siz ne dusunuyorsunuz?ev gecimi...

Evlilikte güven ve terazi dengesi çok önemli bence.

Fakat nasıl ki her kapı kilidinin anahtarı farklı ise her evliliğin anahtarı da farklıdır.

Kimi evliliklerde adam tutucudur ,eşine harçlık gibi para verir hesap sorar. Kimisinde bayan tutucudur ,erkeği har vurup harman savurur. İdareyi yüklenmeyi ister.

Bunu ego savaşı olarak görenler var evet ama genelde evin idaresini sağlamak amaçlı bayanlar onu yapıyor bence.

Benim evliliğimde herkes maaşını ortaya koyar ,aylık ödemeler yapılır. Kalanla idare edilir.

Dediğim gibi her evlilik aynı değil. O yüzden denge önemli.

Ben eşimin cüzdanına bile bakmam. Cebinden para almam...

Çalışan bi bayanım. İstediğimi alıyorum zaten. Allahıma şükür ben bu sorunları yaşamadım hiç...

Bunu da doğru bulmuyorum. Çalışınca Alman usulü mü olması gerekiyor. Ya bir gün çalışmasan ne olacak? O zaman zorlanmayacak mısınız cebinden para almaya. Öyle ya da böyle neden herkes kendini ötekileştiriyor. Evli insanlar arasında illa uç noktalarda mesafe mi olması lazım.
Cebinden para almak kötü bir şey mi? Ya da almamak kötü bir şey mi?
Neden doğal takılmıyorsunuz?

Bence bahsettiğiniz kişilerin eşleri para idaresinden pek anlamadıkları için kadınlar idareyi ellerine almışlardır. Ama erkeğe sorumluluk yüklemek şart.
Eşim de ben de çalışıyoruz. Eşim evimizin borcunu ödüyor yani maaşının çok büyük bir bölümü ev kredisine -bizim borcumuza- gider. O yüzden diğer giderleri ben karşılıyorum. Bankanın internet şubesi sağolsun hiç zahmete girmiyorum. Ama eşim hesap yapar gelen faturalara bakar. Ev ve giderler ortaksa birlikte karşılanacak tabiki. Benim gelirim var, tek başıma yaşarım eşimden para isteyemem diye tribe giremem açıkcası. Para çekmemiş olabilirim nakite ihtiyacım olursa eşimden isterim tabiki sonuçta artık herşeyimiz ortak. Eşim de benden ister zaman zaman. Alman usulü yaşamaya hiç meraklı değilim valla :)

Katılıyorum.
Eşimde bana verir maaşını, şu an çalışmıyorum ama çalışırkende bende olurdu maaşlar , nereye ne ödenecek bilip takibini yapardım hala da durum bu.
Eşim tutumlu değildi evlenmeden önce, cebindeki paranın miktarını bilmezdi. Öyle ki evlendikten 1 yıl sonra damatlığının cebinden 400lira para çıktı (bahşiş veririm diye ayırıp unutmuş)eşim farkında bile değildi. Ben dolabı düzenlerken buldum.
Markete giderdik hiç fiyatına bakmaz, kampanya, indirim nedir bilmezdi.
Giyim alışverişi yapacağında girer bir mağazadan fazla fazla alır çıkardı. (Aynı gömlekten 3 tane vs bunun gibi şeyler)
Bana baka baka öğrendi, nasıl alışveriş yapılır. Anneme bile söyler hep, Eylül benden tutumlu, iyikide öyle, keşke onu daha önce tanısaydım diye.
Yani kısacası hangi taraf daha tutumluysa paranın takibi onda olmalı bence. Ben savurgan olsaydım eşime verirdim zaten bu sorumluluğu.

konunuz herkese göre değişebilecek bişey
kimine göre ev geçimini kadın yapar kimine göre erkek
kendimle ilgili şunu söylemek isterim
eşimle evliliğimizin ilk aylarında yaşadığımız sorunlar ve sonrasında eşime olan güvenimin azalması sebebiyle
maaş kartımı eşime vermem
maaşım ne kadar söylememde
eşimde bana söylemez bende onun ne kadar maaş aldığını cidden bilmiyorum.
o her ay kira öder fatura öder
bende ufak tefek ödemeler yaparım gerisini ona söylemeden birikime atarım bizde böyle yani
para konusunu çok dillendirmeyizde malum zamanında baya ceremesini çektik..

ama ev hanımı olup
tüm ipleri elinde tutmak isteyen
herşeyin ben bilirim diyen kadınlarıda anlamıyorum
ne var yani
erkekler bu kadar mı beceriksiz bir evide geçindiremezler mi?

