- 24 Ağustos 2018
- 4.348
- 11.131
- 208
Cocuk bakmak cok zor.iki gundur sacimi taramadim yuzumu bugun yikadim.bes dakika ne bebek arabasinda durdu ne Disneyland a cevirdgin evde durdu. Ben yemek yaptim kaynıyor fosur foşur habire kucagimndan tencereye atladi. En son annenmi aradim geldi. Daha 6 aylık ne yesem elimden aniden çekip agzina atiyo. Ona göre davranınHerkese selamm, aklıma takılan bir konu var sizin de fikirlerinizi almak ve farklı bakış açıları kazanmak istediğim için başlık açıyorum :)
Biz eşimin işi sebebiyle 3 yıllığına yurt dışına taşınacağız. Gideceğimiz ülke Çin, uçakla 10 saat ve ailelerimiz bu süreçte bizi ziyarete hiç gelmeyecekler. Hem vize problemi var hem de benim annemin uçak fobisi var.
Ben normalde çalışan bir insanım ama eşimden ayrı kalmak istemediğim için işi bırakacağım.
Biz bu yurt dışı işi olmadan hemen önce çocuk düşünmeye başlamıştık. Neredeyse 30 yaşındayım. 3.5 yıllık evliyiz. Eğer bu planımızı ertelersek ve geri döndüğümüzde çocuğumuz olursa ben en erken 34 yaşımda anne olmuş olacağım. Çevremde herkes tahammül seviyesinin o yaşlarda çok azaldığını ve çok zorlanacağımı söylüyor. Döndüğümde çocuk yaparsak işe de çok uzun zaman ara vermiş olacağım nerden baksanız 5 yıl. Bu özel sektör için çok çok uzun bir süre. Yani her türlü o 3 yıllık arada çocuk yapmamız çok mantıklı gibi duruyor, hemen gider gitmez değil de 1-2 yıl sonra bile olsa döndüğümde hemen iş bakmaya gidebilirim annem bakım konusunda yardımcı olur.
Ama bi yandan da hiç desteksiz çocuk bakmak, tamamen yabancı bir ülke, dilini kültürünü hiç bilmiyoruz (ben dil kursuna yazılacağım ama sonuçta yabancıyım her türlü), ne bileyim hayattan soğuyacak kadar zorlanır mıyım acaba. Eşim ev işinde bana yardımcı olur, çocuk bakımında da destek olur tabi ama ben yeni anne olucam o da yeni baba. İkimiz de sudan çıkmış balığa döneceğiz. Eşimle bunları konuşuyorum ben her türlü sana destek olurum günlerce işe uykusuz gidebilirim vs diyor ama uzaktan davulun sesi hoş geliyor böyle konuşması kolay şimdi
Bir yandan çok mantıklı geliyor gelen giden yok çocuğu şöyle tut böyle yap diyen teyzeler yok, gereksiz ziyaretçiler yok diyorum, bir yandan da aman boşver gez toz kocanla rahat rahat, dönünce annen yanında olur herkes artık 35'ten sonra çocuk düşünüyor zaten diyorum.
Siz olsanız ne yapardınız, bana verebileceğiniz öneriler var mı?
Çok tatlısınız inşallah hepimizin öyle olur :) Kontrollerimi yaptırdım eşim de sma testi yaptırdı şu anlık bir sıkıntı görünmüyor ama tabi belli olmaz. Dediğiniz mantıklı bir seçenekSelaammm,
Ben olsam once sağlık kotrollerinden geçerdim. Eger gebelik ile ilgili sorunum yok ise, ilk yıl dil kursu alışma süreci ile geçirir hazır calışmıyorken de bebişi orda yapardım :)
Eger ki cesaretiniz yok ise de yumurta dondurmayı deneyebilirsiniz. Geçmi kaldım yumurtam mı kalitesiz vs sorunu yaşamazsınız. Maalesef 35 yaşından sonra dr lar hemen olumsuz konusuyorlar.
Herşey gönlünüze göre olsun. biraz akışta kalmakta lazım gönlünüzden nasıl geçiyorsa oyle yapın. kalbinize sorun. :)
Ben tek düşünüyorum eşim 2Allah verirse kaç çocuk düşünüyorsunuz, ne zaman gideceğinizi yazmamışsınız ben olsam şimdiden denerdim, dile maruz kalarak büyümesi için, karışan eden olmayınca daha rahat bakarsınız bakıcı desteği olur, eşiniz destek olurum demiş inanın bulunur bir çözüm.
