- 30 Aralık 2009
- 23.770
- 95.042
- 1.123
- Konu Sahibi meredithgrey
-
İnş avrupa bizim bu gurbetçilerin gotune tekmeyi basar da o zaman görürüm ben bunlarıLaf olsun işte.
O kadar vatan delisiysen gelir burada yaşarsın, şartları ne olursa olsun.
Daha fazla yazmayayım ban yemek istemiyorum :)
İnş avrupa bizim bu gurbetçilerin gotune tekmeyi basar da o zaman görürüm ben bunları
Bazi kesim gurbetcilere takmis ama, Buradaki yetmis yasinda almanlar bile kalkip markette çalışıyor.Oyle disardan göründüğü gibi toz pembe değil hersey.Ev fiyatlari ucuyor.Vergi desen tavan.Bir gıda ucuz.Oda yine kisinin elinde kalkipta bes liralik seye yirmi lira verirsen hic bir yerde gecinemezsin.
Bende trden geleli cok olmadi,yabancida degilim duruma.Ama orda yasadigimin bin kat iyisini burda yaşamıyorum.Tek degilim neticede ailem var dikkat ediyorum.Har vurup harman savurmuyoruz.Cnku biliyoruz ki oyle yaparsak gecinemeyecegiz.
Ayrıca ben sunu anlamiyorum yaa hersey ates pahasi diyorlar geçinemiyoruz diyorlar .Ama unlu bir marka indirim yapsa veya indirim cadirlari kurulsa insanlar kiran kirana almak icin yarışıyor.Bu ne yaman celiski !?
Bazi kesim gurbetcilere takmis ama, Buradaki yetmis yasinda almanlar bile kalkip markette çalışıyor.Oyle disardan göründüğü gibi toz pembe değil hersey.Ev fiyatlari ucuyor.Vergi desen tavan.Bir gıda ucuz.Oda yine kisinin elinde kalkipta bes liralik seye yirmi lira verirsen hic bir yerde gecinemezsin.
Bende trden geleli cok olmadi,yabancida degilim duruma.Ama orda yasadigimin bin kat iyisini burda yaşamıyorum.Tek degilim neticede ailem var dikkat ediyorum.Har vurup harman savurmuyoruz.Cnku biliyoruz ki oyle yaparsak gecinemeyecegiz.
Ayrıca ben sunu anlamiyorum yaa hersey ates pahasi diyorlar geçinemiyoruz diyorlar .Ama unlu bir marka indirim yapsa veya indirim cadirlari kurulsa insanlar kiran kirana almak icin yarışıyor.Bu ne yaman celiski !?
Kıskancın dan catlayıp batlayıp yazıyor olmayasın küfür etmeye kadar agzını bozduguna göre edebinizle konusun hanfendi uslubunuza dikkat edin!!!!Oooooo hem elmeğini yiyim hem b*k atayımcılar gelmiş ben uyurkenBakalım neler okuyacağım şenlik başlasın
Lisans mezunuyum. Kendimi geliştiremedim. Her hangi bir iş istiyorum. Satış danışmanlığı filan olur. Bana diyo ki mağaza sahibi sabah 9da geliyoruz akşam 9 10 gibi çıkıyoruz. Bu olabilecek bir şey mi Allah aşkına. Bolca tekstil fabrikası vardı yaşadığım yerde. Kapıdan giremiyosun başvuru için bile tecrübeli arıyolarmış.Şimdi de mesela evliyim çocuk yok yaşımın geçtiğini düşünüyorlar ve çocuk yapar da işi bırakırım diye beni işe almak istemiyolar. Ölelim istiyolar. Eşim polis idare etmeye çalışıyoruz tek maaşla şu an. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Tek temennim şu gurbetçilerin gelip oy vermemesi. Ama maalesef ki biletleri bile alınıyor gelsinler oy versin diye.
aylık 2000 tl kredi ödemem var.
Evim kira.
