Siz nasıl başa çıkıyorsunuz bu durumlarla?

Ailemle yaşamıyorum erkek arkadaşımla aynı şehirde yaşıyorum üniversite okuduğum için.Ailem kararlarıma saygı duyan beni hırpalamayan yaşa gör diyen insanlar.Bu yüzden onlar beni hiç üzmedi hırpalamadı.Fikir verdiler sadece.Bu yüzden erkek arkadaşım benim için önemli bi şeye engel koymaya çalıştığı zaman istediğim gibi sonuclanmasının yolunu buluyorum.Bulamazsam saldırganlaşıyorum.Ama bu sosyal çevremi etkilemiyor çünkü sadece hayatımı etkileyen konularda böyleyim, normal hayatta üstünlük sağlamak en ufak istediğim şeyleri bile yaptırmak gibi çabalarım yok.Bu yüzden etrafında çok sevilen çok arkadaşı olan sosyal bi insanım.Normal ortamlarda öncü olma çabam yok duruma arkadaşlarıma uyarım.Sadece canımı yakarlarsa beni sıkıntıya sokarlarsa karşımdakini hırpalıyorum. Bende hırpalanıyorum gerçi o savaşa girince. (

Kesinlikle spontane gelişiyor. Anlık bianda öfkelenip ona göre davranıyorum.Sonra yine sakinleşiyorum bi şekilde tabi. :) egoistim ben galiba be haberim yokmuş hee.

peygamber efendimizin hayatini oku.nasil mutevazi olunur.nasil ahlakli olunur.herseyi ondan ogreneceksindir..ne olursa olsun nasil sinirlenirsen sinirlen hep sabirli ol.yoksa hayatin boyunca hep kaybeden sen olursun.karsindaki insanlarin senin gibi olmasini bekleme herkesin kendine has kisiligi vardir.herkesi oldugu gibi kabul etmek lazim.

Hıım düşündüklerin içinden herkesin istediği şeylerdir belki amaaa malesef ki böyşe olmaz biz onların düşüncelerine saygı duymazsak bizede duyulmasını beklememeliyiz o kadar uzun yazmışsın ki şuan yazacağım herşey aklımdan uçtu ne yazdıydın kızzz

Bizim oralarda control freak derler buna, Türkçesi biraz kaba tabir çevirinin kusuruna bakma ama 'kontrol manyağı' diyebiliriz.
Yani bu hayatta herkes her sey senin keyfine gore olamaz. 3 yasina saplanti mi yasiyorsun acaba? (Ciddiyim)
Bence ciddi bir uzmana gitmelisin, öfke kontrolü konusunda da. Açikçasi şu hayatta herkes herkesi gicik eder sinir eder bekledigi ilgiyi vermeyebilir ama hickimseye bilincli zarar vermeyi de dusunmedim anacim. Var bir seyler sende ve bunu fark etmişsin zaten.

Çözüm kolay psikolojik destek.Bize anlattığın gibi ona anlattığında sendeki sorunun varlığını söyleyip sana bir çözüm yolu onerecektir..

Dünya senin etrafında dönmüyor herkes seninle senin sevdiğin şeylerle ilgilenmek zorunda değil.kendini çok fazla onemsiyorsun ve bunu herkesten bekliyorsun
oysa insanların senin dışında bir hayatları var.
önce bencilliği bırakarak başla kendini düzeltmeye çünkü anlaşılması zor birisin

Tasavvufa yönel bence. Mevlana felsefesini anlamaya çalis. Nerden ögrendigimi hatirlamiyorum ama bir soz var kizdigin sinirlendigin anda hemen sakinlesip bosverebiliyorsan kazanirsin gibi biseydi. CemalNur Sargut'u izle oku bence sakinlesirsin. Bunlardan sonuc alamazsan psikologa gitmen gerek sanirim.

