- 24 Ekim 2019
- 8.046
- 49.083
- 548
- Konu Sahibi meredithgrey
-
İnceden siyaset seziyorum zaten. Sezmemek saçma olur. Biraz da muhafazakar gördüler mi bildiler mi hemen yüklenirlerKesinlikle sizin dediğinizi yapmaya çalışıyor çoğunluğu! Fakat eski Türkiye ile şimdi ki Türkiye' nin nelerle uğraştığını görmek bile istemiyorlar. Dünya ikinci dünya savasi öncesi bir durumda neredeyse, bazı ülkeler bazı ülkelere salya akıtarak bakıyor....
Kelime oyunu niye yapayım. Kelime oyunu yapacak olsam böyle basit bir şekilde yapmam zaten isim gereği. Sadece merak etmiştim. Duyumlarınızla mı konuşuyorsunuz yoksa okuduklarinizla mı diye. Çünkü çoğu kişi sadece duyduğunu söylüyor sizinkini merak etmiştim sadece. Iyi kötü orta olduğu kadar bana yetecek kadar vs cevap verseniz konu uzamazdi zaten. Tutup soru soracak değilim ya zaten elimizin altı arama motoru hepimiz bakıp cevaplayabiliriz. Yani tamamen art niyet aradınız. Haa çok da iyimser duygularla sormadım ama art niyet besleyerek de sormadım.Sürekli derken? Konu sahibi önceden 'şöyleydi şimdi böyle' demiş. Ben de önceden de böyleydi bence dedim. Süreklilik göremiyorum burada. Sohbeti 'eski Türkiye yeni Türkiye' olayına getirme çabası içerisinde olabilir misiniz? Umarım değilsinizdir.
Kelime oyunu yapmayın rica ederim, tarih severim diyorum o halde. Anlaştık? İyi geceler.
Yok estf, diğer tarih vs bilmeden çok yalın olarak ‘düz mantık’ şeklinde matematik terimi kullanmışım.Bir arkadaş da tarih bilgimi sorguluyordu. Siz de matematikten girdiniz ha.
Matematik sevmem.
Bugünlük bu kadar ders yeter bence.
Sizinle farklı fikirlerde olsak konuyu uzatabilirdim. İyi geceler dilerim
Ama aslı astarı olmayan şeylerden bahsediyorsunuzHadi canım ben avrupa da dogdum. Bir süre tr de yasadım tr tek basına kaldıgım icin dönmek zorunda kaldım sen Kime anlatıyorsun avrupayı!!!
Ali Rıza beycimci derken?benzetmelerinizi kendinize saklayın lütfen !ülkenin her yeri istanbul kadar pahalı değil evet, peki o daha ucuz yerdeki insanlar geçineniliyor mu? hayır. Geçinemediği için zaten göç ediyor. Bir nevi Siz diyosunuz ki örneğin göç ettiler tarım bitti. yani tarım bittiği ve geçinemediği için göç etmedi öyle mi? Aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza beycimciler, biri kral çıplak dediğinde, ne dedin sen dıkşııın.
Benim teyzem Almanya da ... Eşiyle birlikte asgari ücretle çalışıyor ve bir evlatları var. Kirada oturuyor 12 yıldır tek birikimleri bir araba oldu ve Türkiye de de babadan kalma bir evin içini yenileme yapabildiler.Hadi canım ben avrupa da dogdum. Bir süre tr de yasadım tr tek basına kaldıgım icin dönmek zorunda kaldım sen Kime anlatıyorsun avrupayı!!!
Siz bence fazla abartıyorsunuz!!Ama aslı astarı olmayan şeylerden bahsediyorsunuz
Sevgili Khomyuk neden anlamak istemiyorsunuz? Neyden bahsediyorsunuz neden bu kadar uzatıyorsunuz?Ekmek karnesiyle bu konuyu eski günlere çeken sizsiniz.
