• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız altınları verir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
ailesiyle bu konu hiç geçmedi ama sözlüm bana bir laf söyledi sinir oldum. iki memleket var ve sadece kendi tarafında olan düğünde takılan altın ve paradan bahsediyor, diğerleri benimmiş ve ailesi dokunmazmış. bende tüm takılar gelinin oluyor kanunda da böyle dedim ''vicdan meselesi'' dedi. bunu söylemesinin nedeni düğünü ve eşyaları ailesi yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konu karsına cıkmak la kalsa iyi, gerceklesecekte.
Soz hakkın olmayacak. cunku adam acik acik soylemıs simdıden ileride ne olacagini.
Bile bile evlenmıs olacaksın.
Evlendıgın an altınları vermeyi kabul etmıs sayılıyorsun zaten

Ben durumları kotu insanlar, bizim ıcın borca girdiyse kendim verırım zaten ama boyle bastan hamit amcayla pazarlığa oturur gıbı soyledıgınde bisey bana host derım.
Yani o konu benim host dememle kapanır.

Kayinbabam bana epey bir miktar altın taktı. Fakat onların adette düğünü de aile yapar, gelen takıyı da onlar alıyormuş. Bizim adette öyle bisey yok. Düğünde gelen takıya biz karışmadık, düğün masrafına da. Onlara kaldı fakat zaten gelen para düğünü, düğün yemeğini masrafları anca karşılamış duyduğuma göre. Çünkü 2 gün yemekli düğün oldu.
Ve dediğim gibi Kayinbabam zaten bana ayrı olarak bir miktar altın takmıştı onlar direkt bizim oldu.

O zaman düğünlerini kendileri yapsınlar
Yapsınlar yapmasın diyen mi var? Bizim buralarda erkek ailesi üstüne düşeni yapar ona dayanarak yazdım. İster çift yapsın ister ailesi. Kanun ne diyorsa doğrusu odur

ailesiyle bu konu hiç geçmedi ama sözlüm bana bir laf söyledi sinir oldum. iki memleket var ve sadece kendi tarafında olan düğünde ve damada takılan altın ve paradan bahsediyor, diğerleri benimmiş ve ailesi dokunmazmış falan. bende tüm takılar gelinin oluyor kanunda da böyle dedim '' kanunu boşver vicdan meselesi'' dedi. bunı söylemesinin nedeni düğünü ve eşyaları ailesi yapıyor. sonra ben bişey diyemeden konu kapandı gitti kaç gündür de normal konuşuyoruz ama bu konu ilerde karşıma çıkacak belli ki.
Ben olsam vermem :KK20: :KK20:

Ha bu arada şunu da ekleyeyim, benim memleketimde olan kına da kendi tarafımızdan gelen takı ve parayı da ben kendi aileme bıraktım. Çünkü sonuçta bütün masrafı onlar karşıladı. Eğer siz masrafı kendiniz yapıyorsanız alabilirsiniz. Ama biz bu şekilde yapmıştık.

Ayol düğünü erkek tarafı yapar zaten. Eşyalarında yatak odasını bı de küçük ev aletlerini ki, tarafı alır, gerisini erkek tarafı karşılar. Yapacakları düğünün de lafını etmesinler bi zahmet. Düğünü onlar yapsın, eşyalarınızı sozlunuzle birlikte alın, altınlarinizi da vermeyin. Kanunu boşver ne demek,resmen hakkınızı gasp etmeye çalışıyorlar.

Bu arada nısanlının dogru duzgun ısı yokmus, hem maddi sıkıntı cekıp hem ailesine altınları verirsen dunyanın en mutsuz olursun.

Samanlık seyran olur lafı var ya, lafı guzaf.

Seyran meyran olmuyor dogalgaz faturası elektrik su telefon faturaları kira derken elinde sıfır lira kaldıgında ve vizyona giren filme gitmek senin ıcın luks olmaya basladıgında, samanlıgın allah belasını versin diyorsun.
Ask mask hak getire.

Ben erkek tarafından gelen hediye altini almadim,sonucta onlarda kendi tanidiklarina altin yapmislar ,damada kendi tarafi takti bana benim tarafim,sadece benim tarafımın ve hediye olarak es ve ailesinin yaptiklari bende kaldi ,diger turlu cok hakkaniyetsiz bence ,

Yapsınlar yapmasın diyen mi var? Bizim buralarda erkek ailesi üstüne düşeni yapar ona dayanarak yazdım. İster çift yapsın ister ailesi. Kanun ne diyorsa doğrusu odur
Olmaz öyle
Çocuklarının bir yuva kurmalarına yardım eden aileler zor durumda bırakılmamalı
Ki bu insanlar genelde iş gücünden muaf oluyorlar
O yaştan sonra insanları borç harç altında bırakıp
Genç iş gücü yerinde insanların hiç sorumluluk almaması olmaz
Kanun takılar gelinin diyor ama düğün masraflarını ailelere yüklemiyor
Tabi ailelerin ne ölçüde sorumluluk aldıklarıda duruma göre değişir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X