Fakat bunu zarar vermek olarak değerlendirmek bence yanlış.Şöyle düşünün, herhangi bi konuda çok net bi kuralınız var.Mesela mutlaka hayatınızın bir döneminde araba sahibi olmayı çok istiyorsunuz.Bayan sürücüleri gördüğünüz zaman kalbiniz daha hızlı çarpmaya başlıyor.Çok beğendiğiniz arabaları kullanan bayan mı erkek mi diye bakmaktan kendinizi alıkoyarmıyorsunuz.Üstelik o beğendiğiniz arabayı kullananın bir bayan olduğunu görüyorsunuz.Sonuç olarak durumda buna müsait olduğu için, ya da ileride araba almanızı sağlayacak bir işiniz olucağı için eninde sonunda ''kendi iradenizle'' o arabaya kavuşmanız mümkün.Başkalarından bişey beklemiyorsunuz yani, siz alıcaksınız. Ama bir gün evleniyorsunuz, ve elinize para geçtiği zaman çok uzun süredir istediğiniz o arabayı artık alabilicem derken eşiniz size ''Araba alamazsın, ben senin trafikte olmanı istemiyorum.Kadınlar zaten iyi araba kullanamaz, içim rahat etmez'' gibi kendince bir sürü sebep sıralayarak engel oluyor.Karşılığında siz ne yaparsınız? Bunu söyleyen eşiniz.Kocanız.Ama sizde yıllardır istemişsiniz.Belki ikna etmek için çabaladınız bir süre olmadı.Sanki bunun sonu olmamasına ikna olmaya gidiyor.Ama işte benim yolum o noktada ayrılıyor.Ben ikna olmak yerine onu zorlamaya başlıyorum. Kabul etmiş gibi yapıp metroda biriyle kavga ettiğimi, birinin tacize uğradığını gördüğümü, işe geç kaldığım için patronumdan azar işittiğimi anlatmaya başlıyorum.Psikolojik olarak etkileme çabası yani.Hatta bi akşam durakla ev mesafesinde soğuk havada yürüdüğüm için aşırı üşüdüğümü söyleyip sinirlerim bozulmuş gibi davranıyorum.Ama asla araba kelimesini kullanmıyorum.Hatta en son akrabalardan bi bayan kendine araba alınca oturup ağlıyorum.Eşimin bu şekilde huzurunu kaçırıyorum ve nihayetinde para ile ilgili bi sıkıntım olmadığı için o arabaya sahip oluyorum.Halbuki metroda kimseyle kavga etmedim, tacize uğrayanıda görmedim.Montum kalın olduğu için eve yürürkende çok üşümemiştim.Ama ikna etmek için biyerlerden vurmanın başka yolu yok.Çünkü arabasızlığı kabul edemiyorum hayalini yıllarca kurdum. GİBİ. Yada, ev arkadaşınızdan daha erken kalktığınız için sürekli dikkatli davranıyorsunuz uyandırmamak adına, ama o buna dikkat etmiyor.Uyarıyorsunuz aynı şekilde devam ediyor.Bu sorun ortadan kalkmak bilmiyor.O zaman ben sabah ondan erken kalkınca bardak kırmaya başlıyorum(elimden düştü). Kapıyı çarpıyorum (ceyran oldu) gibi.Bunu ona gösteriyorum.Bende onu uyutmuyorum çünkü o bana saygılı OLMADI. Yada eşim beni ailesine karşı korumak zorunda, yoksa ona olan sevgim bitiyor bu benim hassas noktam.Ailesine karşı korumadığı zaman ya sevgim biticek, yada korumayı öğrenicek.O zaman beni koruması için vicdan yapmasına sebep olucak şeyler sıralıyorum ve istediğimi alıyorum. Kısacası ''daha kötü olur'' dan kastım, karşılığını misliyle vermek yada huzurunu kaçırmak.Buda zarar vermeye girmez bence.Ama bütün hayatı böyle savaşarak yaşamak zor.Neden bu kadar açıklama yaptım, çünkü biraz hakaretvari karşılık vermişsiniz.Belliki anlayamadığınızdan.Böylesi daha açıklayıcı olabilir.

