- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
- Konu Sahibi MeltemMelo
-
Sen geceni gunduzunu cocuklarin icin harcayip onlarin gelecegini dusunmeyen biriysen aman kiminle evlenirse hangi aileye girecekse girsin diyeceksen ve herkes boyleyse kendi tercihleri. Ama burda kendi dengin birini bul diyenlerde var.
Yok hic alakasi yok. Amerika da hem okuyup hem calisiyorum.5 yildir hic Turkce konusamadigimdan Turkce konusurken zorlaniyorum diyebilirim.Ingilizcem Turkcemden iyidir. Lisede ogrendiklerim kadar Turkce bilgim. YouTube Dan Turkce video izliyorum hatirlamak icin.Sizde dil bilgisi ogretmesiniz sanirim.
Sizin evlenceginiz insanin annesi ogluma bir is yeri acicam dese senin ailende anca bu olursa kabul etse kalici bir isi olacak diye cunku meslegi yok. Acamasa bile hic degilse gecinebilecegimiz bir gelir elde etmelerini istese. Ama kaynanan yalan soylese size ve oyalasa. Kaynanam haklidir . Hadi sozlum git calis mi dersiniz? Zaten calisacak calismak zorunda benim kizdigim konu neden oraya gitti o zamn burda calissaydi neden annesi herkesi ayaga kaldirdi hadi dorugu gonderin kredi cikti diye. Benim sinirlendigim nokta bu yoksa benim annesiyle hicbir sorunum yok . Meltem gibi bir kiz tanimadim cok iyi biri der.Bu ikinci konu acisin , her konuda kaynanaya sucu atiyosun..
nisanlin evlenmeyi biliyorsa , kendine bir is bulup calissin , neden Annesini bekliyorki , ayrica hergun gorusen bir cift olabilirsiniz millet aylarca gorusmuyor , bu tartismak icin sebeb degil...
Benim sorumu anlamadiniz sanirim aileniz boyle bisi istese ve karsi tarafin annesi boyle bir durum cikarsa ortaya siz ne yapardiniz diye sordum . Ayrica burslu okuyorum ama %50 ayda 12 milyar okuluma gidiyor sonucta. Ayrica aileme laf etmemeni rica ediyorum.Valla yumurta kabugundan cikmadik. Benimde Ailem Bizler icin fedakarlik yapti.Fakat hepimize kendimize yetebilme ve karar verebilme yetisi kazandirdi. Birde baska bir arkadasta dikkat cekmis. Burslu okuyorsan okuluna para vermiyorsun demek ki. Herkesin Annesi babasi calisiyor sonucta. Sen Bize ailemin karari laf dusmez dersen biz ne diyelim. Cevabini ailen vermis zaten. Neden konu acip bizi yordun ki?
Sana ailen karar verebilme yetisi kazandirirken edep yetisi kazandiramamis sanirim forumlara yaptiginiz yorumlara baktim da erkeklerin uzuvlarinin boylarindan bahsederek neler yasadigini anlatmak da ulu orta yerde bazi yetilerin eksik kaldigini gosteriyor.Valla yumurta kabugundan cikmadik. Benimde Ailem Bizler icin fedakarlik yapti.Fakat hepimize kendimize yetebilme ve karar verebilme yetisi kazandirdi. Birde baska bir arkadasta dikkat cekmis. Burslu okuyorsan okuluna para vermiyorsun demek ki. Herkesin Annesi babasi calisiyor sonucta. Sen Bize ailemin karari laf dusmez dersen biz ne diyelim. Cevabini ailen vermis zaten. Neden konu acip bizi yordun ki?
Sana ailen karar verebilme yetisi kazandirirken edep yetisi kazandiramamis sanirim forumlara yaptiginiz yorumlara baktim da erkeklerin uzuvlarinin boylarindan bahsederek neler yasadigini anlatmak da ulu orta yerde bazi yetilerin eksik kaldigini gosteriyor.
Ya siz boyle nasil konusabiliyorsunuz ben hala anlamiyorum sen beni taniyor musun? Nasil bir evladim biliyormusunda yasadigim iliski uzerinden beni yargiliyorsun? Yazik.Kendini ifade edebilmeyi falan geçiyorum, baba hala haklı benim gözümde çünkü kendi kararlarını kendi alabilen ve hayatını birleştirmeyi ciddi olarak düşündüğü insan konusunda yeteri kadar değerlendirme yapamamış ve başlarına gelen aksiliklerin sebeplerini 3. kişilerde arayan bir evladı var.
"Siz gönderir misiniz?" sorusuna cevabım benim hayatımda var, o zamanlar sevgilim olan eşimin annesi babası mezun olduktan sonra memleketlerinde çok iyi bir iş buldular, madem ki evlilik düşünüyorsunuz şimdiden para biriktirmen daha kolay olur dediler, sevgilim sırt çantasını alıp benim bulunduğum şehre geldi, sıfırdan orada yalnız başıma başlayacağım, onunla olmadıktan sonra paranın kıymeti yok dedi, seneler sonra en güzelini yaptığını tekrar tekrar ailesi de kendisi de kabul etti, ben zaten hiç gel dememiştim, sen nasıl istiyorsan öyle olsun demiştim. Sorumlu insan diye övünecek değilim ama kimseye minnet borcumuz yok, sevgiyi ve saygıyı ne kadar perçinlediğini anlayamazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?