Siz olsanız gider miydiniz?

liliyaa

🌼
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
9.389
16.079
248
Merhaba
1 yıl önce boşandım 5 yaşında kızım var.
Komşunun eşi bir Arap ülkesinde çalışıyor. (Modern, zengin olanlardan biri) Onlara dedim ki ben de orda çalışmak istiyorum yardımcı olur musunuz. Eğer olursa kızımı burda bırakmak zorundayım. Babası da hiç alıp ilgilenmez, gezdirmez zaten. Çok çok nadir alır o da en fazla 3 saat durur. Bana aşırı düşkün, benim yokluğumda psikolojik olarak çok yıpranır kızım. O ülkeye gidersem aylık kazanç 30 bin civarı olacak.
Sizce bir süre gidip para biriktirmeye değer mi? Annem hiç istemiyor, ben de böyle olsun asla istemezdim ama biraz dişimizi sıksak dönünce rahat ederiz kızımla.
Siz olsanız gider miydiniz?

Anneniz baksın dicem de. Yazık çocuğa da. Yanınızda götüremez misiniz?

Hayır. Eğer bu tarz istekleriniz varsa çocuk sahibi olmadan önce yapmanız gerekirdi. Şu an gidecekseniz de doğru olan onu da götürmeniz. Sonuçta dünyaya kendinize maddi manevi muhtaç bir canlı getirdiniz. Şimdi onu bile isteye kendinizden mahrum etmemeniz gerek.

Bir de 30 bin lira çok büyük bir para gibi gelmiş size ama ülke değiştirmenize değecek bir para değil. Her ay 20 bin lira kenara atsanız yılda 240 bin lira ediyor. Bu paranın şu an hiçbir değeri yok. alt segment dandik bir araba anca alınır o paraya.

Bilemedim, 30 bin lira çok para değil aslında. 20 ay biriktirseniz bir ev bile alamazsınız. Ben gitsem benim çocuklar etkilenmez mesela sizin çocuğu biz bilemeyiz.

Çocuğunuzun en güzel yaşları çok üzülürsünüz sonra.Birlikte gitme ihtimaliniz hiç mi olamaz?
Orda bir okula başlardı siz çalışırken.

Çok zor biliyorum çocuk açısından daha da zor bir durum ancak ülkenin gidişatı da ekonomik olarak çok sağlıklı değil .En azından 5 aylık bir süreç dahi olsa sizi çok rahatlatacaktır diye düşünüyorum. Çocuğum yok belki o sebeple daha rahat yazıyorum ancak giderdim. Çocuğumla her gün görüntülü konuşur ve bu süreci bir uzman yardımıyla atlatmaya çalışırdım.

Şu an ki maddi durumunuzun detaylarını bilmeden yorum yapmak yanlış olur. Döndüğünüzde şartlarınızda radikal değişime neden olacak bir para biriktirme imkanı görüyorsanız gidin.

Bizim Özbek komşu aynı sizin gibi 5 yaşında ki kızı bırakmış buraya gelmiş. O kadına hiç ısınamıyorum. Hatta sevmiyorum çünkü aklıma 5 yaşında ki çocuk geliyor. Anneannesinin yanında kim bilir nasıl özlüyordur annesini.. orda emanet gibidir canım benim… bence gitmeyin

Şu anda ne kadar kazanıyorsunuz, bir de 30 binin net elinize kalan mi olacak yoksa bunun içinden yaşam alanınızdaki giderler düşecek mi
Ben asla bırakip gidemem ama bir ihtimal diğer ebeveynin aldığı sorumluluk, çocuğun bağı, duygusal, bilişsel durumu gözününde bulundurularak -tabi ne kadar kalinacagi da önemli - bir karar verilebilir. Ama 30 bin için gerek yok.
Yani yanlış anlaşılmak istemem ne 30 bini kucumsuyorum ne de daha yüksek bir rakam olsa gidilir diyorum. Demek istediğim baba da en az anne kadar aktiftir çocuğun hayatında. Aylık 100 bin kazanç sağlanacaktır. 6aylık bir süreçtir. Ayda bir anne gelecektir. Böyle bir durumda belki bir uzmandan da görüş alarak değerlendirebilir

O zengin Arap ülkeleri için 30.000 TL nedir ki 2.000 dolar bile etmiyor. Ben olsam gitmezdim . Zaten baba yok bir de anneniz mi kalsın yavrucak.

Hadi diyelim gittiniz dişinizi sıktınız . hiç harcamasanız bile senede 360.000 TL ediyor , ev bile alınmaz o paraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…