Siz ne düşünürdünüz?

buztuz

Allahu ekber!☝
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
966
1.932
333
Herkese güzel hafta sonları diliyorum öncelikle.
Sevgilimin kardeşi(erkek), eşi tarafından aldatıldığını görünce adamı orada yaralıyor. Sonrasında adam hastanede hayatını kaybediyor, kendisi de tutuklanıyor.
Bunu sevgilimden duydum, yeni olmuş. Evlilik arifesindeyiz dolayısıyla ne düşüneceğimi şaşırdım. Sevgilimi, kardeşinin hatasıyla yargılamıyorum ancak böyle bir olayın yaşanmış olması da değişik hissettirdi bana, ağır geldi. Siz olsaydınız ne hissederdiniz, tavrınız ne olurdu?
Yorum yapan herkese teşekkürler.

Tabiki korkarım.
Ve sen ne düsüniyorsun bu konuda diye agız ararım.
AMa bence sıkıntılı bi durum.
Aldatmıssa ayrıl bitsin.
Öldürmek ne?

Tabiki korkarım.
Ve sen ne düsüniyorsun bu konuda diye agız ararım.
AMa bence sıkıntılı bi durum.
Aldatmıssa ayrıl bitsin.
Öldürmek ne?
Kardeşi de pişmanmış, bilemiyorum...
Aynen öyle. Cinayetin hiçbir nedeni olamaz.

Suç kişiseldir anlık öfke, kontrol kaybı başkasına mal edilmeli bilemiyorum bi düşünürüm. Sizin sevgilinizde de böyle öfke sorunları var mı?
Uzun zamandır hayatımda bu zamana kadar hiç şiddete dayalı bir şey görmedim. Normal halinde çok sakin, tartışma esnasında ben haksızsam ve onu zorluyorsam paso konuşur, haksızlığımı kabul etmem için. Konuşma şekli gayet sakin en azından benim konuşma şeklime göre gayet sakin. Tek sorunu çenesine sahip olamaması.

Başkasının faturasını sevdiğim insana kesmezdim. Benim ailemde de alkolik ağzı bozuk birisi var, leş yani. Benim zerre kadar kendisiyle alakam yok. Nişanlım ve ailesi ona bakıp beni yargılasa hiç hoş olmazdı, üstüne ondan önce ben bırakırdım kendisini. Senin önem vermen gerek nokta sevgilinin davranışları nasıl, çok kıskanç kısıtlayan tip mi, öfke kontrolü var mı, saçma abuk ve şiddete meyilli hareketler sergiliyor mu.. ya da sevgisiz mi büyümüş nasıl bir çocukluk geçirmiş.. bu soruların cevabına göre yön vermelisin, kardeşinin ne yaptığı ile değil diye düşünüyorum.

Bi süre daha gözlemleyin iyice düşünün şiddete eğilimi var mı derim. Ama dediğim gibi bi taraftan da suç kişiseldir karmaşık bi durum

Sonuç olarak kadın cinayeti gibi. Acaba eşini de vurdu da kadın kurtuldu mu?

Doğru. Bende başkalarının suçlarını diğer insanlara yüklenmemesi taraftarıyım ancak burada bir cinayet var orası düşündürüyor beni. Sonuçta kardeşi olduğu için ileride o kişiyle karşılaşma ihtimalim ya da evime gelme ihtimali yüksek. Bu kısımda ayrı düşündürüyor, bilemiyorum.

Sonuç olarak kadın cinayeti gibi. Acaba eşini de vurdu da kadın kurtuldu mu?
Eşine bir şey yapmamış sanırım çünkü adamla boğuştuğu için kendisi de yaralanmış, tutuklanmadan önce hastaneye kaldırılmış.
Cinayetin erkeği, kadını yok bence çünkü yitip giden her durumda da can...

Suç kişiseldir.
Eş adayına iyi bakın.
Ancak bu durum cinayet, adamı öldürdü eski eşine ne yaptı? Aile bu durumda ne yaptı oh haketti tavrında mıydı?
Eşine bir şey yapmamış sanırım ya da yapmaya fırsat bulamadı bilemiyorum çünkü adamla boğuştuğu için kendisi de yaralanıp hastaneye kaldırılmış. Ailesiyle farklı şehirlerdeyiz pek iletişimim de yok o yüzden tavırları nasıl bilemiyorum, sadece erkek arkadaşımın söylemlerini kıyaslayabiliyorum.

Suç kişisel ama büyütüldüğü aile aynı. Neticede kim yetiştirdiyse bu mantığa göre yetiştirdi. Üstelik anlatılan her şeyin doğru olduğu da belli değil. Cinayet işleyen herkes "namus" kılıfına sığınıyor indirim için. Ben soğurum , gerilirim , tüm süreci süresiz dondururum. Beklemeye alırım.

Nasıl olacağı hiç belli olmaz. Genetik diye bşr gerçek var aldatma geni bile babadan geçebiliyormuş ama tam tersi de olabilir. Mesela benim eşimle kardeşi tam olarak iki zıt karakterdir. Aranız iyiyse normalde bir problem yoksa kardeşinin hatasından dolayı bir insanı yargılamak doğru gelmiyor bana. Şöyle bir durum da var ileriye dönük ciddi bir ilişkiyse ne bileyim çocuğunuzun katil bir amcası olacak mesela. Bilmiyroum belki de ben fazla ayrıntılı düşündm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…