- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
- Konu Sahibi MeltemMelo
-
Allah Allah annesinin yardimiyla nereye kadar? Ne demisler Balik verme, balik tutmayi ogret. Gec kalmisligi derken, adam okumamis, kendinide gelistirmemis. Annesi ne yapabilir. Kadin kendi hayatini Kurtarmis. Koskoca adama nasil yetiskin olunur, eV bakilir, is bulunur bunlari mi ogretecek. Ustelik annesi mecburda degil. Adam kendi ayaklari uzerinde durmali. Annesine guvenerek nereye kadar? Bu yasina kadar okul okusaymis veya meslek sahibi olsaymis. Annesi soz vermis, yapamamis. Evdeki hesap carsiya uymadi herhalde. Diyelim ki annesine birsey oldu yarin bir gun. Ne olacak ? Kendi ayaklari uzerinde durmali. Boyle ana-babaya muhtac nereye kadar?Annesi su ana kadar birsey yapmamissa ve aileme bir soz verdiyse ona destek olmak mecburiyetinde gec kalmisligini duzeltmek zorunda.
Neden mecbur biliyor musunuz birde cunku biz demedik aç diye o dedi acacagim diye is yeri acamasa bile ogluna is bulmasi konusunda yardimci olmali. Cunku sözlüm orayi bilmiyor annesinin cevresi var.Annesine demeye cekiniyorum acikcasi 10 gun sonra ailece Izmire gidiyoruz annemde bu durumdan rahatsiz belki alttan ima edebiliriz orda. Cunku bi yerden baslamak gerek zaman geciyor.Soz verdiyse tabi yapacak hem de ailene verilmis bir soz. Insanlara cabuk guveniyoruz. Annesi guvenilir mi sence? Soz verdimm ama sozumdd duramam borca girdim gibi seylerle siyrilmaya calisirsa ne yapacaksin? Ailen de guvenmez bir daha o aileye. O zaman gemileri yakmadan once tatli dille ricayla ustune git annesinin. Resti cekersen sarps sarabilir. Politik davranman gerekli.
Annesi söz verip kredi alamasa tamam vermediler banka deriz. Annesi parayi kendi harcadi diyorum 23 milyar almis 4000 tl bankada dedi. Kredi alindigi ilk gun anneme 8000 dedi . Aa kredi alindi doruk gelsin acalim diye hepimiz sevindik , oraya gitti ortada para yok. Doruğun zaten bir işi vardi. Annesi hadi gel diyince cikti isinden daha iyi bir isi olacak diye . Simdi annesine guvenerek bu yola cikan sözlüm mü suclu yoksa söz verip yalanlar uyduran annesi mi? Tabiki o da tembellik yapti askere gitti geldi calismaya basladi ama aldigi en fazla 1200dü . Söz meseleleri olunca durum bu hale geldi. Bu yüzden annesi yardik etmek mecburiyetinde çünkü bu duruma o getirdi.Allah Allah annesinin yardimiyla nereye kadar? Ne demisler Balik verme, balik tutmayi ogret. Gec kalmisligi derken, adam okumamis, kendinide gelistirmemis. Annesi ne yapabilir. Kadin kendi hayatini Kurtarmis. Koskoca adama nasil yetiskin olunur, eV bakilir, is bulunur bunlari mi ogretecek. Ustelik annesi mecburda degil. Adam kendi ayaklari uzerinde durmali. Annesine guvenerek nereye kadar? Bu yasina kadar okul okusaymis veya meslek sahibi olsaymis. Annesi soz vermis, yapamamis. Evdeki hesap carsiya uymadi herhalde. Diyelim ki annesine birsey oldu yarin bir gun. Ne olacak ? Kendi ayaklari uzerinde durmali. Boyle ana-babaya muhtac nereye kadar?