Ben konu sahibine yazdım ilk mesajımı. Olaya kendi kendini dahil eden sizsiniz (bakın hala siz diyorum ).

Yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimdir, saldırı diye yorumlayanların kendi sorunudur. Dert edecekseniz bunu kendi kendinize edin, ne düşündüğünüz umurumda değil.

Terbiyeni takın? Yine üzerinize vazife olmayan konularda önemsemişsiniz kendinizi.

Ayrıca istediğim cevaba istediğim kadar alıntı yaparım. Buna siz karışamazsınız ki. (Burada yine bir gereksiz kendini önemseme görüyorum)...

Bizim evimizde de idare bende ..Bundan hoşnut değilim ama yapacak bir şey yok ,eşim çok savurgan kendisi de bu durumunu kabul ediyor ve maaşını alır almaz benim banka hesabıma havale ediyor .Bunun hırsla alakası yok ,övünmüyırum da tam tersi bana yük oluyor çünkü ben düşünmek zorundayım ne nereye ödenecek ..

Eşim ise bu durumdan memnun,şikayetci değil ama ben ara ara patlamalar yaşıyorum çünkü mesela taksitli alışverişleri unutuyor ,hesaba katmıyor ve yeni şeyler almak istiyor yurt dışında tatil,yeni bir bilgisayar vs gibi ..Her seferinde onu ben frenlemek zorunda kalıyorum ..Bana dediği şu ..Ben isterim ama sen hayır de bana bakma sen benim istediğime ...Ama olur mu öyle şey ?O evin ergen çocuğu gibi ben de onun annesi..
Bu durumdan hiç memnun değilim ..Keşke mali konularda idareli bir eşim olsa
Neyse ki başka konularda iyi

evin idaresi sorumlulukla ilgili
yani kadın yapamıyorsa erkek
erkek yapamıyorsa kadındadır
ama toplum içindede bu durum yok kocam maaşını elime sayar ona harçlık veririm saçma resmen adamı rencide etmek olur
bizim evin hesabı eşimdedir
maaşını alır harçlıgımı verir
eve ekstradan para bırakır
gerisi beni ilgilendirmez

Çalışmasaydım eğer ya da bir gün olur da bebeğim doğduktan sonra çalışmazsam, eşimim cebinden yine para almam..
Şöyle bir fark olur.. O bana para verir.. Şuanda ara ara sorar para vereyim mi diye..Bir sonraki maaşımı almaya yakınsam isterim
Aramızda mesafe yok bizim. Diğerlerini bilmem de..

Elektriği suyu doğalgazı ve mutfak masraflarını eşim öder..
Ev kirasını ben öderim..

Zaten istanbulda yaşıyorsan eve giren kadar çıkar.. Bu durumda da iki kişi çalışmadan çok sıkıntı çekilir diye düşünüyorum...
He evim olsaydı çalışmazdım orası ayrı
İnşallah ilerde o da olur

Evlenince tüm paylaşımlar ortaktır bence. İkimizde çalışıyoruz biz , aybası maaşlarımızı ortaya koyarız bütün giderlerimizi not alır ikimizde aynı miktarda harçlıklarımızı alır kalan parayı da ortak hesabımıza koyarız. ödeme işleriyle eşim ilgileniyor.
bazen ikimizde ucunu kacırabiliyoruz harcamaların ama sonra yine dikkat etmeye başlıyoruz
İki tarafta da üstünlük düşüncesi olmadığı sürece maas erkek te ya da kadın da kalmış ne önemi var ki sonuçta aynı ev için harcanıyor.
Allah kimseyi böyle sorunlarla karşı karşıya getirmesin

Bilemeyeceğim de yazdıklarınız hala benim evliliğe bakış açıma ters düşüyor. Cebinden para almanın neyi kötü ki? O vermeyi unutursa o zaman yandı gülüm keten helva.
Peki harcamaları yaptıktan sonra herkesin ne kadar maaşı kaldıysa kendi hesabında mı kalıyor sizin evde?

öyle şey mi olur ya eşten maaşını almak ne demekmiş. adam çalışsın para kazansın eşine versin,adama lazım olduğunda eşinden mi isteyecek parayı ? özgüven kaybına neden olur bence erkekte.

öyle şey mi olur ya eşten maaşını almak ne demekmiş. adam çalışsın para kazansın eşine versin,adama lazım olduğunda eşinden mi isteyecek parayı ? özgüven kaybına neden olur bence erkekte.

