• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

Bence bu sızın karakterınızle alakalı ondan alsanız sevenır mısınız ya da benım ıcımde kaldı mı dersınız ıcınde kalacaksa yenı al yoksa oo cok ısıme yaradı dersen gorumcenın kullan benım ılk bebek ama keske veren olsa en kotu bebek arabası olmus 500 600 lıra pusetı fılan hep pahalı besık fılan buyuklerı al elbıselerı kendın begen. Besık araba fılan alcan seylere kalın bır bılezık yap tak koluna. Keske bana da teklıf eden olsa hıc kacırmam

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
Ben ablamin oglunun kiyafetlerini ve esyalarini kullandim hep ilk bebegime. Hic sorun gormedim yada niye diye dusunmedim. Cunku cok hizli buyuyorlar cocuklar ve surekli yenilemek zorunda kaliyorsun. Ama tabi sorun eltinizin cocugunun kiyafetleri ise icinize sinmiyorsa hayir dersiniz olur biter. Neticede ne niyetle dedigini siz biliyorsunuz.

Ne yaparsan yap dogru yapmis olursun. Icindeb geldigi gibi davran derim. Icinde kalacaksa kabul etme yeni al. Ama ben heves ettiklerimi alirim bunlarida alayim hersey i almak zorunda kalmam dersen kabul et. Sana kalmis bisey. Rahat olabilirsin bence.

Şahsen ben başkasının çocuğunun eskisini kullandırmak istemezdim. Ama maddi durumunuz kötüdür, alamıyorsunuzdur o zaman anlarım ama maddi durumunuz müsaitse neden almayasınız ki? KV neden müdahale ediyor hem? İçinizde kalır sonra.
Ayrıca kızınız olacakmış. Erkek bebek kıyafeti yakışmaz kıza.
Ben oğlumun kıyafetlerini saklamıştım. İkinci çocuğumda kullanırım diyordum. İkinci çocuk kız oldu. Olsun evde giydiririm dedim. Ama inanın erkek bebek kıyafeti, kız bebeğe hiç ama hiç yakışmıyor. Üstelik kıyafetler yıpranmış, solmuş ve lastikleri gevşemiş oluyor.

Cocuguma yeni kiyafetler alacak durum varsa kullanmam. Elti bu, yarin bi gun başiniza kakar. Benim cocugun kiyafetleriyle buyudu cocugun der.
Ben de hamileyken kaynanam komsumuzun kiyafetlerini vermek istiyordu da kabul etmedim. Bir kac kez israr etti, sert bir sekilde soyledim kapatti konuyu.

Önemli olan eltin ne diyor bu duruma? Sonuçta bebek arabası kırılır vs.. eltın 2. Çocuğuna kullanamayabilir.. eğer eltınde sorun etmıyorsa ben kullanırdım

Kullanılır niye kullanılmasın. Eğer yırtık yoksa, lekeli değilse alır yıkar kullanırdım istediğim kıyafetleri ve malzemeleri. Çocuklar çabuk büyüyor zaten sıra gelmiyor kıyafetlere. Siz heves ettiğiniz kıyafetleri yine alın ama diğerleri de kullanılır bence. Zamanında büyük- küçük kardeşler birbirimizin kıyafetleriyle büyüdük. Hala erkek kardeşimin giymediği tişörtleri alır giyerim.

O kıyafetleri kullanmazsan ilerde niye kullanmadım diceksin, kullanırsan da keşke kullanmasaydım da yenisini alsaydım diyeceksin. İki ucu b.klu deynek

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
Tabiki bu maddi durumuma gore verebilecegim bir karar
Eger kullanmak istemiyorsaniz cinsiyeti bahane edin ya da oldugu gibi soyleyin ilk bebeginjz sizde hevesleniyorsunuzdur dogal olarak kendiniz almak istediginizi belirtin

