siz ne dusunuyorsunuz?ev gecimi...

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.575
11.492
498
Dun aksam bi ortamda bi konu konusuldu.bi arkadasim esimin maasini ben yonetirim.o calissin ben harcligini veririm diyip guldu.diger arkadas ise buna katildi.erkegin eline maas birakmayacaksin diye...
Nedir bu ego bu hirs..yada esim maaaini elime saysin egosu..
Bi evde para konusu cok konusulmamali..sanki evliligin temeli maasi gibi gorunmemeli...kadinda erkekte sorumlulugunu bilmeli..
Esimin aldigi maasi bilirim..heray nereye ne kadar harcadigini soyler..borclardan elimize heray cok az para kalir.onunlada geciniriz.esim ihtiyaclarimi karsilar.disari ciksam parasiz birakmaz.vermeyi unuttugunda bana kizar ciddi ciddi..bu samimiyetin olsun artik git cuzdanimdan al istedgn kadar der..cekinmemden nefret eder..cok yorgun geliyorum unutuyorum der.bi ara istersen maasi getryim evin mali isleryle sen ilgilen dedi.kabul etmedim.sevmem banka isleri oraya ode buraya ode...esim cok guzel idare ediyor.ben biraz savurganim.o daha idareli..
Evlilikte esler bu duvari asmali..ihtiyaclarini rahatca istemeli..fakat ben erkegin elinden maasini almayi erkegi pasif konuma dusurdugune inaniyorum...erkek sorumlulugunu bilmeli.evin gecimiyle maddi olarak hesap kitap yapmali..kadinsa uzerine dusenleri yapmali...nedir bu hirs...yada erkek kadinin eline maas saydimi ne oluyor...
Burde maas karti olayi var.maasi bankada kalsin.cekip evde durmasinin mantigi ne.karsilikli guven inanc varsa bu konular su yuzune dahi cikmamali..siz ne dusunuyorsunuz..?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kadınların bu ben bilirim erkek ne anlar ya tavırlarına ben de sinir oluyor. Bizim evimizde mali tüm işleri babam halleder, annem ev hanımı ev harcamaları için kredi kartı var, ayrıca babam bir tane de bankamatik vermiş eğer paraya ihtiyacı olursa kendi gider çeker bankadan. Babam arada evden çıkarken pazar parası, market parası diye para da bırakır. 30 yıllık evliler annemin bir defa bile bana para ver dediğini de duymadım babamın annemi parasız bıraktığını da görmedim. Ben evin mali işleri ile erkeklerin ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum, kadınla erkek arasında bu tarz şeylerin bahsinin geçmesinden hiç haz etmem. Bu yaşıma kadar babamdan hiç para istemedim hep kendisi şu da harçlığın diye bırakmıştır. Şimdi çalıştığım için paraya ihtiyacım yok zaten. Eğer ileride çalışmazsam da eşimden para isteyebileceğimi sanmıyorum, zaten sırf onu düşünerek çalışmaya başladığımdan beri para biriktiriyorum. Beni bir süre idare eder en azından Ama inşallah eşim babam gibi cömert ve düşünceli olursa ben de sorun yaşamam, tabii ne kadar düşünceli olsa da gidip de eşimin cebinden asla para almam maaşını getir ben yöneteceğim de demem...

Evlilik zaten paylasim...ama sadece bu maasi elinden alacagim diye plan yapanlari gordum..yazik hakkaten..

açıkcası bende bu durumdan hoşnut değilim...

ben çalışıyorum o da çalışıyor... ben kalkıpta elimdeki parayı maaşı alınca direkt eline wermem o da wermesin bana maaşları aldığımızı ne kadr aldığımızı bilelim... bu ay şu kadar paramız war (ortak) diyelim ve ona göre harcamamızı yapalım..

yani ewdeki mali işleri sadece ben üstlenmek istemem o da ne harcadığını bilsin paramız kalmadığında dişini sıksın sorumluluk alsın isterim ben onun annesi babası değilimki o da ergen bi çocuk deil ben eline azar azar wereyim? çok saçma çok....

bende karşıyım yani... sıkıntılarda mutluluklarda, para da parasızlık da beraber göğüs germeliyiz........

