- Konu Sahibi mavihayall
-
Zaten değerlisin ancak insanlar bazen bunun kıymetini geç anlıyor.merhaba hepinize.22 yaşındayım kendimden bahsedecek olursam çok iyi niyetli kimseye kötülük beslemeyen insanları hayvanları seven saygılı hakkını savunamayan kızgınlıkları küskünlükleri affeden bir insanım son zamanlarda çok sorguluyorum bu şeyleri bakıyorum etrafımdaki arkadaşlıklara orta okulda arkadaşlarımla kopya verirdim ödevlerini yapardım tam bir kerizdim hep dövdüler beni lisede arkadaşlarıma evden eşya verirdim paramı haçlığımı bölüşürdüm belki açlar diye eve götürüp yemek yedirirdim kimseye zararım dokunmadı ama arkadaşlarımdan hep kötülük gördüm hep iyi yönlendirdim zararım dokunmadı ama işte kötülük görüyorum hep vede insanlara itici geliyorum sevmiyorlar beni sıcak kanlı ve iyi niyetli olmama rağmen.Değerli ablalarım sizce ben nerede yanlış yapıyorum nasıl davranmalıyım insanlara?Artık kullanılmak istemiyorum değer görmek istiyorum.Bunu nasıl yapacam?
İyiliğin iyi olanların şansı malesef yok .yerine göre iyi yerine göre kötü olursan daha iyi olabilir senin için.merhaba hepinize.22 yaşındayım kendimden bahsedecek olursam çok iyi niyetli kimseye kötülük beslemeyen insanları hayvanları seven saygılı hakkını savunamayan kızgınlıkları küskünlükleri affeden bir insanım son zamanlarda çok sorguluyorum bu şeyleri bakıyorum etrafımdaki arkadaşlıklara orta okulda arkadaşlarımla kopya verirdim ödevlerini yapardım tam bir kerizdim hep dövdüler beni lisede arkadaşlarıma evden eşya verirdim paramı haçlığımı bölüşürdüm belki açlar diye eve götürüp yemek yedirirdim kimseye zararım dokunmadı ama arkadaşlarımdan hep kötülük gördüm hep iyi yönlendirdim zararım dokunmadı ama işte kötülük görüyorum hep vede insanlara itici geliyorum sevmiyorlar beni sıcak kanlı ve iyi niyetli olmama rağmen.Değerli ablalarım sizce ben nerede yanlış yapıyorum nasıl davranmalıyım insanlara?Artık kullanılmak istemiyorum değer görmek istiyorum.Bunu nasıl yapacam?
Tamamen yanlış yapıyorsun. Ne kadar iyi niyetli verici olursan o kadar kullanıp atıyorlar malesef. Hayır demeyi öğrenmen lazimmerhaba hepinize.22 yaşındayım kendimden bahsedecek olursam çok iyi niyetli kimseye kötülük beslemeyen insanları hayvanları seven saygılı hakkını savunamayan kızgınlıkları küskünlükleri affeden bir insanım son zamanlarda çok sorguluyorum bu şeyleri bakıyorum etrafımdaki arkadaşlıklara orta okulda arkadaşlarımla kopya verirdim ödevlerini yapardım tam bir kerizdim hep dövdüler beni lisede arkadaşlarıma evden eşya verirdim paramı haçlığımı bölüşürdüm belki açlar diye eve götürüp yemek yedirirdim kimseye zararım dokunmadı ama arkadaşlarımdan hep kötülük gördüm hep iyi yönlendirdim zararım dokunmadı ama işte kötülük görüyorum hep vede insanlara itici geliyorum sevmiyorlar beni sıcak kanlı ve iyi niyetli olmama rağmen.Değerli ablalarım sizce ben nerede yanlış yapıyorum nasıl davranmalıyım insanlara?Artık kullanılmak istemiyorum değer görmek istiyorum.Bunu nasıl yapacam?
