Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En güzel açıklaması bu
Gelip çalışmayan insan anlamaz çünkü.
Aylık maaşı atıyorum asgari ücret 1000 eurodur ama birim olarak orada sahip olabilecekleri ile burada asgari ücretlinin ulaşabildiği şeyler arasında dağlar kadar fark olduğunu ne olursa olsun göremeyecekler.
Yarım lt pet şişe su bizde 1 tl, bizim dengimiz olarak 8 euro verdiğinde bir pet şişeye ancak o zaman çarpıcı olur.

Tahammül olarak düşünmüyorum her şeye rağmen umudum var gelecek için olmak zorunda bir oğlum var ve öğrencilerim onların hayatını güzelleştirmek için elimden geleni yapacağım . Kendim için hayal kuramıyorum çünkü önümü göremiyorum ama evlatlarım için umutluyum parayla değil ya

Merak etmeyin tek mesajdan fazlasini yazamıyorlar hepsi cevabini alip kosesine siniyo

Bir şu konunun bir de ''Eşim çay koymamı istedi????? '' adlı itici konun kapanmasını çok istiyorum.

İkisini aynı kefeye koymuyorum ama zaten bildiğimiz şeyler okudukça içim daralıyor. Sanki gündelik hayatta yeterince tartışmıyoruz. 16 sayfa sonunda fikri değişen oldu mu? Karşısındaki ikna eden? Zaten en başta amaç neydi konuyu açmada..Hiçbir yere varmıyor. Neyse

Bencw
Ben tr ne zaman gelsem otobüste yolda göruyorum daha ben alamadım kusura bakmayın
Vallahi biz hep burdayiz göremiyoruz. Karşım pastane kahveci bar vs ama.dolu değil diye bir de örnek veriyorum ya:)) demek ki biz de arada gelsek özellikle yazın aa her yer doLu herkes eğleniyor gülüyor diyeceğiz. Güzelmiş. Bir de 4 sene öncesi ya da 5 neyse aynu işi yapan çiftiz eşimle.. her sene gittiğimiz tatilin günleri düşmeye başladı. Haftada iki çıkıyorsak 1 çıkmaya başladık falan. Yani 4 sene öncesi bile fark ediyor diyim bej size.

çocuğuma genç odası lazımdı 9 oldu artık.bilinen 4 5 markayı gezdik hep aynı fiyatlar 14600 e aldık ama içinde dönen sandalye halı perde avize abajur da yok daha.asgari ücretli değiliz ama 12 taksite böldürdük valla .allah çocuğu olanlara daha çok yardım etsinn

Aman hocam sessiz, umut vergisi mi çıkaracaksınız başımıza? :))

Ben de dün oğluma Zara’dan bir salopetle kazak beğendim, ama nasıl güzel. Tabii yine aynı sonuçla avmden çıktım: LCW. Maaşımızı lira olarak aldığımız için. Şükür yine, Angola Kwanzası olarak da alabilirdik.

Bencw
Ben tr ne zaman gelsem otobüste yolda göruyorum daha ben alamadım kusura bakmayın
4 sene önce ki durumdan bahsediyorsunuz yani martta telefon aldım 3.200 e şu anda ki fiyatı 4.200 başka sorum yok yazık kim bilir avrupa da neler çekiyorsunuzdur ama nedense hiç biriniz tr ye dönmüyor

geçen ki konuda bana tatile gitmekte ne var herkes gidebilir para biriktirip dedin

ayağımı yorganıma göre uzatıyorum gene olmuyor ayaklar her daim açıkta artık yaz kışş
Evet, kaynanayla yaşayan bir insan, yılda bir gececik eşiyle yalnız kalmak için böyle bir lükse para ayırabilir dedim, arkasındayım Tatil deyip de 7 yıldızlı otelde bir hafta kalsın demedim. Eşiyle küçük bir butik otelde bir gece iki gün konaklayabilir dedim. Ki ben o insanların tek asgari ücretle geçindiğini düşünmedim. Kaynanayla yaşamanın tek sebebi düşük gelir değil ülkemizde. Öyle bir durum söz konusuysa bu “ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” demek gibi olur, evet. Konuyu takip etmedim, maddi durumuyla ilgili bilgi verdi mi konu sahibi? Kendisi çalışıyor muymuş?

Bir de eşe özenerek alınacak bir hediye 50₺’den aşağıya gelmez. Özenerek güzel bir akşam yemeği yapsa malzemeler 100’ü geçer keza dışarıda yemek de öyle. Pideciye gitmeyeceklerse tabi. 150 öyle harcayana kadar o parayı tek gece butik otele versin, romantik güzel bir akşam geçirsinler dedim.

Ayda 30₺ ile böyle bir lükse ulaşabilir üstelik. Ayrı ev gibi aylık 800-2000 tl bandında olabilecek bir harcamayla karşılaştıranlar çıktı onu da. Ayda 30 tl buna ayırabilen 800-2000 kiraya da para ayırabilirmiş, değişik. Yeni bir şey öğrendim.

Lcw bile dehşet pahalılaşmış.
Daha dün gece yahu, pijama takımı alayım çocuklara değim, 70 tl.
Şaka mı bu, daha iki aene önce gidip o paraya 3 lü üst, üçlü alt takım alırdım.
Yani 3 adet pijama takımı!
Pentiye bakayım dedim 100 küsür lira.
Zara, hm, gap, panço falan lüks oldu çocuklara da lcw ve defacto bile lüks olmaya gidiyor.

Dün gece sepete eklediğim için yazayım dedim

Koronadan dolayı tum ürünlerin ya ayrica ben almanya gormus insanim isinize tabiki saygi duyuyorum da almanyayla tr kiyaslaninca da camdan atlayasim geliyo

Yalnisiniz var bu konuda düzelteyim kdv sifira cekilmedi, indirildi sadece. Önceden 19% olani 16% ye ve 7% olani 5% e cektiler.
Vallaha Türkiyede yasayanlara Allah sabir versin. Ben durumları takip ediyorum, ama elden ne gelir. Enflasyonu mu dersin, insanlarin kendi is dallarinda is bulamadiklarini mi dersin. Ben cok konusuyorum insanlarla Türkiyede olunca. Yani duyduklarimda bazen kaliyorum inanin

4 yıldır gelmediğiniz ülkedeki marka ayakkabı giyen, pahalı telefon kullananları nerde gördünüz?

Hem de ne artmak hastalarimin hepsine lutfen emzir bebegini hem saglikli hem bedava diyorum, sutum az diyenlere mama fiyatlarini soyleyip sut arttirmaya calisiyorum ama mama vermek zorunda olam dar gelirli ailelere cok uzuluyorum 6 aylik cocuguna inek sutu veren anne vardi

[
Demek ki neymiş durum bu değilmiş!
Orada da farklılıklar oluyormuş. Ben kendimce bir kurgu oluşturmadim. Bu ülkede de tuzu kutulara göre herşey güllük gülistanlık... Geçen adam anlatıyor iki arabam var iki evim var şöyle böyle... Her ülkede farklar var, bizim ülkemiz sanayide güçlü olmadığı için herşeyi bariz yaşıyoruz!!!

Ayrıca buradaki dislike atmamin sebebi bazi kişilerin konudan çıkıp sırf muhalefet düşünüyor diye diğerleri alaylamasi ve fikirleriyle dalga gecmeleridir. Umarım yönetim görür. Her insan sizin gibi umutsuzluklarla yaşamak zorunda değil!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…