Evet kesinlikle..erkek sadece caliscak parayi esine verecek.kadin egosunu tatmin edecek.erkek parasiz kalip yine caliscak.yahu bi insan esini nasil boylekucuk duruma dusurmeyi isterki....

Evet kesinlikle..erkek sadece caliscak parayi esine verecek.kadin egosunu tatmin edecek.erkek parasiz kalip yine caliscak.yahu bi insan esini nasil boylekucuk duruma dusurmeyi isterki....

ben istemem arkadaş o ne ölee... bende duydum bi arkadaşımdan kocamın maaşını yönetiyorum dedi ben çok saçma buldum sanane adamın parasından yaa bırak o da sorumluluğunu bilsin... annesi misin sen onun saşırıyorum walla.....

Evlilik zaten paylasim...ama sadece bu maasi elinden alacagim diye plan yapanlari gordum..yazik hakkaten..

bunun hırsla ne alakası var onu çözemedm ortada bir geçim derdi var erkek beceremesse kadın eline aklısınızki sorumluluk sahibi esiniz var bnm esim hesap kitap bilmz nereye ne harcandıgı belli olmaz hesabı hiç yapmayan ben hesap kitap yaparkn yan gelip yatan biri denedm erkk erkklini bilck kadın kadınlını die baktm hiç hesap kitap bilmio geri ele aldm mecbur keske sorumlulunu bilse beni bu derttn kurtarsa ama nerde ele avucuna bişi kalmıoki

aynen katılıyorum size benim eşimde öyle. ne faturalar yatar gününde ne kira ne alışveriş. ne hesabı ne kiabı belli. har vurup harman savurur. yıllardır maaşını elime sayar. maaş kartında harçlığını bırakır gerisini bana verir. bende her şeyi yerli yerine yatırırım. kendi maaşımıda aynı şekilde yeri var. her şey yolunda çok şükür.

Bizdede annemdedir maas karti.harclik verir sadece.nedeni şu babam dikkatsiz harcar yani ver 500 tl gider harcar gelir annem gecindirir evi.boyleside daha iyi.faturalar pazar market kasap annem halleder cunku.

Benim eşim para idaresini, önceliğin ne olduğunu pek ayarlayamıyor. O yüzden maaşımı eline vermem. Gereken ödemeleri yaparım. Oda diğer ödemeleri yapar.
Ama idareyi iyi bildiğine inansam eline veririm gocunmam. Sonuçta he ben ha o ikimizde evimiz için harcamıyormuyuz.

Ama bizdede para muhabbeti oluyor zaman zaman hatta daha dün akşam bunun tartışmasını yaşadık, keşke yaşamasak ama işte...

Son düzenleme:
ben de bu mali konularda yaşanan komik diyaloglara çok tanık oldum, oluyorum ve şaşırıyorum. mesela benim babam savurgandır, ummadık yerlerde ummadık harcamalar yapar, zaruri ihtiyaçlardan kısar o nedenle hayatında hiç çalışmamış, ev hanımı annemin eline verdi maaş kartını. annem de çok güzel çekip çevirdi evi.

şimdi ben de eşim de çalışıyoruz. maaşlarımızı biliyoruz, sorumlulukların farkındayız. harcamalara dikkat ediyoruz. zaten olması gereken de bu. ev, bütçe, yuva ortak. ne ben, ne de eşim hiç borca batmak ister miyiz? bence kimse kimseye maaş kartını vermemeli ( bazı durumlarda yukarıda anlattığım gibi zorlanmalar dışında) bu kartı alanın kendini üstün hissetiği evliliklere ben de şaşırıyorum.

Bence olayı çok abartmışsınız ... Hırs denen bişey yok bence parayı herkes kazanır ama herkes tutamaz . Genelde kadınlar erkeklerden daha tasarrufludur. Kocası sorumluluğunu bilmiyorsa elinde tutamıyorsa kadın ele almalı işi. Benim annemde yıllardır babamın maaşını alır babam kendi isteyerek verio çnkü annem biriktirebilio babam bunu yapamıyor gerekli gereksz herşeyi almasını sever o yzden birikm yapamaz . Annemin ne kadar tutarlı olduğunu görünce çok hoşuna gitmiş anneme vermiş gidermiş sadece harçlık alırmış parasından hala da övünür ben annen sayesin ev araba sahibi oldum der dedemde ne kadar tutarlı diye takdir eder annemle hep. Her erkek bir değil bence herkes kendi kocasıyla kıyaslamasın konuyu çok abarttığınızı düşünüorum . Ego - hırs değil bnce bunun adı geçim derdi