Demiiii yaniiiiiiiiiiii
Kadının parası kadının, erkeğin parası yine kadının..Kadın çalışırsa bir tek kendi özel ihtiyaçları için çalışır. Erkeğin kadının maaşından kuruş alması onun kocalık görevini yerine getirememesi demek.
Okuduklarım bana mı tuhaf geliyor, katılan var mı acaba?

Bir şeyin hesaba kalması mümkün değil ki:)
Bebek olacak ve ona bir şeyler almaya başladık bile :)
Kıyafetlerinden battaniyesine, yatak takımına almaya başladık :)

Bu aydan önceki aylarda altın alıp kenara koyuyorduk.. Artık bu zamandan sonra onu da yapamayız çünkü bi beşik 900den başlıyor :)
Bebek arabası, mama sandalyesi vs. Hepsi masraf.

Cebinden para almak eğer haber verirsen kötü değil ama diyelim ki adamın cebınden habersiz parasını aldın.
Adamın belki cebindeki son parası. Ve ona güvenerek bi öğle yemeği yiyeyim dedi. Elini cebine attı para yok.. Bu doğru değil bence.
Parayı istersin, o verir ya da git al der.. Bu benim başıma pek gelmedi ama suçlusu da ben değilim herhalde..
Belki şükretmek lazım:)

kesinlikle çok doğru söylüyorsun. Bu tip kadınlar eşlerinden parayı alır adama lazım olduğu zaman çocuğa harçlık verir gibi para verir sonra da kocam pısırık diye dert yanar

Bunun ego ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

8 Yıllık evliyim ve 8 yıldır evin giderleri ile-gelirleri ile ben ilgilenirim. Çünkü eşim beceremez ve bunu söyler de ben anlamam sen nereye ne yatacak söyle yatırıyım der. Ödemeleri yapar, kendi harçlığını alır kalanını bana verir.

Çünkü ben eşimin ihtiyaçlarını eşimden daha çok düşünüyorum, şuna ihtiyacın var gel alalım, buna ihtiyacın var gel alalım, çocuğumuzun şunu eksik gibi.

Bunun ego ile değil de para idaresine kendine olan güvensizlikle ve eşine olan güvenle alakası olduğunu düşünüyorum.

Bu durumdan memnun musunuz derseniz hayır, para hesabı yapmak resmen hamallık.

Ben hesabı yaparım eşimden internet bankacılığından yatırır.

Bu durumun net çizgileri yoktur ki. Aileden aileye değişir, ama benim gözlemlediğim o ki "paralar bende" diyen kişiye (kadın/erkek fark etmez) ev içinde veya dışında daha büyük sorumluluk düşüyor. Kendi kendine bazı şeyleri üstüne almış oluyor.

Ha ben kendi evimden örnek verirsem eğer, eşim de bana maaş kartınız vermez ben de ona vermem ama saklı gizli olduğu için değil, hiç aklıma gelmedi vermek ya da almak :44: Bizde mi bi sıkıntı var acaba :44: Ne gerekirse alırız o an kimin yanında varsa ya da kimin maaşından kaldıysa. Sınırlar çizmek bana pek doğru gelmiyor hayata genel bakışım bu yönde, belki de bu yüzden.

Bu devirde maaşın eline sayılması mı kalmış online bankacılıkla çözülmeyen işlem yapılamayan ödeme yok.

Evde bütün ödemeleri ben yaparım hepsi de online şekilde ödenir. Parası biten atm den çeker bu kadar yani.

Ama konu farklılaşıyor. Zaten habersiz alırsan bu saygısızlıktır. Ben buna çok dikkat ederim. Benim eşimin çalıştığı yerde bazen işçilereden birine yardım toplanıyor. Ben habersiz aldıysam, elini cebine attı para yok ya da yetmiyor. Utanmasını istemem. Bu farklı bir mevzu ve saygıyla alakalı.
Benim hiç öyle tabularım yoktur. Cebine elimi atmam, benim maaşım benim gibi.

kesinlikle çok doğru söylüyorsun. Bu tip kadınlar eşlerinden parayı alır adama lazım olduğu zaman çocuğa harçlık verir gibi para verir sonra da kocam pısırık diye dert yanar

ben sizin yazınızla tamamen tezatlama yapmıştım aslında.
yani size katılmıyorum. Erkek erkekse eve para getirmeli kısmı bana çok argo geliyor. Kadın da çalışmak zorunda olmamakla birlikte eğer çalışıyorsa "benim param kimseye hesap vermem" gibi özgür kız serdenişleri bana çok uzak geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…