Genelde biri mezara biri hapse aldatan kadında kendine yeni birini buluyor. %95 böyle bu olayların...Sonuç olarak kadın cinayeti gibi. Acaba eşini de vurdu da kadın kurtuldu mu?
Aynen öyle, ben de hem erkek arkadaşımı hem de ileride ki olabilecek şeyleri düşünüyorum. Kimseyi yargısız infaz yapmak istemiyorum ama kolay bir şeyde değil ne düşüneceğimi şaşırdım...Nasıl olacağı hiç belli olmaz. Genetik diye bşr gerçek var aldatma geni bile babadan geçebiliyormuş ama tam tersi de olabilir. Mesela benim eşimle kardeşi tam olarak iki zıt karakterdir. Aranız iyiyse normalde bir problem yoksa kardeşinin hatasından dolayı bir insanı yargılamak doğru gelmiyor bana. Şöyle bir durum da var ileriye dönük ciddi bir ilişkiyse ne bileyim çocuğunuzun katil bir amcası olacak mesela. Bilmiyroum belki de ben fazla ayrıntılı düşündm
Herkese güzel hafta sonları diliyorum öncelikle.
Sevgilimin kardeşi(erkek), eşi tarafından aldatıldığını görünce adamı orada yaralıyor. Sonrasında adam hastanede hayatını kaybediyor, kendisi de tutuklanıyor.
Bunu sevgilimden duydum, yeni olmuş. Evlilik arifesindeyiz dolayısıyla ne düşüneceğimi şaşırdım. Sevgilimi, kardeşinin hatasıyla yargılamıyorum ancak böyle bir olayın yaşanmış olması da değişik hissettirdi bana, ağır geldi. Siz olsaydınız ne hissederdiniz, tavrınız ne olurdu?
Yorum yapan herkese teşekkürler.
Doğru. Edemem, edemiyorum da...Suç kişisel ama bunlar da aynı ana babadan olup, beraber büyümüş iki insan. Kardeşine karşı hep bir mesafesi olacağını garanti eder misiniz?
Allah korusun gerçekten. Ama bu örnek verdiğiniz olayda kasıtlı bişey yok ancak benim anlattığım olayda ele alınan suç aleti ve onunla işlenen cinayet var. Allah kimseyi o duruma getirmesin gerçekten, anlık bişey.Allah korusun evlerden uzak ama
Kocam beni aldatirken bastim
Olayın şokuyla kadıni ittim
Kafasını komidinin köşesine çarptı
Kadın öldü
Ben katil oldum
Kız kardesimin sevgilisi ne düşünür
Erkek kardeşinin sevgilisi be düşünür
Bence çpk mantıksız sonuçta aynı ailede büyüdüler kardeşler diye sevdiğin adamı yargılayamazsın. Benimde abim psikopattır bir aürü olayı oldu ama benimle hiç bir alakası yok. Benim abim böyle diye benim eşim benle evlenmeyi düşünmekten vazgeçerse kusura bakma ama cehanneme kadar yolu var düşüncen çok yanlış. Kardeşinin yaptığı şeyi evleneceğin adama kesemezsin.Herkese güzel hafta sonları diliyorum öncelikle.
Sevgilimin kardeşi(erkek), eşi tarafından aldatıldığını görünce adamı orada yaralıyor. Sonrasında adam hastanede hayatını kaybediyor, kendisi de tutuklanıyor.
Bunu sevgilimden duydum, yeni olmuş. Evlilik arifesindeyiz dolayısıyla ne düşüneceğimi şaşırdım. Sevgilimi, kardeşinin hatasıyla yargılamıyorum ancak böyle bir olayın yaşanmış olması da değişik hissettirdi bana, ağır geldi. Siz olsaydınız ne hissederdiniz, tavrınız ne olurdu?
Cinayetin hiçbir haklı sebebi olamaz ve fail dışında kimseye addedilemez.Kardeşi de pişmanmış, bilemiyorum...
Aynen öyle. Cinayetin hiçbir nedeni olamaz.
