- 20 Mart 2016
- 937
- 1.031
- 33
- Konu Sahibi kralicetaci
-
Yasaniz d:aha genc, sanirim aile ile yasiyorsunuz ve birde sevgiliniz var hayatinizda. Onlar sizi tolere edebilir ama gercek sosyal yasamda sizi tandikca uzaklasacaktir cevrenizdeki insanlar. Tek tuk kalanlar da benzer cikar hesaplari yapanlar olacaktir.
Yürüyüş yap sabahları, bunu günlük rutinin yap, koş. Spor yap beynin bol bol endorfin salgılasın. Bu seni sakinleştirecektir.
Sende öfke kontrol sorunları var gibi, ben merkezsin bi de :)
Kincilik değil sanki bu, kinci adam senelerce küsebilir, planlar yapabilir intikama dair. Sende spontane gelişiyor sanki.
Spor yap vakit bulabilirsen bi uzak doğu savunma teknikleri üzerine kurslara katıl. Karşılıklı dövüş, kendini bastırmayı öğrenmeye çalış.
Denemeye değer. Çok gıcıksın :)
Bizim oralarda control freak derler buna, Türkçesi biraz kaba tabir çevirinin kusuruna bakma ama 'kontrol manyağı' diyebiliriz.
Yani bu hayatta herkes her sey senin keyfine gore olamaz. 3 yasina saplanti mi yasiyorsun acaba? (Ciddiyim)
Bence ciddi bir uzmana gitmelisin, öfke kontrolü konusunda da. Açikçasi şu hayatta herkes herkesi gicik eder sinir eder bekledigi ilgiyi vermeyebilir ama hickimseye bilincli zarar vermeyi de dusunmedim anacim. Var bir seyler sende ve bunu fark etmişsin zaten.
Benmerkezci olsa idi1.si çok kindarsın.
2.si benmerkezcisin.
3.sü herkes senin sevdiğin şeylere seninle aynı ölçüde değer vermek zorunda değil, gölge etmesin yeter.
tüm bu yazdıklarından; saygısızlığa tahammülün olmama konusunda sana hak veriyorum,onun dışında, zor biri olduğunu düşünüyorum.
Bu afra tafra ne ya.. yok ben daha kotusunu yaparim, yok sunu sevmem yoksa boyle yaparim filan. Arkadasin olsam tekmeyi koydugum gibi kalirsin oyle git kime tafra yapiyorsan yap derim. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın.havalara bak. Ayni sekilde hayatina girecek insan veya esinde senin malın değil. Begenmiyorsan, istedigini alamiyorsan karsindakinden yuruyup gidersin yada birgun onlar sana yol verip arkandan izlerler.
Bende cogu zaman agresif olabiliyorum ama yok uykumu alamassam uyutmam, yok ben hevesliysem oda heveslencek yoksa kotu olur filan... Birak Allahaşkına hint kumasimisin sen?
Benmerkezci olsa idi
Sevgilisinin gönderdiği araba fotograflarına hiç umru olmadıgı halde sırf o mutlu olsun die yorum yapar mıydı
Kusura bakmayın fakat bu terbiyesizliğiniz karşısında nasıl cevap versem bilemedim.Sadece başka bir yorumumda bu sosyal hayatımdan örnekler vererek böyle biri olmadığımı açıkladığım halde siz okumadığınız için bu tarz bi karşılık verdiğiniz kanaatindeyim.Bu yüzden sakin kalıp sizin gibi karşılık vermiyorum önce bunu belirtiyim.İkincisi arkadaş ve özel hayat arasındaki farktan dolayı ikisini bir tutmuyorum zaten.Bakın, bir arkadaşımla yemek yemeye karar verdiğimde ben hamburger o pizza dediği zaman ''hayır hamburger'' DEMEM.Ona uyum sağlarım.Benim kastettiğim çok istediğim şeylere duyulmayan saygı yada hoşgörüsüzlüğe verdiğim tepkiler.Bu arada ''hayatına girecek insan ve ya eşinde senin malın değil'' kısmına bütün kalbimle katılan bi insan olduğumdan dolayı tahammülsüzüm.Söylemek istediklerim atıyorum uyardığım halde defalarca ben uyurken gürültü yapmamaya özen göstermeyen herhangi bir insan buna kardeşimde dahil.Çünkü ben dikkat ederim.O etmezse uyarırım,dinlemezse tekrar uyarırım.Fakat bunun böyle gittiğini anlayınca normal bi insandan daha çok gürültü yapmaya başlarım bende ona uykusunu zehir etmek için.Ya da araba örneği verdim, eğer yıllarca araba isteyip bunun içinde gerekli birikimi sağlamışken evlendikten sonra eşim ''hayır araba alamazsın kullanamazsın ben istemiyorum'' diyip kendince sebeplerini sıralarsa, eşim kabul etmedi diye bu isteğimi elimin tersiyle itmek yerine onu araba almaya mecbur bırakıyorum.Bunuda vicdanen rahatsız ederek sağlamaya çalışıyorum.Yani sorunum durumu kabullenememek, ve istediğimin olması için yılmadan yollar aramak.Nihayetinde o araba benim olsada manevi olarak yıpranmış bir ben.Çünkü bundan sonrasındada ''insanlar istediği gibi sahip oluyorken ben neden bu kadar yıprandım'' takıntısı. Yoksa ucube gibi ufak tefek şeylere hep bennnn hep benim istediklerimmm yapmada göriyimmmmm olucaakkk diyen bi insan değilim.Konumdada böyle ifade ettiğimi hiç sanmıyorum nitekim karşımdaki insanın istek ve duygularına ne kadar önem verdiğimi ilgilenmesemde ilgileniyormuş gibi yapıp mutlu etmeye çalıştığımı SÖYLEDİM.Bu sebeple hem yanlış anladığınız için terbiyesizliğin lüzumu yok ki çok kalitesiz bi yorum yapmışsınız, hem de gerçekten böyle bile olsa bunu ifade etmenin bin çeşit yolu var.Diğer yorumlara bakarak feyz alabilirsiniz mesela. Teşekkürler.
