• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

Bu sizin bileceğiniz iş. İçinize sinmiyorsa almayın da kullanmayın da.

Cinsiyetleri de farklıymış madem. Onu bahane edersiniz. Ya da açık açık söylerseniz, ilk çocuğum olduğu için heves ediyorum, yeni alacağım diye...

çocuğu süsleyip püsleyip instagram malzemesi yapamayacaksın diye üzülüyorsun sanırım mavi kıyafetlerle. çok fazla paranız varsa tamam da yoksa sırf inadından gidip 1 yıl sonra kullanmayacağın şeylere dünya para dökmenin alemi yok. kıyafet alınır çocuk büyüdükçe zaten masrafı tonla olacak kullanılmış bezini vermezler herhalde temiz kullanabileceğin kıyafetleri eşyayı beşiği al gitsin. bir kere evleniyorum şımarıklığından ilk bebeğe 0 eşya alma şımarıklığı başladı bir de. çocuğun başka bir şeyi için birikim yaparsınız o parayla mantıklı düşünün dünyadaki ilk çocuğu sen doğurmadın çocuk ileride 0 3 aylıkken kuzenimin zıbınını giymişim diye içerleyip tinerci falan da olmaz herhalde tabii ki de kullanılır.

Oğlum doğduğunda arkadaşımın oğlu 5 yaşındaydı 3 valiz kıyafet verdi. Hepsini kullandım gayet iyi oldu. Oğlum 5 yaşında geçen ay 1 valiz kıyafet verdi onları da kullanıcam. Çocuğun tek masrafı kıyafet olsa almazdım ama maması bezi doktoru ilacı oyuncağı mama sandalyesi kremleri vs vs bir sürü masraf var kıyafete vereceğim parayla diğerlerini daha kalitelisini aldım . Mantıklı düşünün lütfen.

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
Ablamin 2 oglu diger ablaminda bir kiz bebegi var. Onlardan gelen esyalarla buyuttum oglumu. Gordulce heves ettikçe yeni kiyafetlerde aldim bebegime. Onlarida ekleyip ablamlar tekrar dogum yapinca bende onlara gonderecegim. Ablam eski bebek arabasini verdi guzelce yıkadım temizledim evde bebegim cok huzursuzlamdiginda onunla gezdiriyorum. Buyul rahatlik oluyo. Yeji bi bebek arabasi aldim onu da disarda kullaniyorum. Uzun lafin kisasi isine yaracak seyleri al. Cok cabuk buyuyorlar yebi alipta bi iki kere giydiridigim kiyafetlere icim aciyor ama sakliyorum kardeşleri yada kuzenleri olunca kullanırız insallah.

Biz ablam ve yengemle aramızda çevirdik kıyafetleri... Ama herkes kendi beşiğini aldi. Çocuk gerçekten çok çabuk büyüyor bu yüzden ben olsam kullananileceklerimi alirdim.Ki hâlâ kızım amcasının kızının kıyafetlerini giyer. Kuzen onlar... Bu yüzden ablası veriyor kızım giyeceklerini seçiyor ve alıyor.Bende problem etmiyorum.

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
Komşu olsa alın derdim ama eltiden çöp bile alınmaz. Kv aradan çekilince bak benim çocuğumun eşyası ile büyüttü benim paramla büyüttü diye laf olur altında kalırsınız.
Eltiniz zaten sonraki çocuğuna niyetlenmiş size de çok gönüllü vereceğini zannetmiyorum. erkek çocuğu zaten bahane edin ben kız çocuğa göre bişeyler bakıcam o kendi çocuğuna niyet etmiş ben kendime alayım ilerde bende 2.çocuğuma kullanırım dersin kibarca kapatırsın. Hemde içinizde kalır ilerde lafı sözü olunca.

