- 18 Mart 2013
- 3.854
- 12.419
- 363
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Aslinda hic bu toplara girmek istemiyorum.
Ama fikrimi söyliyeyim yinede..
Hayat standartini yüksek tutmak isteyen ama yasadigi ülkeyi sucladigi icin tutamayan ve o ülkeden kacmak isteyen insana türkiyede bu bu cok güzel desen insani parcalar. O halde bazilari artik.
Cunki beyni sartlanmis. Yasam standarti hayallerindekinden daha düsük. Sinirleri bozuk.
Ama fikir fikirdir. Biri senin sikayetci oldugun ülkeyi seviyorsa sanane? Belki kendi bütcesiyle o ülke ona cennet geliyor belki öncelikleri farkli belki bütcesi farkli? Türkiyede ünlü is adamlari, yabancilar ünlüler de yasiyor ve memnun sonucta.
Ben bir gurbetci olarak türkiyede yasayan birine ah bu cok güzel desem niye bana saldiriyor dön ozaman diye? Yahu daha dur. Benim türkiyede görüp ama sevmedigim seyleri daha bilmiyorsun? Ne oluyoruz yani demi? Hem sanane degilmi? Fikir benim keyif benim..
Kiskanclik var basbaya bazilarinda. Olay bu.
Kiskancliktan kuduran insanlar var resmen.
O yüzden o tarz yazdim ilk yorumumu. Bazi insanlar o yazdiklarimi hak ediyor.
Aslinda bu konu hakkinda daha cok yazardim ama ugrasasim yok hic suan
O yüzden bagzi bagzi insanlar catlamaya devamke..
Bir de şunu diyeceğim. Siz bizi kıskanıyorsunuz falan diyorsunuz ama asıl bazı şeyler sizi rahatsız ediyor ki gelip burda üslup bozuyorsunuz. Burda kimse kendisine sacmasapan gelen şeye bile üslup bozarak cevap vermedi çünkü hayet medeni idi. Siz ise dalga geçerek güya sınır bozmaya çalışarak ve daha saymak.istemedigim şekillerde yaziyorsunuz. Ilginç yani. Nu kadar rahatsız olmayın kimse şahsınıza birşey demiyor.evet öyleniye ki? ne varmis anlamadim
iyide konu zaten türkiyemi daha güzel avrupamı konusu degilki. İnsanlar geçim şartlarının zorlugundan bahsediyorlar. Türkiyedeki alım gücüyle yurtdışını kıyas ediyorlar. Siz gurbetci kıskançlıgına nasıl bağladıniz olayı ?Aslinda hic bu toplara girmek istemiyorum.
Hayat standartini yüksek tutmak isteyen ama yasadigi ülkeyi sucladigi icin tutamayan ve o ülkeden kacmak isteyen insana türkiyede bu bu cok güzel desen insani parcalar. O halde bazilari artik.
Cunki beyni sartlanmis. Yasam standarti hayallerindekinden daha düsük. Sinirleri bozuk.
Ama fikir fikirdir. Biri senin sikayetci oldugun ülkeyi seviyorsa sanane? Belki kendi bütcesiyle o ülke ona cennet geliyor belki öncelikleri farkli belki bütcesi farkli? Türkiyede ünlü is adamlari, yabancilar ünlüler de yasiyor ve memnun sonucta.
Ben bir gurbetci olarak türkiyede yasayan birine ah bu cok güzel desem niye bana saldiriyor dön ozaman diye? Yahu daha dur. Benim türkiyede görüp ama sevmedigim seyleri daha bilmiyorsun? Ne oluyoruz yani demi? Hem sanane degilmi? Fikir benim keyif benim..
Sana dokunmayan yılan bin yaşıyosa sorun yok tatlım
Çok sevdiğin bayıldığın ülke batıyo sadece , bişi değil z
Nerden bilet 1000 Euro yahuorda masrafım çok Türkiye'ye gelemiyorum demek için abarttıkça abarttınız. Siz küçük rakam söyleseniz de biz küçük görmeyiz merak etmeyin zaten 8-9 ile çarpıyoruz.
Su anda Düsseldorf dan Istanbula gitmek mesela 112 Eurodan basliyor. Donüsü de öyle bulsan 250 Euro bile degil.
Senden sadece bi tane olması çok ironik değil mi ?
Ben de yurtdisindayim, Turkiye TABI KI cok guzel. Dunyanin en guzel sehirleri, yemekleri. Butcesi olana tabi ki cennet. Insanlari kiran sey "ekonomi cok iyi" denmesi, cunku konu sahibi gibi bir suru egitimli, beyaz yakali, mavi yakali bir suru insan fakir. Fakirlik cekiyor. Ondan gelip burda "hayiiiir, abartmaaaa, Turkiye'de yasam cok kolay, ben Almanya'dan geldim ve cok begendim" demek anlamsiz degil mi?