Bu tarafdan bakınca da siz haklısınız. Ben de kimseyi yargılamak istemiyorum başkasının suçuyla ancak ortada cinayet değilde başka bişey olsaydı bu kadar zorlanmazdım, ne düşünceğimi ben de bilemiyorum.Bence çpk mantıksız sonuçta aynı ailede büyüdüler kardeşler diye sevdiğin adamı yargılayamazsın. Benimde abim psikopattır bir aürü olayı oldu ama benimle hiç bir alakası yok. Benim abim böyle diye benim eşim benle evlenmeyi düşünmekten vazgeçerse kusura bakma ama cehanneme kadar yolu var düşüncen çok yanlış. Kardeşinin yaptığı şeyi evleneceğin adama kesemezsin.
Neden kardeşine mesafesi olsun?Suç kişisel ama bunlar da aynı ana babadan olup, beraber büyümüş iki insan. Kardeşine karşı hep bir mesafesi olacağını garanti eder misiniz?
Evet onu bende düşünüyorum, sonuçta yarınımızın bize ne getireceğini bilemiyoruz, anlık olan bişey. Sadece bunu bilerek evlenirsem hata mı yapmış olurum, ya da bunu kaldırabilir miyim buna karar veremiyorum.Cinayetin hiçbir haklı sebebi olamaz ve fail dışında kimseye addedilemez.
Evet kardeşi yapmış ama bu dünyada herhangi birimizin ya da ailemizden birinin böyle bir ağır ceza içeren suça karışmayacağına dair garantimiz de yok.
Sevgilinizin yerinde sizde olabilirdiniz... o sizi bu durumda biraksa ne düşünürdünüz. Suç bireyseldir. Isleyen cezasini ceker. Bence sevgilinizin ailesi de bu konuda cok cok üzgünlerdir. Bu durumda sevdigim insani eger cok seviyorsam birakmazdim. Hatta bunu aklima dahi getirmez onun yaninda nasil olurumun hesabina girerdim.Herkese güzel hafta sonları diliyorum öncelikle.
İşte ne sizin ne de sevgilinizin kaldıracağı bir durum yok ortada, bunu anlatmaya çalışıyoruz.Evet onu bende düşünüyorum, sonuçta yarınımızın bize ne getireceğini bilemiyoruz, anlık olan bişey. Sadece bunu bilerek evlenirsem hata mı yapmış olurum, ya da bunu kaldırabilir miyim buna karar veremiyorum.
Allah korusun gerçekten. Ama bu örnek verdiğiniz olayda kasıtlı bişey yok ancak benim anlattığım olayda ele alınan suç aleti ve onunla işlenen cinayet var. Allah kimseyi o duruma getirmesin gerçekten, anlık bişey.
Mesafe derken, bu adam evlenince aile aşığı kesilmesin, onu diyorum. Kardeş bal da olsa, bi mesafe olmalı. Aileden birinin suçlarının bütün faturalarını ödemeye talip olmadığı, bu uğurda eşini yok saymadığı sürece sıkıntı yok.Neden kardeşine mesafesi olsun?
Adam suçunun cezasını çekiyor, can almış ve inşallah ömür boyu müebbetle bedelini ödeyecek.
Kanunda birinci derece yakınlar bile birbirlerine karşı ifade vermeme özgürlüğüne sahip, neden ilişkisini kessin?
Haklısınız. Bende yargısız infaz yapmak istemiyorum, sonuçta herkesin hayatı, seçimleri kendine özgü. Ama işte o ama var belki ileride çocuğum olursa amcasının ismi cinayete karışmış olacak, çocuğum olmasa bile onunla aynı ortama girdiğimde ben kendimi nasıl hissedicem onu bilemiyorum çünkü şuan buradan hissettiğim korku bunun reel hali ne olacak karar veremiyorum.İki kardeş birbirinden çok farklı olabilir.
Mesela annem öğretmen kaç yıllık. Dayım tam tersi hiçbir baltaya sap olamayan, ondan bundan para tırtıklayan, çalıştığı yeri dolandıran bir kişi. Demem o ki sırf aynı aileye mensup diye kişileri etiketleyemeyiz.
Ama elbet bir gün siz de o kişiyle muhatap olacaksınız. Ondan size bir şey diyemem. Ben gerçekten öldürme amacı güttü mü bunu merak ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?