5 aylik kizim var. Keske birileri bana bir seyler verseydi. Yeri geliyor gunde 5 kez ust degistiriyoruz. Iki giyiyor kuculuyor. Bebek arabasi aldik. Sokakta binmiyor bagiriyor. Besiginde on gunlukten beri hic yatmadi. Salincak aldik. Yuzune bakmadi. Masraf ki ne masraf. Kullansak icim gam yemeyecek.

Büyük eşyaları alabilirsiniz bebek arabası beşik vs gibi. Tabi çok eski değillerse , bir temizlemeyle kullanıcak durumdalarsa. Benim etrafımda yoktu kendim aldım hep büyük parçaları.

Kıyafet konusunda ilk bebeğiniz olduğu için kendiniz gönlünüze göre alın derim. he ama yeni gibi olan kıyafetler oluyor birkaç kez ancak giyilmiş. Onları seve seve kabul ettim ve giydirdim de :)

Kararınız ne olursa olsun millete ayıp olmasın diye değil kendi isteklerinize göre düşünün. Çocuk sizin çocuğunuz ister herşeyini yeni alırsınız ister bir yakınınızdan alırsınız, sizin bileceğiniz iş.

İlk çocuk ilk heves insan herşey yeni olsun istiyor.sizi anlıyorum.yerinizde olsam yenidoğan kıyafetlerini başkasından almak istemezdim.ama büyüdükçe alınabilir akrabalardan kıyafet.siz de alirsiniZ bir iki...çünkü çok hızlı büyüyor yedek kıyafet insanın eli ayağı oluyor.

Bence alin kullanirsiniz lazim oluyor kendi begendiklerinizide alırsınız hevesiniz kalmaz. Bende ilk kızımda aynı sizin gibiydim hamilelik boyunca eşimin de başının etini yedim vermesinler diye genede aldım. ama iyiki almışım sürekli üstü kirleniyor ve çok çabuk büyüyorlar bazen mevsime uymayanlar oluyor değişik değişik giydiriyorum heves ediyoruz ama çokta fark etmediğini anladım. bebek arabasını vsde görümcemden aldım :)

İlk çocuğumda çevremde kızı olanlardan ben rica ettim, sağolsun arkadaşlarım akrabalarım çocuklarının kıyafetlerini verdiler. Bende aldım, hediye de çok geldi. İkinci kızım da faydalandı şimdi 3 numara İçin ayırdığım kıyafetler var çokta dağıttım çevreme.

Kızım çok kusardı günde 4-5 takım kıyafet değiştirirdim ayrıca çok hızlı büyüyordu bazı kıyafetleri hiç giyemedi bazılarını da 15-20 gün ancak giyebildi.

İşinize yarayan bir eşya varsa alın bence zaten masrafınız çok olacak.

Bebeğimin anne yani beşiğini,ana kucağını,bebek tartisini arkadaşıma onun hamile olduğunu bilmeden hediye ettim.Simdi bir yaş ve sonrası kıyafetlerini arkadaşımın bebeği için saklıyorum (bir yaş öncesini başkasına vermiştim) .Benim İlk çocuğumun çoğu kıyafeti yigenimden gelmisti...Begendigini seç beğenmediğini katla başkasına ver...çocuğuna istediğin şeyi almana engel değil bu verilenler

Bebeğiniz zaten kusmuk lekesi, kaka taşması gibi durumlarla sık sık üst değiştirecek.
Siz beğendiğiniz şık kıyafetleri alın
Onlarınkini de gündelik giydirirsiniz
Oto koltuğu, mama sandalyesi gibi yalnızca dönemlik eşyaları ise kesinlikle alıp kullanın. Siz de başkasına verirsiniz. Değerlenir , Doğaya da katkı :)

bu konulara hep yaziyorum.Bizim insanimiz gösteris meraklisidir.Cocugu olunca özene bözene giydirecek, kendi arzularini böylelikle tatmin edecektir.Ikinci el kullanan insan sayisi azdir.Biz görünüse önem veririz, nitelige degil.Cocuklarimizi yesile hasret, betonlar icinde büyürler ama herseyleri yepyenidir.Baskasinin artigini kullanmayiz.

