- 4 Ekim 2007
- 8.479
- 2.640
- 723
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
ben sizin yazınızla tamamen tezatlama yapmıştım aslında.
yani size katılmıyorum. Erkek erkekse eve para getirmeli kısmı bana çok argo geliyor. Kadın da çalışmak zorunda olmamakla birlikte eğer çalışıyorsa "benim param kimseye hesap vermem" gibi özgür kız serdenişleri bana çok uzak geliyor.
Erkek 'erkekse' para getirmeli diye bi şey yok ama biraz gerçekçi düşünüldüğü zaman evi için para getirmeyen erkek hoş bi imaj yaratmaz değil mi? Kadın da eğer çalışıyorsa benim param kimseye hesap vermem dememeli, derse zaten o evlilik de ilişkide de bi tuhaflık vardr
Demiiii yaniiiiiiiiiiii
Kadının parası kadının, erkeğin parası yine kadının..Kadın çalışırsa bir tek kendi özel ihtiyaçları için çalışır. Erkeğin kadının maaşından kuruş alması onun kocalık görevini yerine getirememesi demek.
Okuduklarım bana mı tuhaf geliyor, katılan var mı acaba?
Bence sorun burada o ilk bahsettiğin kadınların empati yoksunluğundan kaynaklanıyor.
Ben çalışan bir bayan olarak maaşımı hemen tamamını çekip de eşimin eline vermem hesabımda dursun lazım oldukça çekiyim isterim. Eşim dese ki çek ver bana bende dursun diye vermem ağrıma gider. Çünkü bunca sene idare eden bendim. Şimdi ben böyle düşünürken eşime kalkıp da çek getir parayı bana sen harcamayı bilemezsin diyemem. Zaten ne giderimiz varsa kimin ne ödeyeceği belli. Eşimin parası kalmazsa da alır kartımı çeker. Bunun kocalık vazifesiyle falan alakası yok. Bu iki durum karıştırılıyor. Ev geçimi bu adam parası kalmamışsa ama eşi para kazanıyorsa ne yapacak bankadan kredi mi çekecek? :)
Bir toplulukta eşlerini sümsük gibi gösteren kadınları anlamam ben de. Direk lafı sokarım durmaz çenem :)
Bu devirde "benim maaşım benimdir" diyebileni tebrik etmek lazımAma konu farklılaşıyor. Zaten habersiz alırsan bu saygısızlıktır. Ben buna çok dikkat ederim. Benim eşimin çalıştığı yerde bazen işçilereden birine yardım toplanıyor. Ben habersiz aldıysam, elini cebine attı para yok ya da yetmiyor. Utanmasını istemem. Bu farklı bir mevzu ve saygıyla alakalı.
Benim hiç öyle tabularım yoktur. Cebine elimi atmam, benim maaşım benim gibi.
Bu devirde "benim maaşım benimdir" diyebileni tebrik etmek lazımKimsenin maaşı evlilikte kimsenin değildir. Öyle olsaydı ben kirayı ödemezdim. Ama sonuçta ben bu adamı severek evlendim. Ve bu evde de başka bi kadınla yaşamıyor, benimle yaşıyor. Tabiki beraberce masraflar karşılanacak.
Uzun lafın kısası konu benim açımdan çok gereksiz olmuş. Yani amaç yok konuda.
Eşlere çocuk muamelesi yapmamak mı konun teması yoksa paranın konu dahi edilmeyek bir madde olduğunu savunmak mı?
Ben de bu gereksizliği düşünmedim değil.
Herkes baktığı açıyı yazmış ama eşinden para alan her erkek kocalık vazifesini yerine getiremiyordur denmesi düğümü kopardı bende. Ben zevkimden çalışmıyorum ama bu eşime sırf benden para aldı diye yarım koca muamelesi yapmam demek olamaz :) ben yapamam en azından..
Bu erkeklerin özgüvenleri de ne menem birşeymiş, hemen inciniveriyorlar.
Kim uygunsa o idare eder mali işleri, kadın veya erkek farketmez.
Bu durum idare edeni yüceltmediği gibi, idare edilen tarafı da pısırık, özgüven yoksunu yapmaz.
İlla birinde olması gerekiyor mu gerçekten idarenin. Yani illa bir ekonomi bakanı lazım mı her eve?
bizim evde bu bakanlık yok işler de tıkırında.
Ben de aşağılayıcı olduğunu düşünmüyorum..Bana hepsi ama hepsi çok bayağı geliyor.
Benim maaş kartım eşimde
Bunu her yerde rahatlıkla söylüyorum. Bu benim ezikliğimi göstermez. Ama ben merkeze uzak bir yerde çalışıyorum. ATM ye gitmem zaman kaybı eşim çekiyor maaşımı. İş bu vesileyle birlikte evlendiğimizden beri maaş kartım onun cüzdanındadır. Bundan da gocunmam.
Maaş günlerimiz yakın birbirine. İkimizin maaşını da çeker eve getirir. Gidecek yerler bellidir. Kredi kartları ödenir
Yatırım yaptığımız kısım ayrılır. Cüzdanlarımıza koyacaklarımızı koyarız. Eve ayıracağımız miktar ayrılır yeri bellidir.
Banka kartlarımızda para bırakmayız. Ha lazım olursa cebine elimi de atarım..Bundan da gocunmam. Ayırdığımız para bittiyse uyumadan derim benim param bitti bana para bırak sabah unuturum diye. Git al der. Ben de derim: erkekler bu angarya işler için vardır hadi yorma beni git bırak ayakkabılığın üstüne. Bu tür muhabbetler beni neden aşağılasın ki.
AY Ben bugün hiç bir şeye katılmıyorum.
Ben zevkimden çalışmıyorum. Bu devirde hala zevkinden çalışan var mıdır diye de merak ederdim.
Zevkinden çalışması için bir insanın esnek çalışma saatleri olması lazım. Hani filmlerde kadınlar durur durur hadi bir kahve içelim der ve cümbür cemaat dışarı çıkarlar. Sonra morali bozuktur.. Ben çıkıyorum der gider..
Zaten alınan maaş tatmin ediyordur ruhunu vs vs vs.. bu uzun bir liste.
Ama ben 8-18 6 gün ctsi yarım gün çalışan biri olarak. merkezdan çok uzakta çalışan biri olarak zevkimden çalıştığımı söyleyemem.
Haddini bil...benim ne kadar bos vaktim olup olmadigi seni ilgilendirecek ve bunu yazacak kadar bos vaktin var iste:)O kadar belliki boş vaktinizin olmadıgı.
Bdv den dünyayı yönetiyosun cünkü tatlım.
Koskoca evi yönetiyor derken?
Alemsin inan güldürdün beni.
Çok şanslıyım ki boş vakitlerimde bişeyler düşünebiliyorum. Olan var olmayan var. :))
Babam diyor ki hanım beni yönetir ben ondan harçlık alırım.
He ayrıca koskoca evi yöneten birinde bırakın da birazcık ego olsun. Birinde ego var mı yok mu diye düşünecek kadar hiç boş vaktim olmadı benim. Ne kadar şanslısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?