- 30 Ocak 2019
- 6.317
- 29.139
- 228
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Eskiden buzdolabımız bile yoktu ama artık hepimizin var hamdolsunYoko kadar fakirlik işte neyse eskiden kredi kartıda yoktu hey yavrum hey şimdi kredi kartım var Allaha bin şükür
Ben 4 yıldır tr gelemedim hanfendi neden mi? Eurolar burda bize gökten yagıyor bilmiyorsunuz!!! Parayı yerden topluyoruzda o yüzden vatan hasreti cekiyorum! Tr de bir evim olsaydı ailem orda olsaydı hemen gelirdim kimsem yok Hayat burda da aynı calısıyorsun ki paran var Oturursan burda seni avrupa ne yapsın herkes Avrupa mükemmel cok iyi durum diyor hayır Her yer Aynı Bakıs Acıları farklı!! HAYATA Nasıl bakarsan öyle yasarsın Ayagını nasıl yorganına göre uzatırsan öyle mutlu olursun bence mutlu olmak her seyi lüks icinde yasamak degildir!!Gelin uzun sürede burada yaşayın da görün o zaman :) Dışa bağımlı bir ülkeyiz biz. Dolar, euro almış başını gidiyor. Her şey çok pahalı. Abarttığımız yok.
Almanya’da öyle bir şey yok mesela. Türkiye’deki gibi ciddi bir gelir farkı yok. Keşke bilginizin olmadığı konularda fikir beyan etmeseniz
Teknelerde koy koy gezenleri görmüyorsunuz ama marketlerdeki, mağazalardaki fiyatları, faturalardaki tutarları görüyorsunuzBen fakir bir ailede büyümedim. Memur aile gönlü bol bir baba, orta halli ama iyiydik yani.
Ama ailem fakir büyümüş. Yani yoksulluk, yoksunluk hep vardı.
Şimdi mi daha çok önceden mi daha kötüydü bilmem ama şimdi dünya öyle bir hal aldı ki, lüksün sonu sınırı yok. Ve her lükse bir 'tıkla' ulaşabiliyor görebiliyoruz. Sonra neden ulaşamadığımızı sorguluyoruz. Gördüğümüz şeylerin sahibi olmak istiyoruz. Çok doğal bir istek. Ama bir o kadar zor.
Birşeyleri bilmesek belki daha mutlu yaşardık.
Benim memleketim deniz kıyısında denilebilir. Ama anneannem denizi sayılı görmüş mesela. Bilmemiş. Bilmeyince istek de duymuyor insan demekki.
Biz evimizde kalırken instagramda gördüğümüz bazı insanlar teknelerde koy koy geziyordu ve ben evde depresyonlara giriyordum.Görmesem evde mutluyum yaniCahillik mutluluktur derler ya o hesap. Gözümüzü kapadık. M meredithgrey nasıl tahammül ediyorsunuz diyorsunuz ya, ha böyle işte, görmedim duymadım bilmiyorum
Benim teyzem Almanya da ... Eşiyle birlikte asgari ücretle çalışıyor ve bir evlatları var. Kirada oturuyor 12 yıldır tek birikimleri bir araba oldu ve Türkiye de de babadan kalma bir evin içini yenileme yapabildiler.
Her yıl Avrupa' nn daha da kotulestiginden dem vuruyorlar. Geçen olaylar çıkmış vergi adaletsizliginden.... Eniştem Avrupa bu nüfusa sahip olsa birbirini parçalar der hep...
Ben Türkiye’ye kıyasla söylemiştimBir ekonomist olarak bu konuda katilamam.Almanyadaki gelir farki var ve artmakta. Bazi islerde full time calistiginiz halde gecinmeniz güc. Bu yüzden bir cok ailede iki kisi calismak zorunda gecinmek icin. Almanyanin is piyasasi da cok degisti bazi konularda. Mesela eskiden iscilere iyi maas ödenirdi. Alman Mark ile alim gücüde ona göreydi tabi. Bugün normal isci maasi düsük oldugu gibi sözlesmeler de uzun vadeli degil, kisa tutuluyor. Ucuz iscilere ulasimin daha kolay oldugunun da katkisi var tabi.
geçen ki konuda bana tatile gitmekte ne var herkes gidebilir para biriktirip dedinKeşke futbolcular veya yurtdışından gelen turistler gibi dolar, euro ile maaş alıp tl harcasak. İşte o zaman çok güzel yaşanacak bir ülke olur burası.