Benmerkezci olsa idi
Sevgilisinin gönderdiği araba fotograflarına hiç umru olmadıgı halde sırf o mutlu olsun die yorum yapar mıydı

Bu afra tafra ne ya.. yok ben daha kotusunu yaparim, yok sunu sevmem yoksa boyle yaparim filan. Arkadasin olsam tekmeyi koydugum gibi kalirsin oyle git kime tafra yapiyorsan yap derim. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. havalara bak. Ayni sekilde hayatina girecek insan veya esinde senin malın değil. Begenmiyorsan, istedigini alamiyorsan karsindakinden yuruyup gidersin yada birgun onlar sana yol verip arkandan izlerler.
Bende cogu zaman agresif olabiliyorum ama yok uykumu alamassam uyutmam, yok ben hevesliysem oda heveslencek yoksa kotu olur filan... Birak Allahaşkına hint kumasimisin sen?

Kusura bakmayın fakat bu terbiyesizliğiniz karşısında nasıl cevap versem bilemedim.Sadece başka bir yorumumda bu sosyal hayatımdan örnekler vererek böyle biri olmadığımı açıkladığım halde siz okumadığınız için bu tarz bi karşılık verdiğiniz kanaatindeyim.Bu yüzden sakin kalıp sizin gibi karşılık vermiyorum önce bunu belirtiyim.İkincisi arkadaş ve özel hayat arasındaki farktan dolayı ikisini bir tutmuyorum zaten.Bakın, bir arkadaşımla yemek yemeye karar verdiğimde ben hamburger o pizza dediği zaman ''hayır hamburger'' DEMEM.Ona uyum sağlarım.Benim kastettiğim çok istediğim şeylere duyulmayan saygı yada hoşgörüsüzlüğe verdiğim tepkiler.Bu arada ''hayatına girecek insan ve ya eşinde senin malın değil'' kısmına bütün kalbimle katılan bi insan olduğumdan dolayı tahammülsüzüm.Söylemek istediklerim atıyorum uyardığım halde defalarca ben uyurken gürültü yapmamaya özen göstermeyen herhangi bir insan buna kardeşimde dahil.Çünkü ben dikkat ederim.O etmezse uyarırım,dinlemezse tekrar uyarırım.Fakat bunun böyle gittiğini anlayınca normal bi insandan daha çok gürültü yapmaya başlarım bende ona uykusunu zehir etmek için.Ya da araba örneği verdim, eğer yıllarca araba isteyip bunun içinde gerekli birikimi sağlamışken evlendikten sonra eşim ''hayır araba alamazsın kullanamazsın ben istemiyorum'' diyip kendince sebeplerini sıralarsa, eşim kabul etmedi diye bu isteğimi elimin tersiyle itmek yerine onu araba almaya mecbur bırakıyorum.Bunuda vicdanen rahatsız ederek sağlamaya çalışıyorum.Yani sorunum durumu kabullenememek, ve istediğimin olması için yılmadan yollar aramak.Nihayetinde o araba benim olsada manevi olarak yıpranmış bir ben.Çünkü bundan sonrasındada ''insanlar istediği gibi sahip oluyorken ben neden bu kadar yıprandım'' takıntısı. Yoksa ucube gibi ufak tefek şeylere hep bennnn hep benim istediklerimmm yapmada göriyimmmmm olucaakkk diyen bi insan değilim.Konumdada böyle ifade ettiğimi hiç sanmıyorum nitekim karşımdaki insanın istek ve duygularına ne kadar önem verdiğimi ilgilenmesemde ilgileniyormuş gibi yapıp mutlu etmeye çalıştığımı SÖYLEDİM.Bu sebeple hem yanlış anladığınız için terbiyesizliğin lüzumu yok ki çok kalitesiz bi yorum yapmışsınız, hem de gerçekten böyle bile olsa bunu ifade etmenin bin çeşit yolu var.Diğer yorumlara bakarak feyz alabilirsiniz mesela. Teşekkürler.

Benmerkezci olsa idi
Sevgilisinin gönderdiği araba fotograflarına hiç umru olmadıgı halde sırf o mutlu olsun die yorum yapar mıydı

Bu yoruma gerçekten çok sevindim.Bu ölçüde anlayan birini görmek beni baya mutlu etti gerçekten.Sadece istediğim karşımdakininde benim istediklerime saygı duyması.Çünkü istediğim zaman olmazsa kabullenmek yerine olması için sürekli çabalayıp kendimi hırpalıyorum.Halbuki karşımdakide benim isteklerime saygı duysa da ben hayatımdaki bazı şeylerden vazgeçmek zorunda kalmasam.Çünkü direterek hatta bazen huzur kaçırarak istediğim gibi olması için çok uğraşıyorum.Söylemek istediğimde bu.Gerçi bencilsem ve bunu bilmiyorsam saygı çerçevesi içinde söylendiği sürece hiç problem değil belki anlamak benim yararıma bile olabilir.Ama ne yazıkki bazı tipler saygıyıda unutup yorumluyor.Ben şok:))