Biz doruga annen sana is açsın demedik ki. Babam 6 ayda bir eve geliyor benim gemici ve su anda rahatsizlandi evde. Ben kızlarim icin herseyi yaptim en iyi sartlarda büyüttum bu yuzden karsimdaki insanin da senin icin cabalamasini iyi bir hayat vermesini istiyorum tabiki benim kadar yapamaz. Ama hic degilse bu hayat sartlarinda kenara para koyacak durumunuz olsun diyor baba o tabiki en iyisini isteyecek . Herkesin yaşam tercihi farklidir tabiki. Benim istedigim ne ki kalıcı iyi bir isi olsun. Emin olun benim.icin hersey para olsaydi özel.universitede okuyorum ve cevremde parayla oynayan insanlar var sözlümle 2.5 sene beraber olmaz o insanlarla olurdum. Ama hayat acimasiz .Biz elinle ikimizde üniversite mezunuyuz ancak evlendiğimizde benim maaşım 900 tl'ydi. ( kendi mesleğimi yapmıyorum bu arada 5 yıldır devlet hastanesinde sözleşmeli olarak çalışıyorum ) eşimin aldığı miktarda kendi mesleğini yapmasına rağmen 1.200 tl'ydi. Ve biz evlendiğimizde toplamda elimize 2100 geçiyordu ve biz bu şekilde borçlarımızı da ödedik. Gayet güzelde geçindik. İsteyince yapılıyor yani. Yaklaşık 8-9 ay önce eşim yükseldi şuanda maaşı daha iyi durumda ancak onun maaşını göremiyoruz bile çünkü ev aldık. Onun maaşı komple ev taksidine ödeniyor ve benim maaşımla geçiniyoruz şuanda. Aldığımız evde oturamıyoruz onu kiraya verdik kendimizde kira da oturuyoruz şuanda ve benim maaşımın şuanki halini soracak olursan yol parasıyla 1120 tl oluyor... Ve şuanda doğum iznindeyim. Ayrıca şunu belirtmeliyim ki benim ailem dışında onun ailesinin yardımı olmadı h birşekilde ve bende tutup hiç bir zaman yarım istemedim kayınvalidemden istemem de.. Gayette iyi anlaşırız aramızda bi sıkıntı yok ancak evlenirkende sonrasında da yardım etmedi.. Etmesine de gerek yok zaten biz eşimle birbirimize yeteriz şükürler olsun.. Ben ondan o benden razı olduktan sonra gerisi vız gelir bize... Ve Allah'a şükür şimdiye kadar parasal sıkıntıdan dolayı hiç bir şekilde birbirimizle tartışmadık . Ben parasal olaylardan ötürü sevdiğim insanla tartışacak değilim. Ne birgün paramız yok diye surat astım nede bir laf ettim... Ki oda aynen o şekilde bana karşı... Yani herşey para demek değil...
Biz doruga annen sana is açsın demedik ki. Babam 6 ayda bir eve geliyor benim gemici ve su anda rahatsizlandi evde. Ben kızlarim icin herseyi yaptim en iyi sartlarda büyüttum bu yuzden karsimdaki insanin da senin icin cabalamasini iyi bir hayat vermesini istiyorum tabiki benim kadar yapamaz. Ama hic degilse bu hayat sartlarinda kenara para koyacak durumunuz olsun diyor baba o tabiki en iyisini isteyecek . Herkesin yaşam tercihi farklidir tabiki. Benim istedigim ne ki kalıcı iyi bir isi olsun. Emin olun benim.icin hersey para olsaydi özel.universitede okuyorum ve cevremde parayla oynayan insanlar var sözlümle 2.5 sene beraber olmaz o insanlarla olurdum. Ama hayat acimasiz .
