siz ne dusunuyorsunuz?ev gecimi...

Bence o kişilikle alakalı bir problem para yönetimi ile bağdaştırılmamalı çünkü çoğumuzun annesi babalarımızın parasını yönetiyor.

Bu sadece laf.
Eminim öyle bişey yoktur.
Ki olsa bile bu nasıl bi tavır nasıl bi söyleyiş şekli?
Amaç ne burda?
Bakın ben kocamı yönetiyorum.
Ee bize ne?
Kocan elinden paranı alsa onuda söyler misin?
Söylemezsin.
Niye?
Çok küçük düşürücü olur dimi?
Sen niye sölüyosun?
Kendimi yüceltiyorum.
Kocan ne oluyo bu durumda?
????

Bence hiç bi konuda insan eşinin önüne geçmemeli.
Yanyana çıktıgımız bu yolda ömür boyun yanyana yürürüz inşallah.

Para konusunda konusmaktan hiç hoşlanmam.
Ne ailemle ne arkadaşlarımla ne de eşimle.
Bizim yuvamızda o ay önce faturalar yatar. Kalan para belirli bi yerde durur isteyen ihtiyacı olanı ordan alır.
Ne ben gidip sayarım ne o sayar.
Gün geldi parasızda kaldık ama niye bu kadar harcadın ne aldın diye birbirimize sormadık.

Kısacası ne o beni yönetti ne de ben onu.

arkadaşlar, biraz sert çıkıyoruz gibi geliyor bana.
hepimiz zaman zaman arkadaşlar arasında bu tür şakalar yapmıyor muyuz? hiçbirimiz ciddi değil tabii ki ama eğer yakın arkadaşlar arasındaysak bu tür söylemler çok da can sıkmamalı bence.

Evet cevremde bunu gordugum.icin ego dedim..birde askin paylasimin sevgiinin olmasi yasanmasi gerekirkenboyle kucuk hesaplar pesine dusulmemeli..

Son düzenleyen: Moderatör:
Kocasının bununla ilgili bir derdi yok ki, kime ne? Babam kendisi bilhassa anneme verir ben halledemiyorum der. Babam yönetilmeyi annem de yönetmeyi sever. Oturup bundan rahatsızlık duyma derecesine gelmeniz ayrıca ilginç. Mesela ben çalışıyorum ama ev ekonomisinden anlamam. Üşeniyorum açıkçası, herşeyi eşim halleder. Böyle diye anneme gidip kızayımmı anne anneeee kendine gel ne bu ego diye. Hatta babamında gözünü açayım kadın kısmına para mı verilirmiş

katılıyorum kesinlikle konu sahibine... kocaman adama harçlık vermek nedir yahu.. erkeklerin bi ağırlığı olmalı benim gözümde...elinden kartı alınıp harçlık verilen adam bana güçlü ayakları yere basan adam izlenimi vermiyor..ben açıkçası maaşınıda almam neye ne harcadığınıda sormam.. maddi konulara çok girmek istemiyorum eşimle.. sormuyorum bile ödedin mi diye... ikimizinde çok şükür geliri var.. ne o bana karışır nede ben ona... hiçte sorun yaşamadık...

Valla bunun herkes için sadece ego tatmini olduğunu düşünmüyorum. Ben ayın 1' inde maaş alıyorum, eşim hem ayın 11'in de hem ayın 25'inde maaş alıyor. Ben kendim daha önce bankada çalıştığım için, eşim evin ekonomik işlerini bana bıraktı. Eve ne lazım, mutfağa ne lazım sen benden iyi bilirsin, yatırım yapacaksakta bankacılık deneyiminle daha iyi karar verirsin dedi. Maaşını çeker eve getirir, faturaları ve ödemelerimizi ayarlarız, kalan para ile de geçiniriz. Ama mesela benim eşim yanında fazla para taşımayı sevmez, ihtiyacı olanı harçlık olarak alır yanına, bitince tekrar ister benden. Hiçte egom tavanlarda değil, eşimin bana güveniyor olması hoşuma gidiyor sadece, fatura ödemeleri zaten otomatik ödemede, yani çokça da birşey yapmaya gerek kalmıyor. Onun maaşı da benim maaşım da bizim paramız bunun egoyla ilgisi yok benim açımdan.

Annenizde konu komşunun yanında kocamı yönetiyorum, benden harçlık alıyor gibilerinden konusuyor mu?
Ego işte tam da burda.

Annenizde konu komşunun yanında kocamı yönetiyorum, benden harçlık alıyor gibilerinden konusuyor mu?
Ego işte tam da burda.

Babam diyor ki hanım beni yönetir ben ondan harçlık alırım.

He ayrıca koskoca evi yöneten birinde bırakın da birazcık ego olsun. Birinde ego var mı yok mu diye düşünecek kadar hiç boş vaktim olmadı benim. Ne kadar şanslısınız.

