- 14 Haziran 2018
- 3.775
- 7.572
- 108
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Bunu 5 yıllık iphone 5s’imden okumama kaç puan verirsiniz?kafelerin dolu olması bence az da olsa herkes bir sekilde nefes alabiliyor yani mutlu edebiliyor kendini iphone olayı ben herkeste göruyorum özellikle genc kesim de olmazsa olmaz onlar alamıyor tabiki Anne babaya yuklenılıulr mecbur taksıtle alıyorlar cunku bir ıphone havası var herkes te olmalı! EVET Alım gücü eskisi gibi degil cok düştü Ama kimsede bir seyden eksik kalmıyor bence
Bir espresso 70 cent ve yanında bir tatlı ile en fazla 3 4 euroBunu 5 yıllık iphone 5s’imden okumama kaç puan verirsiniz?Aldığımda da 3 nesil eskiydi üstelik.
Taksitle alıyorlar dediğiniz şey, yurtdışında 1.100 birim paraya alınan telefonun bir taksidi burada 3.000-4.000 birim para. Abd’de iphone 11 pro max 50 birim para taksit. Türkiye’de aylık 3.700’den 11.100. SE 400 birim para iken Türkiye’de 5.600 birim para. Sadece bir aylık taksidi orijinal fiyatının iki katı.
Çoğunluğun hatası para birimlerini elma armut gibi ayrı sanmak ve birbirlerine dönüştürmek. “Domatesin kilosu yurt dışında 3 euro, 3 euro 28 tl eder, bizde 5 tl, demek ki 23 tl daha ucuza alıyoruz” diye düşünmeyin. 3 euro=3tl=3usd olarak düşünün. O zaman gerçek alım gücü ortaya çıkar. Gerçek şu ki yurtdışında yaşayanların 50 birim paraya yaptığı alışverişi bizler 500 birim paraya anca yapabiliyoruz.
Kafeye gitmek gibi sıradan bir eylem, yurtdışında çoğu insanın günlük yaptığı şey, bizlerde ayda yılda bir yapılabilen bir lüks oldu. Ben en son geçen yıl eylülde gittim. Bir kahve ve bir dilim pastaya 30 birim para verdim. Yurtdışında bir kahve ve bir dilim pasta kaç birim paradır acaba?
Siz kültürüne uyum saglamaktan bahsediyorsunuz hanfendi! Biz dısarda yabancı dil evde türkce konusuruz unutmamak icin işyerinde asla türkce konusmayız mesela! Yanlış anlarlar diye. Kurallara tam uyarız. BURDA DOGMAK seni ayrıcalıklı yapmıyor cunku turksun! Onlara göre yabancısın Asla onlar gibi olamazsın. Her milletin net bir cizgisi vardır Hicbir Alman vs baska yabancı seninle dost olmaz samimi olmaz sadece iş yerinde iş konusursun normal toplum kurallarına göre hareket edersin!! Benim Akrabalarım cevrem 40 senedir burda olanlar var herkesin net görüşü 2. Sınıf tabiri tüksün Alman olarak dogmadın sonucta bu yüzden hep bir mesafe vardır. Bundan da hic bir Türk şikayet etmez Kültür derken neyi kastediyorsunuz? Yabancı gibi bir hayat yasamak mı? Türk adetlerimizi burda yasamamak mı? Siz onların nasıl bir hayat yasadıgından haberiniz var mı? Burda hic bir gurbetci onlar gibi hayat yasamak istemez. Sadece iş hayatı ve toplum kurallarına göre hayat yasar. Samimiyet kurmaz.
E gel o zaman madem burası cok ucuz niye bu kadar şikayet ediyorsun burda bedava her sey ya!! Tercıh tabi e doğru biz rahat hayatı seciyoruz burda Gökten yagıyor paralar cuvalla biriktiriyoruzBunu 5 yıllık iphone 5s’imden okumama kaç puan verirsiniz?Aldığımda da 3 nesil eskiydi üstelik.
Taksitle alıyorlar dediğiniz şey, yurtdışında 1.100 birim paraya alınan telefonun bir taksidi burada 3.000-4.000 birim para. Abd’de iphone 11 pro max 50 birim para taksit. Türkiye’de aylık 3.700’den 11.100. SE 400 birim para iken Türkiye’de 5.600 birim para. Sadece bir aylık taksidi orijinal fiyatının iki katı.
Çoğunluğun hatası para birimlerini elma armut gibi ayrı sanmak ve birbirlerine dönüştürmek. “Domatesin kilosu yurt dışında 3 euro, 3 euro 28 tl eder, bizde 5 tl, demek ki 23 tl daha ucuza alıyoruz” diye düşünmeyin. 3 euro=3tl=3usd olarak düşünün. O zaman gerçek alım gücü ortaya çıkar. Gerçek şu ki yurtdışında yaşayanların 50 birim paraya yaptığı alışverişi bizler 500 birim paraya anca yapabiliyoruz.
Kafeye gitmek gibi sıradan bir eylem, yurtdışında çoğu insanın günlük yaptığı şey, bizlerde ayda yılda bir yapılabilen bir lüks oldu. Ben en son geçen yıl eylülde gittim. Bir kahve ve bir dilim pastaya 30 birim para verdim. Yurtdışında bir kahve ve bir dilim pasta kaç birim paradır acaba?