Ben olsam şöyle yapardım. Bir iki dışarı çıkmalık yeni kıyafet alırdım. Evde eltiminkileri kullanırdım. E ilk çocuk heves oluyo illa ki. Onun için de daha büyük yaşta 1 yaşta giyebileceği kıyafetlerden alırdım canım ona bişeyler almak istedikçe. İyi bişey aslında. Zorunlu şeylere para harcamak zirunda kalmayınca siz de heveslendiğiniz başka şeyleri daha tahat alabilirsiniz. Ben çocuklarımı 3 yaşına ladar arkadsşımın verdiği kıyafetlerle gerirdim desem yeri. Evde hep onları giydirdim. Ben de dışarı çıkmak için yeni kıyafetler aldım. Verdiğim paraya da hiç acımadî. O yüzden. Şimdi kreşe gidiyolar sürekli yeni kıyafet alıyoruz. Çok masraflı iluyor. Hevesinizi bi tık öteleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Bi de arabayı falan kullanırsınız baktınız uygun değil size göre yeni başka alırsonız. İnsan kullanmadan bilemiyor nasıl bir modelin kendisine daha uygunnolduğunu. Yanlış seçim yapmamış olursunuz. Özetle çok da şaapmayın yani:KK15:

Beneklerin hiç bir şeyi istemiyor.Ablamda bir kız bir erkek büyüttü güzel kıyafetlerini hep ayırdı bize.Abimin çocuğu oldu ona cerdi.Annesi yine almak istediğini aldı.Bebek arabası vs diğerleride sağlamsaal bence.Çünkü her şey çok pahalı.Ben alırdım gerçekten .Hatta oyuncakları bile çocuklara dioki güzel kullanın teyzelerın bebeklerı olursa onlar kullanıcak diyor.İstaf kötübirşey.

Sizinkiler yine soylemis. Soylense ben de alirdim yani cok da eski degilse. Benim eltim kizinin eski kiyafetlerini bebek gormeye hediye olarak getirdi bana 😂 tepmis market posetinin icine. Hepsi deterjan kokuyor bi yerleri sökük, pijamalarin ic etkiketleri yirtilmis. Ayakkabi da sari sari giyilme lekesi 😂 Sen al bunlari 2. Cocuguna da kullanirsin ayip yaptigin dedim verdim geri. Surati gorulmeye degerdi 😂😂 Utandi sanirim hayatinda ilk defa 😂

Insan gebeyken boyle dusunuyor ama bebek dogunca ne buyuk nimet oldugunu anliyor. Maddi durumum oldukca iyi olmasina ragmen teklifleri geri cevirmiyorum. Alin bence iyi durumdakileri kullanin. Cok icinizde kalacak gibi seyleri yeni alin.

Sizinkiler yine soylemis. Soylense ben de alirdim yani cok da eski degilse. Benim eltim kizinin eski kiyafetlerini bebek gormeye hediye olarak getirdi bana 😂 tepmis market posetinin icine. Hepsi deterjan kokuyor bi yerleri sökük, pijamalarin ic etkiketleri yirtilmis. Ayakkabi da sari sari giyilme lekesi 😂 Sen al bunlari 2. Cocuguna da kullanirsin ayip yaptigin dedim verdim geri. Surati gorulmeye degerdi 😂😂 Utandi sanirim hayatinda ilk defa 😂
maşallah size :) böyle şap olması gerektiği gibi cevap verebilenlere özeniyorum valla..ben hiç olamadım öyle..insanları incitmeyeyim diye incinmeyi seçenlerdenim..hiç iyi yapmıyorum

Kıyafet kullanmak istemezdım maddi durumum alabilecek güçteyse. Ama bebek arabası, ana kucagı vs seyler olabilir neden olmasın eger temızse..
Temizse diyorum çünkü hamileydim kaynım aradı bebek arabası mama sandalyesi vs bızım cocuklardan kalanı sana getıreyım masraf etme dedi esımde kabul ettı cok kızdım ıyı bısey gelmez dedım dınlemedi neyse 4 parca esya geldıkii inanım hıc tanımadogı ınsana veremem o esyaları o kadar eski o kadar pis araba acılmıyor acılsa kırık her an dökülecek gibi mama sandalyesi ve digerleri zaten öyle.. Ay aklıma geldi yine sinir oldum.. Özetle esyalara istersen bakarsın kullanmak ıstersen alırsın. Ama maddi durumunu sarsmayacaksada hıc gerek yok

Bence gayet güzel bir yardımlaşma biçimi. Temiz kullanılmışsa lekesi söküğü yoksa kullanılabilir.

Şimdi insanlar çocuğun donunu bile internette satışa sunuyor aşırı garipsiyorum.

Back
X