Bence siz kendinizi doğru ifade etmeye calisin başta, sonradan aciklama yapmaya calismaniza gerek kalmaz. Ilk sayfada resmen kapris akıyor yazıdan, usluptan.
Uykudan uyandirilmayi sevmem. Uyanirsam onu daha cok uykusuz birakirim
Oysa simdi diyorsunuz ki farklı şeyler, önce uyariririm, yine uyaririm, konusurum vs. Diyorsunuz zaten bir insani 40 kere uyardigin halde yapiyorsa onun karsisinda kim olsa çatlar ve dediginizi yapabilir. Bunu sorunmuş gibi niye aktariyorsunuz madem ? Yorumlar akmaya baslayinca yön degistirmeyin. Yada duzgun ifade edin
Haklısınız.Ama ben arkadaşlarıma karşı böyle değilim.Daha doğrusu arkadaş hayatımı etkilemiyorki.O açıdan.Normalde ''hep benim dediğim olucak'' diyen bi insan değilim.Hayatımı etkileyen kararlar için böyle davranıyorum.Bide böyle ilişki olmazsa ben ilişkimde istediğim gibi biri olmasını sağlamak için yada istediklerimin olması için ne yapabilirim ki baska? Bide kimse böyle düşündüğümü bilmiyor erkek arkadaşım dahil, bu amaçla yaptığımı bilmiyor yani.İlk itirafım burda:) planlı yapıyorum ama bunu bilen kimse yok.Çünkü istediğim gibi sonuçlansın istiyorum.İlişkim hayatımı etkiliyor sonucta.Ama arkadaş öyle değil, ben hamburger yemek istiyorum diye arkadaşımı buna ikna etmeye çalışmam pizza yemek istiyosa karşımdaki onunla yerim mesela.Küçük şeyler için geçerli değil bu durum.Mesela önlisans okuyup mezun olduktan sonra evlenicektik erkek arkadaşımla, ama ben okula devam etme kararı aldım evlilikten döndüm.Bunu ona aşılamak ikna etmek için konunun uzamaması ve psikolojik olarak dahi beni yıpratmaması için saldırganlaşmasını sonrada pişman olup tamamen susmasını sağladım.Bu tarz:)
Siz elinizden geleni yapın insanlar icin. Amma tek bir şartla: Lütfen yaptiklarinizdan dolayı karşılık beklemeyin..
Aynı şekilde yapılan kotulukleri de intikam meselesine donusturmeyip Allaha havale edin. .
Her insan çok farklı siz herkesin sizi anlamasını bekleyemezsiniz. Anlayamaz da. Herkesin gorus alanı farklıdır. Her insan ince dusunemez. Ve bu şekilde hayat da geçmiyor. Eleye eleye etrafinizda insan kalmayabilir. Her insanın iyi özellikleri yanında kötü özellikleri de var maalesef.
Ben sizi anlıyorum. Çok ince dusunup insanlara fazlasıyla değer veriyor ve aynı hassasiyetin size de gösterilmesini istiyorsunuz ama olmuyor. Olamaz. Ben denedim olmadı. Aynı şekilde ben de bir insan benim yaptigimin aksi bir davranış yapmışsa ben de sogurdum olsun deyip gecemezdim. Ama hayat şunu öğretti "sıfır" beklenti eşittir huzurlu yaşam. İçinizde savaşmayı bırakın. Hayatın akışına bırakın herşeyi. Herşey zaten olacağına varıyor. Sen sana düşeni ve sorumluluklarini yapacaksın o kadar. Önüne çıkan engeller ( başka insanlar sebebiyle diyorsun ya) Allahın koyduğu engellerdir belki o insan vesilesiyle. Her işte bir hayır vardır diyerek yola devam etmek lazım. Sonuçta olmuş olan şeyler, olacakların en hayırlısıdır. Ben sizde sadece tevekkul eksikliği gördüm . Herşeyin müsebbibi insanlarmis gibi görüyorsunuz. Ama değil. Hiçbirşey sebepsiz değil. Yazdiklarimdan herşeyi kabullenip dizinizi kırın da oturun dedigimi anlamayin. Tabiki size yapılan haksızlıklara susmayin. Ama her yapılan davranışı da kendinize yontup ustunuze alınmayın.
Uykumdan uyandirilirsam kizarim demenize çok guldum ama. İnşallah evlenip bir bebeginiz olursa bu durumu da aşmış olursunuz. Çünkü o melek sizin uykunuzu kevgire çevirecek. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?