• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

ne yapalim cocukta alerjiye neden olacak sentetik , icinde türlü kimyasallar olan kumaslardan yapili daracik , cocuklarin rahat etmedigi, seksist kiyafetleri mi giydireyim?Ne demek istedigim gayet acik.Siz anlamazliktan geliyorsaniz bilemem.
Yo ben anladım.
Siz de beni çok iyi anladınız.
Tektsilin zararını anlattınız işçisinden, tüketiciye kadar.
Almayın etmeyin dedin.
Ama sen de alıyormuşsun. Yani çocuk işçi duyarınızı karışık/yersiz/samimiyet buldum.

Gidip Asya ormanlarından bambu mu toplayalım?

İçiniz rahat değilse, burs verin çocuk işçiyi kurtarın

Yo ben anladım.
Siz de beni çok iyi anladınız.
Tektsilin zararını anlattınız işçisinden, tüketiciye kadar.
Almayın etmeyin dedin.
Ama sen de alıyormuşsun. Yani çocuk işçi duyarınızı karışık/yersiz/samimiyet buldum.

Gidip Asya ormanlarından bambu mu toplayalım?

İçiniz rahat değilse, burs verin çocuk işçiyi kurtarın

Söylediklerim sizi niye bu kadar rahatsiz etti ki?Bu kadar alinganlik size zarar verir.Benim hakkimda hic fikriniz yok.Kafanizi böyle seylerle mesgul etmeyin siz.Lütfen artik alintilamayin cevap vermiyecegim cünkü.

Söylediklerim sizi niye bu kadar rahatsiz etti ki?Bu kadar alinganlik size zarar verir.Benim hakkimda hic fikriniz yok.Kafanizi böyle seylerle mesgul etmeyin siz.Lütfen artik alintilamayin cevap vermiyecegim cünkü.
Gerginliğe gerek yok, teknik olarak sizin yorumunuza yazıp soru sordum hepsi bu. çelişkiniz çıktı ortaya, bü yüzden agresif olmayın.
İyi geceler

Gerginliğe gerek yok, teknik olarak sizin yorumunuza yazıp soru sordum hepsi bu. çelişkiniz çıktı ortaya, bü yüzden agresif olmayın.
İyi geceler

Simdi tekrar son yazismalarimizi okudum.Sizin beni alintiladiginiz noktada ben tamamen baska bir seyi düsünerek cevap vermisim..Kizim 6 yasina gircek.Bu zamana kadar cok az sey satin aldim.Bana verilenler disinda satin aldiklarimin büyük cogunlugu ikinci eldir.Yurt disinda yasiyorum ve burada ikinci el cocuk pazarlari cok yaygin.Bir cok insan bu pazarlardan alisveris yapiyor.

Ben elimden geldigince bilincli tüketim yapmaya calisiyorum.Evimdeki esyalar, kendi kiyafetlerim de ikinci el.Sadece bu degil gida alisverisin de cok inceliyorum.Aldigim yiyeceklerin nerden geldigini sorguluyorum.Yani aslinda hic te celiskili davranmiyorum.

Ben ilk yazdiginiz cümleyi benim yazdigim erkek kiyafetleri, ya da kumaslari iyi olmayan kiyafetleri giydirmedigime istinaden yazdim.Satin aldigim kiyafetler de ikinci el oldugu icin bunda bir problem görmüyorum.

Size yazdigim ilk cevap biraz hircinca olmus.Ama sizin yazdiginiz cümlenin bende uyandirdigi etkiyle öyle yazdim.Su anda hic gergin degilm.Mesajlari tekrar gözden gecirince size verdigim cevaplarin tam olarak ne demek istedigimi anlatamadigini gördüm.Yaziyla anlatmak bana cok zor geliyor bazen.

Size de iyi geceler.

Günlük kullanabileceğim kıyafetleri alırdım tabi ki. Onlara vereceğim parayla da dışarıda giydirebileceğim güzel kıyafetler alırdım. Bebek arabası ve beşiği almazdım çünkü çok yıpranıyorlar ve bir arabayla bir beşikle bütün çocuklarımı büyütürdüm.

Kıyafet belki okey ama beşik araba kullanmak istemezdim açık açık da derdim bn yeni almak istiyorum diye seninde 2.çocuğun olur kullanırsın bunda alırsan nolucak senin malın sonuçta ama evet kıyafet giydirilebilir çok yıpranmamışsa

Ben imkanım olduğu halde kullandım.iyikide kullanmışım.bebekler o kadar çabuk büyüyor ki.zaten kıyafetleri eskimiyor.ki şimdi bebek kıyafetleri inanılmaz pahalı.
Önemli olan kıyafetin eskiliği yeniliği değil siz zaten dünyanın en iyi annesi olacaksınız onun için :KK200::KK200: sağ salim kucağınıza alın inşallah

Bebişim yok ama 4 tane dana kadar yiğenim var :). Bebek arabası vs gibi şeyler gereksiz pahalı bence onları kullanmanızda sorun yok, hatta ablam bana senin için saklıyorum bebek arabasını dediğinde (bayaa uzun bir zaman bebiş düşünmüyorum) havalara uçtum gereksiz bir şeyden kurtuldum şimdiden diye :). Giysi olarak ben olsam kullanırdım çünkü gerçekten eskimiyor bebeklerin giysileri hemen büyüyorlar zaten ama bu beğendiğiniz bir şeyi almayacağınız anlamına gelmiyo tabiki de... Gereksiz alınganlık mı yaptnız acaba?