kitap okuyorum video izliyorum gelişeyim diye ama işte sorunum karakter güçlü karaktere sahip olmak istiyorumKendinizi geliştirin. Meslek edinin. Kurslara gidin. Size değer veren insanlarla olun. Çıkar arayanlardan uzak durun. Özgüveniniz yerine gelince insanlara hayır demeyi bilirsiniz.
evet küçükken çok ama çok bastırıldım annem bana bakmadı annenem teyzem baktı onlarda hep ezdiler beni aşağılanarak büyüdümÇok bastırıldıysanız küçükken insanlara bu şekilde yanaşmaya sevmeye sevilmeye çalışıyor olabilirsiniz. Terapiye gitseniz şıp diye söylerler sorunu ve çözümü.
çok sağolun keşke bende sizin gibi karaktere sahip olsaydım ama değilim savunamıyorum gık edemiyorum kimseye çok bastırıldım küçükken ondan dolayı psikiyatri tedavisi görüyorum ilaç kullanıyorum ama hem yaşadığım şehir hemde maddi imkanlar psikolog hizmeti alamamHayatım boyunca sizin tam tersiniz oldum. Hakkını sonuna kadar savunan,saldırgan,hep benim dediğim olsun olmuyor mu tamam o zaman çıksın hayatımdan benim istediğimi yapmayan. Hep böyle bi insan oldum. Birini sevmediysem sözlerimle dövdüm. Okulda insanları canından bezdirdim. Gerçekten dövdüklerimde oldu. Git gide dozu azaldı ama devam etti Ta ki anne olana kadar. Sonrasında o kuduz köpek gibi saldıran ben gitti aşırı vicdanlı bi insan geldi. İnsanları kırmamaya çalışan,istediklerini yapmaya çalışan. Ne oldu biliyo musunuz ? Önceden arkamda gezen yalvar yakar olan insanlar bi baktım tam terse dönmüş. Bişey yapmayınca hesap sormaya filan başlamışlar. Dedim size en iyisi köpek çekmek demekki. Hepsini çıkarttım tek seferde hayatımdan şok oldular. Şimdi ortası olmaya çalışıyorum. İnşallah ikinci çocuktan sonra iyice indirmem o yelkenleri suya :) sizde iyi niyetli olmayın bırakın sizin peşinizde koşsunlar. Ve bi psikoloğa gidin emin olun bu sorun içinde yöntemleri var. Ben tam tersi için o çok yüksek olan karekterimi biraz bastırmak için gittim ama tam tersi içinde yararı vardır emin olun. Mutlaka deneyin
Bende sizin gibiydim, zaman zaman halâ sizin gibiyim fakat hayır demeyi öğrenmek, önce kendini düşünmek ki bu bencillik anlamınra değil kendine değer vermek sınırlarını çizgilerini oluşturmak prensiplerinin olması ve ne kadar samimiyet kurarsan kur her zaman karşındaki insanlarla aranda bi mesafe oluştur. Kendini sev ve değer ver.merhaba hepinize.22 yaşındayım kendimden bahsedecek olursam çok iyi niyetli kimseye kötülük beslemeyen insanları hayvanları seven saygılı hakkını savunamayan kızgınlıkları küskünlükleri affeden bir insanım son zamanlarda çok sorguluyorum bu şeyleri bakıyorum etrafımdaki arkadaşlıklara orta okulda arkadaşlarımla kopya verirdim ödevlerini yapardım tam bir kerizdim hep dövdüler beni lisede arkadaşlarıma evden eşya verirdim paramı haçlığımı bölüşürdüm belki açlar diye eve götürüp yemek yedirirdim kimseye zararım dokunmadı ama arkadaşlarımdan hep kötülük gördüm hep iyi yönlendirdim zararım dokunmadı ama işte kötülük görüyorum hep vede insanlara itici geliyorum sevmiyorlar beni sıcak kanlı ve iyi niyetli olmama rağmen.Değerli ablalarım sizce ben nerede yanlış yapıyorum nasıl davranmalıyım insanlara?Artık kullanılmak istemiyorum değer görmek istiyorum.Bunu nasıl yapacam?
