcemler istemiyor diye mi ama benim ailem istiyor.. İstemeyen gelmesin yada hediyenin parasını düşünüyorsa hediye almasınlar!!