Bence siz kendinizi doğru ifade etmeye calisin başta, sonradan aciklama yapmaya calismaniza gerek kalmaz. Ilk sayfada resmen kapris akıyor yazıdan, usluptan.

Uykudan uyandirilmayi sevmem. Uyanirsam onu daha cok uykusuz birakirim

Oysa simdi diyorsunuz ki farklı şeyler, önce uyariririm, yine uyaririm, konusurum vs. Diyorsunuz zaten bir insani 40 kere uyardigin halde yapiyorsa onun karsisinda kim olsa çatlar ve dediginizi yapabilir. Bunu sorunmuş gibi niye aktariyorsunuz madem ? Yorumlar akmaya baslayinca yön degistirmeyin. Yada duzgun ifade edin

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar hırslısın öyle.
Senin heves ettiğin birşeye sevgilin yalandan ilgileniyormuş gibi yapsa hoşuna mı gidecek yani?
Mükemmeliyetçi olmaktan vazgeçmelisin.
Buna ek olarak, uykundan uyandırılırsan uykusuz bırakırmışın, sana ters birşey yapıldığında daha fena tepki verirmişin, resmen öc alıyorsun. İnsan sevdiklerine böyle kötülük düşünemez bence.
Bir uzmandan yardım al kendi kendine yeneceksinbirşey gibi gözükmüyor.

Siz elinizden geleni yapın insanlar icin. Amma tek bir şartla: Lütfen yaptiklarinizdan dolayı karşılık beklemeyin..
Aynı şekilde yapılan kotulukleri de intikam meselesine donusturmeyip Allaha havale edin. .

Her insan çok farklı siz herkesin sizi anlamasını bekleyemezsiniz. Anlayamaz da. Herkesin gorus alanı farklıdır. Her insan ince dusunemez. Ve bu şekilde hayat da geçmiyor. Eleye eleye etrafinizda insan kalmayabilir. Her insanın iyi özellikleri yanında kötü özellikleri de var maalesef.

Ben sizi anlıyorum. Çok ince dusunup insanlara fazlasıyla değer veriyor ve aynı hassasiyetin size de gösterilmesini istiyorsunuz ama olmuyor. Olamaz. Ben denedim olmadı. Aynı şekilde ben de bir insan benim yaptigimin aksi bir davranış yapmışsa ben de sogurdum olsun deyip gecemezdim. Ama hayat şunu öğretti "sıfır" beklenti eşittir huzurlu yaşam. İçinizde savaşmayı bırakın. Hayatın akışına bırakın herşeyi. Herşey zaten olacağına varıyor. Sen sana düşeni ve sorumluluklarini yapacaksın o kadar. Önüne çıkan engeller ( başka insanlar sebebiyle diyorsun ya) Allahın koyduğu engellerdir belki o insan vesilesiyle. Her işte bir hayır vardır diyerek yola devam etmek lazım. Sonuçta olmuş olan şeyler, olacakların en hayırlısıdır. Ben sizde sadece tevekkul eksikliği gördüm . Herşeyin müsebbibi insanlarmis gibi görüyorsunuz. Ama değil. Hiçbirşey sebepsiz değil. Yazdiklarimdan herşeyi kabullenip dizinizi kırın da oturun dedigimi anlamayin. Tabiki size yapılan haksızlıklara susmayin. Ama her yapılan davranışı da kendinize yontup ustunuze alınmayın.