Tarihe ilginiz tek kaynaktan anladığım kadarıyla ama açıp gerçekten farklı kaynakları da incelemenizi öneriyorum.
Zira şu an devlet hazinesi, sgk kurumu ortada. İşsizlik oranı, doların euro hali de.
Tüm dünya savaşırken, en büyük ekonomil buhran sürerken, tedbir amaçlı yerli kaynakları idareli kullanmakla, savaşa girmemek için idare yapmakla, devletin belli kesimi lüks içinde yaşarken kalanın sürünmesi, dolarla maaş almıyoruz demek bambaşka.
siirt fıstığını çok severim bu hafta markette gördüm kilosu 129 tl idi kabuğunu çıkarınca yarım kilo etmez.alsam mı dedim sonra boşver yeme x dedim kendime ve tün anneler gibi çocuğun sevdiği ürünleri alıp çıktım markettenYa neye uzuluyorum bir de biliyor musunuz dinle adam kandırma avrupada ortacağda kaldı bizim ise bugunumuzde. Bollukta olan ama alamadigimiz gida maddesi on kadar cokki ben sayiyim size
Antep fıstığı
Findik
Çay
Seker
Kağıt...
Gelin uzun sürede burada yaşayın da görün o zaman :) Dışa bağımlı bir ülkeyiz biz. Dolar, euro almış başını gidiyor. Her şey çok pahalı. Abarttığımız yok.Siz bence fazla abartıyorsunuz!!
Evet düzenleri var orda ondan gelemiyolar di mi yoksa türkiye gibisi yok bi de sana yeğenim diyoBenim teyzem Almanya da ... Eşiyle birlikte asgari ücretle çalışıyor ve bir evlatları var. Kirada oturuyor 12 yıldır tek birikimleri bir araba oldu ve Türkiye de de babadan kalma bir evin içini yenileme yapabildiler.
Her yıl Avrupa' nn daha da kotulestiginden dem vuruyorlar. Geçen olaylar çıkmış vergi adaletsizliginden.... Eniştem Avrupa bu nüfusa sahip olsa birbirini parçalar der hep...
Şu paragrafYok estf, diğer tarih vs bilmeden çok yalın olarak ‘düz mantık’ şeklinde matematik terimi kullanmışım.
Farkında iseniz hiçbir terminolojik ibare ya da salt bilgi içeren yorumum yoktur bu ve bunun gibi konularda.
Çünkü yaşamak hepimizin hakkıdır en eğitimlisinden, alfabeyi bilmeyen insana, her çeşit canlıya kadar sağlanan asgari şartlar düzeyi, insanlık namına ‘yaşam esaslı’ olmalıdır.
Matematiği ben de sevmem bu arada, 4 işlem yeter
Benimde canim haftalardır fıstıklı baklava istiyo ah ahhsiirt fıstığını çok severim bu hafta markette gördüm kilosu 129 tl idi kabuğunu çıkarınca yarım kilo etmez.alsam mı dedim sonra boşver yeme x dedim kendime ve tün anneler gibi çocuğun sevdiği ürünleri alıp çıktım marketten
Az bile abartıyoruzGelin uzun sürede burada yaşayın da görün o zaman :) Dışa bağımlı bir ülkeyiz biz. Dolar, euro almış başını gidiyor. Her şey çok pahalı. Abarttığımız yok.
Pardon canım fıstıklı baklava istiyonun nesini begenemedinizBenimde canim haftalardır fıstıklı baklava istiyo ah ahh
Keşke futbolcular veya yurtdışından gelen turistler gibi dolar, euro ile maaş alıp tl harcasakDolarla maaş almıyorum nasılsa niye kendimi teselli ediyorum.
Buna bile dislike atanlar varBenimde canim haftalardır fıstıklı baklava istiyo ah ahh
Bence de öyle istiyolarBuna bile dislike atanlar varcanımızın baklava çekmesi de suç. Evde ekmek kemirip şükretmemizi bekliyorlar sanırım
Yoktemassız kart yok sen de zannımcaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?