Bir de hayat standardini yuksek tutmak isteyen ama yasadigi ulkeyi sucladigi icin tutamayan yazmissiniz oraya da takildim. Bu ikisi arasinda bir korelasyon yok ki. Gencler mezun oluyor. Gunde 12345 saat calistiklari islere giriyorlar. Ayda 2500 TL kazaniyorlar. Gunun 14 saatini calismaya 8 saatini uyumaya harciyorlar ve bir kahve bile icemiyorlar pahali diye. Simdi bu genc yasadigi ulkeyi sucladigi icin mi hayat standardin yukseltememis oluyor?
Turkiye'yi sevmek sevmemek degil bence konu, sadece yasam sartlari ve ekonomi. Yoksa ulkemizi hepimiz cok seviyoruzdur eminim.
Nasil yani?
Ney ney güzel denebilir mesela? Ekonomi, adalet, kadına bakış, eğitim? Bunlar güzel deseniz totoyla gülerler zaten de bağı bahçesinin, dağı taşının güzel olmasının da pek bir manası yok şunların yanında.Aslinda hic bu toplara girmek istemiyorum.
Kisaca curuteyim dediginizi. Yerli pirinc , nohut yazanlarin arkasina bakin bakalim bidahakine.Evet eskisi gibi dışa çok bağımlı değiliz size hak veriyorum bu konuda
AhahahahaYahu ona bakarsan benim alman is arkadaslarim almanyanin ekonomisinin kötü oldugundan bahsediyor. Ama fanatik bir sekilde baska ülkelerle karsilastirma yapmiyor...
Fikirlerini herkes belirtebilir. Ama gurbetcileri asagilayan cok insan var türkiyede.
Kime ne yahu? Adama ekonomi iyi geliyorsa bundan bahsediyorsa sana bir zarari mi var ?
Varmis gibi saldiranlar gocunanlar mi dersin ohooo...
Sanirsin gurcbetciler batiriyor ülkeyi :)
Alman arkadaşlariniz hangi ulkenin ekonomisiyle kıyas yapabilir mesela örnek verirmisiniz ?Yahu ona bakarsan benim alman is arkadaslarim almanyanin ekonomisinin kötü oldugundan bahsediyor. Ama fanatik bir sekilde baska ülkelerle karsilastirma yapmiyor...
Fikirlerini herkes belirtebilir. Ama gurbetcileri asagilayan cok insan var türkiyede.
Kime ne yahu? Adama ekonomi iyi geliyorsa bundan bahsediyorsa sana bir zarari mi var ?
Varmis gibi saldiranlar gocunanlar mi dersin ohooo...
Sanirsin gurcbetciler batiriyor ülkeyi :)
Ney ney güzel denebilir mesela? Ekonomi, adalet, kadına bakış, eğitim? Bunlar güzel deseniz totoyla gülerler zaten de bağı bahçesinin, dağı taşının güzel olmasının da pek bir manası yok şunların yanında.
Evet bu konuda kesinlikle haklsınız çünkü çiftçiyi bitirdiler ben sanayi bakımından düşündüm dışa bağımlılığı tarımda evet size çok hak veriyorumKisaca curuteyim dediginizi. Yerli pirinc , nohut yazanlarin arkasina bakin bakalim bidahakine.
Alman arkadaşlariniz hangi ulkenin ekonomisiyle kıyas yapabilir mesela örnek verirmisiniz ?
Gurbetciye ekonomi iyi geliyorsa bunun kime ne zarari var demissiniz. Peki söylermisiniz turkiyede yaşayan insanlarin ülke ekonomisini eleştirmesinin gurbetçilere ne zarari var? Daha fazla para kazanmak için başka bir ulkeye giden insanlar olarak turkiyenin ekonomisini savunmak size düşermi sizce ?
Bunların gerçek enflasyonu, gerçek fiyatları yansıtmadığını göz önünde bulundurun bir deEkonomi süper iddiasina karsi tek enflasyona baksak yeterli olacak. Bazi arkadaslar konuyu gurbetci kiskancliga getirmeye calissada mesele biz gurbetci degiliz. Ama ortaya atlayip bu tabloya karsi da "Ekonomi cok iyi" diyorsan birileri de güler.
2020 durum 9.35
2019 6,36 2018 5,71 2017 4,12 2016 3,34 2015 3,03 2014 2,91 2013 2,53 2012 2,31 2011 2,34 2010 2 2009 2,16 2008 1,91 2007 1,79
gurbetcerden bahsediyorum.Ben türkiyenin ekonomisini mi savunmusum
Ki savunsam ne olur ne degisir?
Senin dışında herkes çok şikayetçi görünüyor yurt dışından , bi tanesi de çığırtkan canı sıkılmış kavga arıyo kendine .
Empati yapan bi sen oldun .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?