Uykumdan uyandirilirsam kizarim demenize çok guldum ama. İnşallah evlenip bir bebeginiz olursa bu durumu da aşmış olursunuz. Çünkü o melek sizin uykunuzu kevgire çevirecek. :)

Eğer yorumların çoğu sizin yaptığınız türde gelseydi yön değiştirdiğimi düşünmekte haklı olabilirdiniz.Fakat buna hiç ihtiyaç duymamı gerektiricek bi yorumla karşılaşmadım.Herkesin ne kadar nazik yaklaştığını sadece bir göz gezdirerek görebilirsiniz.Bu yüzden ya siz herşeyi çok yanlış anladınız, yada sizin dışınızda herkes ince fikirli.Hangi ihtimal size daha yakın geliyorsa artık.Üstelik eğer yazımın en sonunda verdiğim örnekler açıklayıcı değilse ve yanlış anlaşılmaya sebep oluyorsa, en azından ilk paragrafta verdiğim erkek arkadaşımla aramda yaşanılan örnekten bişeyler çıkarabilirdiniz. Anladığım kadarıyla neyin sorun olduğunu anlayamamışsınız, ben size onuda açıklıyım. Bişeylerin istediğim gibi sonuçlanmamış olmasını kabul edebilirliğim çok düşük.Hatta hiç yok.Bu yüzden istediklerimi yaptırmaya çalışmanın yolunu arıyorum.Mesela etrafımızda duyuyoruz, üniversite mezunuyum ama eşim evlendikten sonra bianda izin vermediği için çalışmıyorum evdeyim.Yada ehliyetim var ama eşim araba kullandırtmıyor.Yada ben aslında A iş yerinde çalışmak istiyorum ama eşim kabul etmediği için B iş yerinde çalışıyorum napalım..Yani karşımdaki insanın sebepleri eğer ben bişeyin çok olmasını istiyorsam benim için hiç bi anlam ifade etmemeye başlıyor buda beni saldırgan bi insana dönüştürüyor.Acaba diyorum siz bu olmayan isteklerinizle yaşamanın yolunu nasıl buluyorsunuz nasıl başa çıkıyorsunuz? Sonuçta herşey dört dörtlük olmaz diyorum.Bence yazımdada gayet bu cümleleri kullanmıştım ama, neyse olabilir insanlık hali.

Anladığım kadarı ile ilişkide istediklerin, olsun diye kendince strateji geliştirmişsin. Daha doğrusu sevgilinin zayıf noktasına oynuyorsun ''vicdan'' Bu kötü bir şey biliyorsun dimi ? Aynısını sevgilin sana yapsa ne hissedersin, bunların hepsini sil at, karşına al güzelce konuş böyle olursa daha mutlu huzurlu oluyorum de ama diğer türlü hep Mutsuzum! o devasa maskeyi bir tarafa at. Hissettiklerini / hissettirdiklerini daha güzel bir dile ifade edersen emin ol sevgiline yaptığın manipülasyondan iyidir. Ayrıca sonradan aklına geldikçe vicdan yapıyorsun Böyle yapmaya devam ettikçe sevgilin senden nefret eder mutsuz olur kaçar gider. Dürüst olmak her zaman iyidir. Bence senin sorunun yok , naptığını gayet iyi biliyorsun sadece biri bunları sana söylemesine ihtiyacın var hepsi bu.

:))))))) Çok hoşsunuz:) yok zaten uyku meselesinde işin saygısızlığından dolayı yapılmasını kastettim tabiki:)))) Haklısınız ama galiba, belkide olmaması gerektiği için başkalarının vesilesiyle olmuyordur bazı şeyler.Ama ne bileyim, sanki beni yok saymak gibi.Çünkü ben gerçekten aslında memnun olmasamda, sırf karşımdaki istediği için tamam diyebilirim.Ya hep aynı örneği veriyorum ama bu zaten gerçek bi örnek gerçekten arabam olmasını çok istiyorum.Yapıcağım meslekte araba almama elverişli.Ama erkek arkadaşım ağız burun kıvırınca deli oluyorum.Yani nasıl heveslenmezsin mesela ne kadar önemsediğimi biliyosun.Yada ileride hayır der misin dersen ne hakla çünkü istiyorum.Çünkü araba çok istiyorum ve olmazsa mutsuzluktan ölücem sanıp şimdiden bu yüzden erkek arkadaşımıın burnundan getirebiliyorum.Delimiyim neyim yahu.Kurtaramadım kendimi bu olması lazım çünkü istiyorum kafasından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…