Siz ne dersiniz acaba

Ben de bir anımı yazayım, annemin işyerinde seveni çoktur. Annemin iş arkadaşı bir hanım ablamız anneme seni çok seviyorum dünür olalım demiş. Neyse annem adımı söylemiş zannımca Googledan çocuk bakmış bana. Ertesi gün annesi gelip anneme senin kız kaç para kazanıyor diye sormuş, annem de söylemiş. hanım abla da bizim çocuk o kadar kazanmıyor demiş sırtını dönüp gitmiş. Sonra acaip bir şekilde arkadaşlıkları bitti, o günden sonra annemle hiç konuşmamış. Kısacası dünür seçerken de dikkatli olmak gerek , gelin/damat acaip çıkabiliyor

Yaa konu dısı olacak ama ben senin cok guzel giden bi iliskin var diye hatırlıyorum acaba üyeleri mi karıstırdım, eski konularımdan hatırlıyorum seni cherry acımasız yorumlarınla

Ona tekmeyi attım kız artık flört etmiyorum namussuzla

Yok ben müzmin bekarım artık flört etmekten falan sıkıldım evimin erkeği olacak adamı görücü usülü arıyorum

Bizimkileriyi anlasiyor ama nasip bence. Gerci oyi anlasıp ta ikii haftaya bir birbirlerini ariyor sohbet ediyorlar. Farklı il zaten bulusma pek olmuyor haliyle

Dünürlerin birbirileri ile iletişim halinde olması,
Bir bayram seyran da bir araya gelmesi oturup iki laf edebilmesi bence kıymetli.
Ama çok büyük bir kriter olarak da görmüyorum meseleyi.

Olmazsa olmaz diye bir şey yok
Olursa da tatlı olur .
Bu kadar

Her insanı ilişki gibi;
Saygılı, seviyeli, mesafeli, anlayışlı.
Evladını düşünen ebeveynler de bunu yapabilmeli en azından.

Yani dunurum beni arasin, sik sik konusalim, abla veya kardesim diye hitap etsin hatta diyor.. Birlikte alisverise falan gidebilelim diyor.. Yani arkadas gibi istiyor
Aynen mükemmel bu sayede sizin evinize de rahatlıkla karışsın sizde ilişkinizde mesafeyi ayarlayamayin en sonunda patlasın ve olan sizin evliliginize olsun .

Bizim aileler gayet mesafeliler çokta güzel oluyor . Bu sayede aileler de evimizin içine karismiyor herkes kendi hayatidna . O samimiyet en fazla sizi üzecek . Annenizle iyi olan kayinvalideniz size hüküm surmek isteyecek .

İçten içe istemesi istemesi çok doğal. Ben de mesela eşimin kardeşlerimle arasının iyi olmasını çok isterim. Abim ben ve eşlerimizle tatile vs gitsek çok mutlu olurum. Ama bu bir kriterim olmaz tabi ki. Olsa çok güzel ama olmasa da sağlık olsun derim. Araları kötü olmasın ama sırf arada bağ var diye de kimse kimseyle kanki olmak zorunda değil .

Bir arkadaşım yakın zamanda evleniyor . Sırf damat arkadaşımın annesinin memleketine yakın bir yerli diye kadın arkadaşımı iteleye iteleye evlendirdi Şimdi de daha evlenmeden ailecek sıkı fıkı duruyorlar . Şöyle söyleyeyim ilişki altı ayda evliliğe döndü ki annesi olmasa arkadaşım kesinlikle beceremezdi

Anneniz sosyalleşmek istiyorsa kolu komşu ile gün yapsın bence. Eğer denk gelir anlaşırlarsa ne ala ama bu bir kriter olamaz. Yarın öbür gün dünürlerle arası bozulsa sevmese sizin evlilikte mi bitcek çok alakasız. Bir de bizim bu milletteki aşırı beklenti tutkusunu anlamıyorum nerede çokluk orada bipbip demeden de geçemicem

Kadın herhalde oğlunun maaşı şehirdeki en yüksek maaş sanıyordu senin maaşı duyunca egosu incindi arkadaşlığını bitirecek kadar hemde. Çok ilginç

Bu benim annem
Şansına mesafe seven bir dünürü var ve annem başımın etini yiyor bu kadın ne suratsız diye. Arada kalmaktan gına geldi.

Bu arada yorumlari annem de okudu, yorumlar icin tesekkur ediyor. Bir de yanlis anlasilmamak icin sunu eklemek istiyormus: Ben samimi istiyorum ama laubali degil, yanlis anlasilmasin diyor. Zaten biz de oyle mic mic sulu seyleri sevmeyiz surekli eve gelinsin istemeyiz zaten falan diyor.. Yani samimiyet dedigim dengeli bir samimiyet diyor.. Oyle resmi istemem sadece diyor.. Yani nasil samimi gorusulen arkadaslar var mesela (laubali degil, samimi ama yine de belli bir mesafede) onlar gibi isterim diyor

Kendisine saygılarımı sunarım, umarım arkadaşlık edeceği dünürlere denk gelir. Gelirse çok iyi olur tabi ama gelmezse de bence çok dert değil.

