Siz mi çalışmak istiyorsunuz veya eşiniz mi çalışmanızı istiyor ?

exporter

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2009
5.450
2
0
İstanbul
Kızlar merak ettiğim bu konu var siz mi çalışmak istiyorsunuz yoksa eşiniz bu konuda baskı mı yapıyor yada tam tersi... benim eşim bu konuda tam olarak yorum yapmasada çalışmamı istiyor gibi geliyor bana.......... çalışan evli bayanlar şimdi sıra sizdeeee hadi söyleyin bakalım :lepi:

Tabiki ben isteyerek çalışıyorum. Çalışacağım da.
Hayat şartlarının zorluğu ortada bu durumda tek maaşla ev geçindirmek çok zor. Bence hayat müşterektir ve maddi durumu çok çok iyi olmadıktan sonra eşler çalışıp geçinmek zorundadır.

Valla eşim istesede istemesede çalışmak zorundayım... sırnaşık şey
Ama çalışmak için istekliyim kendim istiyorum ...
Çalışmasam yine geçinilir ama kısıtlı olur tabi...

Bir arkadaşım var 2. çocuğunu yapmak istiyor ve bu durumda işi bırakıp kendisi bakmak zorunda ama eşi çalışması konusunda acayip ısrarcı ..

Ben çalışması konusunda eşine baskı yapan erkeğe çok kızıyorum da benimle aynı fikirde olan var mı acaba yoksa ben mi yanlış düşünüyorum?

Sahsi fikrim:

Karisina calis diye baski yapan bir erkege ben erkek demem. Nasilki biz kadinlar evimizin coluk cocugmuzun bakimi ile görevlendirilmissek, erkekde esinin ve cocuklarinin gecimini saglamakla görevlidir. Gerekirse iki ise birden gitmeli yinede esine git calis dememeli bir erkek bana göre....

Kadin özgür iradesi ile calismak ister, evine bir katkisi olur diye calisir ammennah.
Hos zaten günümüzün kadinlari, bir elin sesi baska iki elin sesi baska deyip calismak zorunda, esi istesin istemezsin.

En sinir oldugum olaysa esinin calismasini isteyen bu konuda hayat müsterek canim deyip ama esi gezmeye eglenmeye gitmek istedigi vakit hayir sen kadinsin otur evinde diyen erkekler.

Her sabah beraber çıkarız beni işe bırakır hep kapıda ayakkabılarımızı giyerken aynı cümleyi söyler kurulu saat gibi.....Ben KADIN olsam çalışmazdım evde otururdum ooh mis gibi çayımı kahvemi içerdim çocuklara bakardım dolaylı laf çarpardı...Çünkü bir kaç kere çalışma deyince çok bağırdım da artık dolaylı söylüyor....Bende kim verecek para dediğimde ben sana her ay maaş bağlarım der....Ama ben inatla çalışmaya devam ediyorum paramıda hiç harcatmaz sağolsun ben harcayan kadınlara da hayret ediyorum ben kıyamıyorum parama....zemuszemus

Kesinlikle katılıyorum sana

istediğim için çalışıyorum
mezun olduktan 1,5 yıl sonra iş buldum
o 1,5 yıl benim için gerçekten çok zor geçti
emeklerim boşuna mıydı diye yanıyordum
çok görüşmeye gittim ancak maaş konusunda anlaşamadığım için istemediğimi söyledim
eşim de bana şunu dedi
'ben senin kendini iyi hissetmen için çalışmanı isterim ancak mutlu olmayacağın, hakkını alamayacağın bir işte çalışmanı asla istemiyorum'
1 ay oldu çalışmaya başladım kendimi mutlu ve huzurlu hissediyorum dolayısıyla eşim de öyle
çalışmak istemesem kesinlikle bir şey demez
benim getirdiğim ikimize de yeter der
canım kocam benim ya opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Bende isteyerek çalışıyorum artık evde oturmam zor diye düşünüyorum çünkü 15 senedir çalışıyorum, insanın kendi parasını kazanması gibi yok dimi kızlar?