Istemezse tabiki yapmaz. Sadece aileme karsi rezil olur ve ailem.ona guvenmez ve ailem annesi yalan soyleyen biriyle de ne kadar evlenmemi ister bilemem. Babam ona 2000 tlden bahsediyor siz asgari diyorsunuz . Ben babami 6 ayda bir goruyorum ve ozel universitede burslu okuyorum okulumu ödüyor . Ve bende bu okulu kazanmak icin cok ugrastim mezun olursam iyi bi gelirim.olacak insallah. Babam benim icin bu kadar cabalarken annesinin kılını kipirdatmasina ve aileme yalan soylemesine göz yumamiyorum. Herkesin tercihi farklidir. Ben bosuna cabalamiyorum.Demem o ki ; Doruk'un yapması gerekli yani onun çalışması gerekli.. Annesi istediğini söyler isterse yapar isterse yapmaz buna ne siz nede aileniz karışabilir.. Bu konuda tek söz sahibi olacak kişi sözlünüz Doruk'tur. Siz sözlünüze sadece şunu söylebilirsiniz annen sana iş açmayacaksa ve biz evleneceksek senin iş bulman gerekiyor. Bu konuda birşey yapmak istemiyorsan sen yoluna ben yoluma diyeceksin.. Benim anladığım kadarıyla sözlününde pek işten yana olduğu falan yok gibi... Hani bi tabir vardır ben çoluğuma çocuğuma pazarda limon satar yinede bakarım diye.. Bu çalışkan insanların dediği ve yaptığı birşey, izmirde tanıdığı yok diyorsun ya istese bir iş bulur asgari ücrete bile çalışır ki evde oturmaktan iyidir.. Biz zamanında sevgiliyken yani eşime iş bulamamıştık oda zincir marketlerden birine girip çalışmaya başlamıştı.. Bir yerden başlamak gerek demişti. Sonrasında aynı marketin bilgi işlem bölümüne geçti. Sonrasında da bilgi işlem sorumlusu oldu. Ve gecesi gündüzü yok çoğu zaman eve gece dörtte beşte geliyor ama çalışmaktan memnun.. Haftasonu resmi tatili falanda yok bu arada ama şikayet ettiğini hiç duymadım... Çalışmayı seviyor çünkü.. Çalışmak isteyene çalışacak yer bulmak kolay yeter ki insanın içinde olsun... Senin önceliğin annesinin yardım etmesinden çok Doruk'un kendine iş bulması ve kimseye muhtaç olmaması için çalısmaya başlaması olsun...
Annesi su ana kadar birsey yapmamissa ve aileme bir soz verdiyse ona destek olmak mecburiyetinde gec kalmisligini duzeltmek zorunda.
Bir kere ozel universitede burslu okuyosan baban ne odiyor ?Istemezse tabiki yapmaz. Sadece aileme karsi rezil olur ve ailem.ona guvenmez ve ailem annesi yalan soyleyen biriyle de ne kadar evlenmemi ister bilemem. Babam ona 2000 tlden bahsediyor siz asgari diyorsunuz . Ben babami 6 ayda bir goruyorum ve ozel universitede burslu okuyorum okulumu ödüyor . Ve bende bu okulu kazanmak icin cok ugrastim mezun olursam iyi bi gelirim.olacak insallah. Babam benim icin bu kadar cabalarken annesinin kılını kipirdatmasina ve aileme yalan soylemesine göz yumamiyorum. Herkesin tercihi farklidir. Ben bosuna cabalamiyorum.
Bu resimdeki bulldog teyze Kim?ahh Doruk aaahh
nurellaBu resimdeki bulldog teyze Kim?
Istemezse tabiki yapmaz. Sadece aileme karsi rezil olur ve ailem.ona guvenmez ve ailem annesi yalan soyleyen biriyle de ne kadar evlenmemi ister bilemem. Babam ona 2000 tlden bahsediyor siz asgari diyorsunuz . Ben babami 6 ayda bir goruyorum ve ozel universitede burslu okuyorum okulumu ödüyor . Ve bende bu okulu kazanmak icin cok ugrastim mezun olursam iyi bi gelirim.olacak insallah. Babam benim icin bu kadar cabalarken annesinin kılını kipirdatmasina ve aileme yalan soylemesine göz yumamiyorum. Herkesin tercihi farklidir. Ben bosuna cabalamiyorum.