Bende boyle dusunuyorum.erkegin bu konuda buyuklugu olmali..cocuk gibi yonetecegim bi es istemem

O kadar belliki boş vaktinizin olmadıgı.
Bdv den dünyayı yönetiyosun cünkü tatlım.

Koskoca evi yönetiyor derken?
Alemsin inan güldürdün beni.

Çok şanslıyım ki boş vakitlerimde bişeyler düşünebiliyorum. Olan var olmayan var. :))

Son düzenleme:
Bir evlilikte maaş/para gibi üstünlükler elbette olmamalı. Ancak sizin yaptıklarınız da bana normal gelmedi. Siz evlisiniz, çalışmıyor olabilirsiniz eşinizden para almak neden sizi incitiyor? Madem incitiyor çalışmanız lazım.
Kötü bir şeymiş gibi de evde para idaresi kadının harcı değilmiş gibi bir intiba bıraktı yazınız bende..Savurgan olduğunuzu falan dile getirmişsiniz ama yine de bir tarafınız çekinik bu konuda. Ele aldığınız konu kendinize göre doğru.

Size katılıyorum, "erkeğe maaş verilmez" ne kadar çirkin bi tabir. Bu ben kocama güvenmiyorum demenin farklı versiyonu aslında. Bende tam tersine para konularında kendimden çok eşime güvenirim. Ben ucunu kaçırabilirim ama o kaçırmaz. Benim maaş kartım falan hep eşimdedir istemem de çünkü böyle çok rahatım o şekilde idare etmek takip etmek zorunda kalırım. İlginç valla hayret ettim

Yok ya dünyayı falan yönetmiyorum gözünüzde fazla büyütmeyin beni. Nasıl görünüyormuşum karşıdan ilahi...

Koskoca evi yönetiyor evet. Ev kadınlarını küçümsüyor musunuz yoksa?

Bu arada tanımadığınız birine tatlım falan... Çok avam bir tabir ben sizin mahalle arkadaşınız değilim. Boş vaktim yok derkenki ironiyi size nasıl anlatırım bilmem. Niyet dahi etmem.

Erkegin esine maasini vermesi neden ego olarak ifade ediliyor anlamadim gitti...

Esim evliligimzden beri maasini elime verir. İhtiyaci kadarini alir ,gerisi bende kalir. Evin ihtiyaclarini,faturalari vs...gibi seylerin harcama planlarini ben yaparim.

Esim 4 ay maasi bana vermedi,evi kendi idare edecegini soyledi ve saygi duydum. 4 ay boyunca maasi birakin yetirmeyi aciklarimiz bile oldu. Esim bu isi yapamayacagini dile getirdi ve simdi yine maasi bana veriyor.

Bu ego tatmini degildir. Gecim derdidir.

Esimin dengesiz ve tutarsiz harcamalarina goz yumup ay basini getirememektense, sizin deyiminizle ego lu kadin olur evimin gecimini en duzeyli ve artirici sekilde olmayi yeglerim.

Ben eşimin cüzdanına bile bakmam. Cebinden para almam...

Çalışan bi bayanım. İstediğimi alıyorum zaten. Allahıma şükür ben bu sorunları yaşamadım hiç...

Evet cevremde bunu gordugum.icin ego dedim..birde askin paylasimin sevgiinin olmasi yasanmasi gerekirkenboyle kucuk hesaplar pesine dusulmemeli..
Katılıyorum bu yorumunuza Durumaya hanım,bence de evlilikte"küçük hesaplar" peşine düşülmemeli.

Son düzenleme:

Yazıyorum siliyorum. Her harf sana fazla geliyor yahuu :))

Avamlıksa üstünüzden akıyor. İlk yorumunuzu okuyun bi zahmet. Saldırıya gecilmiş.
Terbiyeni takın.

Ceza almak ve konu baska yere gitsin istemiyorum.
Cevap verecekseniz bile alıntı yapmayın..

Bunun hırsla veya egoya bağlantısını kuramadım, her evde kim daha idareli ve kim evi çekip çevirebiliyorsa maaşta ondadır bu her eve görede kadın veya erkek değişir.
Eşinizden para isteyememeniz bu konuda eşinizden çekinmeniz ayrıca çok tuhaf geldi bana , Öyle bir yazmışsınızki kadın elinin hamuruyla erkek işine karışmasın der gibi.. Siz bazı şeyleri eleştirmişsiniz ama bende bu düşünce yapısını hiç sevmem

eğer çift ikisi de çalışıyorsa giderler ortaK olabilir
fakat senin maaşın benim maaşım muhabbeti olmamalı
para muhabbetinden hiç hoşlanmıyorummmmm
eğer sadece erkek çalışıyorsa da hanımına bakmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…