Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok doğru söylüyorsunuz ve çok haklısınız. Siz Pollyanna olmaya devam edin ben kendi helal paramla bu ay çamaşır deterjen alsam bütçe aşmaz dimi diye düşüneceğim

pardon polyanna derken?
neyden bahsediyorsunuz anlamadim?

18 bin tl harcadim diyorum. kendi bütcem yetiyor demek diyorum.

niye? kimseye hakaret etmedim.
kendi yasantimdan bahsettim sonucta
Yoo sizin için söylemedim zaten yanlış anlamayın..konu çok farklı yerlere geldi de illa ki banlananlar olacaktır polemik vs. olayından..yani çok komik oluyor sabah kalkıp foruma bir bakıyorum geride sadece tartışmalı mesajlar kalmış konu kilit üyeler ortada yok hepsi gri olmuş

Şöyle konuş canımı ye.
Kazanıyorsanız harcayacaksınız da.

Ama siz çok yanlış anlamışsınız, burada bir gurbetçi hanımefendi tr şartlarının çok çok iyi, yaşamın daha kaliteli, ülkenin daha ucuz olduğunu savunuyor.
Harcayın valla sefanız olsun ohh...

İngilizce bilmen seni cok ta ilerletmez hangi ülkeyi tercih ediyorsan ana dilini bilmen gerekiyor. Ben donemiyorum ailem burda. Ben secmedim burda dogup yasamayı. Bence siz burayı muhteşem zannediyorsunuz o yuzden dedim

sonradan görme mi?
ben dogustan bu yasima kadar hep varlik icinde yasadim ve yasiyorum. bunu da nerden cikardiniz yine ..

Ya insanlar manyak mi neden gurbetcilere saldirsin durduk yere, gurbetciler de kimlik bunalimlari, irkcilik, ne orda ne burada olmak, ikinci sinif vatandas muamelesi... bunlari goruyor. Ama Turkiye'de ekonomik kriz varken bazi gurbetci Turklerin "ekonomi cok iyi Turkiye cennet" demesi sinir bozucu millet ona bozuluyor.

Ya merak ettiğim şu konu sahibi kendi hayat ve düşüncelerini paylaştı ve burda çoğu kişi onu doğru buluyor ben dahil gerçekten bu gidişle para da bile biriktirsek hiç bir önemi yok hiç bir değer yok çünkü o paranın ama yurtdışında gurbetçi arkadaşlarımız niye burda ki insanlarla dalga geçiyorlar onu anlam veremiyorum. Yani siz burda yasadaniz mi? HAYIR!!! SIZ BURDAKI ŞARTLAR NE BİLİYOR MUSUNUZ HAYIR ozaman neyin yorum yapıyorsunuz ne ispat etmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum

Bu arada Dogu Afrika'da mesela kadina siddet boyle degil. Bu kadar degil. Nairobi mesela sucun kol gezdigi bir sehir, kadin olarak tek basina mini etekle gezersin, erkek arkadasinla yasarsin, hamile kalirsin, dogurursun, kimse seni ayiplamaz, toplum disina itmez. Kampala'da topuklularini giyer klube gidersin kiz basina, yine cok guvenli bir sehir degil ama kadin olarak 124653 kat daha fazla risk altinda degilsindir, tecavuz merkezinde yasamiyorsundur, kimse de "o saatte orda ne isi varmis" demez. Kigali'de kadinsan benzin pompacisi bile olursun, bakan olursun, polis olursun, gecenin istedigin saatinde disari cikarsin. Erkekler bon bon bakmaz. Turkiye'de kadin olmak daha zor.

Ekonomi süper iddiasina karsi tek enflasyona baksak yeterli olacak. Bazi arkadaslar konuyu gurbetci kiskancliga getirmeye calissada mesele biz gurbetci degiliz. Ama ortaya atlayip bu tabloya karsi da "Ekonomi cok iyi" diyorsan birileri de güler.

