Siz Olsanız Artık Düşünür müydünüz?

eşiniz kendine güveniyorsa
sağlık sorunlarınız çok çok önemli şeyler değilse (ama en iyisi onları halledip düşünmek)
hayırlısı diyip başlayın bence
Allah hayırlı zamanda nasip eder inşallah :)

Evet devlet has.düşünmüyorum eşime benim ölümü bile sokma dedim ve elimden geldiğince gitmiyorum.Herşeyi planlayarak yaşayan biriyim ve çevremde benim gibi tiplerin çocuklarının düştüğünü uzun süre olmadığını duyunca korkuyorum işde

Ya işte biraz risk işi evet aman ben iki kere Bebek düşünüyorum dedim ikisinde de o ay hamile kaldım. Düşünce gücüyle hamile kalmış gibi oldum :) aslında Nisana çok yok bekleyebilirsin bence Nisana kadar ama tabi sen bilirsin nihayetinde

Ne gibi testler mesela ben yakın zamanda jinekolojik muayene oldum düşününce tekrar gitmeyi düşünüyorum .

hatırlayamadım, ben ilk hamileliğimden önce yaptırmıştım, bazı vitamin testleri, kan sayımı, şeker testi falan istemişti sanırım doktorum.
folik asit kullanımını canan karatay 3 ay önceden öneriyor.

Özel sağlık sigortası yoksa önce onu yaptırın. Hamilelikten bir süre önce yapılması lazım yoksa doğumu kapsamıyor. Ben özel hastanede Epidural e kuruş vermedim :)

çocuğum geç olabilir, olmayabilir gibi şeyler düşünmekte haklısınız ama hamileliğiniz de zor geçebilir, o yüzden maddi olarak rahatlamayı kredileri hafifletmeyi bekleyin derim... hamileliği boyunca yatan insanlar var şimdi hamile kalıp hamileliğiniz boyunca yatmak zorunda kalırsanız ne yapacaksınız? mesela benim öyle bir sağlık sorunum vardı ki 2 ay boyunca haftada 2 kez birtakım özel tahliller yaptırıyordum, özel sağlık sigortam karşılıyordu ama olmayanlar için büyük maddi külfet.
madem kötü ihtimalleri düşünüyorsunuz bunları da hesap edin. bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor.

Benim ne düşündüğümü özetlemişsiniz belki kötü bir gebelik geçirip doktor hiç kıpırdama diyecek işten ayrılmak zorunda kalacağım.Bende nisanda bitsin çalışayım biraz birikim yaparım diyorum ama eşim tüm olumsuz şeyleri söylüyor

Nisan çok gec de degil, yani cocugunuz olmazsa ha simdi olmamis ha nisanda olmamis çok farketmeyecek. Borçların bitimine yakin denemelere baslarsiniz, rahat bir hamilelik sureci olursa o surecte kazandiginizla birikim yaparsiniz (cocuk dogdugunda cok lazim oluyor) ama ola ki sagliginiz calismaniza elvermedi, kafaniz rahat bir sekilde ayrilirsiniz. Su an strese girmenizin en guzel gecmesi gereken zamanlari olasiliklar uzerinden riske atmanizin bir anlami yok.

Annem de taşın gel diyor ist merkezi bir yerde oturuyor ulaşım her türlü var hem benim hem de eşimin işi anneme yakın yürünür bile sen çalış ben bakarım diyor
Öyle bi imkânın olduğu surece isini bırakma derim kendi adıma soyleyim çalışıyo olmayi kendi paramin cebimde olmasini çok isterdim kızıma bisey almak isterken düşünmeden almayi lazim oldukça para istemek zorunda olmamayi çok isterdim

Ben uc yildir evliyim, artik dusunuyoruz. Hem ayni sehirdeyiz hem de maddi olarak daha iyi durumdayiz ki (henuz hamile degilim) dogum yapana kadar da birimizin (benim olur muhtemelen) maasini harcamadan birikim yapmaya calisicaz. Hem calismayacagim donem icin pratik yapmis olacagiz hem de cocugun harcamalari icin gerekli birikimi yapmis...
Bence ekonomik olarak biraz daha rahatladiktan sonra cocuk dusunun derim. Cidden para olmadan hicbir sey olmuyor artik. Hamile hamile toplu tasamaya binmek de cok zor oluyor (is arkadasim hamile, tek seferle geliyor ama ilk aylar olmasina ragmen cok yoruluyor)

İşyerinize yakın bir yere taşının, ondan sonra düşünürsünüz. Hamileyken taşınmak da stresli olur. Madem bu kadar istiyor, sonra değil şimdi taşınma fikrine sıcak bakmalı.

İşyerindeki arkadaşınızla aynı anda hamile olmamaya uğraşmak saçma olur. Onu mu düşüneceksiniz? Gelmiyorsa gelmiyor. O işverenin düşüneceğini iş. Gerekiyorsa geçici veya yarı zamanlı
bir elaman alınır.

Kredi bittikten sonrası daha mantıklı hamileyken çalışıp parayı krediye vermektense kredi bittikten sınra hamile kalıp bisüre daha çalışıp bebeğin masrafları için maaşınızı köşeye koymak daha mantıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…