Sizi anlıyorum ben de hem hevesliydim hem de seçiciyimdir. O yüzden beğendiğim ne varsa satın aldım fakat gelen kıyafet eşya tekliflerini de temizse, beğendiysem, ihtiyaç varsa vs kabul ettim. Bence hem hevesinizi alın hem de başkalarından beğendiğiniz kıyafetler olursa onları da alın. Beğenmediklerinizi ya da yeni alıp kullanmak istediğiniz eşyaları ihtiyaç yok, ben zaten almıştım, çok teşekkür ederim başka bir bebek faydalansın deyip kibarca reddedersiniz. Başkalarından aldıklarınızı lazım olursa giydirirsiniz. Giydirmezseniz ayıp olmaz. Kimse de ya benim verdiğim ikinci el kıyafeti hiç üzerinde görmedim diye sorun çıkarmaz kanımca. Zaten bu teklifler ihtiyacı olan kullansın diye yapılıyor. Sizin bunu kabul etmeniz zorunluluk değil, reddetmeniz ayıp değil. Siz burada kendi ihtiyaç ve isteğiniz doğrultusunda karar vereceksiniz. Benim yöntemim buydu başkalarından kıyafet eşya vs alırken.
Çoğunluk bu konuda çocuğun kıyafeti hemen eskiyor, israf gibi düşünüyor. Ben böyle düşünmeyenlerdenim. Az da giyse, hem kaliteli hem de beğendiğim şekilde giydirmeye özen gösterdim. Miktar olarak satın aldığım kıyafeti ilk aylar için az tuttum ama yetti. Almasaydım içimde kalırdı açıkçası. Başkasından beğenmeyerek aldığım şeyleri ise giydirmek istemezdim. Yani hayatın ilk yıllarında bir sürü fotoğraf çekiliyor. Ben biraz böyle şeyleri önemsiyorum. Annenin hevesini almasını da önemsiyorum.
Bu yazdıklarım bebek alışverişi sizi zorlamıyorsa geçerli tabi. Param olmasaydı, ihtiyacım olsaydı daha fazla ikinci el eşya seve seve kabul ederdim. İkinci el kıyafet giydirilir tabi neden giydirilmesin. Ama içinizde kalmasın, siz de almak istediklerinizi alın, yani başkalarından aldıklarınız işin ekstrası olsun :)
Sağlıkla kucağınıza alın.