2020 durum 9.35
20196,36
20185,71
20174,12
20163,34
20153,03
20142,91
20132,53
20122,31
20112,34
20102
20092,16
20081,91
20071,79

Buldugumla yetınıyorum.Ayaklarımı yorganıma gore uzatıyorum.Param yoksa evden dısarı çıkmıorum.Ayın 15 ınde alıcam maas bugun son paramı sıgaraya verdık.Hayat zaten zor bunları dusunursek ıyıce zorlasır .İşin iyisi kotusu olmaz eskıden ekmek aslanın agzındaymış şu an bence bagırsaklarında.

Nasıl bir hayat yaşıyorlar? Nen onların kültünü aynen al mı dedim. Türk kültürünü yaşatma mı dedim. Uyum sağlamak da bahsediyorum. Insanların tüm kültürü leşmis gibi nasıl hayat yaşıyorlar biliyor musunuz ne demek anlamadım. Benim eşimin de anadili başka. Evde o dili konuşuyorlarmış. Türkçeyi 7 yaşında öğrenmiş. Eee haliyle işte Türkçe konuşuyorlar kendi aralarında başka. Ben varken saygılarından yine Türkçe. Anlamadım ki bu laflar neye kime? Diyorum ya işinize gelen cümleyi alıp işinize gelen şekilde cevap veriyorsunuz. Yazmayım diyorum ama

Ayni seyler gunde iki uc kez aklima geliyor. Bazen markette bazen evde firini acarken bazen duşta su akarken. Motivasyon cumlem yok fakir edebiyati olarak halimize şükürle kapatiyorum günün sonunu. Elden ne gelir ki
Eskidenmis o önüne yazar kasa atmak falan sansa yasiyoruz.

Aslinda hic bu toplara girmek istemiyorum.
Ama fikrimi söyliyeyim yinede..

Hayat standartini yüksek tutmak isteyen ama yasadigi ülkeyi sucladigi icin tutamayan ve o ülkeden kacmak isteyen insana türkiyede bu bu cok güzel desen insani parcalar. O halde bazilari artik.

Cunki beyni sartlanmis. Yasam standarti hayallerindekinden daha düsük. Sinirleri bozuk.

Ama fikir fikirdir. Biri senin sikayetci oldugun ülkeyi seviyorsa sanane? Belki kendi bütcesiyle o ülke ona cennet geliyor belki öncelikleri farkli belki bütcesi farkli? Türkiyede ünlü is adamlari, yabancilar ünlüler de yasiyor ve memnun sonucta.

Ben bir gurbetci olarak türkiyede yasayan birine ah bu cok güzel desem niye bana saldiriyor dön ozaman diye? Yahu daha dur. Benim türkiyede görüp ama sevmedigim seyleri daha bilmiyorsun? Ne oluyoruz yani demi? Hem sanane degilmi? Fikir benim keyif benim..

Kiskanclik var basbaya bazilarinda. Olay bu.
Kiskancliktan kuduran insanlar var resmen.

O yüzden o tarz yazdim ilk yorumumu. Bazi insanlar o yazdiklarimi hak ediyor.

Aslinda bu konu hakkinda daha cok yazardim ama ugrasasim yok hic suan

O yüzden bagzi bagzi insanlar catlamaya devamke..

Bilet paramı al gelirim o zaman malum suan daha dun baktım 1000 euro hadi ver bakalım bedava ya bura hani 1. Euro 8 lira ya gökten yagan
Nerden bilet 1000 Euro yahu orda masrafım çok Türkiye'ye gelemiyorum demek için abarttıkça abarttınız. Siz küçük rakam söyleseniz de biz küçük görmeyiz merak etmeyin zaten 8-9 ile çarpıyoruz.

Siz varya olayı tamamen yanlış anlıyorsunuz. Kimsenin sizi kıskandığı da yok. Hele şu bazı yazdığınız kısımlara ironi yok falan yazmışsınız ama yine de öyle olduğunu düşünmek istiyorum yani ekonomik göstergelerden bihaber olduğunuzu geçtim böyle kötü niyetli olacağınızı hiç sanmıyorum. Allah herkesi yerinde mutlu etsin.

Amen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…