Siz olsanız çocuk yapar mıydınız?

Cocuk bakmak cok zor.iki gundur sacimi taramadim yuzumu bugun yikadim.bes dakika ne bebek arabasinda durdu ne Disneyland a cevirdgin evde durdu. Ben yemek yaptim kaynıyor fosur foşur habire kucagimndan tencereye atladi. En son annenmi aradim geldi. Daha 6 aylık ne yesem elimden aniden çekip agzina atiyo. Ona göre davranın

Allah verirse kaç çocuk düşünüyorsunuz, ne zaman gideceğinizi yazmamışsınız ben olsam şimdiden denerdim, dile maruz kalarak büyümesi için, karışan eden olmayınca daha rahat bakarsınız bakıcı desteği olur, eşiniz destek olurum demiş inanın bulunur bir çözüm.

Çok tatlısınız inşallah hepimizin öyle olur :) Kontrollerimi yaptırdım eşim de sma testi yaptırdı şu anlık bir sıkıntı görünmüyor ama tabi belli olmaz. Dediğiniz mantıklı bir seçenek

Orda çalışmayacağınız için ilk sene entegrasyonunuz biraz can sıkıcı olabilir. Şu an bunu düşünmek için gerçekten çok erken, önünüzde 3 seneniz var ve zaten yapmaya karar verseniz de 1 sene sonra düşünecekmişsiniz. O yüzden, gittikten 1 sene sonraki mental ve maddi durumunuza göre karar verin kendinizi şimdiden şartlamayın.

Ben tek düşünüyorum eşim 2 aşağı yukarı aralık ortası gibi gitmeyi düşünüyorum burdaki işlemleri tamamlayıp. Eşim önden gitti 1 hafta oluyor. Şimdiden çok sevmiş çok güzel diyor valla :)

Eski konunu hatırlıyorum. Hem eşinle git hem çocuk yap demiştim diye aklimda kalmış Uzak doğu tecrübem yok ama 3 ülke tecrübem var ve hepsinde de o yaşlardaki arkadaslarim eger çalışmıyorlarsa hemen çocuk yaptılar. Ben de ayni sekilde ilk bir sene biraz gezip tozup sonra da cocugu aradan çıkarmayı mantıklı buluyorum. Nasil olsa kariyere ara verilmiş oluyor yani tekrar tekrar ara vermeye gerek yok. Burada tek sorunlu nokta şu olabilir, eşinizin karakteri sizin eve maddi katkı yapmayacağınız dönemde çirkinleşebilir mi ve de çocuk yükünü üstünüze atar mı? Bunlar konusunda soru işaretiniz yoksa eğer ailesiz bebek bakma konusunda olmasın yani milyonlarca insan böyle yaşıyor Dil okuluna gelirsek.. Ya ben oturup da Çince mince öğrenmek istemem ama tamamen tercih meselesi 3 sene sonra geri gelceksem kimse bana o çileyi çektiremez ki ben 4 dil biliyorum.

Şimdilik eş yoksa çocukta yok doğal olarak
Eğer iki çocukta karar verirseniz tam zamanı bence , hayırlı olsun hakkınızda.

Ayy evet kafam o zaman da çok karışıktı şimdi de Eşim asla bir şeyleri kafama kakacak ne bileyim beni bu konuda huzursuz edecek bir insan değldir o konuda güvenim tam, sadece işte bazen beklediğim kadar aktif olabilir mi ondan emin değilim, çocuk olmasa da ben de çalıştığım için iş bölümü yapılması gerekiyor ya mesela evde, ben söylemeden pek bir şey yapmaz. Ama ben eline liste verdiğimde de dediğim her şeyi yapar. Bi süre sonra insanda bıkkınlık oluyor ya sana söyleyene kadar kendim yaparım diye düşünüyor bu tip şeylerin çocuklu yaşamda ne şekilde ilerleyeceğini öngörmeye çalışıyorum, ben de biraz kontrolcü bi tipim galiba pek akışına bırakamıyorum

Buna da yorum yapayim. Tek cocuk sendromu diye bir durum var,arastirin. Tek cocuk buyutmek cok zor.

Yaa keşke istediğiniz gibi denk gelseymiş, teşekkür ederim yorum için :)
Hepsi topu 3 sene kalacaksınız gider gitmez sağlık açısından bir probleminiz olmazsa hemen hamile kalmanızı tavsiye ederim.

20'li yaşlarda değilsiniz artı çocuğu orda toparlar eğer ki buraya dönme niyetiniz de olursa döndüğünüzde de çalışma hayatına da daha rahat geçerdiniz. Belki 1 sene anneniz bakar sonra kreş hayatı başlardı.

Hem bunları düşünün

Hem de yurtdışında doğmasınınn avantajlarından da faydalanmış olurdunuz.

Vallahi çok doğru bir yorum. O süreçleri zamanında yaşamış bir anne olarak 60 yaşlarında lgs yada yks li ergen annesi olmak çok kolay olmasa gerek

Hazir calismazken yap bence yoksa yok ucretsiz izniydi zart zurttu zor oluyor. Ben 34 yasindayim tahammül seviyesiyle ilgili bi sorun yok fakat cok cabuk yoruldugumu hissediyorum fiziksel olarak, ki spor yapan kendine bakan biriyim normalde. Birkac sene once yapmak isterdim

Ben 36 da anne oldum. Çevremdeki birçok anneden daha sabırlıyım. Zor mu zor. Ama tek başına çinde doğurmak çok daha zor bence. Hele ki kolik, uykusuz bir bebeğiniz olursa, lohusa depresyonuna hemen girersiniz. Kocanıza he he diyorum sadece. Emzirmek bile ilk zamanlar işkence, sonra da dünyanın en huzurlu alanı. Bence bekleyin.

Zaten 3 sene kalacakmışsınız, 1 sene geçirseniz + 9 ay hamilelik, çocuk 1,5 yaşında yokken geri geleceksiniz zaten. Biraz daha büyür işinize dönersiniz. Bence ertelemeyin iki kere ara vermektense bu süreci değerlendirmiş olursunuz.

Birde ne olur ne olmaz B planınız olsun, diyelim ki yardım gerekti bir şey oldu o zaman ne yapacağınıza dair

Anne baba evde o ulkenin dilini konusamiyorsa gordugum hic bir cocuk kendi kendine konusmaya baslar baslamaz ögrenmiyor. O ulkede dogmus buyumus kreşe baslamiş ve egitim almis cocuk dahi yetersiz dilden sinif tekrari yapiyor. 3 senede çince konusmaya baslayabilecek zeki bir cocuksa orda dogmasa da öğrenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…