O yepyeni diyerek , ayilip bayilarak aldiginiz ürünlerin , cicilerin nasil üretildiklerinden, iclerinde ne kadar zararli madde bulundurduklarindan haberiniz var mi?Kac tane cocugun bunlari üretmek icin cocukluklarindan vazgectiklerini biliyor musunuz??Eger ikinci el kullanmaya tenezzül etseydiniz cocuklariniz nispeten daha az kimyasallara maruz kalacak ve bilincli ve cevreci bir birey olmaya bir adim daha yaklasicaktiniz.

Ben de kızıma yıllar önce hamile olduğumu öğrendiğimde usul usul birşeyler aldım ama hep uygun fiyatlı ve %100 pamuk olmasına dikkat ederek aldım sonra eşimin teyzeside benden 9 ay öncesinde doğum yapmıştı onun oğlu vardı ama bana teklif etti tepeden tırnağa herşeysini bana vermeyi, bende reddetmedim çok sevindim sonra eşim almaya gitti eşyaları arabaya sığmamış iki seferde getirdi siz düşünün 3 çuval kıyafet koca koca poşetlerde, ve hepsi yurtdışı malı organik ürünlerdi renkleride unisex kızada erkeğede gayet olabilecek şeylerdi, salıncak, yürüteç, ilk arabam, mama sandalyesi ve daha neler neler bir anda evime alamayacağım bir sürü şey geldi hala dua ederim arkasından 5 sene bir çöpe para vermedim onun yerine yatırım yaptım, kızımı özel kreşe gönderdim, sonrasında 2.ci bebeğim oğlan oldu hala giydiriyorum çünkü taş gibi inanın öyle marka kıyafetlerdi ki kendim istesem alamazdım yani, baston pusetide teyze kızım gönderdi saolsun çok kaliteli bir marka onuda kendim istesem alamam dua ede ede kullanıyorum kötü birşey dememişler size kırmayın bence bir gözden geçirin bebekler çok çabuk büyüyor ihtiyaçları bitmiyor bebek kıyafetlerine bence çok para vermeye gerek yok 3 yaşından sonra başlıyor asıl kıyafet alımları :)

Cinsiyeti belli olsun ablamlardan alıcam ben olanları bebekler çabuk büyüyor ve gerçekten çok pahalı bebek kıyafetleri eli yüzü düzgünse neden olmasın .

2 gorumcem var 4 oğlu var ikisinin toplamda en büyükleri 13 yasinda ve bebek kıyafetlerini büyük kizima giydirdim neredeyse hiç kıyafet vs almadım çünkü bebek görme hediyesi de fazla fazla geldi. Küçük gorumcem 8 ay önce doğum yaptı bir kızı oldu o da görümcesinin kız bebek kıyafetlerini kullandı benim küçük kızım oldu şu an 6 aylık onun küçülenleri bize veriyor bizim küçülenleri abimin kızına veriyorum o da 1 aylık 🙆

İnan bana gelen kıyafetler tertemizdi benim verdiğim kıyafetler tertemiz çünkü eskimeye bile fırsat vermiyor bebekler çok hızlı büyüyorlar 😉

Cok yipranmamis ve yenilerse kullanirim tabikii neden kullanmayayim ki..
Bebekler cabuk buyuyor gercekten.
Hastane cantasina herseyini yeni koyardim yani ilk giyecegi kiyafetleri ,digerlerini de evin icinde giydiririm.Maddi olarakta bakilirsa zaten suan hir bebek takimi 45-50 tl civarim

ben de ilk kızım için ablamın bebeğinin kıyafetlerini, bebek arabasını ve daha pek çok eşyasını aldım ve kullandım. kendi istediklerinizi de alırsınız, o kadar da dert değil bence. zaten bebekler çabuk büyüyor çoğu kıyafeti giyemiyorlar bile, alın işinize yarayan varsa kullanın bence

Back
X