valla bizim evde durum tam tersi. ben kendime biraz ayırıp ortak hesaba yatırması için eşime veriyorum :))
"erkeğin elinde para bırakmamak" söylemi genel olarak düşündüğünüz gibi hırs içeren bir ifade olabilir. bu şekilde ifade edilmesini ben de doğru bulmuyorum.
ama her ne kadar ben bu konuda tam bir beceriksiz olsam da, benim aksime birikim yapmak konusunda kadınların erkeklerden daha başarılı olduklarını düşünüyorum.
annem bu konuda çok başarılıdır mesela, babam yıllarca maaşını anneme verdi. kayınvalidem de öyle... abimin eşi, onun annesi... liste uzar gider.
yani, bu açıdan da bakmak lazım bence.

Ben bu konuyu kirs ego haline getirenlere ithafen konustum..elbette sizin durumunuz gibi ayricaliklar var

Sizi anlıyorum. Ama sorun bunun yapılmasında değil söylemlerde ..sorun bunu ulu orta kendisini övmek için eşini aslında düşürdüğü konumu fark edemeyen kadınlarda bence..Benim eşim maaş almaz ama eline geçen extra parayı bana verir sen iyi toparlıyorsun der. Ben çıkıp ulu orta her yerde Amann eşim ne kazansa getirir elime sayar evi ben yönetiriim çekip çeviririm o ne anlar zaten bu işlerden desem hoş olmaz...

Maaşlarımız benim hesapta toplanır.. eşim nereye ne harcamamız var bilir konuşuruz şuraya şu kadar diye.
Ay içerisinde ekstralarımızı nereye ne ödemelerimiz var güncel kontrol ederiz beraber
ben bütün ödemeleri net üzerinden öder ve takip ederim. yani evin muhasebecisi benimdir.
eşimin üzerinde kart var. sadece arada harclık gibi üzerine nakit alır benden..
herşeyden haberi vardır ama benimdir parayı idare eden, bütçemizi aşdıysak ben haber veririm. şurda dikakt edelim diye
birikim yaparım her ay mutlaka..
zaten bu iş benim mesleğim parayı idare ederim...
bu hırsmı küçük düşürmekmi...
keşke benim gibi hesap kitap bilen birine bende bıraksam bu işleri.. ne şanslı kocam var yahu

Yalnız şöyle bişey de var "erkeğin elinde para bırakmamak" sözü başka kapıya da dayanıyor bence öyle biraz kadınların dikkat etmesi gereken şeylerden biri arpası fazla gelmesin erkeklerin ne yapacağı belli olmaz elinde kararınca para olsun yeter . Azı yıkar çoğu zarar o yüzden yerinde olacak kocanın cebinde ki para bu her birey için de geçerli kadında da erkekde de . Az maaşla yetiremeyince kavglar gürültüler başlıyor çok olunca da ya kadın ya da erkek azıyor

Katılıyorum, bunu bir marifet yapıyor gibi... elime sayar çatır çatır harcarım gibisinden konuşan kadınlar var.. onlar ayrı bir dünya zaten..

Arkadaşlarınızın eşleri çok savurgan olabilir,nereye ne kadar harcadıklarını bilmeyebilirler o yüZden maaşlarını eşlerinin eline veriyorlardır onlar idare edip çekip çevirsin diye,kadın erkek fark etmez maaşlarını aldıkları zaman aynı gün içerisinde bitirenleri tanıyorum savurganlıkları yüzünden hiç alınmayacak şeylere para verenleri biliyorum sırf para harcamış olmak için o yüzden evliliklerde kim tasaruflu ise ona verilebilir maaşlar.

Bence kim tasarruf işlerinde daha başarılı ise onda olmalı ev idaresi. Kadın ya da erkek diye ayırmam. 1 kişide olunca para daha iyi hesabı biliniyor. Birikim yapılmak isteniyorsa en mühimi aylık gelir giderleri yazmak. Fuzuli harcamaları kısmak ve kredi kartının limitlerine sınır koymak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…