Ne alaka ya. Ne biçim yorum bu yaptığınız. Kızın sorununa bak senin yazdığına bak. Bunu okursa iyice sinecek kız. Biraz özgüven aşılayacak şeyler yazacak yerde neler yazmışsınız.Açık, net ve önyargısız okursan gayet yapıcı olduğunu fark edeceğin bir yorum yapacağım kardeşim. Normalde bdv'ye tövbeliyim ama iyiliğin için yazmadan geçemeyeceğim.
Konunu okurken beni son derece irite eden şey şu ki; farkında mısın bilmiyorum ama alt zeminde cümlelerce kendini övmüşsün. Nasıl diyeyim, rahatsız edici bir kanıtlama çaban var ve iyi bir insan olduğunu kanıtlamak için gereksiz övünmüşsün. Hayvan sevgine kadar değinmişsin. Arkadaş çevrenle alakalı açtığın bir konuda hayvan sevginin bilgisi ile tam olarak ne yapacağız?
Misal ben arkadaş çevresinde bu tip sorunlar yaşamayan biri olarak kendime yığınla olumsuz eleştiri yapabilirim ve hayatımın hiçbir döneminde senin kendine inandığın kadar iyi bir insan olduğuma inanmadım (inanmak da istemem, ben oldum/ben iyiyim/ ben başarılıyım dediğin an kaybetmeye başladığın andır.)
Hatan bence burada başlıyor. Sende kendine bu kadar inanma. Bana bu "beni eziyorlar modu" hatalarını görmemek için kendine oluşturduğun bir kalkan gibi geldi. "Kimse baldan kaçmaz" felsefesi ile olumsuz yönlerini görmeye çalış. Mutlaka hataların vardır. (Her arkadaş ortamında 1- 2 çürük elma olur. Ama senin sorun yaşadığın insan sayısı anladığım kadarıyla 1-2 den çok daha fazla diye bunları söylüyorum. Çoğunlukla aran iyiyse birkaç kişiyle problemliysen sorun etme. Ama çoğunlukla aran kötüyse, çuvaldızı kendine batırma vaktin gelmiştir.)
Mesela, acaba arkadaş çevrende de yaptıklarını bu kadar göze sokuyor olabilir misin? Sürekli ben çok iyiyim ama tüm dünya bana karşı modunda olabilir misin? En önemlisi hatalarını kabul etmekte zorlanan biri olabilir misin?
Bana kalırsa (eleştiriye açık ve gurur yapmayacak şekilde) bu durumu bizlerle değil sorun yaşadığın arkadaşlarınla konuş. (Zaten şimdiye dek neden onlara sormadın da bize soruyorsun anlamadım, sorunu çözmek mi istiyorsun sırtının sıvazlanmasını mı? ) Ve duyacağın eleştiriler üzerine kişisel gelişime yönel. İnan bana arkadaşsız ve iletişim bozukluğu ile bir ömür geçmez.
Nacizane..
İnşallah sorununa derman bulursun
bende aynı şekilde iyi niyet merhametiimden kaybettim hep biriyle küssek ben ayağına gittim biri hata yapsa öptüm kapattım konuyuŞu hayatta ne kaybettiysem iyi niyetimden ve özverimden kaybettim.İnsanlari cabuk affediyorum.Kin tutamıyorum.Çabuk affediyorum.
Ve sonuc elde var 0
Çünkü insanlar beni elinin altinda goruyor muhtemelen seni de öyle affetme,acıma birak ne halleri varsa gorsunler.
Bir laf ceylan dövüldüğü yerde gezermiş diye aynen öyle.Bir ara bu felsefeyle gezip önüme gelen herkese bam gum agzima geleni hakaret küfür haric dobra sekilde soyluyordum.
Sende gerekirse kır,hayırlı de acıma sen kaldirabiliyorsan onlar da kaldırabilir.