Iste mesela yakinimizda oyle bir ornek var.. Iki dunurler cok samimi ve annem de onlari ornek gosteriyor onlara ozeniyor.. Sizce beklentisi sacma mi
Her aile bir degil. Beklenti içinde olmamali anneniz beklenti olursa öyle bir dünür bulamaz.hayirlisi desin. Simdiden hayale kapilmasin .siz arada kalirsiniz kaynanan bana bunu dedi diye alinmayacaksa samimi olsun. Bizde aileler yılda bir araya gelirdi oda ogluni over benimki kizini öyle sacma sacma muhabnetlerdi .samimiyet karsi tarafta vardi ic iceydiler akraba dünür vs ama hep arkadan konusilurdi sonradan bende en iyisi uzak olmak derdim.iyi bir aileye denk gelinde gerisi bence onemli degil ayda yilda bir olsin

Birde şu var bizimkiler oturur konuşur bir araya gelir ama benim kayınvalidemin ciddi sağlık sorunları var doğal olarak bu şekillendirici oluyor böyle durumlar da olabilir yoksa size tepeden bakan bir aile ile ztn olmaz

Çok muhabbet tez ayrılık getirir. Anneniz kayınvalidenizle arkadaşlık ederken bir sorun yaşasa direkt size yansıyacak ve arada kalacaksınız. Ne gerek var? Arkadaşlık yakınlık sadece dostlara özeldir. İki aile arasındaki ilişki ise çok farklı dengede ve mesafeli olmak zorunda.

Annenizin bayramını kutluyorum öncelikle . Kendisine söyleyin en iyi dünür ve en iyi kayınvalide resmi kimsenin işine karışmayani . Siz eşinizle mutlu olun ailesi size huzursuzluk vermesin en güzeli o . Yoksa dünür daha önce hayatında var mıydı yoktu . Belki taa uzaklarda yaşayacaklar kırk yılda bir denk gelecekler .önemli olan kayinvalideniz sizi mutsuz huzursuz etmesin

Kadın herhalde oğlunun maaşı şehirdeki en yüksek maaş sanıyordu senin maaşı duyunca egosu incindi arkadaşlığını bitirecek kadar hemde. Çok ilginç

Yok bence, kadın şeker ve iyi bir insan, o şekilde insanlar değillerdi bence. Annem zaten ne iş yaptığımı söylemiş, ben çok çok iyi bir iş yapıyorum PhDyim şuyum buyum, çocuk da ünv mezunu olunan normal bir iş yapıyor. Yani çocuk ortalama bir kazanaca sahip diyeyim, ortalama üstü olan taraf benim Burdan sonra hikaye giderek acaipleşiyor, bir ay sonra ekşi sözlükte geziyordum Görücü Usülü tanışılan kızın Gollum çıkması diye bir başlık var sanırım çocuk orda bu olaydan ve benden bahsetmiş Basbayağı çalıştığım yerin adını yazmıştı.

Son düzenleme:
Daha neler asıl sorunlar böyle ilişkilerden çıkıyor. Sorunsuz ama resmî bir ilişki vıcık vıcık gezip sorunlar doğmasından iyidir. Ayrıca oğlumu evlendirdim diye neden gelinin annesiyle kanka olayım ki

Çok saçma, sizin evliliğinizden ziyade kendine kanka arıyor gibi. Tabi erkek tarafı iyi insanlar olsun tamam da, fazla samimiyet gereksiz. Ayrıca fazla muhabbet tez ayrılık demişler doğru, onların arasında sorun olsa eşinle ilişkinde de sorun olacak. Bence anneni sosyalleşeceği bir ortama soksan daha iyi, sana iyi bir eş istemek yerine kendi çıkarını düşünmesi ilginç geldi.

Yani dunurum beni arasin, sik sik konusalim, abla veya kardesim diye hitap etsin hatta diyor.. Birlikte alisverise falan gidebilelim diyor.. Yani arkadas gibi istiyor

Kendine arkadaş edinsin o zaman. Dünürüyle arkadaş gibi olmaya çabalayacağına direkt arkadaş bulsa hem daha kolay hem daha mantıklı. Ayrıca annenizle kayınvalidenizin arasının çok çok iyi olması sizin yararınıza bir durum olmaz. Yarın bir gün kocanızla ilk kavganızdan zaten o arkadaşlıktan eser kalmaz ya neyse

ben birakın annemi yedi sulalemin bile hic tanimadigi bir insanla evlendim aradaki dünürlük ilişkileride gayet resmidir.
bayramda seyranda gerekli hallerde aranir bize geldilerse nezaketen bir yemege alma vs olurdu.
böyle olunca annemde anneniz gibi abimi tanidigi bildigi birileriyle evlendirmeye niyet etti öylede oldu.
sonuç abimin eş ailesi annemin burnundan getirdi ikisi tartisir sulalecek annemi arar kafa ütülerler, ikisi küsünce hepsi bir birine tavir alir vs vs.
size ve annenize tavsiyem mesafe candır ha annenizin istedigi gibi olabilir mi vardir tabiki boyle dunurler ama sayisi cok mu az mı bilemem umarim size iyi insanlar denk gelir annenizde mutlu olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…