En sinir oldugum olaysa esinin calismasini isteyen bu konuda hayat müsterek canim deyip ama esi gezmeye eglenmeye gitmek istedigi vakit hayir sen kadinsin otur evinde diyen erkekler.

iste benim de en sinir oldugum sey
bunun adi benklava:cillik, egoizm

isteyerek ve severek çalışıyorum
şuan gerçi evdeyim kızıma bakiyorum
ama çalışma hayatımı çok özledim
tekrar işe başlamayı iple çekiyorum
eşim benim çalışmamı herzmaan desteklemiştir ama asla mecbur çalışacaksın gibi bir baskıs olmadı, olamazda
hiç hoşlanmam öyle erkek tiplerinden, kadin isterse çalışır istemese çalışmaz bu konuda erkeğin çokda söz hakkı yok

Bahsettiğim arkadaşım 2. bebeğine kendi bakmak istiyor, ama eşi olmaz diyor çalışması konusunda kararlı, ve arkadaşımda sırf bu yüzden 2. bebeğini yapamıyor çünkü artık bakacak kimse yok.
Benim eşimde çalışmamı her zaman destekler, hep şunu der bence kimsenin elinden ekonomik özgürlük alınmamalı. Benim kazandığım paranın belirli bir miktarı bana, kalanıda yatırım için bankaya gider, kısaca benim paramla evimiz dönmez ama ben tüm ihtiyaçlarımı kendi paramla karşılarım.

Zaten bu saatten sonra bana para ver şunu bunu alacağım demek bana çok zor gelir...
NE OLURSA OLSUN YAŞASIN EKONOMıK ÖZGÜRLÜK...

Ama çalışman lazım çalışacaksın diyen erkek kusura bakmasın bence ERKEK değildir, bi kendi isteğinle çalışmak var birde zorlanarak, çalışmak zorunda olduğunu bilerek çalışmak var.

Ben çok seviyorum çalışmayı.Evde oturmak beni boğar.Boşuna mı okudum hem ?.. alsanaalsanasmile
Eşim bana kıyamıyor,çalışma ,evde yan gel yat ,diyor,ama ben o düşüncede değilim.Evde sıkılırım,bir şeyler üretmem şart.Ev,ev işi nankör.Zaten sevmem ev işi,yapmam da...O yüzden benim için en isabetli olanı çalışmak.Nine olana kadar çalışacağım ben.bayanssulusmile

peki su aklıma geldi
diyelim ki calismiyorsunuz ve mesleginizden de iyice koptunuz veya zaten mesleginiz olmamisti
allah korusun esinizin basina bisey gelse o zaman ne olacak? birikim de yoksa?? birden bire 1 aylik kirayi bile veremeyecek duruma duserseniz? bundan korkmuyor mu calismayanlar hic?

Ben kendim çalışmak istediğim için çalıştım..Şu an evdeyim gerçi Alyaya bakıyorum.
Ama eşimde iş konusunda her zaman çalış der bana..
Evde oturup körelmektense çalış der..
Ama mecbur tutmaz..Ki tutmuyor da..Şu an olduğu gibi.

Senin yazdığını eşim bana söylemişti, dünyanın binbir türlü hali var diye ben çalışamayacak kadar kötü hasta olabilirim, belki ben olmayabilirim diye kesinlikle haklı

çalışan bir arkadaşım yeni doğum yaptı, kendi karar veremedi çalışıp çalışmama konusunda, sürekli eşine sordu daha doğrusu fikrini öğrenmek istedi eşide ben bu işe karışmam sen nasıl istiyorsan öyle yap çalışma derim suçlu olurum, çalış derim kötü olurum dedi ve hiç yorum yapmadı bu konu hakkında.
Arkadaşımda çalışmama kararı aldı, bence eşi en doğru olanı yaptı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…