Geçende avmde kasa sırasında Ruslar vardı önümüzde. Kürkler montlar neler neler aldılar. Onların ürünlerini tek tek geçmelerini beklerken ben yoruldum. 1300 küsür tl harcadılar. 150 euro civarı verip para üstü aldılar. Yurt dışında o ürünleri 150 euroya alamaz, en az 300 euro eder. Sonra “Türkiye’de giyim çok ucuz yeaa” diye gezerler
ayağımı yorganıma göre uzatıyorum gene olmuyor ayaklar her daim açıkta artık yaz kışşBen 4 yıldır tr gelemedim hanfendi neden mi? Eurolar burda bize gökten yagıyor bilmiyorsunuz!!! Parayı yerden topluyoruzda o yüzden vatan hasreti cekiyorum! Tr de bir evim olsaydı ailem orda olsaydı hemen gelirdim kimsem yok Hayat burda da aynı calısıyorsun ki paran var Oturursan burda seni avrupa ne yapsın herkes Avrupa mükemmel cok iyi durum diyor hayır Her yer Aynı Bakıs Acıları farklı!! HAYATA Nasıl bakarsan öyle yasarsın Ayagını nasıl yorganına göre uzatırsan öyle mutlu olursun bence mutlu olmak her seyi lüks icinde yasamak degildir!!
Şunda anlaşalım, avrupa abd falan değil derdimiz.Ben 4 yıldır tr gelemedim hanfendi neden mi? Eurolar burda bize gökten yagıyor bilmiyorsunuz!!! Parayı yerden topluyoruzda o yüzden vatan hasreti cekiyorum! Tr de bir evim olsaydı ailem orda olsaydı hemen gelirdim kimsem yok Hayat burda da aynı calısıyorsun ki paran var Oturursan burda seni avrupa ne yapsın herkes Avrupa mükemmel cok iyi durum diyor hayır Her yer Aynı Bakıs Acıları farklı!! HAYATA Nasıl bakarsan öyle yasarsın Ayagını nasıl yorganına göre uzatırsan öyle mutlu olursun bence mutlu olmak her seyi lüks icinde yasamak degildir!!
Niye gidersin sana git otelde tatil yap demiyor kimse halk plajına da gidersin ücretsiz imkan cok şikayet etmedigin surecegeçen ki konuda bana tatile gitmekte ne var herkes gidebilir para biriktirip dedin
ayağımı yorganıma göre uzatıyorum gene olmuyor ayaklar her daim açıkta artık yaz kışş
İşte siz çalışınca ayağınızı uzatacak bir yorgan alabiliyorsunuz.Ben 4 yıldır tr gelemedim hanfendi neden mi? Eurolar burda bize gökten yagıyor bilmiyorsunuz!!! Parayı yerden topluyoruzda o yüzden vatan hasreti cekiyorum! Tr de bir evim olsaydı ailem orda olsaydı hemen gelirdim kimsem yok Hayat burda da aynı calısıyorsun ki paran var Oturursan burda seni avrupa ne yapsın herkes Avrupa mükemmel cok iyi durum diyor hayır Her yer Aynı Bakıs Acıları farklı!! HAYATA Nasıl bakarsan öyle yasarsın Ayagını nasıl yorganına göre uzatırsan öyle mutlu olursun bence mutlu olmak her seyi lüks icinde yasamak degildir!!
