Siz olsanız çocuk yapar mıydınız?

Ayy çok zor bi süreç geçirmişsiniz işte ben de böyle bir şey yaşarsam ne yapıcam mesela eşim çalışıyor ne kadar izin alabilir neyse ki bebişinizi sağlıkla kucağınıza almışsınız

Yani şöyle kanka, çocuk olsun olmasın her şeyden önce gitme işini iyice ölçüp biçmek gerekiyor. Iş gitmenize değecek mi bunu düşünün. Göç işinde 2 eşin de mutlu olması önemli. Sen evcimen biriysen, kültür farkını gözün yemiyorsa, sosyal çevreni seviyorsan gidince mutsuz olursun. Böyle bir fedakarlığı ancak iş süperse , kocayı fersah fersah yukarılara taşıyacaksa yaparsın. Ama sirket rotasyonuysa yapmazsın. Gidelim dersen bence çocuk olsun yoksa dilini bilmediğin bir yerde patlarsın sıkıntıdan. Çince de öyle 1 yıl 2 yılda olacak bir dil değil, Shenzen veya Peking gibi büyük şehir değilse orası da sıkıntı olabilir. Çocuk tarafında da anneni, destegini arayacaksan olmaz. Kısacası yalnızlık seven biriysen olur, sosyallik arayan biriyse olmaz.

Yaşayacaksınız diye bir şey yok. Herkes yaşamıyor ben de asla yaşayacağımı düşünmezdim böyle bir şeyin varlığından bile haberim yoktu Sakral yetersizlik fraktürü yani sakral yetmezlik kırığı. Binde bir oluyormuş. Ama sizin yerinizde olsam yapardım. Kolay olmaz belki ama kendin büyütmek çok ayrı. Bebeğim 20 günlükken anneme gittim. İki buçuk aylıkken döndük. Annem bana da bebeğime de çok iyi baktı. Döndükten sonra da eşimle hallettik zaman zaman geldiler vs ama evden yeni yeni çıkıyorum son bir aydır. Korkuyordum ağrım çoktu ama bebeğimi ihmal edemezdim de. Kolay olmuyor evde geçirmek günleri ama onun da kolaylıkları oluyor muhakkak. Ev etkinlik alanı gibi pozitif düşün bence. Bu arasa ben de 30um 20li yaşlarda doğurmak kesinlikle daha iyi olabilirmiş

Biz yurtdışına temelli taşındık, benim açıkçası dönünce yaparım gibi bir şansım olmadı. Hamileyim şuanda başlarında ailelerle tatildeydik. Yediğim yemediğim her şey 2 kez sorguya tabi tutuldu valla. Şu kahve içiyor bu çay içiyor sen hiç içmiyorsunlar havada uçuştu. Evimize döndüğümğzden beri kafam rahat. Doğuma gelecekler tabikide ama geri dönecekler sonra bebeği biz istediğimiz gibi büyüteceğiz inşallah, kendi hamileliğimin başında gördüğüm şeyle açıkçası çocuk doğup büyüyünce neler yaparız fragman oldu eşimle bana. Ki iki tarafa da aşırı düşkünüm çok severim ona rağmen yurtdışında rahatlıktır diyorum.

İlle akrabaların doluşmasına gerek yokki. Kafan daha rahat olur. Git orda etrafı tanı, çevreyi tanı, devlet hastane sistemini anla, yap ordayken hazır çalışmıyorsun. Döndüğünde işe dönmeye de daha hazır olursun çocuk kreşlik olur

Ben olsam yaparım çocuğum yurt dışında doğar yüksek ihtimal çift dille büyür bunlar bakım yaparken annemlerin yanımda olmasından daha önemli benim gözümde hemde annelerden belli yaştan sonra çok destek beklememek lazım bazen hiç beklemediğiniz anda asıl onların kafası kaldırmaz yine çocuğunuzla tek kalırsınız

Bence firsat. Cocuk niyetiniz varsa bu yillari kaybetmeyin. O cok abartilan bebeklik, 1-2 yaslar falan hic bir sey. 50.yi gectiginizde ergenle ugrasmak zor :) jenerasyon farki zor, bu cagda cocuga gelecek hazirlamak zor vb vs. Ekonomik olarak dunya siyasetine etki eden bir ulkeye gidiyorsunuz. Baska sekillerde de cocuk yetistirildigini tecrube edersiniz, dunyaniz genisler. Yoksa he burada dogurun, bir suru sacma gelenekle bogusun, klasik dar cercevede kulture sksn kalin. 50lere geldiginizde kendinizle ilgili bir suru sey yapmak isterken hala universiteye giden daha is guc asamasina gelememis, sorumlulugunu hala tasidiginiz cocugunuzu dusunnekten kendinize sira gelmesin.. Neyse. Dogurdugunuz yas degil de cocugunuz 15-25 yaslarinda kac yasinda olacaginizin hesabi onemli. Yoksa 40da dogurun ne fark eder. Ama 60 yasinda lgsmiydi yksmiydi artik ne olacaksa onlarin pesinde kosmak da var :)

Önemli olan sizin hazır hissetmeniz kimse ilk çocuğunda hazırlıklı olamıyor anne baba öğrenmeyi aynı anda öğreniyorsunuz. Zaten denemeye başlasanız direkt hamile kalacağınız anlama gelmiyor bu da bir süreç. Eşinizle ilişkiniz iyiyse bence deneyin size destek olacağını söylüyorsunuz en fazla çok zorlanırsanız bir yardımcı tutarsınız. Çocuk olduktan sonra da gezilebilir hayattan vazgeçmek için yapılan bir şey değil sonuçta

Selamlar
Ben iki çocuğumu Çin de doğurdum.
Hersey çok yolunda ve konforlu idi. Sağlık sigortaniz varsa tabii. Ailelerden uzak olmanın hem iyi hem kötü yanları var. Ben iyi yanlarina odaklandım. Genel olarak mutluydum ve cinli bakicimiz vardı, o da çok yardımcı oldu. Sorularınız olursa cevaplayabilirim.

