siz ne yapardınız ?

betty_Y

Hiç şaşmayan saat gibi işler durur kader...
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2013
475
228
123
merhaba hanımlar
sizlere danışmak istediğim bir sorunum var
şöyle kii bir evlilik yaptım malesef hüsranla sonuçlandı,bebeğimi kaybettim kandırıldım vs derken insanlara olan güvenimi de kaybettim.çok yıprandım çok kırıldım ve artık bu tarz büyük sorunlarla karşılaşmaktan da çok korkuyorum.ayrılalı 3 sene oldu.3 senedir hiçbir erkekle görüşmedim.görüşmek istemedim.zaten pek görüşmek isteyen de olmadı.
asıl konuma geleyim.çok yakın arkadaşım yaklaşık 1 senedir beni kuzeniyle tanıştırmak için uğraşıyor.adamı tanımıyorum.sadece fotoğrafını gördüm.Allah günah yazmasın hiç tipim değil yani ben de dünya güzeli değilim sonuçta ama yaniii yok içim ısınmıyor bir türlü.ama arkadaşım çok ısrar ediyor hatta annesiyle birlikte ısrarcılar.sadece yüzyüze bir sefer de olsa görüş diyorlar.
evlenmeyi yuva kurmayı çok istiyorum ama çok korkuyorum.şimdi hoşuma gitmeyen birisiyle de görüşürsem bu korkum daha çok artmaz mı? hem onun da kalbi kırılmaz mı?kafam çok karışık.ne yapmam lazım bilmiyorum.zaten adam hiç evlilik de yapmamış.gerçi anlatmışlar beni.olsun dürüst, güvenilir olsun yeter falan demiş.ama bilmiyorum işte yani evet yuva kurmak istiyorum tekrardan ama herhangi biriyle de değil tabi.
siz olsanız ne yapardınız? en yakın arkadaşınız size böyle bir teklifle gelse tipiniz olmasa da sırf adam iyi diye görüşmeyi kabul eder miydiniz?
karışık yazmış olabilirim affola

Adamın iyiliğini aynı evde yaşamadan birlikte vakit geçirmeden tam olarak anlayamazsınız ama evlenmek için adım atmak istiyorsanız biraz mantık evliliği gibi olsun diyorsanız sadece adamın iyiliğini değil çevresini maddi durumunu eğitim durumunu da öğrenmeye çalışın ona gore karar verin görüşüp gorusmemeye

herkes fotograflarda guzel cikmiyor.. belki bir cay icip fikirlerini alsaniz tipini begendigimle evlendim de ne oldu bu ondan daha insan diyeceksiniz.. bir cay icip resmi muhabbet etmekle kimsenin kalbi kirilmaz. arkadasinizin israri da sona ermis olur. bir saatini ayirabilir insan. zaten yakin yere cagirirsiniz beyler gelmekle mukellef.. isterseniz hatta arkadsiniz da gelsin temelli resmi muhabbet olur daha kolay olur.. ama begenirseniz de belki insan gibi insani bulacaksiniz. hani hikaye var ya adam denize dusmus iki kere gemi gelmis. kabul etmemis yardimi. ben inancliyim Allah bana yardim edecek demis. bogulmus. obur dunyada Allahim neden ayrdim etmedin sana inanmistim demis. Allah da iki kere gemi gonderdim ya demis.. tabir-i caizse..

Bence bir kez yüz yüze bir ortam da görüş ondan sonra karar ver en azından bu şekilde korkularını aşmak içinde adım atmış olursun

Evlilik amacıyla değil de tesadüf bir araya gelmiş gibi ortam oluşturulsun. Çünkü evlilik amacıyla görüşmede karşı taraf cevap bekliyor. Böylelikle kırılma vs olmaz.

Dış görünüş bence çook önemli bu bir gerçek, ama dış görünüşün fotoğrafla değerlendirilmesi yanlış.

Bir insanın güzelliği ağzını açtığı an değişiyor bende. Ortalama ya da altında dediğim insan dünya güzeline de dönüşebilir, dünya guzeli dediğim bir pula da dönüşebilir. Bunu düşünmek lazım cidden.

maddi durumu iyi evi arabası varmış.ama eğitim durumunu atlamışım.aslında mantık eviliği de benim mantığıma uymuyor tam oturtamıyorum yani sevmeden o şekilde evlilik nasıl olur bilemiyorum

evt haklısınız.bu konuda kızıyorum kendime aslında.tipe göre olmamalı.insan sevdiğini güzel görür misali.
hikaye çok anlamlı teşekkürler

Bende eşimle arkadas zorlamasiyla tanismak zorunda kaldim ilk 1 ay kalbi kırılmasın diye konustum esimle (ayni sekilde tipi hosuma gitmemişti)ama esimin o kadar temiz bir kalbi var ki insallah nazar gelmez beni kirmamak beni üzmemek icin uzerime titriyor suantabi her tipi cirkin olanin huyu guzel olacak diye bi kaide yok iyice ölç tart ben eşime 2.ayda aşık oldum dıs görünüşünü gormemeye kalbini gormeye basladim suan cok mutluyuz gercektenama her insan bir değil tabii ki ilk once bi konusman lazım kendini hazir hissediyorsan

ona evlilik amaçlı bahsedilmiş.benim dışımda gelişen bir olay tabiki.beklentisi olduğu için de ayrı bir tedirginlik var bende

mutluluğunuz daim olsun inşallah

Bence görüşün ama iyice tanımadan evlenmeyi. Belki görüşme sürecinde bir davranışı, bir huyu çok hoşunuza gidecek. Gözünüze güzel gelmeye başlayacak. Ancak fiziksel açıdan gerçekten de size göre baakmayacağınız, zaman geçirmekten hoşnut kalmayacağınız biriyse uzatmadan bitirin. Kırılır mı eder mi diye düşünmeyin, kısmet bu işler.

haklısınız kısmet.üzmek de üzülmek de istemiyorum

Bir zamanlar en yakın arkadaşım olan kişiyi buna ikna etmiştim. Sırf tipini beğenmedi diye bir çocuğu reddedecekti zorla konuşma başlattım. Şimdi 4 senedir beraberler ama ben arkadaşımdan ayrıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…