Şimdilik eş yoksa çocukta yok doğal olarakBen tek düşünüyorum eşim 2aşağı yukarı aralık ortası gibi gitmeyi düşünüyorum burdaki işlemleri tamamlayıp. Eşim önden gitti 1 hafta oluyor. Şimdiden çok sevmiş çok güzel diyor valla :)
Ayy evet kafam o zaman da çok karışıktı şimdi deEski konunu hatırlıyorum. Hem eşinle git hem çocuk yap demiştim diye aklimda kalmışUzak doğu tecrübem yok ama 3 ülke tecrübem var ve hepsinde de o yaşlardaki arkadaslarim eger çalışmıyorlarsa hemen çocuk yaptılar. Ben de ayni sekilde ilk bir sene biraz gezip tozup sonra da cocugu aradan çıkarmayı mantıklı buluyorum. Nasil olsa kariyere ara verilmiş oluyor yani tekrar tekrar ara vermeye gerek yok. Burada tek sorunlu nokta şu olabilir, eşinizin karakteri sizin eve maddi katkı yapmayacağınız dönemde çirkinleşebilir mi ve de çocuk yükünü üstünüze atar mı? Bunlar konusunda soru işaretiniz yoksa eğer ailesiz bebek bakma konusunda olmasın yani milyonlarca insan böyle yaşıyor Dil okuluna gelirsek.. Ya ben oturup da Çince mince öğrenmek istemem ama tamamen tercih meselesi 3 sene sonra geri gelceksem kimse bana o çileyi çektiremez ki ben 4 dil biliyorum.
Buna da yorum yapayim. Tek cocuk sendromu diye bir durum var,arastirin. Tek cocuk buyutmek cok zor.Ben tek düşünüyorum eşim 2aşağı yukarı aralık ortası gibi gitmeyi düşünüyorum burdaki işlemleri tamamlayıp. Eşim önden gitti 1 hafta oluyor. Şimdiden çok sevmiş çok güzel diyor valla :)
Hepsi topu 3 sene kalacaksınız gider gitmez sağlık açısından bir probleminiz olmazsa hemen hamile kalmanızı tavsiye ederim.Yaa keşke istediğiniz gibi denk gelseymiş, teşekkür ederim yorum için :)
Vallahi çok doğru bir yorum. O süreçleri zamanında yaşamış bir anne olarak 60 yaşlarında lgs yada yks li ergen annesi olmak çok kolay olmasa gerekBence firsat. Cocuk niyetiniz varsa bu yillari kaybetmeyin. O cok abartilan bebeklik, 1-2 yaslar falan hic bir sey. 50.yi gectiginizde ergenle ugrasmak zor :) jenerasyon farki zor, bu cagda cocuga gelecek hazirlamak zor vb vs. Ekonomik olarak dunya siyasetine etki eden bir ulkeye gidiyorsunuz. Baska sekillerde de cocuk yetistirildigini tecrube edersiniz, dunyaniz genisler. Yoksa he burada dogurun, bir suru sacma gelenekle bogusun, klasik dar cercevede kulture sksn kalin. 50lere geldiginizde kendinizle ilgili bir suru sey yapmak isterken hala universiteye giden daha is guc asamasina gelememis, sorumlulugunu hala tasidiginiz cocugunuzu dusunnekten kendinize sira gelmesin.. Neyse. Dogurdugunuz yas degil de cocugunuz 15-25 yaslarinda kac yasinda olacaginizin hesabi onemli. Yoksa 40da dogurun ne fark eder. Ama 60 yasinda lgsmiydi yksmiydi artik ne olacaksa onlarin pesinde kosmak da var :)
Bu sendromlar hiç bitmeyecek mi oda neymiş ya tek çocuk kalıncada sendromBuna da yorum yapayim. Tek cocuk sendromu diye bir durum var,arastirin. Tek cocuk buyutmek cok zor.
Aslında çocuğun en aktif dil öğrendiği dönemde orada olacaksınız yani öğrenir ama döndüğünüz zaman 2 yaşında olacağını düşünürsek unutma olasılığı çok yüksek ama tr de Çinli bir arkadaş edinirseniz özellikle çocuğu olan onunla pratik yapabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?