Ve sonuc yaranma ve kendini sevdirme çabaları.İnan etrafında pervane oluyorlar insanoğlu çok garip bir varlık ya
çok sağolun hemen defterime not aldım bu dediklerinizi yalnız bi nokta var ben kendimi sevmiyor beğenmiyorum bunu nasıl yenebilirim?Canim 31 yasindayim ve hayatim boyunca seninle ayni sorunu yasadim. 13 yasinda yalnizlik, depresyon, akran zorbaligi sebebiyle intihara kalkistim. Herkes beni sevsin istedim hep verici oldum hayir demek hala en zorlandigim sey. Yas aldikca isin icine baska etkenler de girecek, mesela ona buna borc para vermek, manipulatif erkeklerle kotu iliskilere son verememek vs. senin de bildigin uzere bunlar hep cocuklugumuzdan geliyor.
Benim sana tavsiyem iki konuda videolar izle ve oku:
- kendini sevmek
- saglikli sinirlar cizmek (ingilizce healthy bounderies deniyor galiba)
Hemen degismeye calisma zamanla yavas yavas degisim olacak. Ayni zamanda sunlari yapabilrsin:
-Gunluk tutup duygu ve dusuncelerini yazmak, o gun insanlarla kurdugun iliskiler ve Sana hissettirdiklerini yazmak
- kendine kendini sevdigini cok degerli bir insan oldugunu hatirlatacak telkinler
- kendinle konusurken sanki sevdigin bir arkadasinla konusuyor gibi konus. Sevdigin bir dostuna demeyecegin acimasiz sozleri kendine de deme. Aklimdan gecirdigin an Fark et, analiz et ve durdur. Kendine sen aptalsin, rezil oldun vb seyler deme. Bu laflari bir arkadasina der miydin?
- kendine vakit ayir. Mutlaka spor Yap. Spor ozguvenini artiracak. Sevdigin bir spor olsun ama. Aksamlari guzel bir ozbakim rutinin olsun. Iyi hisset kendini.
- sevdigin bir hobi bul. Kitap.resim muzik El isi puzzle, aklina ne gelirse. Sadece kendin icin yapacagin bir sey. Bazi zamanlarini sadece ona ayir.
- meditasyon yapabilirsin, sakinlesmek icin. Muzik dinleyerek dinlenerwk cay icebilirsin. Sakinlesmeye ve anksiyetelerini azaltmaya yonelik seyler yapabilirsin, kedi sevmek vs. inan ki hicbir seyin senden daha fazla onemi yok. Hickimse de o kadar onemli degil.
En onemli iliskimiz kendimizle kurdugumuz iliski.
Birinin isteklerini reddedince de kotu insan olmuyoruz. Bize uymayan, sinirlarimizi ihlal eden isteklere hayir diyebiliriz. Bunun kabalikla alakasi yok. Bu konuda da videolar vs izleyebilirsin.
Diyecegim o ki insan istedikten sonra her seyi basarabilir. Kendine inan.
Haydi Kal saglicakla opuyorum.
Sonunda banker bilo filmindeki gibi olacaksinmerhaba hepinize.22 yaşındayım kendimden bahsedecek olursam çok iyi niyetli kimseye kötülük beslemeyen insanları hayvanları seven saygılı hakkını savunamayan kızgınlıkları küskünlükleri affeden bir insanım son zamanlarda çok sorguluyorum bu şeyleri bakıyorum etrafımdaki arkadaşlıklara orta okulda arkadaşlarımla kopya verirdim ödevlerini yapardım tam bir kerizdim hep dövdüler beni lisede arkadaşlarıma evden eşya verirdim paramı haçlığımı bölüşürdüm belki açlar diye eve götürüp yemek yedirirdim kimseye zararım dokunmadı ama arkadaşlarımdan hep kötülük gördüm hep iyi yönlendirdim zararım dokunmadı ama işte kötülük görüyorum hep vede insanlara itici geliyorum sevmiyorlar beni sıcak kanlı ve iyi niyetli olmama rağmen.Değerli ablalarım sizce ben nerede yanlış yapıyorum nasıl davranmalıyım insanlara?Artık kullanılmak istemiyorum değer görmek istiyorum.Bunu nasıl yapacam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?