- 27 Nisan 2012
- 15.743
- 18.933
- 498
- Konu Sahibi Pelinimben
-
Evet devlet has.düşünmüyorum eşime benim ölümü bile sokma dedim ve elimden geldiğince gitmiyorum.Herşeyi planlayarak yaşayan biriyim ve çevremde benim gibi tiplerin çocuklarının düştüğünü uzun süre olmadığını duyunca korkuyorum işdeYani eğer devlet hastanesi düşünüyorsan mesela muayene parası testlerin parası hiç öyle hafife alınacak seyler değil gerçekten. İlk bebekte masraf da çok fazla oluyor herşey baştan Yeni olduğu için. Bebek arabasından pusetine beşiğine oda takımına kıyafet kişisel bakım derken para uçup gidiyor resmen
Ya işte biraz risk işi evet aman ben iki kere Bebek düşünüyorum dedim ikisinde de o ay hamile kaldım. Düşünce gücüyle hamile kalmış gibi oldum :) aslında Nisana çok yok bekleyebilirsin bence Nisana kadar ama tabi sen bilirsin nihayetindeEvet devlet has.düşünmüyorum eşime benim ölümü bile sokma dedim ve elimden geldiğince gitmiyorum.Herşeyi planlayarak yaşayan biriyim ve çevremde benim gibi tiplerin çocuklarının düştüğünü uzun süre olmadığını duyunca korkuyorum işde
Ne gibi testler mesela ben yakın zamanda jinekolojik muayene oldum düşününce tekrar gitmeyi düşünüyorum .
Benim ne düşündüğümü özetlemişsiniz belki kötü bir gebelik geçirip doktor hiç kıpırdama diyecek işten ayrılmak zorunda kalacağım.Bende nisanda bitsin çalışayım biraz birikim yaparım diyorum ama eşim tüm olumsuz şeyleri söylüyorçocuğum geç olabilir, olmayabilir gibi şeyler düşünmekte haklısınız ama hamileliğiniz de zor geçebilir, o yüzden maddi olarak rahatlamayı kredileri hafifletmeyi bekleyin derim... hamileliği boyunca yatan insanlar var şimdi hamile kalıp hamileliğiniz boyunca yatmak zorunda kalırsanız ne yapacaksınız? mesela benim öyle bir sağlık sorunum vardı ki 2 ay boyunca haftada 2 kez birtakım özel tahliller yaptırıyordum, özel sağlık sigortam karşılıyordu ama olmayanlar için büyük maddi külfet.
madem kötü ihtimalleri düşünüyorsunuz bunları da hesap edin. bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor.
Benim ne düşündüğümü özetlemişsiniz belki kötü bir gebelik geçirip doktor hiç kıpırdama diyecek işten ayrılmak zorunda kalacağım.Bende nisanda bitsin çalışayım biraz birikim yaparım diyorum ama eşim tüm olumsuz şeyleri söylüyor
Öyle bi imkânın olduğu surece isini bırakma derim kendi adıma soyleyim çalışıyo olmayi kendi paramin cebimde olmasini çok isterdim kızıma bisey almak isterken düşünmeden almayi lazim oldukça para istemek zorunda olmamayi çok isterdimAnnem de taşın gel diyor ist merkezi bir yerde oturuyor ulaşım her türlü var hem benim hem de eşimin işi anneme yakın yürünür bile sen çalış ben bakarım diyor
Merhaba Hanımlar 2 yıllık evli ,mutlu ama çocuksuz bir bayanım.Nedeni ev kredisi ,işe gidiş gelişim çalışma şartlarım hepsi.Güzel ustüme titreyen değer veren bir eşim var yani evliliğimle ilgili bir sıkıntı yok.Maddiyata gelince 10 yıllık kredinin bir kısmı önümüzdeki nisan ayında bitecek .Ondan sonra 1300 tl bir kredimiz kalacak ve 7 yıllık eşimin maaşıyla çalışmasam bile geçinebiliriz.Eşim cocuk diye ölüp bitiyor bende artık istiyorum çevresel baskılar epeyce arttı.Eşim e kalsa hamile kalsan nisan a kadar çalışırsan çalışırsın yoksa çık evde dinlen vs falan diyor.Bende en başından beri ilk kredi bitsin ondan sonra düşünürüz diyordum.Ama gözümün içine bkıyor artık beni ikna etmek için .Benim amacım ilk kredi bitsin ondan sonra düşünürüz o sürec de çalışırım diyordum çünkü hamilelik de o kadar yola dayanılmaz diye düşünüyorum toplu taşıma kullanıyorum bir kaç tane .Öyle diyincede kiraya iş yerine yakın bir yere taşınırız diyor anneme de yakın iş yerim sizce ne yapayım.Bu arada sağlık sorunlarımı da halletmek istiyorum nisana kadar .Birde iş arkadaşımın düşük yapmıştı yeni hamile old öğrendim o da hamile yani aynı anda olmaz işe gelmiyor kaç gündür ben ne yapayım sizce .Bekle diyince çevrende ki ölü doğumları düşükleri olmama ihtimalini düşün diyor bana ...Siz olsanız bu şartlar altında düşünür müydünüz?
Kaç yaşındasınız
Ben 28 eşim 30Kaç yaşındasınız
Ben 28 eşim 30Kaç yaşındasınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?