Döviz belki 8x civarında ancak fiyat farkı her şeyde en az 10x. Tarih kitaplarındaki “halk ağır vergiler altında eziliyordu” cümlesini böylesine yaşayacağımız aklımın ucundan geçmezdi.Bir espresso 70 cent ve yanında bir tatlı ile en fazla 3 4 euro
Sizin için tatil iyi olurda euro çıksın diye biz mi fakirleşelim. Hayat size güzel. İnşallah size de Allah dönmeyi nasip etsinGecen aylar türkiyeye tatile gittim eurocuklarimla.
Üc haftada 18 bin tl harcadim.
Yine gitmek isterim aslinda ama bekliyorum euro daha da yükselsin.
Catir cutur yiyorum helal ve durdugu yerde yükselen parami. Oh sefam olsun
Ilerde de geri dönüs yapmayi da planliyorum. Cunki türkiye cennet. Sana ona buna cennet degilse birsey diyemem tabiki. Herkesin hayat görüsü standartlari ve maddi olanaklari farkli sonucta :)
Sizin için tatil iyi olurda euro çıksın diye biz mi fakirleşelim. Hayat size güzel. İnşallah size de Allah dönmeyi nasip etsin
Ah bir gelebilsem... Bir gün bile durmam bu ülkede. Anadil seviyesinde akıcı İngilizcem var, İngilizce öğretmekten başka bir mesleğim olsaydı çoktan gitmiştim. Yine de uğraşıyorum, diplomam uluslararası geçerli. İkinci üçüncü dil ekleyip sertifikalar almak için çabalıyorum.E gel o zaman madem burası cok ucuz niye bu kadar şikayet ediyorsun burda bedava her sey ya!! Tercıh tabi e doğru biz rahat hayatı seciyoruz burda Gökten yagıyor paralar cuvalla biriktiriyoruz
Hayır efendim, nasıl 100 yıldır öyle?bu yeni bir şey değilki 100 yıldır böyle
E gel o zaman madem burası cok ucuz niye bu kadar şikayet ediyorsun burda bedava her sey ya!! Tercıh tabi e doğru biz rahat hayatı seciyoruz burda Gökten yagıyor paralar cuvalla biriktiriyoruz
Bir espresso 70 cent ve yanında bir tatlı ile en fazla 3 4 euro
Çok doğru söylüyorsunuz ve çok haklısınız. Siz Pollyanna olmaya devam edin ben kendi helal paramla bu ay çamaşır deterjen alsam bütçe aşmaz dimi diye düşüneceğimhaklisiniz siz benim yüzümden fakirlesiyordunuz degil mi..utanmam mi lazim acaba helal paramin benden alaksiz bir sekilde yükseldiginden nedir ?
ozaman siz türkiyedekiler de altininiz yükseldiginde baskalari fakirlesiyor diye utanin ne diyeyim
Mune ile Kazen de çatır çatır ban yedirecekler oooh sefaları olsunGecen aylar türkiyeye tatile gittim eurocuklarimla.
Üc haftada 18 bin tl harcadim.
Yine gitmek isterim aslinda ama bekliyorum euro daha da yükselsin.
Catir cutur yiyorum helal ve durdugu yerde yükselen parami. Oh sefam olsun
Ilerde de geri dönüs yapmayi da planliyorum. Cunki türkiye cennet. Sana ona buna cennet degilse birsey diyemem tabiki. Herkesin hayat görüsü standartlari ve maddi olanaklari farkli sonucta :)
Ironi degil hee :)
sinirlari da ben kapattim. euroyu da biz gurbetciler yükseltiyoruz caktirmiyoruz bakmayin
niye? kimseye hakaret etmedim.Mune ile Kazen de çatır çatır ban yedirecekler oooh sefaları olsun
Samimiyet kurmaz. Kendini izole de eder ama sonrada Almanlar bizi insan yerine koymuyor diye de yakinir.
Vallaha ben burda türk pasaportumla dogup büyüdüm. Okula ve üniversiteye de gittim. Akademisyenim. Bana ikinci sinif muamelesi yapilmadi bu konularda. Uzun lafin kisasi: Bize yabanci olarak da her imkan acik eger ki istersek. Burdaki okuma imkanlarini Türkiyede mum ile arardik.
Ne şartla gelmek istedigine baglı Arastır o kadar detaylı bilmiyorum her sene kanun degisebiliyoeIyi de dostum Almanya'ya gitmek kolay mi? Almanya'dan Turkiye'ye kesin donus yaparsin ama Turkiye'den Almanya'ya nasil gideceksin vize vermezler bir kere. Ben en son Isvicre'de bir egitime katilmak icin vizeye basvurdum egitimin bittigi gun vizem de bitiyor ha bu Turk bir sokak gezsin peynir yesin cikolata alsin dememisler direkt defol git gozum gormesin seni diyor ulke.
Allah kimseyi sonradan görme yapmasıngurbetcileri catir catir kiskanan ve yermeye calisan insanlari okudukca zevk aliyorum resmen
mest oldum yine. yarin bir iki story paylasmaliyim.
cok kiskanc ve haset insanlar doluymus etraf :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?