Siz olsanız gider miydiniz?

Gelecek hazirlamak isterken kizinizdan olursunuz affetmez sizi ilerde falan. Onu da gotürüp orada bir okula kaydettirseniz

Ah asla bırakamam asla

30bin lira sizin, ordaki, tüm giderleriniz düştükten sonra kalan miktarsa kızınıla beraber birkaç yılbirikim yapmak, için gidin derim. Ancak 30bin büyük bir para değil orsada barınma yeme içme vs ancak yetebilir. Gidecekseniz mutlaka kızınızla gidin derim

Avrupa olsa götürürdüm de Arap ülkesi olunca olmaz diye düşünüyorum. Eğitimi, insanları nasıl, küçük bir kız çocuğunu korumak kollamak çok zor olur oralarda.
İnan başıda ana baba olmayan kucuk bir kizi burada birakmak daha tehlikeli.

5 yaşındaki minicik çocuk bırakılıp gidilmez, hele ki başında babası da yokmuş. Bir anne olarak bu durumun aklınızın ucundan bile geçmemesi gerekirdi.

Annem beni küçükken yazın 40 günlüğüne anneannem ve babaanneme bırakmış. Kadın yolda 10 mısra şiir yazmış, ağlamaktan. Ben dün gibi hatırlarım. Şimdi dram yapmayalım da. Siz nereye çocuk oraya. Normalde Arap ülkeleri genelde ev taşıma, çocuğun eğitimini bile karşılıyor. Anneniz babanız da gelebilir. Yalnız erkek olmadan çoğu yerde zaten bir şey yapamıyorsunuz. Aileniz gelebilir sizinle.

Aupairlik, hizmetçilik gibi bir şeyse iyi araştırın derim orada pasaportuna el konulan, tecavüze uğrayan insanlar var. Belgeseli vardı. Balkondan sallandırılan kadını hatırlıyor musunuz? İyi yerleri de var ama kötü yerleri çok kötü.

Liliyaa senin cok iyi niyetli hemen inanan bir yanin var. Varsayimlar uzerine hayal kuruyorsun sanki. Bu kisi sana bu konuda kesin olarak yardimci olabilecek biri mi?

Kızımı bırakıp başka bir ülkeye gideceğim bir para miktarı yok. İlerde çocuk “annem bana ne güzel imkanlar verdi” demez. “Beni niye yalnız bıraktı” der.

Avrupa olsa götürürdüm de Arap ülkesi olunca olmaz diye düşünüyorum. Eğitimi, insanları nasıl, küçük bir kız çocuğunu korumak kollamak çok zor olur oralarda.
Babanın gitmesiyle annenin gitmesi farklı oluyordur bence. Çok iyi düşünmek lazım. En iyi ihtimal anneanneyle arası iyiyse ona bırakmak olabilir. Onun dışında bence babasına bırakmayın.

30.000 TL 2000 dolar bile etmiyor ya. Ben anlamadım. Aşçılık kursuna gitsen Almanca sertifika ile Almanya veya İngiltere’de çalışanlar var. İlanlar var. Bana çok garip geldi

Baba zaten ilgilenmiyorsa sizin de gitmeniz onu terkedildiğine inandırır. Ya yanınızda götürün yada gitmeyin. Çocuk olduktan sonra çok uçuk düşünceler bunlar. Artık hayatınızı çocuğa göre yaşamanız lazım.

degmez. annen ben bakarim kizim idare ederiz dese belki ama annen de istemiyorsa olmaz,

Kızınız piskolojik olarak yorulur baba zaten ilgisiz bide annede yok düşünsenize kendinizi onun yerine koyin

İçimden ilk geçen asla gitmezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…