Annesi anneme 8000 tl aldim hadi gelsin hemen acalim diyip 4000 tl harciyorsa 3500 tl maaa aldigi halde o zaman annesinin bizi kaale bile almadigi cikar ortaya. Ayrica annesi 23.000 almis ve geriye 4000 tl kalmis bunu da gun gectikce itiraf etti para sicak elindeyken bu ise sokulmasi zor mu iste tamda dogru yere bastiniz. Bir insanin 2000 tl maas almasi heleki lise terkse cok zor. Ama is yeri acilirsa ve heleki annesinin acacagi meslekte bir yerse para getirisi olan 2000 tl. Hatta daha fazlasini kazananibilir iste doruk zaten suclu o ayri ama annesi de ondan geri kalir yani yok. Annesi isterse trilyonlar harcasin ama verdigi sozleri de yalanlarin arkasina siginarak unutmasin.Adam okumamış hadi onu geçtim elinde bir meslek yok ilk işe girdiği anda kaç almasını bekliyorsunuz? Bence karşınızda ki kişi için çoktan gemileri yakmışsanız ve kendinizi rahat hissettirmeye çalışıyorsunuz. Türkiye şartlarında bir adamın okumuş veya okumamış olsun elinde bir mesleği yoksa iyi bir para almasını beklemeyin. Ve kusura bakmayın ama kimseye oturduğu yerden para gelmez. Senin baban çabalayabilir çünkü babanın hayat felsefesinde çocuklarının arkasında durmak her zaman onlara yardımcı olmak vardır. Ancak sözlünüzün annesinin hayat felsefesinde bu yoktur. Ve yapacağım dediği halde yoktur. Ki bu yalan söylediği anlamına da gelmez. Kadının o anda 8000 tl 'si varsa ve sonrasında hiç ummadığı bir ödemesi çıktıysa geriye 4000 gibi bir rakam kaldıysa buna ne siz ne aileniz nede doruk karışabilir çünkü para annesinindir. Vermek isterse verir isterse vermez kadının boğazına yapışıp alamazsınız. Burda neler okuyoruz yardım edenlerin sonrasında neler yaptığını hatta yardım etmeyenlerin bile bir sürü sıkıntı çıkarttığını. Bi laf vardır ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin diye. Sen hala doruğun annesinden ve kendi babandan bahsediyorsun. Senin bahsedeceğin ve düşüneceğin hatta hesap soracağın tek kişi var oda doruk ve o evinde oturup birşeyler yapmaya çabalamıyorsa zaten tembeldir ve bunuda hiç bir zaman değiştiremezsiniz.. Bir insan nasıl geldiyse öyle gider ne kadar iyi biri olursa olsun tembelse tembeldir. Benim kast ettiğim asgari ücret çoğu iş yerinde başlangıç tutarıdır ve ben bir patron olsam işçimin eğer elinde bir vasıfı yoksa vasıf kazanana kadar vereceğim tutar asgari ücreti geçmez. Tutupta elinde mesleği olmayan adama ilk işe girişte 2000 gibi bir rakam üzgünüm..
Annesi anneme 8000 tl aldim hadi gelsin hemen acalim diyip 4000 tl harciyorsa 3500 tl maaa aldigi halde o zaman annesinin bizi kaale bile almadigi cikar ortaya. Ayrica annesi 23.000 almis ve geriye 4000 tl kalmis bunu da gun gectikce itiraf etti para sicak elindeyken bu ise sokulmasi zor mu iste tamda dogru yere bastiniz. Bir insanin 2000 tl maas almasi heleki lise terkse cok zor. Ama is yeri acilirsa ve heleki annesinin acacagi meslekte bir yerse para getirisi olan 2000 tl. Hatta daha fazlasini kazananibilir iste doruk zaten suclu o ayri ama annesi de ondan geri kalir yani yok. Annesi isterse trilyonlar harcasin ama verdigi sozleri de yalanlarin arkasina siginarak unutmasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?