Kızım okula giderse servis+ ögle yemeği toplam =800 tl (aylık)
Mutfak masrafım ne kadar kısarsam kısayım ALLAH sizi inandırsın et bile varken buzluğumda 3 kişi için aylık pazar masrafı dahil, ekmek, su dahil 2000 tl !
Eşim pandemi döneminden 1 ay önce işyeri açtı.
Onun kirası, vergileri ( suan sadece kendisini çeviren bir işyeri bize zerre katkısı yok)
İş arıyor suan.
Kendisi mühendis.
2 yıl önce 7.000 tl'ye çalışan adam suan 4.000 tl bile alamıyor (!)
Kimse bana masal anlatmasın.
Kıskancın dan catlayıp batlayıp yazıyor olmayasın küfür etmeye kadar agzını bozduguna göre edebinizle konusun hanfendi uslubunuza dikkat edin!!!!
hııhııı soğuk dış güjjler bolca sürün köpürte köpürteDış güjler mi? Oldu o zaman iyi günnnneeeer.
Ucuzluk cadirindan bisey almak iyi bisey mi:)kriter bu mu yani:)hani bu pahaliliga ragmen bu arabalar nasil satiliyo ya desen neyse de cula caputa 3kr indirimli alayim demis adamBazi kesim gurbetcilere takmis ama, Buradaki yetmis yasinda almanlar bile kalkip markette çalışıyor.Oyle disardan göründüğü gibi toz pembe değil hersey.Ev fiyatlari ucuyor.Vergi desen tavan.Bir gıda ucuz.Oda yine kisinin elinde kalkipta bes liralik seye yirmi lira verirsen hic bir yerde gecinemezsin.
Çok batladım sormayın. Küfür nerde ayrıca ben göremiyorum?
Yani neye savunuyorlar anlamıyorum ben. Biz burda sadece bizim hayat nekadar zorlaştı bu ekonomik dönem kötü vuruyor derken burasi cennet bilmem ne diye yorum yapılıyor. Türkiye cennet ona laf yok ama keşke bizde onu görebilsek iyi olurdu bizim euro dolarla işlerimiz olmadı için öyle kaldıkKimse gurbette yaşayanlara takmıyor hanımefendi. İstisnasız her konuda biz TL’nin değer kaybından ve ekonomik sıkıntılardan söz ddiyoruz, gurbetçi ablalar görevmiş gibi gelip konuyu karıştırıp insanlarla alay ediyor. Kimsenin yurtdışında yaşayanlara bir şey dediği yoooooooooooooooook!
birim birim yazayım mı ?Benim geçen yaptığım içinde et olmayan aylık 800 TL alışverişime çok dendi valla 2000’i duymasın taşlarlar seni
Eşim de mühendis ve verilen maaşlar 3500-4000 ve haliyle işsiz şu an. Gencecik adam evde aylardır, dalga geçer gibi rakamlar veriyorlar.
Eşim inşaat sektörü ve maalesef emlak piyayası batık biliyorsun.Benim geçen yaptığım içinde et olmayan aylık 800 TL alışverişime çok dendi valla 2000’i duymasın taşlarlar seni
Eşim de mühendis ve verilen maaşlar 3500-4000 ve haliyle işsiz şu an. Gencecik adam evde aylardır, dalga geçer gibi rakamlar veriyorlar.
birim birim yazayım mı ?
süt tozundan peynir almayı reddettigim için kilosu 40 tl olan peynir alıyorum desem lüks gelir mi acaba ?
Yoksa süzme peynir diye satılan ama ne oldugu belli olmayan peynir yesem daha mı fakir işi ?
Unlu markalarin indirim cadirlarindan bahsetmistim.Ama evet araba konusu da varUcuzluk cadirindan bisey almak iyi bisey mi:)kriter bu mu yani:)hani bu pahaliliga ragmen bu arabalar nasil satiliyo ya desen neyse de cula caputa 3kr indirimli alayim demis adam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?