Bir yandan çok zor acil bir durumda yanınızda kimseniz olmuyor eşiniz işteykende herşeyle tek başınıza savaşmanız gerekiyor bir yandan da iyi çocuğu istediğiniz gibi eğitebilirsiniz sadece sizin kurallarınız var kuralları kimse bozamıyor çocuğun düzeni hiç bozulmuyor

bence hemen cocuk yapın. ben takıntılı olduğum için destekli çocuk bakmak benim için daha zor her seyiyle ben ilgilenmeliyim cünkü kimse benim gibi bakamaz ona gibi geliyor. he ev işlerine yemeğe yardımcı biri olabilir evet ama onlar da bende en azından ilk 3 ay eksik kaldı. sonrasında bebekle de cok güzel işlerimi yapabildim. hemen yaparsanız döndüğünüzde bebeğiniz 3 yasında olur ve kreşe ya da bakıcıya bırakabilirsiniz. aha ben yaptım bekliyorum simdi 3 yasına gelsin diye

Cocugunuzu orada dogurursanız bunun artıları olacak mı? Eger olacaksa dogurun zaten ışten ayrılacaksınız. Dondugunuzde iş bulamazsanız Eşınızın maaşı ıyıyse calısmayın keyfınıze bakın

Orda doğurun artılarından faydalanırsınız derdim ama hamileliği zor geçiriyorum. Yemeklerimi kayınvalidem ve annem yolluyor. Eğer zor geçerse kendinize bakabilir misiniz bunu bilemiyoruz. Riskli.

Ayy bu site cidden beni şaşırtıyor, çok mutlu oldum şu an :) Biz Yanghzou şehrinde yaşayacağız, sağlık sistemiyle ilgili çok bir şey bilmiyorum şu an, gördüğüm kadarıyla devlet hastaneleri ve özel hastaneler var bizdeki gibi. Devlet hastanelerinde ingilizce bilen personel yok deniyor. International hastanelerde mutlaka doğum yapın demiş diğer expat yabancılar. Yanghzou'da da herhalde international hastane yokmuş, Şangay'a git diyorlar hastane için. Şangay'la arası hızlı trenle 2, arabayla 4 saat, doğum da o kadar planlı bir şey değil sonuçta. Bilemedim okuduklaırım bu şekilde :) Bir de dil öğrendiniz mi, 1-1.5 yıl içinde yoğun bir kursla öğrenilir mi sizce?

Evet işte ben şu an bu kadar geniş açıdan bakamıyorum bu yüzden fikir almak istemiştim. Çok haklısınız dediklerinizde, teşekkür ederim :)

Yani pek bir artısı olmayacak buradakinden çok farkı olur mu bilmiyorum. Belki Çince öğrenir dicem ama çocuk konuşmaya başladığında dönmüş olucaz herhalde

Bu açıdan yorum yapan oldu mu bilmiyorum ama çocuğun Çince gibi zor yabancı dil öğrenmesini düşünür anında hamile kalırdım hatta gitmeden hamile kalmaya çalışır çocuğum dönmeden dil gelişimini Türkçe ve Çince olarak tamamlasın isterdim. Bence bu çocuk için çok iyi bir fırsat. Çift dilli olması ileride hayatında çok avantaj sağlar. Çince gibi zor bir dili bilmesi çok daha avantajlı olur, bunun üstüne biraz büyüyünce ingilizce de öğrense ingilizce, Türkçe, Çince şeklinde ilerler. Tabi bu dil gelişimi için bebek büyüdüğünde hemen kreşe göndermelisiniz ki dili gelişsin

Yani pek bir artısı olmayacak buradakinden çok farkı olur mu bilmiyorum. Belki Çince öğrenir dicem ama çocuk konuşmaya başladığında dönmüş olucaz herhalde
Aslında çocuğun en aktif dil öğrendiği dönemde orada olacaksınız yani öğrenir ama döndüğünüz zaman 2 yaşında olacağını düşünürsek unutma olasılığı çok yüksek ama tr de Çinli bir arkadaş edinirseniz özellikle çocuğu olan onunla pratik yapabilir

Selaammm,
Ben olsam once sağlık kotrollerinden geçerdim. Eger gebelik ile ilgili sorunum yok ise, ilk yıl dil kursu alışma süreci ile geçirir hazır calışmıyorken de bebişi orda yapardım :)

Eger ki cesaretiniz yok ise de yumurta dondurmayı deneyebilirsiniz. Geçmi kaldım yumurtam mı kalitesiz vs sorunu yaşamazsınız. Maalesef 35 yaşından sonra dr lar hemen olumsuz konusuyorlar.

Herşey gönlünüze göre olsun. biraz akışta kalmakta lazım gönlünüzden nasıl geçiyorsa oyle yapın. kalbinize sorun. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…