AhahahhahahahhahahahahahhahahahBen 4 yıldır tr gelemedim hanfendi neden mi? Eurolar burda bize gökten yagıyor bilmiyorsunuz!!! Parayı yerden topluyoruzda o yüzden vatan hasreti cekiyorum! Tr de bir evim olsaydı ailem orda olsaydı hemen gelirdim kimsem yok Hayat burda da aynı calısıyorsun ki paran var Oturursan burda seni avrupa ne yapsın herkes Avrupa mükemmel cok iyi durum diyor hayır Her yer Aynı Bakıs Acıları farklı!! HAYATA Nasıl bakarsan öyle yasarsın Ayagını nasıl yorganına göre uzatırsan öyle mutlu olursun bence mutlu olmak her seyi lüks icinde yasamak degildir!!
En güzel açıklaması buŞunda anlaşalım, avrupa abd falan değil derdimiz.
Sizin orada çalışan bir insanın saatlik ücreti nedir?
Örneğin 5 euro mu, ve o 5 euro ile ne alabiliyorsunuz?
Karşılaştırma böyle yapılır, siz orada euro kazandığınız için rahat ya da zengin vs değilsiniz, kimse bunu söylemiyor.
Sizinle aynı emeği verip, burada karşılık olarak ancak 4 de 1 temel ihtiyaca ulaşabilmek sıkıntı.
konuyu yanlış okudun galiba kuzum ben otele tatile gittim demedim ki herkes rahatça gidiyor artık yazan arkadaşa cevap yazdım gidemiyor babındaa yaniiiNiye gidersin sana git otelde tatil yap demiyor kimse halk plajına da gidersin ücretsiz imkan cok şikayet etmedigin surece
4 senedir trye gelmeyip dolu kafeleri iphonelari nerde gördünüz.? 4 sene önce gördüğünüzü mu söylüyorsunuz. Yaşamadığınız yerle ilgili iyi aslında herkes mutlu herkes geziyor vs diye mı yorum yapıyorsunuzBen 4 yıldır tr gelemedim hanfendi neden mi? Eurolar burda bize gökten yagıyor bilmiyorsunuz!!! Parayı yerden topluyoruzda o yüzden vatan hasreti cekiyorum! Tr de bir evim olsaydı ailem orda olsaydı hemen gelirdim kimsem yok Hayat burda da aynı calısıyorsun ki paran var Oturursan burda seni avrupa ne yapsın herkes Avrupa mükemmel cok iyi durum diyor hayır Her yer Aynı Bakıs Acıları farklı!! HAYATA Nasıl bakarsan öyle yasarsın Ayagını nasıl yorganına göre uzatırsan öyle mutlu olursun bence mutlu olmak her seyi lüks icinde yasamak degildir!!
BencwŞunda anlaşalım, avrupa abd falan değil derdimiz.
Sizin orada çalışan bir insanın saatlik ücreti nedir?
Örneğin 5 euro mu, ve o 5 euro ile ne alabiliyorsunuz?
Karşılaştırma böyle yapılır, siz orada euro kazandığınız için rahat ya da zengin vs değilsiniz, kimse bunu söylemiyor.
Sizinle aynı emeği verip, burada karşılık olarak ancak 4 de 1 temel ihtiyaca ulaşabilmek sıkıntı.
Ben tr ne zaman gelsem otobüste yolda göruyorum daha ben alamadım kusura bakmayın4 senedir trye gelmeyip dolu kafeleri iphonelari nerde gördünüz.? 4 sene önce gördüğünüzü mu söylüyorsunuz. Yaşamadığınız yerle ilgili iyi aslında herkes mutlu herkes geziyor vs diye mı yorum yapıyorsunuz
Ekonomistsiniz haa almanya da kdv 0a cekildiBir ekonomist olarak bu konuda katilamam.Almanyadaki gelir farki var ve artmakta. Bazi islerde full time calistiginiz halde gecinmeniz güc. Bu yüzden bir cok ailede iki kisi calismak zorunda gecinmek icin. Almanyanin is piyasasi da cok degisti bazi konularda. Mesela eskiden iscilere iyi maas ödenirdi. Alman Mark ile alim gücüde ona göreydi tabi. Bugün normal isci maasi düsük oldugu gibi sözlesmeler de uzun vadeli degil, kisa tutuluyor. Ucuz iscilere ulasimin daha kolay oldugunun da katkisi var tabi.
Ben Türkiye’ye kıyasla söylemiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?