Kullanırdım niye kullanmayayım. Bebek dediğin aynı kıyafeti 3-5 kez anca giyiniyor, eskimiyor hiç bir şey. O kıyafetlere eşyalara harcayacağım parayla çocuğum adına yatırım yaparım. Damlaya damlaya göl olur.

Ablamın İlk çocuğunun kıyafetleriyle sülaledeki 5 çocuk büyüdü ikinci çocuğuna geri geldi hepsi üzerine eklene eklene.
Aynen öyle, bende böyle yazcaktım👏 tiksinenler var yok aman çocuğuma mikrop bulaşır falan gibisinden. Küçücük bebek ya neyin pisliği mikrobu, kıyafetler yıkanıyor zaten ne olmuş sanki. Ayrıcada durumu olmayan anneler ne yapsın, onların çocuğu mikroptan ölmesi Lazım ozaman...Bana sizin gibi düşünenler lazım valla hamileyim ve baydılar bile beni

Bende alırdım evde giydirirdim
Yine hoşuma gidenide alırdım
Bebek kıyafetleri bile aşırı pahalı
Ha durumumuz gayet iyi alırım derseniz bişe diyemem

Mesela şuan benim 2.ci çocuğum olck eğer erkek olursa Kızımdan kalanlardan evde giydiririm
Eltimnde 1 oğlu var eğer verim derse verme demem alırm giydiririm çünkü çabuk büyüyolar verdiğin paraya değmiyor

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.

Hayir kullanmazdim. Herkes bana yeni şeyler alma planini yaparken benim eltimde bana ped ( hasta bezi) alma bende var onu sana veririm demişti çok zoruma gitmişti. Bir hasta bezi ne kadar ki. Siz de kullanmayin. Belki eltinizin haberi yok belki hoşlanmayacak o da bu durumdan. Ben olsam guzel bir dille anne onlar eltimin zevki ben kendi zevkimle giydirmek almak istiyorum dersin

Açıkçası ben almazdım az öz yeni şeyler alırdım.Makine var sonuçta yıkamak kolay çeşit olsun diye birsürü eski şeyi almanın bir anlamı yok bence...Benim annemde az öz almış kimsenin eskisiyle büyütmemiş bizi.Alan kişilerin çoğu beğenmediklerini giysi kumbaralarına attıklarını yazmış.Bence çok ayıp birşey bu kendi evladına layık görmediği durumu olmayan mecburen giydirecek kişinin evladına mı layık yani... Çok tuhaf buluyorum çok yakınım olan biri evlerine 15 milyar maaş girmesine rağmen erkek çocuğuna ablasının kızından aldığı kıyafetleri giydiriyordu.Durumla değil evlada kıyıp kıymamakla ilgisi var bence çünkü durumu ne kadar güç olursa olsun hiç hazır bez kullanmayanı görmedim.

Beşik , Bebek arabası falan sorun olmazdı benim için. Kıyafetleri giydirmeyi istemezdim.
Ama ne yalan söyleyim İmkanım varsa yeni alırdım herşeyi.
Ama araba beşik bunlar iyi durumdaysa onları alabilirsiniz bence onlara vereceğiniz paralara bebeğe heves ettiğiniz diğer başka şeyler alırsınız. Daha çok kıyafet mesela.

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
Kullanırdım, kullanıyorum. Keşke saha çok kıyafet veren olsa da masraf etmesem. Çocuk kıyafetleri hem pahalı. Hem de hemen küçülüyor. Bi kaç parça bişey alsam yeter. Onları saklarsın hatıra diye. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Öperim

şimdilik kullanırdım. ama bebeğim büyüdükçe odasını yatağını arabasını değiştirirdim. ama tabi ki yine de istediğim şeyleri de alırdım şimdi. her şey çok masraflı biz ilk bebek heyecanıyla o kadar masraf yaptık ki her şey elimizde kaldı

kullanırdım. kullanıyorum da. bebek arabası puset yürüteç bunlar bi çok kişi için sorun olmaz ama kıyafet konusunda birşey diyemem. ben kıyafettte kullanıyorum en fazla 5 6 yaşına kadar kullanırım sonrasında zaten kendi istediği şeyleri giyecek ama bebeklikte böyle bir imkan varsa temiz yıpranmamış kıyafetler kullanılabilir. hayat pahalı geçen iki yeni doğan tulum aldım 100 tl o kadar kaliteli bile değil. kıyafete çok para vermeye kıyamıyorum onun yerine gezip tozarım :)

almazdım, kullanmazdım. hele ki tek çocuk düşünüyosunuz hiç gerek yok. sizde her ay için 2-3 parça alsanız yeteerli zaten, bebek kıyafeti pahalı ama markaya bağlı, indirimleri takip ederseniz sıkıntı yaşamazsınız. bi de şimdiden 1 yaş kıyafeti almayın mesela. beşiğe bişi diyemem ama.

bu arada kızım 5 yaşında bebek arabasını hala gerekli yerlerde kullanıyoruz, şahsen arabamı vermezdim ben eltiniz olsam :)

Back
X